oskar53 12.01.06, 20:30 Niby nie ma żadnej różnicy, bo substancja czynna jest ta sama, ale ciekaw jestem, czy ktoś brał jedno i drugie i jednak jakąś różnicę zauważył... No bo to chyba jak Andepin i Prozac, Mercedes i Maluch itd ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zomiren Re: Xanax a Afobam 12.01.06, 21:11 To jest dokladnie to samo a roznica jest tylko w cenie,najtanszy jest zomiren.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no_way To nie jest to samo! Przykro mi. 19.01.06, 00:28 Jeżeli ktoś uważa, że Xanax i Afobam to to samo - to gratuluję. (Przyjmowałem Xanax i Afobam.) Jakość wypełniaczy jest diametralnie inna i one bardzo często powodują różny 'odbiór' pozornie takich samych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
larry4 Re: Xanax a Afobam 12.01.06, 21:18 Nie, to nie jast tak jak z Mercedesem i Maluchem... Dzialanie leku jest identyczne, bo identyczna jest substancja aktywna leku, w tym przypadku alprazolam. Mogą być jedynie odczucia typu, że np Xanax działa na mnie szybciej, a Afobam dopiero po godzinie... Oprocz tego,że generyk(Afobam) ma zawierac ta sama substancje aktywna, to jeszcze powinien charakteryzowzc sie taka sama biodostepnoscia. Dlatego tez firma X wprowadzajac dany lak odtworczy na rynek musi wykonac badania biorownowaznosci leku w porownaniu do oryginalu. Reasumujac: generyk działa jak oryginal, substancja czynna jest taka sama, inne moga wyc substancje wypelniajace Odpowiedz Link Zgłoś
kasiar74 Re: Xanax a Afobam 12.01.06, 23:49 ja brałam po Xanaxie Zomiren i tak samo działał, teraz zyje bez tych świństw Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: Xanax a Afobam 12.01.06, 23:55 do dupy ten afobam. ostatnio sie wkurzylem i 5 tabletek polknalem a i tak nic po tym nie poczulem. tak sie tyczy innych lekow. w pizdu wszystko wyrzucilem bo juz na to patrzec nie umialem Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: Xanax a Afobam 12.01.06, 23:58 nie ma dla mnie nadzieji. jestem juz taki zdesperowany ze sie wale po glowie twardymi przedmiotami z nadzieja ze mi sie cos tam przestawi. a chce tylko normalnie funkcjonowac... przeciez to niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_a_s Re: Xanax a Afobam 19.01.06, 01:23 skoro na recepte afobamu mozna kupic xanax, to musi byc to samo. skoro lekarze zapytani, odpowiadaja, ze to samo, to musi byc to samo. dla mnie zadna roznica - reakcje organizmu identyczne. jednak organizmy sa odmienne i byc moze substancje pomocnicze dzialaja roznie Odpowiedz Link Zgłoś