adax996
27.06.23, 12:20
Bo wiem, że jest na tym forum.
Chcę podziękować Ci za każdą minutę, którą mi poświęciłaś. A naprawdę tyle razy mogłam na Ciebie liczyć. I to bezinteresownie. Tyle razy poświęcałaś swój cenny czas w ciągu tych kilku lat (2 lata znajomości!). Bardzo Ci dziękuję.
Na pewno nie zdziwi Cię to, że zaczynam kolejną terapię z kolejnymi psychoterapeutami. Wciąż szukam w nadziei, że znajdę odpowiednią osobę (po czym poznać, że to ta osoba? Czy jest kompetentna). Nadal nie wiem co mi "dolega", gdyż każdy ze specjalistów przeczy poprzedniemu. Kilku mówi o osobowości unikającej gdzie następna zaprzecza i mówi o "po prostu bardzo wysokiej wrażliwości".
Wstawiam tu link do materiału, który właśnie słucham i robi na mnie wrażenie. Jest tam też mowa o osobowości unikającej. I o przypadku kobiety z osobowością unikającą, pod którą kryło się dużo elementów borderline. Troszkę mnie ten opis przeraził ;)
Na razie nie piszę maili, bo mam wrażenie, że im bardziej sama grzebię w swojej psychice tym gorzej się czuję, bo desperacko szukam odpowiedzi na pytanie "co mi jest?" a wtedy się nakręcam i czuję się gorzej.
Mam nadzieję na znalezienie takiego terapeuty, przy którym poczuję, że WRESZCIE idę do przodu. Nie wiem jak mam to zrobić. Jak znaleźć sensownego terapeutę i dlaczego każdego porzucam. Tak jakby żaden nie spełniał moich oczekiwań ;))))))
Jak słyszę, że "musi być pani sama dla siebie najważniejsza, zadbać o siebie" to mam ochotę wyjść z gabinetu, zakopać się pod ziemią i nie wrócić.
Wstawiam link. Jeśli masz ochotę posłuchać to możesz napisać co myślisz o tym materiale.
Może też inni czytelnicy wysłuchają :)
youtu.be/Jpm5HP5bYt4