Dodaj do ulubionych

Moje Stany

• rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 21:38
      USA wydalają 35 rosyjskich dyplomatów z Waszyngtonu i San Francisco w ramach sankcji przeciwko Rosji

Sankcje związane są z ingerowaniem w amerykańskie wybory prezydenckie - poinformował "New York Times". Reuters podał, że chodzi o dyplomatów w Waszyngtonie i San Francisco.
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 21:43

~Wujek Szmul : Sankcje i wydalanie dyplomatów w oparciu o sfabrykowaną ściemę bez żadnych dowodów. Obama przeszedł samego siebie i ogłosił że dowodów pokazywać nie musi bo "wystarczająco dużo ludzi wierzy w to co mówię". Jeżeli dodać do tego otwarte i pełne wsparcie dla obcinaczy głów w Syrii i usilne próby wznowienia wojny na Ukrainie to wyłania się obraz szmacianego Obamy który usiłuje zostawić następnemu prezydentowi jak największy gnój i jak najwięcej problemów. Takiej szmaty jak Obama USA nie mieli na stołku prezydenta w całej swojej historii. Tak postępował Gorbaczow w swoich gierkach z Jelcynem i w ten sposób rozwalili USSR. Czy Obama w swoich gierkach z Trumpem w taki sam sposób rozwali USSA ?
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 21:45
      „Odchodząca administracja USA nie porzuca nadziei, aby zdążyć zrobić coś złego dla stosunków z Rosją, które bez tego zrujnowała… Przy czym to ostatnie «noworoczne pozdrowienie» od ekipy Baracka Obamy, która już przygotowuje się do wyprowadzki z Białego Domu, cynicznie próbuje się przedstawić jako reakcję na rzekome «cyberataki Moskwy»"… Prawdopodobnie Administracji B. Obamy jest już wszystko jedno, co będzie ze stosunkami dwustronnymi, lecz historia raczej nie wybaczy jej zachowania w myśl zasady «Po nas choćby potop»" — podkreśliła rzeczniczka MSZ Rosji.
      • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:01

~buhahaha : Ja na miejscu Putina, wywaliłbym wszystkich, poza tylko jednym ambasadorem, aby nie zrywac z usa kontaktów dyplomatycznych, dyplomatów usa do domu. Da to Trumpowi mozliwośc powołania nowych, niekoniecznie mu brużdżących dyplomatów, i odnowić po "swojemu" kontakty z Rosja. Może to okazac sie zbawienne dla Trumpa, bo rozwiąże mu problem wymiany nieposłusznych, albo uwikłanych w lewactwo ludzi...Widac że obamie juz odbija, i zachowuje sie jak szaleniec z bezsilności.
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:18

~fessta : Barack Obama podejmuje przeciwko Rosji pewne „tajne" kroki, których w odróżnieniu od sankcji administracja prezydenta elekta Donalda Trumpa nie będzie mogła tak łatwo cofnąć - oznajmił w wywiadzie dla The Atlantic członek Komisji do Spraw Wywiadu Izby Reprezentantów Kongresu USA Adam Schiff.Polityk, który według The Atlantic oskarżył Rosję o ingerencję w wybory prezydenckie w USA, jeszcze zanim zrobił to Biały Dom, poskarżył się na to, że Donald Trump nie zamierza jego zdaniem przestrzegać twardego kursu wobec Rosji. „Nie mam pewności, że prezydent Trump wprowadzi jakieś sankcje. <…> Bardziej niepokoi mnie, że niebawem zniesie środki, które już wprowadziliśmy" — podkreślił.
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:53
      Wisienką na torcie powinno być przegłosowanie wszystkich antykacapskich sankcji jako ustaw, czego wynikiem będzie niemożliwość ich usunięcia przez przyszłych prezydentów bez uzyskania na to zgody 2/3 kongresmenów i senatorów, co zablokuje Trumpa w jego przyszłych zapędach ułatwienia życia kacapii. Przy obecnym składzie Kongresu będzie to łatwe do przeprowadzenia w ciągu tygodnia.
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:55
      Te posuniecia ostatnie Obamy moga doprowadzic do jakiejs ..katastrofy.
    • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:59
      Obamka nie umie przegrywac. Zadnych dowodow. Same pieprzenie bez sensu. Jutro tyle samo amerykanow pojedzie tak samo w 72 godziny do domu. Tak samo zamkna placowki. Ale juz podobnie w czasie pierwszej zimnej wojny bylo, kiedy powywalali wszystkich dyplomatow wzajemnie przez zsrr i Stany Zjednoczone. Jak na dlugo teraz? Trump pokaze.
      • rawik-is-me Re: Moje Stany 29.12.16, 22:59
        apm1947godzinę temu

Oceniono 18 razy6

Obamie trudno pogodzić sie z przegranymi wyborami i szuka winnych. 35 -ciu Ruskich doprowadziło do zwyciestwa Trumpa ?
        A ilu Usmanów doprowadziło do klęski legalnie wybranego Janukowycza na Ukrainie ?
    • dunant Re: Moje Stany 30.12.16, 03:09
      Trump zapowiedział jednak w opublikowanym oświadczeniu, że "w interesie naszego kraju i naszego wielkiego narodu" spotka się w przyszłym tygodniu z przedstawicielami amerykańskich agencji wywiadowczych aby "uzyskać najnowsze informacje na temat obecnej sytuacji".

Wcześniej Trump, który przebywa w okresie świąteczno-noworocznym na Florydzie, wyrażał już wątpliwości wobec formułowanych wobec Rosji oskarżeń. Sugerował, że należy zapomnieć o tej sprawie.

- Uważam, że powinniśmy zająć się swoimi sprawami. Komputery bardzo skomplikowały życie ludzi. W erze komputerów nikt nie wie dokładnie, co się dzieje - powiedział Trump dziennikarzom.

Według amerykańskich agencji wywiadowczych, rosyjscy hakerzy wykradli tysiące maili z serwera Krajowego Komitetu Partii Demokratycznej a następnie dostarczyli je demaskatorskiemu portalowi WikiLeaks, by skompromitować demokratyczną kandydatkę do prezydentury Hillary Clinton i pomóc w ten sposób Trumpowi wygrać wybory prezydenckie.
    • seremine Re: Moje Stany 30.12.16, 14:42
      ~DarekD : Putin potwierdza, że jest wytrawnym graczem. Zabawił się z rozdygotanym rosyjskim upokorzeniem Obamą ( zwanym Husajnem ) w starą dobrą dyplomatyczną grę : "dobrego i złego policjanta>. Ławrow grał tego złego ( rekomendowanie adekwatnych rosyjskich retorsji wobec USA ) a sam Putin tego ... rozwiń całość
      • seremine Re: Moje Stany 30.12.16, 14:43
        Obamie na koniec kadencji po przegraniu wojny w Syrji I pomimo obcaloweywani p udernicy Clintonowej ktora przegrala wybory
        odbila na calego ...... A swoja droga oprocz podburzenia murzynow I wojen w Syrji Ukrainie Libanie Jemenie dla ludzi nie zrobil nic dobrego duzo pustych adwokackich frazesow nie majacych zastosowania w polityce ani w zyciu ...
    • jerzy_55 Re: Moje Stany 30.12.16, 21:36
      Rudy Giuliani stwierdził, że nałożenie nowych sankcji na Rosję przez prezydenta Baracka Obamę, jest próbą "zablokowania" Trumpa, który w kampanii wyborczej obiecał poprawę stosunków z Rosją.
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 00:53

Decyzja Putina o nieodpowiadaniu na akcję rządu USA jest ewenementem w świecie dyplomacji
      Nowy prezydent USA będzie mógł jednym podpisem znieść sankcje nałożone na Rosję
      Wstrzemięźliwość Putina daje mu do tego dobry pretekst
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 00:56

~Panisko : Można Putina nie lubić, ale nie można ignorować faktu, że jest absolutnym zawodowcem. Dał na koniec marnemu amatorowi pstryka w nos. Wkrótce i tak nastąpi istotna wymiana personelu w ambasadzie amerykańskiej w Moskwie. Jeśli nowy prezydent nie wykona przyjaznego gestu, to sekretarzowi stanu będzie dość trudno skompletować obsadę stanowisk w amerykańskiej ambasadzie. Państwo przyjmujące ma rozstrzygający głos w decyzji o przyjęciu danego dyplomatu na swoim terytorium. Zachowanie ustępującego prezydenta jest obraźliwe dla następcy, ponieważ suponuje, że Trump wybory wygrał nie dzięki decyzjom wyborców, lecz sił zewnętrznych. Prezydentura Obamy przebiegła bez jakichkolwiek osiągnięć, a koniec wręcz brzydki.
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 00:57

~bat : Prezydent Rosji,Wladimir Putin wrecz osmieszyl Obame.Putin powiedzial ze nie bedzie uprawial kuchennej polityki.Tym samym dal do zrozumienia, ze Obama wlasnie taka polityke uprawia.Dlaego Putin zamiast podjac kroki odwetowe wobec USA, zaprasza dzieci dyplomatow amerykanskich na Nowy Rok do Kremla.Spoleczenstwo amerykanskie jest oburzone zachowaniem Obamy, nie tylko w tym wypadku.On majac tylko 20 dni do wyniesienia sie z Bialego Domu probuje prowadzic polityke awanturnicza wobec Rosji.Oskarza Rosje o przyczynienie sie do wygranej Trumpa zapominajac ze demokraci stracili takze senat i kongres.Puszczaja mu nerwy ze musi odejsc.Twierdzi ze gdyby startowal to wygral by po raz trzeci:chyba na prezydenta Keni.Jego zona,Michelle,powiedziala niedawno ze wyprowdzka z Bialego Domu bedzie niedobra dla jej corek,wedlug niej czynnik psychologiczny.Najlepiej to podarowac Bialy Dom Obamom na zawsze a jego ustanowib dozywotnim prezydentem, coc w rodzaju Mugabe,przydenta Zimbabwe."Mozg" to on ma!!! ..smutne...
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 00:58

~Belfegor : Reżimowe media milczą na temat uzasadnienia przez Putina rezygnacji z odwetu. Jedynie te nasze stacje telewizyjne, które NIE SĄ POLSKIE (jeśli chodzi o własność), odważyły się zacytować wypowiedź rosyjskiego prezydenta. Oświadczył, że nie będzie się zniżał do takiego poziomu. Dodatkowo zapewnił, że w sylwestra dzieciom amerykańskich dyplomatów nikt nie będzie utrudniał wstępu do ich ulubionych miejsc.
      Manewr genialny. Ostatnim polskim politykiem, który był w stanie wykonać manewr na takim poziomie, był J. Urban ogłaszający pomoc humanitarną dla amerykańskich bezdomnych.
    • jutta_t Re: Moje Stany 31.12.16, 03:40
      Prezydent elekt USA Donald Trump pochwalił dziś na Twitterze przywódcę Rosji Władimira Putina za "opóźnienie", odnosząc się najpewniej do decyzji Rosji, by nie wprowadzać retorsji za wydalenie z USA 35 rosyjskich dyplomatów. "Putin jest inteligentny" - napisał.
    • jutta_t Re: Moje Stany 31.12.16, 16:35
      Washington Post": Rosjanie mogą zagrażać amerykańskiej sieci elektrycznej
      Wykrycie rosyjskiego złośliwego oprogramowania na jednym z komputerów zakładów elektrycznych w stanie Vermont jest ilustracją zagrożeń, przed jakimi staje cała amerykańska sieć energetyczna - ostrzega dziennik "Washington Post". "Jeden z największych światowych zbirów, Władimir Putin, próbuje zhakować naszą sieć elektryczną " - alarmuje gubernator stanu Vermont.
    • seremine Re: Moje Stany 31.12.16, 17:10
      PAPdzisiaj 13:45
      Senatorowie: Kongres USA nasili sankcje wobec Rosji

Kongres Stanów Zjednoczonych nasili w 2017 roku sankcje wobec Rosji – oświadczyli senatorowie John McCain, Lindsey Graham i Amy Klobuchar w opublikowanej dziś rozmowie z ukraińską sekcją Radia Swoboda.
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 20:54
      ~eh.... : Mysle ze McCain ze swoimi kolesiami pacholkami establishmentu amerykanskiego moze opowiadac sobie co chce na temat przyszych hipotetycznych sankcji w stosunku do Rosji Jedynym kto w tej sprawie bedzie podejmowal decyzje - bedzie tu obejmujacy swoji urzad nowy prezydent ameryki Trump.!Dlatego obecne podejmowane proby doprowadzenia i tak juz zlych stosunkow z Rosja do jeszcze nizszego ich pulapu sa skazane na porazke ..Bowiem to tylko prezydent ameryki wraz ze swoja administracja,jest uprawniony do ksztaltowania polityki USA i podemowania w tej sprawie odpowiednich decyzji A nie jacys oblakani frustracji reprezetujacy prywatne interesesy jakich grup, kol lub lobbystow w ameryce ktore z intresemai ameryki i amerykanow nie maja abosolutnie nic wspolnego..!
    • black_jotka Re: Moje Stany 31.12.16, 21:02
      Czekamy 20 stycznia...
    • seremine Re: Moje Stany 03.01.17, 10:44

Amerykański prezydent elekt Donald Trump zapewnił na Twitterze, że północnokoreański pocisk balistyczny nigdy nie doleci do USA. Skrytykował też Chiny za to, że "nie chcą pomóc" w kwestii Korei Północnej
    • jerzy_55 Re: Moje Stany 06.01.17, 19:39
      Wiceprezydent Joe Biden do Donalda Trumpa: dorośnij!

Wiceprezydent USA Joe Biden zarzucił prezydentowi Donaldowi Trumpowi niedojrzałość i ignorancję. W wywiadzie dla telewizji publicznej PBS nazwał go jednak dobrym człowiekiem, ale dodał: "Dorośnij Donald (...). Jesteś prezydentem.
    • dunant Re: Moje Stany 07.01.17, 02:28
      Donald Trump wezwał ambasadorów amerykańskich pochodzących z nominacji politycznej Baracka Obamy, aby opuścili swe placówki do dnia inauguracji jego prezydentury 20 stycznia. Media w USA nazywają to zerwaniem z dyplomatyczną tradycja..
    • dunant Re: Moje Stany 07.01.17, 02:30
      Donald Trump wezwał ambasadorów amerykańskich pochodzących z nominacji politycznej Baracka Obamy, aby opuścili swe placówki do dnia inauguracji jego prezydentury 20 stycznia. Media w USA nazywają to zerwaniem z dyplomatyczną tradycja..

Co on robi!
    • jutta_t Re: Moje Stany 08.01.17, 16:45
      Prezydent elekt Donald Trump napisał w sobotę na Twitterze, że "tylko głupcy" sprzeciwialiby się lepszym relacjom USA z Rosją. Dzień wcześniej zapoznano go z raportem wywiadu, zarzucającym Rosji ingerencję w amerykańskie wybory prezydenckie. "Dobre relacje z Rosją są czymś dobrym, a nie czymś złym" - dodał w kolejnym tweecie. Wyraził też opinię, że Rosjanie "będą nas szanować o wiele bardziej" pod rządami jego administracji niż pod rządami administracji Baracka Obamy "i, być może, oba kraje będą współpracować, by rozwiązać niektóre z tych wielu dużych i pilnych problemów i kwestii na świecie". (www.tvn24.pl)
      • jutta_t Re: Moje Stany 08.01.17, 16:46
        Lepszy pokój niż wojna...
    • jutta_t Re: Moje Stany 08.01.17, 16:48
      "Polityczne polowanie na czarownice" W piątek Trump wysłuchał briefingu służb wywiadowczych nt. cyberataków Rosjan i ich ingerencji w wybory w USA. Po spotkaniu wydał oświadczenie, w którym zapewnił, że cybernetyczna ingerencja "Rosjan, Chin czy też innych krajów (...) absolutnie nie wpłynęła na wynik wyborów". Na kilka godzin przed briefingiem Trump powiedział w wywiadzie dla "New York Timesa", że kontrowersje wokół kwestii ingerowania Rosji w tegoroczne amerykańskie wybory prezydenckie to "polityczne polowanie na czarownice". Raport służb W upublicznionym w piątek najnowszym raporcie służby wywiadowcze USA napisały, że "z dużą pewnością" oceniają, iż prezydent Rosji Władimir Putin zlecił przeprowadzenie kampanii mającej na celu pomoc Donaldowi Trumpowi w wyborach prezydenckich w 2016 roku. Według raportu Kreml "zdecydowanie preferował" wybór Trumpa oraz "zarządził" przeprowadzenie kampanii mającej na celu wywarcie wpływu na wynik wyborów w USA. W sobotę Trump argumentował na Twitterze, że USA mają na całym świecie "dość problemów" i nie potrzebują drażliwych relacji z Rosją na tej liście - odnotowuje agencja Associated Press. Autor: AG/adso / Źródło: PAP (www.tvn24.pl)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka