09.09.10, 09:20
Szanowni Państwo,
nazywam się Mariusz Szewczyk i wraz z moją rodziną w niedługim czasie będę mieszkańcem wsi Łąki. W 2002 roku założyłem forum dla Miasta Radzymina i okolic (jako szifox), które na stałe wpisało się w krajobraz lokalnej społeczności.

Zachęcam do dyskusji na temat problemów, które wymagają podjęcia działań w celu poprawy warunków życia oraz realizacji planów rozwoju Wsi Łąki.

Życzę wszystkim aby na tym forum toczyła się spokojna i rzeczowa dyskusja, dzięki której uzyskacie szybki dostęp do informacji, którą także będziecie mogli się wymieniać z innymi mieszkańcami.

Serdecznie Pozdrawiam
e-mail: mariusz.szewczyk@radzymin.net
Obserwuj wątek
    • basia10031 Re: 09.09.10, 09:54
      Czego oczekują mieszkańcy naszej wioski- niech napiszą!!!
      Gaz- w realizacji
      wodociąg i kanalizacja
      oświetlenie uliczne
      chodnik
      ode mnie to tyle, czekam na dalszy rozwój nowego wątku.
      Zajrzę tu na pewno!
      • flancowany Re: 09.09.10, 19:06
        Co z tym gazem? W jakiej realizacji? Jakoś nic nie słyszałem?

Prócz tego tak wiele osób ma gaz z butli i umowy z cyrografem że szybko nie zmienią go na gaz ziemny.

Ja odkąd mieszkam w Łąkach co chwilę słyszę opowieści że będzie gaz i wodociąg i na tym się kończy.
        • basia10031 Re: 10.09.10, 19:55
          To nie jest?
          Może to jeszcze droga daleka, ale mapy już robią!:)
          Z tymi Łąkami to jest zawsze problem, bo porozrzucane takie!:(
          • flancowany Re: 10.09.10, 23:02
            basia10031 napisała:
            > To nie jest?
            > Może to jeszcze droga daleka, ale mapy już robią!:)
            > Z tymi Łąkami to jest zawsze problem, bo porozrzucane takie!:(

Jak do tej pory wszystkie tutejsze inwestycje to obiecanki cacanki.

Na jesieni zeszłego roku miał zostać uruchomiony busik do Radzymina jeżdżący kilka razy w ciągu dnia i jak widać jak zwykle skończyło się na obietnicach.

Ja mam pomysł, zróbmy referendum i odłączmy Łąki od Radzymina i Wołomina a przyłączmy się do Nieporętu i Legionowa, przynajmniej wodociąg byśmy mieli, bo w Beniaminowie już jest.
            • ak_2005 Re: 14.09.10, 12:56
              a ja lubię Łąki takie jakimi są, bez tej całej infrastruktury, komunikacji i tego typu innych podobnych.
              Jakoś się żyje przecież a lata temu było jeszcze ciężej i też trzeba było dać radę.. dążymy do komfortu, który być może ktoś powie ucywilizuje naszą wieś ale czy tego oczekuje od swojej wsi?
              podkreślam WSI.
              Nie.
              Cenię to, że na przykład do szkoły trzeba było iść piechotą. Takie środowisko hartuje..
              Nasze dzieci będą miały wszystko podane na tacy.
              • aisuga2 Re: 15.09.10, 10:34
                No wiesz, a ja..... ja nie chciałabym moje córki puszczać do szkoły piechotą wzdłuż drogi przy której nie ma chodnika i mkną z oszałamiającą prędkością tiry!!! Nie chcę jej tak hartować. Sama jakoś też nie widzę zbytniej przyjemności w 7 km marszu w ulewnym deszczu lub podczas mroźnej zimy.... A tak poza tym - mam nadzieję, że zauważasz różnicę w ilości jeżdżących samochodów jaka nastąpiła w ciągu ostatnich chociażby 10 lat... No ale cóż - w końcu możesz mi napisać, że skoro wyprowadziłam się na WIEŚ to mogłam się tego spodziewać ;-) Ale ja jestem niepoprawną optymistką i chciałabym aby wieś w której mieszkam miała jakiś kontakt z cywilizacją i aby nie był to jedynie samochód lub ... moje nogi. Pozdrawiam :-D
      • basia10031 wybory 2010 07.10.10, 15:58
        Czy wiecie może kto z naszej wioski kandyduje na radnego?
        Bo jakaś cisza w tym temacie a chyba już najwyższa pora na wyłonienie się kandydatów.
        Czy są tacy wogóle?
    • aisuga2 Re: Powitanie 19.09.10, 11:31
      Z tego co wiem... i widzę po aktywności na tym forum ;-) dostęp do internetu w Łąkach leży i kwiczy :-/
      • karolkaka Re: Powitanie 19.09.10, 13:33
        Witaj Ziom! :)
        (jak mawia młodzież)
        Fajnie że zamieszka z nami ktoś, kto zna "radzymińskie realia".
        A jeżeli jeszcze będzie miał czas na działania (znane choćby ze Stowarzyszenia Radzymińskie Forum) to pewnie będą rezultaty. W odróżnianiu od naszych "radnych", którzy ograniczają się do wizyt "na ognisku".

BTW - był ktoś tydzień temu? Padły jakieś konkrety, czy jak zwykle obietnice?

A co do internetu - blueconnect, czyli "śmiga, jak zawieje wiatr"... ;)
        • aisuga2 Re: Powitanie 20.09.10, 15:51
          Nic czego byśmy wcześniej nie wiedzieli - gaz za dwa lata, woda ??? ..a komunikacja się negocjuje czy jakoś tak.... z tego co słyszałam... bo jak mogłam już pójść to moi domownicy zdążyli już wrócić ;-/
    • 4asd-255 Re: Powitanie 28.09.10, 10:31
      gratuluję ci SZIFOX wyboru miejsca, musisz być chyba bardzo zdesperowany wybierając te miejsce na swój dom, właśnie zamieszkasz w przemysłowej dzielnicy Radzymina, gdzie za chwilę powstanie MENNICA PAŃSTWOWA, a mnóstwo działek ma charakter przemysłowo-budowlanych. Z tego co wiem to planowane są jeszcze inne większe inwestycje przemysłowe w tym miejscu. Jedni zaczynają uciekać i wyprzedają w pośpiechu działki, a drudzy je kupują i zamieszkują.
      • mszewczyk75 Re: Powitanie 28.09.10, 14:32
        4asd-255 napisał:

gratuluję ci SZIFOX wyboru miejsca, musisz być chyba bardzo zdesperowany wybierając te miejsce na swój dom, właśnie zamieszkasz w przemysłowej dzielnicy Radzymina, gdzie za chwilę powstanie MENNICA PAŃSTWOWA, a mnóstwo działek ma charakter przemysłowo-budowlanych. Z tego co wiem to planowane są jeszcze inne większe inwestycje przemysłowe w tym miejscu. Jedni zaczynają uciekać i wyprzedają w pośpiechu działki, a drudzy je kupują i zamieszkują.

Zapewniam Cie, że nie jestem zdesperowany - to jest przemyślana decyzja Szczególnie, że Łąki są włączone w granice Warszawskiego Obszaru Chronionego Krajobrazu, zgodnie z obowiązującym studium uwarunkowań w Łąkach nie powstanie żadna inna forma działalności przemysłowej z wyłączeniem tej prowadzonej przez IDACO. Teren przemysłowy na którym powstaje zakład Mennicy (metale szlachetne) znajduje sie na tzw. silikatach.
        • 4asd-255 Re: Powitanie 03.10.10, 10:24
          To sprawdż sobie jakie przeznaczenie mają teren na którym miał zakład p. Tulwin na Ł. Radzymińskich.
          • mszewczyk75 Re: Powitanie 03.10.10, 14:27
            strefa mieszkaniowo - usługowa

bip.radzymin.pl/upload/ra_20100302_zalacznik_03_studium_mapa.pdf
            • basia10031 wybory 2010 07.10.10, 16:42
              Czy wiecie może kto z naszej wioski kandyduje na radnego?
              Bo jakaś cisza w tym temacie a chyba już najwyższa pora na wyłonienie się kandydatów.
              Czy są tacy wogóle?

(nie wiem dlaczego mój post wskoczył pomiędzy inne) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka