Dodaj do ulubionych

---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz.2

• mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 04:29
      ~ogr 17 godzin i 55 minut temu

Muszę sobie załatwić syryjski paszport,bo wtedy dostanę robotę i chatę za darmo.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:30
      Przeciwnicy przyjmowania uchodźców zbiorą się o godz. 15.40 na pl. Defilad na wysokości Ronda Dmowskiego i Rotundy. Mają ruszyć o godzinie 16.00. Przemaszerują ulicą Marszałkowską, al. Solidarności, Kapucyńską i Senatorską na pl. Zamkowy. Chcą pokazać "sprzeciw wobec muzułmańskich imigrantów”. Manifestacja ma potrwać do godz. 19. Na Facebooku udział w wydarzeniu zadeklarowało ponad 50 tys. osób.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:34
      Przeciwnicy przyjmowania uchodźców zbiorą się o godz. 15.40 na pl. Defilad na wysokości Ronda Dmowskiego i Rotundy. Mają ruszyć o godzinie 16.00. Przemaszerują ulicą Marszałkowską, al. Solidarności, Kapucyńską i Senatorską na pl. Zamkowy. Chcą pokazać "sprzeciw wobec muzułmańskich imigrantów”. Manifestacja ma potrwać do godz. 19. Na Facebooku udział w wydarzeniu zadeklarowało ponad 50 tys. osób.

Beda rozruchy?
      • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:36

Fakt.pl
        Polityka
        Politycy
        Dwaj księża nie chcą uchodźców. Księża odmówili przyjęcia imigrantów

12.09.2015 12:22 aktualizacja: 12.09.2015 12:38
        Pierwsze deklaracje
        Którzy księża nie przyjmą uchodźców?
        ZOBACZ ZDJĘCIA
        Którzy księża nie przyjmą uchodźców

AFP
        Papież Franciszek zaapelował niedawno o przyjmowanie uchodźców w parafiach. Już pojawiają się w tej kwestii rozłamy

Temat uchodźców z Syrii w Polsce nie przestaje budzić kontrowersji i sporów. Niedawny apel papieża Franciszka o przyjmowanie uchodźców w parafiach i klasztorach też zaczął dzielić duchownych. Pojawiają się już deklaracje negatywne...

Jako pierwszy, deklarację, że nie przyjmie uchodźców wygłosił ks. Ryszard Winiarski z Dorohuska na Lubelszczyźnie. Podał 6 długich i szczegółowych powodów, dla których nie chce stosować się do apelu papieża o pochylenie się nad losem uchodźców.

Czego boi się ks. Winiarski?

Duszpasterz, jako pierwszy powód wymienia Koran. – Święta księga Islamu, degraduje osobę Jezusa do roli jednego z proroków. Kwestionuje jego boskość a przez to obraża moje uczucia religijne – pisał ksiądz. Jako drugi powód podał brak demokracji, poszanowania praw człowieka u innowierców (czyli w tym przypadku chrześcijan) w krajach, z których mają do nas przybyć uchodźcy. Powodem trzecim jest brak kontroli i weryfikacji uchodźców np. przez służby specjalne.

– Nie znamy ich przeszłości, poglądów, powiązań ani prawdziwych motywów ich wędrówki. Jeśli tylko uciekali przed Państwem Islamskim czyli swoimi współwyznawcami (!), to powinno im wystarczyć każde miejsce w Europie, choćby najbiedniejsze (...) – pisał ksiądz. W dalszej kolejności wymienia (całkiem słusznie) złą politykę USA i UE wobec krajów ogarniętych wojną. Na koniec powątpiewa w chęć asymilacji przybyszów.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:52
      Przyjechali i... uciekli.

Inną drogą poszedł proboszcz parafii w Śremie, ks. Ryszard Adamczuk. Przyjął syryjską rodzinę, ugościł, postarał się o oferty pracy. A Syryjczycy... po prostu uciekli nocą do Niemiec. Skontaktowaliśmy się z matką proboszcza, on sam był nieuchwytny.

– Przyjechali, wszystko im syn zrobił, piękne mieszkanko, jedzonko, ubrane wszystko. A oni uciekli. No i o co chodzi? Wszyscy teraz do nas dzwonią, a my nic więcej nie wiemy. Nawet się nam nie pokazali. Tylko w nocy przyjechał kuzyn rzekomo z Niemiec, wziął w samochód w nocy i wyjechali. I tu nikt nic o nich nie wie – odpowiada nam kobieta.

Na pytanie, czy przyjmą jeszcze uchodźców, starsza pani zaprzecza:

– Nie, nie, nie. Już chyba nie. Nie wiem, bo co będziemy tak – noclegownię mieć? – mówi z goryczą.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:56
      https://www.docinek.com/upload/images/medium/2015/06/reality-show.jpg
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 15:59
      Kryzys strefy euro, imigracja, a także konflikt na Ukrainie to obecnie główne problemy Europy - powiedział prezydent Andrzej Duda na Forum Ekonomicznym w Krynicy. Jak ocenił, spadająca także w Polsce dzietność jest dla Europy "złą wróżbą" na przyszłość.
      • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 16:00
        bezrobotny:

ja też chce dach nad głową i pieniądze na życie ,,,,ja przynajmniej jestem patryjotą , anie dezerterem
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 16:53
      Gdy cudzoziemiec postanawia ubiegać się o nadanie statusu uchodźcy w Polsce, wystarczy, że powie strażnikowi na przejściu granicznym lub podczas odprawy na lotnisku słowo "azyl". Będzie to oznaczało, że chce złożyć stosowny wniosek.
      Jeśli cudzoziemiec już przebywa - nawet nielegalnie - na terenie Polski, składa wniosek w Nadwiślańskim Oddziale Straży Granicznej w Warszawie. Jeśli został zatrzymany bez zezwolenia na pobyt w Polsce i osadzony w strzeżonym ośrodku dla cudzoziemców, może napisać podanie za pośrednictwem komendanta odpowiedniego oddziału Straży Granicznej. Na decyzję czeka się do sześciu miesięcy.
      Uchodźcom łatwiej

Osoba, której przyznano status uchodźcy, otrzymuje prawo pobytu w Polsce i, poza wyjątkowymi okolicznościami, nie może być wydalona. Dzięki tzw. paszportowi genewskiemu otrzymuje możliwość podróżowania za granicę. Ma prawo do pracy na takich samych zasadach, jak obywatele Polski i na takich samych zasadach może prowadzić działalności gospodarczą. Ma prawo do świadczeń pomocy społecznej, otrzymywania zasiłków: rodzinnego, pielęgnacyjnego i wychowawczego. Otrzymuje również prawdo do nauki, ubezpieczenia zdrowotnego i pomocy integracyjnej (świadczenia pieniężne na utrzymanie i pokrycie wydatków związanych z nauką języka polskiego, opłacanie składki na ubezpieczenie, poradnictwo socjalne).

Osobom o statusie uchodźcy łatwiej jest też ubiegać się o polskie obywatelstwo. Podobnie wygląda sytuacja tych, którzy otrzymali ochronę uzupełniającą.
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 17:43
      12 września ulicami Warszawy przejdzie marsz „Polacy przeciw imigrantom”. - Wiemy, że wiele osób jest zagubiona dlatego mamy krótki komunikat na temat soboty: Przyjeżdżajcie do Warszawy! Nic się nie zmieniło i nie zmieni, chyba, że do soboty będzie koniec świata! Pl. Defilad i Rondo Dmowskiego to jest ta sama lokalizacja oddalona od siebie o 150 metrów - czytamy w ostatnim wpisie organizatorów wydarzenia "Polacy przeciw imigrantom"na Facebooku. Manifestacja ma się odbyć w sobotę o godzinie 16:00 w Warszawie na Pl. Defilad. Na wydarzeniu na Facebooku swoją obecność zadeklarowało ponad 58 tysięcy osób. Pamiętajcie, że na Se.pl znajdziecie relację na żywo z tego wydarzenia.

17.30 Marsz jest coraz bliżej Placu Zamkowego. Uczestnicy marszu trzymają w rękach race dymne i odpalają petardy hukowe.

17.20 Marsz organizowany przez Obóz Narodowo-Radykalny dotarł już do Placu Bankowego.

16.55 Czoło marszu jest już przed Placem Bankowym. Policja zamknęła dla ruchu drogowego ulice Marszałkowską i Królewską.

16.50 Na marszu panuje spokojna atmosfera. Wznoszone są okrzyki przeciwko imigrantom. Jak ustalił Super Express, w marszu bierze udział co najmniej kilka tysięcy ludzi.
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 20:36
      Pytanie... jak zatrzymać w Polsce uchodźców, skoro rząd nie potrafi zatrzymać nawet Polaków?
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 12.09.15, 21:47
      Wczasy w luksusowym apartamencie, wyszywane ręczniki dla psa, jedzenie i alkohol na koszt hotelu, a przy wyjeździe kartony z wędzonymi rybami w bagażniku. Darmowe zabiegi odnowy biologicznej i pracownicy na umowach śmieciowych. O tym, jak wypoczywa Piotr Duda, szef "Solidarności", napisali w zeszłym tygodniu Michał Krzymowski i Wojciech Cieśla. W tym numerze dowodzimy, że wszystkie te doniesienia są prawdziwe.
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 13.09.15, 04:08
      Demonstracje rozpoczęły się o godz. 16.00, jednak dużo wcześniej zaczęli zbierać się na placu Defilad przeciwnicy uchodźców. Środowiska Obozu Narodowo-Radykalnego już ok. 15.00 pojawiły się w dużej grupie pod gmachem PKiN. Zwolennicy pod hasłem: "Uchodźcy mile widziani" w liczbie około tysiąca osób w pokojowej atmosferze wyrażali swoje poparcie m.in. dla przybyszy z Bliskiego Wschodu i Afryki.

Manifestacje ws. uchodźców w Warszawie. "To koń trojański dla Europy"
      00:0000:00
      W zgromadzeniu antyimigranckim wzięli udział m.in. Grzegorz Braun i Artur Zawisza. Po stronie zwolenników uchodźców można było zauważyć np. Marcina Święcickiego, prezydenta Słupska Roberta Biedronia czy wicemarszałek Sejmu Wandę Nowicką. Uczestnicy pierwszego z marszów po wzniesieniu kilku okrzyków przeszli w stronę placu Zamkowego. Na sztandarach nieśli hasła: "Uchodźcy muzułmańscy to koń trojański dla Europy", "Pamiętaj przybyszu i miej to na uwadze. To nasza ojczyzna, tu naród ma władze" oraz "Polska dla Polaków". Jak poinformowały służby, sam przemarsz przeszedł bez poważniejszych incydentów, a według organizatorów mogło w nim wziąć udział nawet 20 tys. osób.
    • jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 13.09.15, 16:42
      „Jacy prekariusze?? Nieudacznicy zwykli! Tylko by narzekali, że płace za niskie, a zatrudnienie niepewne. Do roboty się brać! Korporacje założyć! Jakiś start-up wymyślić! A nie tylko etacik i etacik”. Przesadzam? No, może troszeczkę. Ale, gdy czytam takie teksty jak „Pracowite podcinanie skrzydeł” Pauliny Wilk („Tygodnik Powszechny”wink albo „Nie palcie korporacji, zakładajcie własne” Jarosława Kuisza („Gazeta Wyborcza), tak właśnie rozumiem ich przesłanie. I mimo najlepszych chęci nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mamy tu do czynienia nie tylko z pozornie odważnym i niepokornym głosem w dyskusji o sytuacji na polskim rynku pracy.
    • jutta_t Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 13.09.15, 22:07
      Z Netu...he he he .... a widziałeś kiedyś Jaśku uśmiechniętą Szydło albo co nie daj boże wesołego prezmiera, albo jakiegoś innego normalnego pisiaka z ich partii? Nuda i boleść z ich twarzy "tryska", bo inna mimika u nich jest surowo zabroniona.

• samanta_ewa Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 13.09.15, 22:08
        Dobre!
    • samanta_ewa Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 13.09.15, 22:21
      Z Netu...Hej ! Witam niedzielnie !!! Jak tak się wsłuchiwałam wczoraj w te obietnice z obu stron , to tak się cieszę, tak bardzo, jak dobrze i cudownie mi będzie po 25-tym października, że aż....brak słów, tyle szczęścia, jak ja to zniosę...hihi...
      grin emoticon
      . Cudnej, słonecznej niedzieli
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 15:12
      Jean-Claude Juncker: Właśnie rozmawiałem z premier Ewą Kopacz o przygotowaniach do dzisiejszego nadzwyczajnego szczytu ministrów spraw wewnętrznych Kopacz powtórzyła też, że będzie domagała się wyraźnego rozróżnienia na uchodźców i imigrantów ekonomicznych. - Przyjmiemy tylu uchodźców, na ilu nas stać. Ani jednego więcej, ani jednego mniej. Obiecuję Polakom, że nie okażemy się ani czarną owcą Europy, ale też nie pozwolimy na to, by nasze interesy były w jakikolwiek sposób lekceważone - dodała Kopacz. Podkreśliła, że o kryzysie migracyjnym będzie rozmawiała z europejskimi partnerami, ale "nie pod presją ludzi koczujących na ulicach". - Polska jest dziś zbyt ważnym krajem UE, by dzisiaj ulegać jakiejkolwiek presji - zapewniła. (www.tvn24.pl)
    • mala200333 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 15:26
      Z Netu...
      Obecnie w tv domniemana Szydło swym głosem zniewala, och ... niczym (pół wieku temu) Kalina Jedrusik ... gdyby tak domniemana zamiast blefować w sprawie programu po prostu spojrzała... tak jak potrafi - poprzez obiektyw kamery prosto w oczy wyborcy - i zanuciła:

Bo we mnie jest blef,
      Gorący jak samum.
      Bo we mnie jest blef,
      Któż oprzeć się ma mu?
      On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
      Żar sączy z mych ust.
      Bo we mnie jest blef,
      Co pali i niszczy.
      Dziesiątki już głów
      Wypalił do zgliszczy.

Mogłaby jakiś ruch sceniczny dodać ... wokół Jarosława. Już to widzę ...
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 19:34
      Uchodźcy mogą próbować przedostawać się do Niemiec przez Polskę w rumuńskich ciężarówkach. Jak donosi RMF24, Inspekcja Transportu Drogowego zamierza wzmożyć kontrole pojazdów pod kątem możliwości przewożenia imigrantów. Takie wytyczne zostały rozesłane do inspektorów z całego kraju.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 19:59
      Gdyby wybory odbywały się dziś, to wygrałby je PiS wraz z koalicjantami – Solidarną Polską i Polską Razem. Chęć oddania głosu na Zjednoczoną Prawicę deklaruje 35 procent respondentów, co w przeliczeniu daje 235 mandatów w Sejmie, czyli samodzielną większość. Drugie miejsce zajęła Platforma Obywatelska z 24-procentowym poparciem. Na trzecim miejscu znalazło się ugrupowanie Pawła Kukiza, na które chce głosować 9 procent ankietowanych. Na Zjednoczoną Lewicę zamierza oddać głos 6 procent badanych, ale ugrupowanie nie dostałoby się do Sejmu ze względu na 8-procentowy próg dla wyborczych koalicji. Do parlamentu weszłoby natomiast Polskie Stronnictwo Ludowe z 5-procentowym poparciem.
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 20:26
      Szefowa MSW Teresa Piotrowska została poinformowana przez swojego niemieckiego odpowiednika Thomasa de Maiziere o przywróceniu tymczasowej kontroli na granicach niemieckich - poinformowała rzeczniczka resortu Małgorzata Woźniak.
      • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 20:33

rezolutek : Niech zachodnie kraje przestaną na nas burczeć w prawie uciekinierów socjalnych i ekonomicznych. Polacy to uczynni ludzie i jak tylko nam Unia wyrówna płace do poziomu niemieckiego, francuskiego i angielskiego aby mogło wrócić z zagranicy 3.000.000 młodych Polaków to poczujemy się skłonni do przyjmowania prawdziwych uciekinierów z krajów gdzie jest wojna.
        Na razie większość Polaków obawia się, że takie przyjmowanie obcych ludzi nic nam dobrego nie przyniesie. Ani finansowo ani demograficznie ani kulturowo. Ani ze względów bezpieczeństwa. Nasi młodzi wciąż wyjeżdżają a Polskę ma zaludniać islam, który się szybko rozmnaża...? To dla kogo budowaliśmy nasz kraj...? Dla kogo walczyliśmy z rozbiorcami - Rosją, Austrią i Niemcami aż TRZY RAZY? Polacy mogli walczyć z wielokrotnie liczniejszym przeciwnikiem a 200.000 tych młodych z bronią w ręku nie może pogonić 20.000 takich samych jak oni ludzi? Bez lotnictwa i wojsk pancernych. zwiń
        10 wrz 06:04 | ocena: 95% | odpowiedzi: 9
    • seremine Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 14.09.15, 20:46
      Z Netu... Tyle, że połowa z tych milionów mieszkających za granicą Polaków, zostawiła swoją rodzinę w Polsce (żony, mężów, dzieci, rodziców, rodzenstwo) i przysyłają im tutaj pieniądze aby mieli za co żyć. A muzułmanie, sprowadzą tu "na socjal" (bo przeciez nie do pracy) swoje żony, dzieci, matki, siostry, braci, szwagrów, szwagrów kuzyna, rodzinę kuzyna itd.
    • dunant Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 15.09.15, 02:16
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11990532_484474021714455_3436880310710611098_n.jpg?oh=7a69d3191aec89b6b01cd86e7f659ee4&oe=566A18C6
    • dunant Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 15.09.15, 02:18

Zamiast się oburzać niech lepiej skorzystają z rady mecenasa Giertycha:

W związku z nadaniem przez grupę przedsiębiorców tytułu Człowieka Roku 2014 Jarosławowi Kaczyńskiemu postanowiłem pomóc niektórym przedsiębiorcom z Krynicy i już z pewnym wyprzedzeniem (oby niepotrzebnym) przygotować dla naszych dzielnych biznesmenów popierających nową linię Forum Ekonomicznego praktyczny list do lokalnej siedziby PiS.

Szanowny Panie Prezesie Koła PiS w ...................
      Ja, .............................. przedsiębiorca z .............. prowadzący firmę .................. piszę ten list, wyrażając głęboką samokrytykę dotychczasowego mojego postępowania.
      Ubolewam, że w ciągu ostatnich ośmiu lat okrutnego i haniebnego reżimu Tuska i Kopaczowej:
      - nie uczestniczyłem w żadnym marszu gwiaździstym,
      - nie odwiedzałem bohaterskich kibiców przesiadujących w lochach reżimu,
      - nie brałem udziału w żadnej miesięcznicy,
      - nie kwestionowałem wyborów zafałszowanych przez członków reżimu,
      - nie zwalczałem (co wspominam z największym wstydem) kłamstwa smoleńskiego głoszonego przez władze reżimu i nie wierzyłem w teorie profesora Antoniego Macierewicza o przyczynach katastrofy smoleńskiej, które w sposób jasny i logiczny tłumaczą, że samolot Tu-154 w wyniku rozpylenia sztucznej mgły wpadł w dziurę wywołaną sztucznym helem, a następnie rozpadł się pod wpływem trzech wybuchów ładunków wniesionych na pokład prawdopodobnie przez poszukiwanego Donalda T.
      Nadto, co powoduje ciągły wypiek wstydu na mojej twarzy, żyłem sobie jakby nasza Umiłowana Ojczyzna nie potrzebowała natychmiastowego ratunku i przywrócenia zawłaszczonej wolności. W kościele śpiewałem "pobłogosław Panie" zamiast razem z Naszym Umiłowanym Przywódcą wzywać Boga o przywrócenie wolności. Nie zważałem na upadek i ruinę polskich miast i wsi i prowadziłem działalność biznesową nastawioną na haniebny i podły zysk. Z płaczem myślę o tym, że nie płaciłem składek na nieugiętych patriotów! Kpiłem z oczywistej potrzeby odpoczynku, która w przypadku takich wojowników o wolność i demokrację jak Pan Przewodniczący Piotr Duda, stała się okazją do szyderstw i złośliwości, nawet z drobnych przejawów życzliwości dla Pana Przewodniczącego świadczonych przez wdzięcznych pracowników jego spółek.
      Składając niniejszą samokrytykę, liczę na zrozumienie i przebaczenie,
      ........................ (podpis i data)

P.S. Oczywiście chciałbym oświadczyć, że konto firmowe przeniosłem do właściwego miejscowo SKOK zgodnie z wytyczną Ministerstwa ds. wspierania spółdzielczości.
    • dunant Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 15.09.15, 02:21
      https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12002157_1676280389272649_4436826221226997071_n.jpg?oh=1613eded4130bf65afcf1ff54f13ce5f&oe=56718EFA
    • jerzy_55 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 15.09.15, 03:42
      TKM
      Gość
      Wysłany: Wczoraj 11:15
      Proponowałabym krzyż na każdym drzewie w lesie, może wierni przestaliby śmieci pod nimi wysypywać.
      Na informację z ambon, że tak czynić nie można już nie liczę.
    • jerzy_55 Re: ---POLSKA-----POLITYKA--------WODZOWIE----cz. 15.09.15, 03:45
      - Jeśli Antoni Macierewicz zostałby ministrem obrony narodowej i pozostawiłby po tej kadencji wojsko w takim stanie, w jakim pozostawił WSI, to nie będziemy mieli polskiego wojska - ocenił w "Kropce nad i" Roman Giertych. Zdaniem byłego wicepremiera w ciągu ostatnich lat "nikt nie wykonał lepszej roboty dla Rosjan" niż Macierewicz. (www.tvn24.pl)

I Giertych ma racje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka