szyderca_i_glupawiec 18.03.06, 20:29 Chciałbym abyscie mi pozwolili na zebranie Waszych postów z tego forum i umieszczenie ich na mojej przyszłej stronie w necie. Zgodziecie się? Szczególne znaczenie mają Wasze posty o życiu, swiecie, cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 20:31 i o zębach! plisss i o zębach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 20:32 Bo zdarza się, że dusza zamieszkuje w zębie.... Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 20:59 To zależe w jakim to miałaby być celui zależy też, których. Tyle przyn ajmniej jeżeli chodzi o moją odpowiedź na twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zieja7 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:02 Oj, jak ja lubie to forum, tak cieplutko tu macie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:04 edytunia86 napisała: > To zależe w jakim to miałaby być celui zależy też, których. Tyle przyn ajmniej > jeżeli chodzi o moją odpowiedź na twoje pytanie. Cięzko mi teraz powiedziec dokładniej by mnie interesowały. Chciałbym aby inni ludzie dowiedzieli się, że o zęby nalezy bardzo dbac bo leczenie czasem moze dac niezle popalic, czego przykładem jestes Ty Edytuniu. Ja myslę, ze Twoje posty stawiają Cię w pozytywnym świetle. Tak własnie ja myslę i chyba inni się ze mną zgodzą. To będzie taka swoista opowiesc o inteligentmej i błyskotliwej dziewczynie, która zmagając się z depresją przeszła przez cięzkie leczenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:02 Na ten momemement mogę ci udzielić takiej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:35 Nie obraż się , ale wolałabym nie być bochaterką , żadnej opowieści. Mi raczej nie zależy na sławie, bardziej chcieałabym piszą próbować komóś pomóc. Tym bardziej, że myslę o tym, żeby w przyszłosci pracować z ludźmi i w związku z tym myslę o ukończeniu jeszcze jakiejś szkoły po której mogłabym pracować z ludźmi. Mnie samej zdarza sie pisząc szukać jakiejś rady na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:03 edytunia86 napisała: > Nie obraż się , ale wolałabym nie być bochaterką , żadnej opowieści. Mi raczej > nie zależy na sławie, bardziej chcieałabym piszą próbować komóś pomóc. Edytko w ten sposob tez mozesz komus pomoc.Jest wielu ludzi jak ty i twoja historia moze im pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:06 Nie wiem w czym moja historia może komuś pomóc, a jeżeli chodzi o problemy z zębami to wiem o tym, że nie jestem jedyną osoba , która je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:32 edytunia86 napisała: > Nie wiem w czym moja historia może komuś pomóc, a jeżeli chodzi o problemy z > zębami to wiem o tym, że nie jestem jedyną osoba , która je ma. depresja i leczenie zebow mysle ze nie jedna osoba sie z tym boryka wiec czemu by im nie pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:59 Pomóc w komuś podjęciu decyzji o wyrwaniu zęba, albo decyzji o leczeniu zęba? Wydaje mi sie , że kazdy kto swie o tym, że ma do wyrwania, albo do leczenia jakiś ząb powinien tą decyzje podejąć na spokojne, a nie dlatego, że ktoś go do tego namawia. Mnie samej trudno było zdecydować się na 100% na wyrawnie pierwszego zęba stałego w moim życiu i pamietam jak dwa razy przed wyrwaniem pierwszego zęba płakała dwa razy u dentysty. Raz to było na oczach dentysty, pielegniarki i taty i jak wtedyn ie bardzo byłam w stanie słuchać wtedy tego co do mnie mówi pielęgniarka, a drugi raz w poczekalni u dentysty i pamiętam jak wtedy nawet domnie przyszła pielęgniarka i próbowała mnie przkonać , żebym sie czymś zajęła i jak próbowała mnie przkonać , żebym wyrwała tego zęba. Zresztą ta pani pielęgniarka z na mnie od kąd chodziłam do podstawóki, ponieważ ona wtedy tam pracowała i pamiętała mnie jeszcze jak chodziłam do podstwóki, ale pierwszyu raz widziała mnie płaczącą. Po wyrwaniu drugiego zęba płakałam juz w domu. Zreszta po leczeniu zęba też zdarzało mi sie płakać. Zresztą każdy jest inny i chyba inaczej to przyżywa. Nie pisze tego dla tego, że nie chce komuś pomóc. Tylko, że dlatego, że wolałabym nie być bohaterką żadnego opowiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:40 Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałam moja odpowiedż raczej sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 21:45 Jak sklecę za jakis czas całosc to podeslę Ci do przeczytania i zdecydujesz, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:03 Ja już Ci opowiedziałam na twoje pytane. Ja uwarzam, że nie jestem jedyną osobą, która nie raz w swoim życiu cierpiała i podobnie jest przynajmniej jeżeli chodzi o problemy zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:13 Edytuniu nie daj sie wkrecic!!! Czy podobalaby Ci sie zmiana z Edytuni na Edith? Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:15 Wydaje mi się , że raczej nie podobałaby mi sie raczej zmaina Edytuni na Edith. Odpowiedz Link Zgłoś
micaela Re: Prosba do Suchego i Edytuni 19.03.06, 12:38 bo Edytunia brzmi zbyt dziecinnie, za to Edith frapujaco:) nie chodzilo mi o to zebys zmienila nick, tylko zebys zaakceptowala taka ksywke Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 19.03.06, 12:52 Aha. Teraz już wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: Prosba do Suchego i Edytuni 18.03.06, 22:14 Tak poza tym moja lekarka powiedziała mi , że to nie była typowa depresja kliniczna, ale reakcja depresyjna , które pojawia się w trakcie psychoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś