Dodaj do ulubionych

zawroty głowy

18.04.07, 22:28
Mieszkam za granica na wyspach brytyjskich.
Byłem niezadowolony z tamtejszego pobytu .Kilka chorób zaczeło mi dokuczać leczyłem sie, jadłem mnóstwo lekarstw. Miałem tam dużo problemów ``niedorozwiązania``
Zaczeły pojawiać sie u mnie zawroty i lekkie bóle głowy, przyjechałem do Polski , zrobiono mi chyba wrzystkie mozliwe badania i okazuje sie że jestem zdrowy.
Czy zawroty głowy mogą mieć podłoże depresji lub czegoś w tym rodzaju?
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • aurelia_aurita nerwica. 18.04.07, 22:31

• lucyna_n depresja, anemia, bialaczka, guz mózgu, padaczka 18.04.07, 22:34

• aurelia_aurita candida albo borelioza 18.04.07, 22:49
          boRElioza? dobrze napisałam?
          • insana Re: candida albo borelioza 19.04.07, 06:32
            Ty lepiej nie wywoluj wilka z lasu, jeszcze sie tu zlecą candidy, borele czy inne marynie ( pamiętasz "teorię robaczaną"?:))))) i będzie powtorka z annaberty :))))))
            • mmpr Re: nerwica 19.04.07, 10:01
              Ja miałam okropne zawroty głowy , przez co pojawiała się panika i lęk , bo
              przecież mogę upaść itd.Zaczął się koszmar , bo zaczęłam unikać pewnych miejsc i
              oczywiście trochę mniej kołowało mi się w domu , po różnych badaniach okazało
              się , że to nerwica , najpierw próbowałam bez leków , ale nakręcałam się jeszcze
              bardziej , bo przecież o niczym innym nie myślałam tylko o tym , że powinnam
              sama je zwalczyć , bo to przecież tylko psychika , ale to tylko pogorszyło
              sprawę , aż trafiłam do mądrego lekarza i on zapisał mi seroxat i kazał brać
              około 6 m-cy , po 3 tygodniach brania leku zawrotu ustąpiły i znów żyje
              normalnie.Oczywiście postanowiłam zmienić swoje podejście do życia , więcej
              olewam , mniej się denerwuje , już nie jestem perfekcjonistką we wszystkim ,
              byłam u psychologa (okazało się , że nie potrzebuje psychoterapii , bo świetnie
              radzę sobie sama)i myślę , że będzie ok , czego i tobie życzę!
          • cassis Re: candida albo borelioza 19.04.07, 10:14
            aurelia_aurita napisała:

> boRElioza? dobrze napisałam?

Dobrze :))))))))))))
    • szyderca_i_glupawiec Re: zawroty głowy 18.04.07, 22:38
      od kilku dni mam straszne zagłowy głowy i coś nie zanosi się żeby przeszły, a o dziwo od kilkunastu dni jestem czysty, coś chyba depa mi się nasiliła :/, kolejny feler do już sporej kolekcji
    • szyderca_i_glupawiec Re: zawroty głowy 18.04.07, 22:40
      przeglądałem ten wątek wczesniej i oprócz tytułu nic w nim nie było, czy ktos potwierdza moje spostrzeżenie? no chyba depa już mi się na oczy nie rzuca, co?
      • lucyna_n Re: zawroty głowy 18.04.07, 22:45
        nic Ci się nie rzuca, nic tutaj nie ma
        zawroty glowy to głupi i cholernie męczący objaw, mam go od jakichś 3 lat, choruję dużo dłużej.
        Niestety nie za bardzo na to skutkują leki, jedynie clono na to działa.
        Przydałoby się kilka badań może zrobić, ale jakoś mi nie po drodze na tomografię.
        dodam że ignorowanie nie działa:)
        • lucyna_n Re: zawroty głowy 18.04.07, 22:54
          rety, mi się też rzuciło, wcześniej nic nie było, a teraz jest wpis.
          My tu pierdoly jakieś wypisujemy a tu całkiem konkretnie forumowicz napisał o co mu chodzi.
          Sory autorze wątku, zawartość postu objawila się przed chwilą, przedtem był tylko sam tytuł.
    • mskaiq Re: zawroty głowy 19.04.07, 15:44
      Mysle ze jesli nie istnieje przyczyna zawrotow glowy to zawroty maja podloze
      nerwicowe. U mnie najdluzszy atak zawrotow trwal kilka dni. Niczego nie
      zmienil, tzn moj dzien wygladal tak samo jak bez zawrotow glowy.
      Od tamtego czasu przestaly sie pojawiac. Gdyby sie pojwily zawroty glowy
      ponownie to nie zwracalbym na nie uwagi rowniez. Wiem ze moge z nimi zyc, ze
      niczego nie zmieniai nie wywoluja ani niepokoju ani strachu.
      Kiedy uda Ci sie miec podobne podejscie to zawroty znikna boe mie wywoluja
      wiecej strachu. Nie boisz sie ich powrotow, nie boisz sie ich dzialania.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • cyfra_pl4 Re: zawroty głowy 19.04.07, 15:57
        oczywiscie lucyna wywoluje wilka z lau

--
        starozytny Jzrael panstwo teokratyczne
        • cyfra_pl4 Re: zawroty głowy 19.04.07, 15:59
          z lasu, niestety uzywam rosyjskiego windowsa tymczasowo,
          nowy windows, ach te marzenia
          --
          wspolczesny Izrael panstwem teokratycznym
          • raclan Re: zawroty głowy 19.04.07, 16:42
            Dzieki, ale to co własciwie mam zrobić?
            • aurelia_aurita Re: zawroty głowy 19.04.07, 16:59
              idź do psychiatry.
            • cyfra_pl4 Re: zawroty głowy 19.04.07, 16:59
              nie mozna ciagle sie krecic w kolko
              to sily spalajace organizm sa oslabiane lekami
              nie twoja wina

a ktos silny krci
              • suchyxxx2 Re: zawroty głowy 19.04.07, 17:41
                Idź do lekarza i niech Ci da jakiś lek na depresję z grupy ssri-bardzo skuteczne
                jeżeli chodzi o te objawy.to może być nerwica lękowa,nerwica wegetatywna albo
                depresja somatyczna czy też maskowana.Weź niech Ci lekarz da taki seroxat,cital
                albo coś podobnego-napewno szybko przejdzie-przynajmniej u mnie działa niemal
                natychmiastowo
                • raclan Re: zawroty głowy 19.04.07, 18:50
                  Jak wyszedłem ze szpitala tydzien temu dali mi jakies lekarstwo: NOTOOTROPIL PIRACETAMUM. Wlasciwie zazyłem tylko raz bo wydawało mi sie ze czółem sie potym gorzej.
                  • cyfra_pl4 Re: zawroty głowy 19.04.07, 19:44
                    sily zespalajace organizm

klej zakleja - tez niemile
                    mocny klej ,potem, na dodatek twardnieje
                    rozsycha sie
                    i wszystko rozpada na kawalki
                    • cyfra_pl4 Re: zawroty głowy 19.04.07, 19:49
                      nootropil to obojetna substancja

uzywana do leczenia wspomagajacego
                      w chorobach neurologicznych na ktore nie ma jeszcze skutecznych lekow

uzywany bywa w zatruciach, jest nietoksyczny nawet w bardzo wysokich dawkach
                      • krzysztof.muszynski Re: zawroty głowy 19.04.07, 21:06
                        jak mam rozumiec ten komentarz?
                        • raclan Re: zawroty głowy 21.04.07, 14:58
                          Więc polecasz ten lek ,czy nie?
                          co znaczy ``zakleja`` ?
                          • sneeper_1 Re: zawroty głowy 21.04.07, 15:30
                            leki nalezy stosowac z umiarem i wyczuciem, dlatego pozwolenie pacjentowi zeby
                            robil z lekami co chce jest wiecej warte niz terapia wtedy uczy sie umiarkowania

zaklejales kiedys tasma klejaca jakies przewody albo przedmioty i co sie dzialo
                            gdy klek byl za mocny i sie naplatalo, to juz lepiej byloby bez lekow

lekarz widzi wiele ale nigdy nie dostrzeze tego co pacjent widzi w sobie
                            niektorzy twierdza ze to jest niepoznawalne

piracetam jest stosowany do dzis ale jego skutecznosc jest watpliwa,
                            najciekawsza jego cecha jest nietoksycznosc,
                            i grupa jak tworzy, to jest lek nootropowy
                            • sneeper_1 Re: zawroty głowy 21.04.07, 15:36
                              wyjasnie to na przykladzie chloropromazyny albo flufenazyny,
                              to jest niesmowity syf, le w pewnych dawkach ,po odjeciu powiklan i objawow
                              ubocznych u niewielkiego procentu chorych jest dzialanie ktorego nie mozna
                              niczym wyjasnic
                • szyderca_i_glupawiec Re: zawroty głowy 21.04.07, 21:43
                  suchyxxx2 napisał:

> Idź do lekarza i niech Ci da jakiś lek na depresję z grupy ssri-bardzo skuteczn
                  > e
                  > jeżeli chodzi o te objawy.to może być nerwica lękowa,nerwica wegetatywna albo
                  > depresja somatyczna czy też maskowana.Weź niech Ci lekarz da taki seroxat,cital
                  > albo coś podobnego-napewno szybko przejdzie-przynajmniej u mnie działa niemal
                  > natychmiastowo

Czy Ty Suchy jaja sobie robisz na forum? Jakbym był psychiatrą i przyszedł by do mnie pierwszy raz taki delikwent i powiedział, że chce jakiś konkretny lek to posłałbym go w diabły.
            • sama333 Re: zawroty głowy 22.05.07, 00:36
              raclan napisał:

> Dzieki, ale to co własciwie mam zrobić?
              Chyba mam to samo
              Od 4 lat nie wiadomo kiedy i gdzie bez zadnego ostrzezenia uprzedzenia nagle
              bacg jakby ktos cie wsadzil na karuzelę,jeśli zdązę sie czegoś zlapać to dobrze
              ale paręnascie razy zdarzyło mi się fiknąć do tyłu, wygląalo to tak jakby ktoś
              mi podciąl nogi, pózniej muze poleżeć, jestem śpiąca i dzen z głowy
              Leczyłam się najpierw u psychiatrów na depresję, póżniej u neurologa,
              internisty, teraz dopiero chodze do neurologa ,który wreszcie zlecil mi
              badania, miałam tomografię z kontrastem i bez , EEG, przeplyw przez tetnice
              szyjne z doplerem i nadal nic , czekam na kolejne badania.
              Usłyszalam juz o padaczce,ale czekam na wyniki EEG

• tlenoterapia Re: niskie cisnienie,nerwica, 22.04.07, 00:43
        • demole Re: niskie cisnienie,nerwica, 22.04.07, 00:54
          nie mozna sobie znalezc miejsca

--
          rapture
    • everplaya Re: zawroty głowy 21.04.07, 18:48
      jerzol.playeverwars.com
      coś na poprawę nastroju
      • sneeper_1 Re: zawroty głowy 21.04.07, 19:43
        ja mam taki sposób na ludzi którzy podkradają mi filmy ze sportem ekstremalnym
        /siedzenie 6 miesięcy w zamknietej skrzyni, zawody w wydostawaniu się z kaftana
        bezpieczeństwa

wdupczyć ich przemocą na taką trase albo skocznie,
        nie będą całe życie widzami,i kasjerami

niech sie rozpieprzaja, niech się połamią amen.
        • sneeper_1 Re: zawroty głowy 21.04.07, 21:57
          antydepresanty klasyczne odwracaja kataleptyczne dzialanie neuroleptykow w testach, coz trudno powtorzyc w realnej terapii

ale miewam czasem cicha nadzieje ze uda sie to zrobic ze mna i

...
          szyderca i glupawiec napisal :

<Czy Ty Suchy jaja sobie robisz na forum? Jakbym był psychiatrą i przyszedł by do mnie pierwszy raz taki delikwent
          i powiedział, że chce jakiś konkretny lek to posłałbym

- i nie bede chodzil po prosbie ale sam zbiore sie do roboty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka