maksior35 31.08.06, 21:05 Pomaga? Dostałem go dziś bedę brał od jutra a jutro mam super ważna prezentacje jak go wezme przed to będzie dobrze czy mnie zetnie z nóg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euforyjka Re: Spamilan 31.08.06, 21:17 no wiesz spamilan zaczyna dzialac dopiero po kilku tygodniach... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Spamilan 31.08.06, 21:36 proponuję nie zaczynać brać nowego leku przed super ważnym wystąpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Spamilan 01.09.06, 00:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=47103059 na początku nic nie poczujesz a potem poczujesz niewiele jaka dawka? Odpowiedz Link Zgłoś
maksior35 Re: Spamilan 01.09.06, 09:05 5 mg lekarz powiedział że to głownie na egzaminy i tym podobne dają. I że nie powinno się stosować codziennie-jak jest napisane na ulotce a tylko wtedy gdy zachodzi taka konieczność czyli w razie potrzeby wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariapejka Re: Spamilan 01.09.06, 09:41 stosowałam spamilan przez rok i ciągle byłam osłabiona Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: Spamilan 01.09.06, 11:52 maksior35 napisał: > 5 mg lekarz powiedział że to głownie na egzaminy i tym podobne dają. I że nie > powinno się stosować codziennie-jak jest napisane na ulotce a tylko wtedy gdy > zachodzi taka konieczność czyli w razie potrzeby wyłącznie. hm...to trochę dziwne co piszesz. bo niby czemu miało by nie być tak jak jest napisane na ulotce...? ale trochę racji też masz, bo ja np. juz tego na biorę ale raz na jakiś czas przed jakąś stresującą sytuacją sobie łyknę jedną tabletkę i rzeczywiście mam wrażenie, że lepiej znosze potem tą sytuację. jakaś taka otępiala jestem na wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: Spamilan 01.09.06, 20:46 O cholercia, biorę 22,5 mg na dobę, troszkę tylko działa, a Ty masz 5 mg na dużego stresa. Źle ze mną, bywa, że xanax na stresa mi nie pomaga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.niech.to Re: Spamilan 01.09.06, 22:09 fregata napisała: > bywa, że xanax na stresa mi nie pomaga ;) Co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: Spamilan 02.09.06, 18:27 Wtedy zwyczajnie odpuszczam. Nie idę tam gdie miałma iść i po bólu, choć to akurat wywołuje potem moralnego kaca, że za mało przykładam się do ćwiczeń relaksacyjnych. Chrzanić to, relaksacja będzie w 100% skuteczna dla tych, którzy nie mają za dużych stresów. Mogę wziąć większą dawkę xanaxu, ale że nie ma takiego miejsca na razie, że muszę koniecznie w danym dniu, że nawet zaświadczenie od lekarza absencji nie usprawiedliwi, więc wolę nie jeść tego świństwa ponad pół do 2/3 z 0,25. A co wtedy, gdy jestem gdzieś na mieście? Wtedy przede wszystkim gadam. Jestem agorafobikiem, nie mam kapki fobii społecznej, ba, lubię być w centrum zainteresowania, więc wchodzę do sklepów (pustych naturalnie) dopytywać się o towary, o drogę i godzinę przechodniów. Dobrze wpływa medytacja nad czymkolwiek, skupianie się na torbie, spodniach czy siedzeniu przede mną (to w minibusie gdy jadę sama i nie mam z kim rozmawiać), a najlepiej działa olanie nadchodzącego ataku. Powiedzenie sobie, że jeśli ma nadejść, to i tak nadejdzie, jest mnóstwo ludzi i któryś z nich na pewno mi pomoże, zadzwoni po lekarza lub przynajmniej ocuci gdy stracę przytomność. Dlatego z kolei miewałam stracha przed zupełnie pustymi miejscami, jak pusta droga czy las. A w sumie zamierzam wziąć chorobowe od października, bo do pracy teraz nie wrócę. Gadanie na środku to woda na młyn dla mnie, ale do pracy mam 45 km pociągiem. Dotychczas nauczyłam się relaksować tylko na odcinku do 8 km (tyle mam do lekarza), a to 15 minut pojazdem, który chociaż publiczny, daje mi możliwość wyjścia w każdej chwili. Kurcze, pociągów boję się średnio, bo nawet nie bardzo czuć, że się jedzie, ale to zamknięcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maksior35 Re: Spamilan 02.09.06, 14:36 Tak ale jak mam np w cigau dnia dwa wykłady to biore 3 * 5= 15 czyli podobija do 20. Jedna mi na razie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Spamilan 02.09.06, 14:40 a mozesz sie skupic, noto chyba inaczej sie ten zastrzyk mnazywał /chociaż pewny to nie jestem z ta sennością/ spamilan jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: Spamilan 02.09.06, 16:41 maksior35 napisał: > Tak ale jak mam np w cigau dnia dwa wykłady to biore 3 * 5= 15 czyli podobija > do 20. Jedna mi na razie starczy. jesteś wykładowcą? to ja Cie podziwiam i tak, ja bym w zyciu nie mogła wystepowac publicznie nawet jak nie wiem ile spamilanu bym wzięła ;) pozdrawiam goraco i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Spamilan 02.09.06, 17:18 ale ,jak , mozecie sie skupic po spamilanie ? -psychiatra i neurolog wyrażnie oddzielają że swiadomość to co innego niż uwaga :(( w dodatku,jak biore anafranil,albo MOCLOXIL , to uwaga się poprawia liczę w pamięci ,wykonuje operacje logiczne, -ale swiadomośc ulega przyćmieniu Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Spamilan z Mocloxilem jest dobry ? 02.09.06, 17:45 może kto co wymyśli, z góry mówie,że psycholog nie wchodzi w gre, jestem po takiej próbie samobójczej,ze niech to diabli wezmą, w ostatniej chwili,jakżem "odchodził" -lek był jakis taki popie..ny, że poczułem odmęty piekielne pod sobą, a że studiowałem medycynę przez pół roku, więc zeżarłem pół solniczki soli i wymiotowałem aż do skutku, wiem,że na toksykologii więcej by mi nie pomogli i tak, a nie chciałem iśc do psychiatryka, bom słyszł co tam jest i widziałem. Psycholog nie wchodzi w gre ,samobójstwo było z powodów czysto finansowych , i teraz z depresji musze wujść z pomocą prochów, nie moge się skupić i chodze otumaniony, chociaż w tej chwili niczego nie zażywam. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: Spamilan z Mocloxilem jest dobry ? 02.09.06, 18:43 okropne to co piszesz. po co sie trułeś w takim razie tylko po to aby potem 'zeżreć' pół solniczki ;) może wróć na ta medycynę lepiej. a co wziąłeś i w jakiej ilości jeśli mozna wiedzieć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Spamilan z Mocloxilem jest dobry ? 02.09.06, 23:25 euforyjka napisała: > okropne to co piszesz. po co sie trułeś w takim razie tylko po to aby > potem 'zeżreć' pół solniczki ;) może wróć na ta medycynę lepiej. - jakbym poszedł na toksykologię to by mi przynajmniej porządniej depresję stwierdzili, a tak do dzisiaj od dawien dawna jestem "oczytanym symulantem" stchórzyłem kurcze przed toksykologią , i przed pieprzonym ciężko psychiatrykiem Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: Spamilan z Mocloxilem jest dobry ? 02.09.06, 23:30 luki_s4 napisała: > euforyjka napisała: > > > okropne to co piszesz. po co sie trułeś w takim razie tylko po to aby > > potem 'zeżreć' pół solniczki ;) -wcale nie poto żeby pół solniczki zjeść, tabletki łykały się elegancko 100-tabletek , nie wiedziałem co zrobie po lyknięciu, nawet przetrzymałem dość długo , rodzinka wyszła na miasto,a ja zostałem sam,....... zresztą do dość porypany sposób,żeby poprawiać sobie diagnozę/prawda jest prawdą, jakby tego nie fałszowano Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: Spamilan z Mocloxilem jest dobry ? 03.09.06, 12:25 w każdym razie cieszę się, że przeżyłeś i jesteś wśród nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: Spamilan 02.09.06, 18:35 A ja nie wiem czy ten spamilan w ogóle działa ;) Takie to byle co. Ścieła z nóg mnei pierwsza piątka, po czym, gdy wypiłam pierwszą kawę, od kilku miesięcy, bo pić jej nie mogłam, to przeszło. Nie czuję się senna, rozdrażniona nie jestem częściej niż bywało rok czy 2 lata temu, a na jazdy do miasta i tak nie działa, że muszę się szprycować dodatkowo afobamem. Ostatnio zapisała mi velafax (czyli efectin), fuuu, i teraz dopiero zaczęłam się obawiać mocy TYCH leków Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Spamilan 02.09.06, 23:15 Ja w zasadzie nie wiem czy spamilan w jakikolwiek sposób na mnie zadziałał biorę go mało a zacząłem tego samego dnia kiedy zwiększyłem dawkę tritico w poniedziałek jak wykupie receptę chyba znowu zwiększę dawkę i zobaczę co wyjdzie z tego całego leczenia (tfu) farmakologicznego Ogólnie to spamilan przypomina mi w działaniu APAP są siebie warte Odpowiedz Link Zgłoś
maksior35 Re: Spamilan 03.09.06, 10:44 Ja wziąłem jedna tabletę na razie i byłem otumaniony ale podziałała, uspokoiłem się. Będę tylko brał na lęki nie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś