Dodaj do ulubionych

Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą.

09.11.06, 11:46

------------------------------------------
Od dziś oświadczem, że nie mogę siedzieć cały dzień i odpowiadać na wasze
różne takie pod moim adresem "wypowiedzi" hehe. Kórych są juz setki i nadal
rosną. Zaprzestaje więc czytać wasze wpisy i odpowiadac na nie.

Jest was cała masa wymienię najbardziej aktywnych - abasia, aidka, lucyna,
suchy i cała reszta. Każdy wie o kogo chodzi.

Jednocześnie informuje, ze NIE ZAPRZESTANE PISAC NA FORUM. Co było waszym
celem. Nie udało się to wam.

Informuje też , że nie cofam moich słow co do tej osoby, która nikczemnie
opluła Ciało Chrystusa - aureli. Gdyby była okazja nadal dalabym jej w "morde"
za to. Trudno, tego nie zmienię. Mnie można opluwać, jednak nie po to umierali
męczennicy za wiarę, aby taka niska osoba pluła publicznie na Tego za którego
umierały tysiące moich braci i sióstr. NO PASSARAN.

Jednocześnie przepraszam was, że dałam się jednak wpędzić w wasze koło i co
prawda w obronie mojej wiary, oddawałam "pięknym za nadobne", mam nadzieję, że
Bóg mi to wybaczy. I wy też.
Powtarzam więc raz jeszcze PRZEPRASZAM za moje niektóre wypowiedzi. NIE
MYŚlCIE JEDNAK, że to wy sprawiliście tą zmianę.

"Kto zaś będzie wam szkodził, jeżeli gorliwi będziecie w czynieniu dobra?
Ale jeżelibyście nawet coś wycierpieli dla sprawiedliwości, błogosławieni
jesteście. Nie obawiajcie się zaś ich gróźb i nie dajcie się zaniepokoić.
Pana zaś Chrystusa miejcie w sercach za Świętego i bądźcie zawsze gotowi do
obrony wobec każdego, kto domaga się od was uzasadnienia tej nadziei, która w
was jest. A z łagodnością i bojaźnią Bożą zachowujcie czyste sumienie, ażeby
ci, którzy oczerniają wasze dobre postępowanie w Chrystusie, doznali
zawstydzenia właśnie przez to, co wam oszczerczo zarzucają. Lepiej bowiem -
jeżeli taka wola Boża - cierpieć dobrze czyniąc, aniżeli czyniąc źle.
Chrystus bowiem również raz umarł za grzechy, sprawiedliwy za
niesprawiedliwych, aby was do Boga przyprowadzić"
List św Piotra

Błogosławieni jesteście, gdy ludzie wam urągają i prześladują was, i gdy z
Mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie,
albowiem wielka jest wasza nagroda w niebie.

-----------------------------------------
TYLE mam do powiedzenie. Żegnam was.

Obserwuj wątek
    • zyrafa46 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 12:03
      A ja tak sobie myślę: (nie czytałam WSZYSTKIEGO, RACZEJ PRAWIE NIC, ale trochę
      wiem o co chodzi, jakby).
      Annaberto, kochaj NAS jak dawniej, bo to po Bożemu (niezależnie od tego co Cię
      spotka od nas, nędznych robaczków Bożych, do których zresztą i Ty sie zaliczasz)
      Tak myślę, że każdy z NAS, gdyby Cie spotkał w realu w potrzebie - podałby rękę.
      Pomógłby - w miarę możliwości. Ty zrobiłabyś zapewne podobnie.
      Eeeee, tak sobie pomyślałam trochę (palpacyjnie).
      Żyra
      • annaberta Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:05
        odpiszę Ci bo nie należysz do tych co mnie atakowali

masz rację, ale gdy ktoś opluwa to co dla Ciebie jest najdroższe za co tysiące
        ludzi oddawało życie, CZYLI ZA WIARE W JEZUSA, to nie łatwo zachować obojętność
        czy miłość bliźniego.
        To chce się aby ta osoba zrozumiała, że robi bardzo źle i ze krzywdzi WSZYSTKICH
        WIERZACYCH W JEZUSA I KOCHAJACYCH GO i Jego samego. To ciężki policzek, znacznie
        cieższy nizby ktoś napluł na Twoja matkę, ojca, męża, dziecko. Na dodatek jezeli
        ta osoba ( aurelia w tym wypapaku ) robi to dla czystej zlośliwości... to czasem
        nerwy puszczają.

Bluźnierstwo

KKK 2148 Bluźnierstwo sprzeciwia się bezpośrednio drugiemu przykazaniu. Polega
        ono na wypowiadaniu przeciw Bogu – wewnętrznie lub zewnętrznie – słów
        nienawiści, wyrzutów, wyzwań, na mówieniu źle o Bogu, na braku szacunku względem
        Niego w słowach, na nadużywaniu imienia Bożego. Św. Jakub piętnuje tych, którzy
        "bluźnią zaszczytnemu Imieniu (Jezusa), które wypowiedziano nad (nimi)" (Jk 2,
        7). Zakaz bluźnierstwa rozciąga się także na słowa przeciw Kościołowi Chrystusa,
        świętym lub rzeczom świętym. Bluźniercze jest również nadużywanie imienia Bożego
        w celu zatajenia zbrodniczych praktyk, zniewalania narodów, torturowania lub
        wydawania na śmierć. Nadużywanie imienia Bożego w celu popełnienia zbrodni
        powoduje odrzucanie religii.

Bluźnierstwo sprzeciwia się szacunkowi należnemu Bogu i Jego świętemu imieniu.
        Ze swej natury jest grzechem ciężkim (Por. KPK, kan. 1369).

Bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu

KKK 1864 "Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczine ludziom, ale bluźnierstwo
        przeciwko Duchowi Świętemu nie będą odpuszczone" (Mt 12,31) (Por. Mt 12, 31; Łk
        12,10). Miłosierdzie Boże nie zna granic, lecz ten, kto świadomie odrzuca
        przyjęcie ze skruchą miłosierdzia Bożego, odrzuca przebaczenie swoich grzechów
        i zbawienie darowane przez Ducha Świętego (Por. Jan Paweł II, enc. Dominum et
        Vivificantem, 46). Taka zatwardziałość może prowadzić do ostatecznego braku
        pokuty i do wiecznej zguby.
    • jolecka-22 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 12:04
      Szkoda :(( Zaczynało byc ciekawie. Nic to idę włącze TRWAM...
      • iso1 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:13
        My też CIę kochamy !
        Niech będzie błogosławiony Efectin !
        • bhuzdur kawal dobrego oswiadczenia! 09.11.06, 13:17
          ladnie kobieta pisze
          • dolor Re: kawal dobrego oswiadczenia! 09.11.06, 13:27
            Aha, kandydatka na męczennicę roku. Ktoś jej nienawidził? Bo u mnie w zależności
            od nastroju wywoływała albo znużenie, albo lekkie rozbawienie.
        • aurelia_aurita Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:26
          iso1 napisał:

> My też CIę kochamy !
          > Niech będzie błogosławiony Efectin !
          >

i Seroxat!
          • suchyxxx2 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:27
            i CIAŁO CHRYSTUSA ER ;d
            • bhuzdur Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:31
              suchyxxx2 napisał:

> i CIAŁO CHRYSTUSA ER ;d

suchyxxx2 ryzukujesz:-)
            • aurelia_aurita Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:42
              suchyxxx2 napisał:

> i CIAŁO CHRYSTUSA ER ;d

Suchy, będziesz razem ze mną siedział na ławie oskarżonych! :)
              • dolor Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:45
                A naczelny inkwizytor IV RP Jokker piąty już organizuje chrust na stosy.
        • zyrafa46 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 13:33
          iso1 napisał:

> My też CIę kochamy !
          > Niech będzie błogosławiony Efectin !
          =====================================================
          Ja nie żartuję. Gdy ktoś jest nad miarę przykry (też dla mnie) to należy mu
          współczuć, ponieważ TO ON jest tak naprawdę potrzebujący. On ma kolce (raniące
          innych)i o tym nawet nie wie bo NIE WIDZI.
          Jednak Ci WIDZĄCY mogliby (nie wypada mi pisać - powinni) wystrzegać się
          złośliwości. Miłe złośliwości są dobrze (przeze mnie w każdym razie) widziane w
          sympatyzującym ze sobą w towarzystwie. To wtedy nie boli a nawet zdrowo
          porusza ;-))).
          Przepraszam, ale załączony wyżej cytat.... hmmmm - czy wystarczy tyle
          komentarza? Jednak napiszę: mi to wygląda na nieprzyjemną, wyjątkowo zresztą w
          dodatku prowokację.

Każdy "głupi" może czasem (choćby przez przypadek) powiedzieć coś wspaniałego.
          Ale, niestety każdemu "mądremu" może się zdarzyć palnąć głupotę.
          Eeeee, znowu się wymądrzam.
          Pójdę już sobie do moich kłód.
          Żyra
          • mskaiq Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 14:13
            To prawda Zyrafo46 ze wszyscy ktorzy cierpia maja w sobie kolce. Pozbycie sie
            tych kolcow oznacza pozbycie sie depresji, znika to co gnebi.
            Niby jest to latwe, wystarczy przestac ranic siebie i innych a takie trudne do
            realizacji.
            Mozna sie nie zgadzac z ludzmi, kazdy ma prawo rozumiec w taki sposob jak umie.
            Mysle ze trzeba szanowac to co mowia inni, bez tego nikt nie bedzie szanowal
            tego co my mowimy.
            Nie mozna sila zmieniac ludzi, mozna to robic tylko miloscia a Ty Zyrafo masz
            jej duzo.
            Serdeczne pozdrowienia.
            • iso1 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 14:34
              I jak tu mozna z nim polemizować ?!
              Pozdro mskaiq !
              • molee Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 14:36

nienawidzi czy nie , ale swoje
                mysli
                i wie
            • jokker5 Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 17:17
              mskaiq napisał:

> To prawda Zyrafo46 ze wszyscy ktorzy cierpia maja w sobie kolce. Pozbycie sie
              > tych kolcow oznacza pozbycie sie depresji, znika to co gnebi.
              > Niby jest to latwe, wystarczy przestac ranic siebie i innych a takie trudne
              do
              > realizacji.
              > Mozna sie nie zgadzac z ludzmi, kazdy ma prawo rozumiec w taki sposob jak
              umie.
              >
              > Mysle ze trzeba szanowac to co mowia inni, bez tego nikt nie bedzie szanowal
              > tego co my mowimy.
              > Nie mozna sila zmieniac ludzi, mozna to robic tylko miloscia a Ty Zyrafo masz
              > jej duzo.
              > Serdeczne pozdrowienia.

Tylko tobie Mask te chore jeże pozwalają się głaskać....
    • aidka Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 14:59
      Berto - jesteś niekonsekwentna
      dopiero co sugerowałaś, że nie jesteśmy gorący, ani zimni, lecz letni zaledwie
      zatem nie pochlebiaj sobie
      przypisując forumowiczom nienawiść

w mej ocenie
      większość nie czyta Twych wielkich tekściorów
      i odnosi się tylko do słów, w których ludzi obrażasz
      albo falszywie radzisz odrzucanie leków
      na rzecz modłów
      czy wyśmiewasz chorych
      etc.

odpowiadanie Ci na takie ataki
      nie ma nic wspólnego z nienawiścią

jak dla mnie, jeteś zbyt nudna
      by wzbudzać tak gorące uczucia

pa
      a.
      • dywersanepid Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:09
        Wlasnie
        ja ma to samo

podpieranie sie symbolem religijnym sluzy

ALE CHODZI O TO ZEBY NIE TRUC
        z modlitwami to sobie mozna isc do kosciola

ALE JAK TRUJA TO ODKLADAM MODLITWE I BIORE JAKIES NARZEDZIE DO BICIA
        • dywersanepid Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:13
          nienawisc rzecz ludzka,
          dziwne byloby gdyby ktos poczestowal cie goownem po ktorym spisz calymilatami a ty bys sie jeszcze cieszyla

ja te dwie rzeczy zdecydowanie odcinam
      • annaberta Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:14
        odpowiadam tylko tym którzy nie atakowali mnie.

żegnam
      • annaberta Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:25
        odpowiem ci jednak aidko,

dziękuję ci za twoja miłość, którą mnie tak otaczasz na tym forum, mam nadzieję,
        że wróci ona do ciebie.
        cieszę się, że poznałam tak wspaniałą osobę, kochającą mnie i dającą mi to
        odczuć na każdym kroku na tym forum.
        Twoja miłość do mnie jest prawdziwie siostrzana. Możesz być z siebie dumna -
        jesteś wspaniłą osobą.
        Twoje odpowiedzi na moje posty potwierdzają to z jaką troską mnie traktujesz,
        jak delikatne i mądre sa słowa do mnie kierowane od Ciebie, jest w nich pelnia
        miłości i troska o moje dobro.
        • aidka Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:55
          Berciu
          powtarzasz się

ani to śmieszne
          ani ciekawe
          ot - zaledwie nudne i głupie...
          • annaberta Re: Oświadczenie!!!! do tych co mnie nienawidzą. 09.11.06, 15:58
            kochana, robię to dla twojej wielkiej miłości dla mnie upadłej istoty...

Mogę to powtarzać bo jesteś tego warta. Taka osoba jak ty to powinni wszyscy
            wiedzieć jaka jesteś wspaniala i wspaniłomyślna dla mnie błądzącej. Ty wsak mnie
            podtrzymałaś w moim całkowitym upadki swymi pełnymi miłości postami!

Nie bądz taka skromna!
            • aidka Re: Cytat z Dolor cyt. Bertę....... 09.11.06, 16:09
              annaberta napisała:

> kochana, robię to dla twojej wielkiej miłości dla mnie upadłej istoty...
              >
              > Mogę to powtarzać bo jesteś tego warta. Taka osoba jak ty to powinni wszyscy
              > wiedzieć jaka jesteś wspaniala i wspaniłomyślna dla mnie błądzącej. Ty wsak
              mni
              > e
              > podtrzymałaś w moim całkowitym upadki swymi pełnymi miłości postami!
              >
              > Nie bądz taka skromna!

"09.11.06, 11:46
              Od dziś oświadczem, że nie mogę siedzieć cały dzień i odpowiadać na wasze
              różne takie pod moim adresem "wypowiedzi" hehe. Kórych są juz setki i nadal
              rosną. Zaprzestaje więc czytać wasze wpisy i odpowiadac na nie."

Niech mi ktoś przypomni, kto jest autorem tego cytatu? Z tej mojej nienawiści
              chyba tracę pamięć.
              • cas1353 Re: Cytat z Dolor cyt. Bertę....... 09.11.06, 16:22
                miesza nienawisc z usprawiedliwiona zloscia
                a chwilowe odurzenie z glupota

wyolbrzymienie
                tez mozna przedstawic zamiast dyskretnie -w przeciwny sposob
                czyli gigantyczny

wiem ze ludzie sa madrzejsi ode mnie
                a niektorzy szczegolnie sprytni itd , ale sztuka bywa byc poslusznym i uczyc sie
                od glupszego od siebie - / czy ta osoba jest rzeczywiscie glupia , i naiwna,
                albo chociazby pomylona ?
    • r.richelieu świadek jehowy 09.11.06, 21:29
      przy tobie to małe piwo
      • cas1353 Re: świadek jehowy 09.11.06, 21:32
        nie mozna miec wszystkiego ....najpierw 10 lat luziku....a potem chcialoby sie
        imprezke ...niestety apetyt rosnie ale zarciabraknie....albo kary beda...trzeba
        bylo brac jak bylo
        • cas1353 Re: świadek jehowy 09.11.06, 21:34
          nmowie toja swiadek ...ale nie jechowy...tylko tworzenia nowej lewicy...15 lat
          przed oglaszaniem manifestow...wkoncu skads byly podpierniczane te recepty, nie
          ?.....no to mozna bedzie dalszy ciaag przyobserwowac......nopp
          • abasia471 Re: 09.11.06, 22:34
            Annaberta woli nie widzieć tego, że to ona złości ludzi i stosuje przeniesienie
            na wiarę. Nie żywię do niej nienawiści, raczej wstyd mi za nią, że obnosząc się
            ze swoją wiarą daje takie świadectwo. Jest jadowicie złośliwa, pyszna,
            ograniczona, nie wrażliwa na cierpienie innych, odnosząca się do ludzi
            pogardliwie, a do tego wszystkiego jeszcze uważa, że głosi dobrą nowinę, tylko
            zagorzali grzesznicy nie chcą jej słuchać. Aidka, Lucyna, Traja, Dolor wykazali
            się naprawdę dużą klasę, ale ona woli przypisać im nienawiść do wiary, zamiast
            wziąść z nich przykład i zastanowić się nad sobą.
            • annaberta Re: 09.11.06, 23:06
              kochana najmilsza abasiu biorę juz przykład z aidki, Zobacz sama!

aidko,

dziękuję ci za twoja miłość, którą mnie tak otaczasz na tym forum, mam nadzieję,
              że wróci ona do ciebie.
              cieszę się, że poznałam tak wspaniałą osobę, kochającą mnie i dającą mi to
              odczuć na każdym kroku na tym forum.
              Twoja miłość do mnie jest prawdziwie siostrzana. Możesz być z siebie dumna -
              jesteś wspaniłą osobą.
              Twoje odpowiedzi na moje posty potwierdzają to z jaką troską mnie traktujesz,
              jak delikatne i mądre sa słowa do mnie kierowane od Ciebie, jest w nich pelnia
              miłości i troska o moje dobro."

Więcej w specjalnym podziękowaniu dla aidki,

a jak Ty sie postarasz, to i z ciebie będe brała przykład!

Widzę przecież ze i ty mnie kochasz! I ziejesz aż tą miłościa do mnie!
              • suchyxxx2 Re: 09.11.06, 23:14
                znowu nie wzięła leku
              • zyrafa46 wycinają NAM drzewa w Brazylii 09.11.06, 23:15
                Klimat się zmienia, za chwilkę nas zaleje.... Ludzie trzymajmy się RAZEM za
                ręce i razem wdrapujmy WYŻEJ.
                Bo razem wyżej to milej niż nisko i w pojedynkę.... Te klimaty, te klimaty.
                Żyra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka