17.10.03, 21:26
witam...
dzisiaj mialem pierwsza w zyciu wizyte u psychiatry... nie do konca udalo mi
sie przekonac pania doktor ze mam depresje :) moze dramatyzuje - ale bylo
cholernie ciezko... tak jak nigdy dotad... kazala mi przyjsc za dwa
tygodnie... i tak jakby profilaktycznie mi zapisala jakies ponoc lekkie leki -
Seronil - jak mozna to prosilbym o opinie na temat tego specyfiku...

Obserwuj wątek
    • iwona.grobel Re: Seronil 18.10.03, 00:10
      Nie sądzę, żeby na pierwszej wizycie psychiatra profilaktycznie zalecał leki.
      Seronil to preparat fluoksetyny (podobnie jak Prozac, Bioxetin, Deprexetin i
      inne), czyli lek przeciwdepresyjny z grupy inhibitorów wychwytu zwrotnego
      serotoniny. Z racji mechanizmu działania bywa również stosowany w zaburzeniach
      obsesyjno-kompulsyjnych, bulimii i innych. Szczegóły dokładnie opisane są w
      ulotce załączonej do opakowania. Jeśli chciałby Pan zapytać o coś konkretnego,
      to proszę.
      • eraserhead Re: Seronil 18.10.03, 00:31
        hm...
        tzn. dostalem recepte.. kupilem.. i jutro rano zaczynam.. czyli rozumiem ze
        psychiatra uznal to za depresje...

nie wiem o co pytac na razie. zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej... jedno co
        wiem to to, ze to absolutna nowosc jezeli chodzi o moje nastroje... a najgorsze
        spadki nastroju sprzed tygodnia przestraszyly mnie tak jak nic dotad w zyciu
        chyba... po raz pierwszy przerazilem sie, ze DOSLOWNIE zwariuje...

to dla mnie nowa sytuacja... mam straszna hustawke nastrojow.. wieczorem czuje
        sie pewnie i genialnie niemal - mam zamiar z tym walczyc... kupowac lampy do
        fototerapii itp :)... natomiast rano jest beznadziejnie - i to nie zwykly dolek
        czy typowa niechec do wychodzenia z lozka.. czasem to po prostu zdawalo sie byc
        pieklem...

trwa jakies trzy tygodnie i na szczescie jakby zaczyna to wszystko ustepowac -
        pozostala hustawka.. placzliwosc.... chociaz.. moze to przez to ze codziennie
        rano wpycham w siebie tabliczke czekolady :) nie wiem.. jeden wielki bajzel...
    • iwona.grobel Re: Seronil 18.10.03, 00:40
      Opisane przez Pana objawy są z kręgu depresyjnych, być może mają podłoże
      endogenne, być może nerwicowe. Fluoksetyna została zapisana na pewno nie
      przypadkiem. Proszę o wszystko pytać lekarza na wizycie kontrolnej.
      Wszystkiego dobrego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka