bella_donna5 02.02.07, 08:17 Proszę o jakieś info, czy lekarze w PL diagnozują to u swoich pacjentów? Jeśli tak, to na jakiej podstawie? Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
looserka Re: Borderline 02.02.07, 10:57 Zaryzykuję hipotezę, że polscy lekarze najczęściej diagnozują BD wówczas, kiedy sami nie wiedzą, jaką diagnozę postawić;) Odpowiedz Link Zgłoś
fierocho Re: Borderline 02.02.07, 15:26 looserka napisała: > Zaryzykuję hipotezę, że polscy lekarze najczęściej diagnozują BD wówczas, kiedy > > sami nie wiedzą, jaką diagnozę postawić;) mask wie jaka postawic, wszystkim stawia jedną, i bym sie nie zdziwil gdyby to byl borderline. Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: Borderline 02.02.07, 11:13 www.ipin.edu.pl/0303.htm poza tym w szpitalu im.Babinskiego w Krakowie jest chyba jedyny w Polsce oddzial leczenia zaburzen osobowosci, m.in. bpd Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna5 Re: Borderline 02.02.07, 11:49 obawiam się, że to może dotyczyć również mnie, oprócz nerwicy lękowej i stanów depresyjnych cierpię z powodu ogólnego niezrozumienia mojej osoby i popadam w różne konflikty :-( Boże, jak to się leczy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: Borderline 02.02.07, 11:59 www.babinski.pl/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=1&pid=23 to nie jest przypadlosc latwa do wyleczenia niestety Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Borderline 02.02.07, 12:25 nie przesadzajcie nikt tu na forum nie ma zab osobowości włącznie ze mną wszyscy jesteśmy chorzy na nudna pospolitą acz łatwą do wyleczenia depresje :)) pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
bella_donna5 Re: Borderline 02.02.07, 12:48 hmmmm, mam nadzieję, że ja przesadzam, po lekturze opisu Borderline, "dużo" pasuje do mnie, ale może to wynika z nadwrażliwości i egocentryzmu występującego w nerwicy............. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Borderline 02.02.07, 13:44 do mnie też bardzo dużo z tych opisów pasuje. ale może po prostu mam jakąś nerwicę. albo (tfu! tfu!) chad Odpowiedz Link Zgłoś
fierocho Re: Borderline 02.02.07, 15:18 eizo1 napisał: > nie przesadzajcie nikt tu na forum nie ma zab osobowości włącznie ze mną > wszyscy jesteśmy chorzy na nudna pospolitą acz łatwą do wyleczenia depresje stawialbym odwrotnie, malo kto tu depresje widzial, problematyka forum bardziej przypomina zaburzenia osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
fierocho Re: Borderline 02.02.07, 15:28 > Boże, jak to się leczy????????? trzeba odroznic ja od nie-ja. Odpowiedz Link Zgłoś