jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 17:56 Jarosław Kaczyński wolał się zabić niż zostać Tajnym Współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa! Tak wynika z zapisków esbeka, który zdecydował się nie internować w grudniu 1981 r. obecnego prezesa PiS. "Podkreślał, że nie zgodzi się na żadną z nami współpracę i wybrałby raczej samobójstwo jako alternatywę" - czytamy w dokumentach SB. "Zapytałem się, czy współpracę ktoś mu uprzednio proponował, bo ja nie. Odpowiedział, że nikt" - notował dalej funkcjonariusz. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:07 Szef ABW generał Dariusz Łuczak podał się do dymisji w 2014 roku, gdy jego służba została użyta przez prokuraturę, by wejść do redakcji "Wprost"; premier Tusk dymisji nie przyjął - dowiedział się tvn24.pl. O sprawie poinformował posłów ze speckomisji minister koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:09 To było niezwykle brutalne. Niewyobrażalne jest dla mnie, że prezydent RP posuwa się do takich określeń - komentował w TOK FM prof. Wiesław Władyka. Podczas spotkania w Otwocku, prezydent mówiąc o krytykach władzy stwierdził: "Widzę na manifestacjach twarze tych, którzy ostatnio wiele stracili. Cóż... jak to się niektórzy śmieją: ojczyznę dojną racz nam wrócić, Panie". Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:21 kluska1125 minut temu Oceniono 1 razy1 Coś mi się zdaje że nasz jaśnie panicz pierwszej kategorii niejaki Duda przestał się odzywać? Strach przed Trybunałem paraliżuje gardło? Andrzej, nie bój się - kopnij Jarka w dupę! I będzie lepiej! Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:23 edi5427 minut temu Oceniono 2 razy2 Gdyby dokonać chłodnej analizy sytuacji w Polsce to wydaje się uprawniony wniosek , ze Kaczyński wespól z o.Rydzykiem obiektywnie działają w interesie politycznym Rosji. Czy kryje sie zatem jakies drugie dno ? Nie wiem. Pamietam jednak , że biografia o.Rydzyka zawiera bardzo powazne luki dajace asumpt do podejrzeń , ze mógł w Niemczech wejsć w kontakty z wywiadem obcego Państwa. Jego osobiste działania wyrządzaja Polsce i Polakom więcej szkód niż dywizja szpiegow. Od lat rozbija - ze znakomitym skutkiem - polski Naród .To bedzie nam kulą u nogi przez długie lata. Czy nie jest tez dziwne , że o.Rydzyk nie atakuje jednego z naszych głównych sasiadów? Nie spotykam sie też z publikacjami prasowymi [ Państwa , które mam na mysli] atakujacymi o.Rydzyka. O rodowodzie Kaczyńskich zamilknę [ powinien tu zabrać głos IPN ( zdolny do wszystkiego) ] Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:27 Policjanci weszli do domu Tarnowskiego o szóstej rano. Mundurowi pytali, kto naciskał na niego ws. ekspertyz, zabrali mu też laptopa, przenośne dyski z danymi, dokumenty ze śledztwa smoleńskiego i ekspertyzy czarnych skrzynek - podaje "Gazeta Wyborcza". Funkcjonariusze działali na zlecenie Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie, która prowadzi dochodzenie ws. przecieku analizy zapisu rozmów z kokpitu Tu-154. W kwietniu zeszłego roku ujawniło ją Radio RMF FM. To m.in. w tej ekspertyzie zidentyfikowano głos gen. Błasika jako jednej z osób obecnych w kabinie pilotów. Wśród biegłych, który to zrobili, był właśnie Tarnowski. Dlaczego policja weszła do mieszkania biegłego? Prokuratura podejrzewa, że odpowiedzialny za przeciek ekspertyzy mógł być właśnie Tarnowski - naukowiec z Wojskowego Instytutu Medycyny Lotniczej jako jeden z niewielu osób miał dostęp do stenogramów. Jednak według ustaleń "GW" pytania zadawane podczas przesłuchania dotyczyły nie przecieku, ale tego, kto na niego naciskał, by rozpoznał głos Błasika. Tarnowski w rozmowie z gazetą potwierdził, że był przesłuchiwany w charakterze świadka, ale nie udzielił żadnych innych informacji. Co było w ekspertyzie ujawnionej przez RMF FM? Biegli powołani przez prokuraturę wojskową stwierdzili, że głos osoby spoza załogi nagrany w kokpicie należał do Andrzeja Błasika. Generał miał być w kabinie pilotów do końca, a jego zachowanie - zdaniem ekspertów - mogło się przyczynić do katastrofy. Dowódca Sił Powietrznych miał m.in. wydawać polecenia członkom załogi, a po pierwszym komunikacie "TERRAIN AHEAD" oczekiwać od załogi "po-my-słów" i wywierać na nią presję. Generał miał też akceptować schodzenie poniżej minimalnej wysokości w gęstej mgle. To, do kogo należał nagrany głos, jest przedmiotem sporów. Rosyjski MAK o obecności Błasika w kokpicie mówił już latem 2010 roku; podobną wersję przyjęła też państwowa komisja Jerzego Millera. Hipotezy nie potwierdzili - ani jej nie zaprzeczyli - naukowcy z Instytutu Ekspertyz Sądowych. Powód? Nie byli w stanie jej zweryfikować. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:29 axsell 11 minut temu Oceniono 1 raz 1 Taaak....maciorowazelina ruszyła z komisją od bananów,puszek.....tak zaczynała III Rzesza.....zniszczyć każdego kto nie mówi i myśli tak jak oni!!! Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:30 tenare 13 minut temu 0 Przysięgam, że Błasik był trzeźwy w kokpicie. Nie było go w kokpicie? Przysięgam, że Błasika nie było w kokpicie, tylko nie zabijajcie... Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:36 diver77godzinę temu Oceniono 7 razy7 Kue.wa ! zwykłego świadka wyciągać z łóżka o 6-tej ! to są metody Gestapo albo Stasi ! najgorsze ubeckie standardy ! podczas gdy facet był tylko ekspertem i nie jest żadnym bandziorem ! to już się w głowie nie mieści ! Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:41 diver77godzinę temu Oceniono 7 razy7 Kue.wa ! zwykłego świadka wyciągać z łóżka o 6-tej ! to są metody Gestapo albo Stasi ! najgorsze ubeckie standardy ! podczas gdy facet był tylko ekspertem i nie jest żadnym bandziorem ! to już się w głowie nie mieści ! Skandal! Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 18:44 incipit2 godziny temu Oceniono 9 razy9 To znaczy że startuje program aresztów wydobywczych. Nazi-katolski Kaczystan Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Tak sobie.. 11.03.16, 19:00 Zdaniem Lisa, działania władz doprowadziły do tego, że Polska zaczyna być "coraz bardziej postrzegani jako europejski parias". - Nie wiem, czy polska będzie pozbawiona prawa głosu. Może nie będzie sankcji, ale nie byłbym tego taki pewien. Natomiast życzę powodzenia rządowi, jak się uda do Brukseli, ws. możliwości udzielenia pomocy publicznej dla polskich kopalni. Myślę, że zobaczą jeden palec. I nie będzie to palec wskazujący - uważa Tomasz Lis. Wyrok Komisji Weneckiej poznamy najpóźniej w sobotę. Odpowiedz Link
dunant Re: Tak sobie.. 11.03.16, 21:07 Paradoksalnie fakt, że Sławomir Cenckiewicz może chodzić po telewizjach i obrażać Wałęsę, ?historyk? zawdzięcza właśnie legendzie Solidarności. Sławomir Cenckiewicz, wykładowca Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, współautor książki ?SB a Lech Wałęsa? to w ostatnich dniach telewizyjna gwiazda. We wszystkich studiach Cenckiewicz mówi w zasadzie to samo, że Lech Wałęsa, czyli dla niego TW ?Bolek?, był człowiekiem bezwzględnym, który nie miał hamulców, żeby donosić na kolegów ze stoczni, żeby ?wystawić ich Służbie Bezpieczeństwa?. Czasem Cenckiewicz mówi też, że jednym powodem, dla którego Wałęsa zerwał współpracę z SB był fakt, że bezpieka miała mu w pewnym momencie zacząć mniej płacić za te donosy: ?Wałęsa mówi tak: nie chcę z wami dłużej współpracować, bo nie chcecie mi płacić?. Odpowiedz Link
dunant Re: Tak sobie.. 11.03.16, 21:08 TVN24 pokazało rosyjską propagandówkę ?Maski Majdanu?. Majdan był zrywem całego narodu ukraińskiego przeciw dyktaturze Janukowycza. A film przedstawia rewolucję jako zamach stanu wykonany przez zamaskowanych nazistów. To jedno wielkie przekłamanie i manipulacja- mówi nam Polak, który wrócił właśnie z Donbasu. Odpowiedz Link
dunant Re: Tak sobie.. 11.03.16, 21:10 Polak z Donbasu: Byłem przez szesnaście miesięcy na froncie, nie wiem jakie są obecne realia w Polsce. Chciałbym wierzyć, że to tylko wynik czyjejś głupoty i dyletanctwa.. Na początku pomyślałem, że to przypadek. Dopiero później dotarło do mnie, że francuski reżyser być może po prostu dobrze wykonał swoje zadanie ? nakręcił sponsorowany przez Kreml propagandowy paszkwil. Nie od dziś wiadomo, że putinowscy specjaliści od środków masowego przekazu znajdują popleczników na zachodzie. Mają ogromne budżety na ten cel. Przykładem jest np. twórczość Grahama Philipsa, angielskiego dziennikarza, który pracuje w Donieckiej Republice Ludowej. Gdy ?Maski Majdanu? po raz pierwszy wyświetlono na francuskim Canal+, 17 francuskich dziennikarzy podpisało list otwarty przeciwko ponownej emisji filmu. Ta sprawa była głośna. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 11.03.16, 22:17 Żadne wyjście z kryzysu konstytucyjnego nie jest możliwe bez porozumienia głównych sił politycznych w Polsce ? przekonuje w rozmowie z Onetem prof. Rafał Chwedoruk z Instytutu Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Wśród propozycji takiego konsensusu pojawiło się m.in. zwołanie Okrągłego Stołu. ? To ciekawe rozwiązanie, gdyż mamy do czynienia jasną deklarację tego, że najpierw politycy w trybie nieformalnym muszą ustalić drogę formalną ? ocenia politolog. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 11.03.16, 22:19 W ciągu 25 lat mojego funkcjonowania w telewizji publicznej w życiu nie spotkałem się z taką cenzurą ? napisał Jerzy Owsiak do szefa TVP2 Macieja Chmiela na Facebooku. O co chodzi? Owsiak podzielił się historią, która przydarzyła się jego koledze na planie programu "Świat się kręci". Wpis, zatytułowany "Do Maćka Chmiela", Jerzy Owsiak zaczął zapewnieniem, że płaci abonament RTV, w związku z czym czuje się uprawniony do wypowiedzenia się na temat telewizji publicznej. Następnie Owsiak przytoczył zdarzenie, do którego doszło podczas nagrania programu "Świat się kręci". "Przyjaciel zwyczajowo nosi w klapie maleńkie serduszko Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W studio, które jak wiesz, wypełnione jest gośćmi, prowadzącymi i publicznością, młody człowiek, chyba kierownik produkcji, zwrócił przyjacielowi uwagę: - Jest problem z tym serduszkiem. To na antenie nie przejdzie. - Na co mój przyjaciel: - To Pan ma problem, bo ja tego serduszka nie zdejmę. - Młodzian pokręcił nosem i wydał werdykt: - Dobra, biorę to na klatę"? opisuje historię Owsiak. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 11.03.16, 22:20 Nigdy nie myślałem o rezygnacji. Nie dlatego, że jestem przywiązany do stanowiska, to po prostu odpowiedzialność - powiedział w "Piaskiem po oczach" prof. Andrzej Rzepliński. Prezes TK odniósł się w ten sposób do sugestii, że jego dymisja byłaby krokiem w stronę rozwiązania kryzysu wokół Trybunału. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 11.03.16, 22:30 Zastępcą dyrektora Wydziału Spraw Obywatelskich w Urzędzie Wojewódzkim w Lublinie została Angelika Konaszczuk, prywatnie siostra żony posła Jacka Sasina oczywiście bez konkursu Odpowiedz Link
mala200333 Re: Tak sobie.. 12.03.16, 01:37 Wladza działa już w myśl zasady: "Tak! zemsta, zemsta na wroga, Z Bogiem ? i choćby mimo Boga!" (Adam Mickiewicz) Odpowiedz Link
dunant Re: Tak sobie.. 12.03.16, 02:23 rezygnacja zapoczątkowałaby proces zmiany Trybunału w "radę przyboczną". Tłumaczył przy tym, że trwający konflikt o TK nie jest sporem o konkretne osoby, tylko o pozycję ustrojową Trybunału. - Tu nie chodzi o Rzeplińskiego. Chodzi o to, żeby prezesa Trybunału skasować, w taki sposób, żeby zmusić go do dymisji - mówił prezes TK. Jego zdaniem, gdyby do tego doszło, jego miejsce zająłby ktoś "powolny" rządzącym. - Tak, jak dzieje się to na wschodzie Europy czy w Azji Średniej - podkreślił prof. Rzepliński. Dodał, że nigdy nie myślał o rezygnacji z pełnionej funkcji. - Nie dlatego, że jestem przywiązany do stanowiska, to po prostu odpowiedzialność - tłumaczył. Dodał, że "ubodły" go słowa szefa MSZ Witolda Waszczykowskiego, który porównał go w jednym z wywiadów do irańskiego ajatollaha. Zaproponował, że jeśli już ktoś chce mu przypinać kolejną łatkę, to powinien nazywać go "najwyższym ajatollahem". - W polskim systemie konstytucyjnym jest jeden prezes jednego sądu konstytucyjnego, który ma monopol na kontrolę konstytucyjności prawa - mówił prof. Rzepliński. "To są w końcu trzeźwi ludzie, ci nasi rządzący" Dodał, że jako prawnik i prezes Trybunału wciąż wierzy, iż uda się znaleźć "sprawiedliwe dla wszystkich rozwiązanie" kryzysu wokół TK. Odniósł się do stanowiska rządu, że wydany przez Trybunał wyrok 9 marca nie jest wyrokiem, tylko "komunikatem sędziów". Chodzi o orzeczenie, w którym Trybunał uznał za niezgodną z konstytucją grudniową nowelę ustawy o TK autorstwa PiS. - Ja nie przezywam rozporządzeń rządu jakimś dziwnym, zupełnie innym słowem. To są epitety, których używają politycy w swojej grze. Natomiast tutaj mamy do czynienia z wyrokiem - podkreślił prof. Rzepliński. Dodał, że orzeczenie zapadło zgodnie z ustawą i konstytucją, dlatego musi zostać opublikowane i wykonane. Ocenił, że zamieszanie związane z publikacją jest tylko chwilowe. - To są w końcu trzeźwi ludzie, ci nasi rządzący. Myślę, że dotrze do nich, że nie mogą tego (wyroku - red.) kwestionować w obliczu całej Europy - przekonywał prezes Trybunału. Prof. Rzepliński zgodził się, że trwający od listopada zeszłego roku spór to zdecydowanie najpoważniejszy kryzys konstytucyjny w III RP. Jednak jego zdaniem "to nie grozi jakąś katastrofą". - Jeszcze nie wszystkie struny zostały naciągnięte - ocenił prezes Trybunału. "Mówiąc językiem managementu, będzie win-win" Pytany o piątkową, ostateczną opinię Komisji Weneckiej w sprawie TK, prof. Rzepliński powiedział, że to stanowisko nie jest "niechętne" czy "agresywne" wobec rządzących. - Tam naprawdę niewiele trzeba robić, żeby być w zgodzie tym, co jest oczekiwane przez Komisję, czyli przez najlepszych prawników - powiedział prezes TK. Wskazał, że jedyne wymagania są takie, by Trybunał zachował swoją odrębność, a jego wyroki były wykonywane. Przekonywał, że trzeba doprowadzić do tego, by w TK znów było 15 sędziów. Jego zdaniem są takie mechanizmy, które pozwolą osiągnąć ten skutek, poprzez włączenie do orzekania sześciu sędziów - trzech wybranych przez poprzedni Sejm i trzech wybranych przez obecny. - Mówiąc językiem managementu, będzie win-win, z obu stron będą wygrani. Wygrana przez to będzie Polska, bądź przegramy wszyscy - ocenił prof. Rzepliński. Tłumaczył, że momentem sprawdzianu będzie zbliżający się koniec kadencji kolejnego sędziego TK, prof. Mirosława Granata. Według Rzeplińskiego, jeśli Sejm wybierze wtedy zupełnie nowego kandydata, z pominięciem tych wybranych przez poprzedni parlament, to będzie "bardzo poważny, niedobry komunikat". Kadencja prof. Granata upływa 27 kwietnia. "Traktuję to jako przestępstwo polityczne" Prezes Trybunału skomentował także wyciek projektu wyroku w sprawie noweli ustawy o TK autorstwa PiS. Prof. Rzepliński złożył już w tej sprawie zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Jak mówił, jego zdaniem za przeciekiem może stać haker, który przejął korespondencję elektroniczną pomiędzy sędziami albo sędziami i ich asystentami, albo taki, który włamał się do komputera sędziego. - Mnie interesuje to, żeby policja i prokuratura jak najszybciej to wyjaśniła. Trybunał jest pokrzywdzonym w tej sprawie, bo to nie Trybunał miał w tym interes, więc to na pewno nie wyciekło z Trybunału w sposób zamierzony i świadomy - powiedział prezes TK. - To miało być użyte przeciwko Trybunałowi jako prowokacja polityczna. Ja to traktuję jako przestępstwo polityczne, bo ktoś kto zrobił świadomie, żeby to uruchomić albo w przeddzień, albo w dniu wydania wyroku - dodał. Podkreślił przy tym, że to co wyciekło, a to, co ostatecznie zostało ogłoszone jako wyrok, to dwa różne dokumenty. Tłumaczył, że powstawanie wstępnego projektu orzeczenia jest normalną praktyką, bo na długo nad rozprawą sędzia może wpaść na pomysł, nad którym będą pracować wszyscy sędziowie. Zaznaczył, że nie ma obaw o kształt śledztwa w związku z tym, że na czele prokuratury od niedawna stoi minister sprawiedliwości, Zbigniew Ziobro. - Będą dbał o to, pilnował tego i będę się domagał, żeby to było rzetelne śledztwo - podkreślił. Autor: ts//rzw / Źródło: tvn24 (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
mala200333 Re: Tak sobie.. 13.03.16, 02:37 Totalitaryzm to jest globalny podbój, to eliminacja indywidualnej godności, to zło absolutne w działaniu - mówił we Wrocławiu amerykański psycholog prof. Philip Zimbardo. Wykład m.in. na temat zła i władzy totalitarnej zorganizowano z inicjatywy Instytutu Pamięci Narodowej. Chcesz wiedzieć szybciej? Polub nas Prof. Zimbardo, światowej sławy psycholog, mówił o różnych obliczach zła, w tym, jak podkreślił, o jego najokrutniejszej postaci jaką jest zło generowane przez systemy władzy. - Współczesne przykłady zła systemowego to m.in. handel ludźmi w celach seksualnych, współczesne niewolnictwo wynikające w głównej mierze z ubóstwa czy na przykład działania chińskiego rządu, który namawia swoich obywateli do palenia papierosów, co będzie skutkowało śmiercią milionów ludzi - mówił. Jak się rodzi dyktatura... Amerykański naukowiec podkreślił, że zło absolutne w działaniu to system rządów totalitarnych. - Totalitaryzm to jest globalny podbój, eliminacja indywidualnej godności. To jest sposób myślenia, którego istotą jest ekstremalne nadużycie władzy - mówił. Dodał, że badania prowadzone nad systemami totalitarnymi dowodzą, że wszystkie dyktatury rodziły się od małych kroków. - Na początku jest ograniczenie wolności słowa, później kontrola mediów, następnie kontrola sądownictwa, później politycy zastępują wybieralnych przedstawicieli, następnie więzieni są krytycy reżimu, kolejny krok to odwoływanie wyborów, później władza wojskowa bądź religijna i w ostateczności całkowita dominacja polityczna" - mówił. Ważna lista lektur Prof. Zimbardo wskazywał również na rolę edukacji i propagandy w narodzinach systemów totalitarnych. - W nazistowskich Niemczech dzieci w szkołach czytały książki o wspaniałych Aryjczykach i odrażających Żydach. Zabiegi propagandowe zmierzały do tego, aby nastawiać naród przeciwko jakiemuś wrogowi. Zło zawsze rozpoczynało się od propagandy, od kształtowania umysłów ludzkich za czymś lub przeciw czemuś. Tak jest i dziś. Widziałem na Węgrzech rządowe bilboardy mówiące to tym, że emigranci przyjadą, by zabrać Węgrom miejsca pracy. To jest typowy działanie zmierzające do tworzenia strachu przed nieznanym - mówił. Polscy bohaterowie? Piłsudski, Pilecki i... Wałęsa Część wykładu prof. Zimbardo poświęcił polskim bohaterom szerzej znanym poza granicami kraju. Wymienił m.in. Kazimierza Pułaskiego, Tadeusza Kościuszkę, Józefa Piłsudskiego, Jana Karskiego, rotmistrza Witolda Pileckiego, Irenę Sendlerową czy Lecha Wałęsę. Wykład prof. Zimbardo został poprzedzony polską premierą amerykańskiego filmu "The Stanford Prison Experiment", który jest sfabularyzowaną prezentacją słynnego eksperymentu więziennego przeprowadzonego przez tego naukowca w 1971 r. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 16:40 realis_excogitatoris 2 godziny temu Moim zdaniem powinno się zdelegalizować PiS za szerzenie ciemnoty, nienawiści i za sprowadzanie Polski na margines Europy. Jeszcze chwila, i będziemy Białorusią bis. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 16:41 VaII Govrylo 3 godziny temu Z tą profesor jest jak z moim znajomym elektrykiem. Skończył zawodówkę jako elektryk, ale nie wie jakie jest napięcie w gniazdku i jak dobiera się zabezpieczenie termiczne do silnika. Wie natomiast, że prąd elektryczny może zabić. To jednak wiedzą ludzie po 3 klasach podstawówki. Z niej jest taki profesor jak z koziej d. trąba. Poziom wypowiedzi i zachowania równy z deską klozetową. Żałosna persona (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 16:42 solo1 2 godziny temu lokajska polityka coraz bliżej granic Polski, sąsiad ze wschodu tylko zaciera dłonie jak pan prezes wchodzi w kolejne konflikty z naszymi sojusznikami, Departament Stanu oczywiście zainteresowany jest słabą Polską, brednie, nazwijmy wszystko po imieniu USA wyrażają opinię, iż demokracja w Polsce jest zagrożona i to wszystko. (www.tvn24.pl) Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 19:14 Krystyna Pawłowicz w ostrych słowach skomentowała wczorajszą deklarację Platformy Obywatelskiej i jej lidera Grzegorza Schetyny. Partia zapowiedziała, że złoży w Parlamencie Europejskim projekt rezolucji ws. sytuacji w Polsce. "Jakiej Pan oczekuje - za swe donosy - ze swego brukselskiego ?domu?, nagrody? Zdrajcami gardzą przecież wszędzie - napisała posłanka PiS na Facebooku. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 19:30 ~galatea : Krystyno Pawłowicz, jeśli ja uznam, że w moim kraju nie mogę doczekać sprawiedliwego wyroku to mogę się zwrócić do Trybunału Praw Człowieka w Hadze. Czy wówczas będę okrzyknięta zdrajczyną? Po pierwsze jesteśmy członkiem UE i z jej instytucji mamy prawo korzystać a PiS, jeśli na sumieniu nic nie ma to nie ma się przecież czego obawiać, prawda? Zdrada to jednak trochę co innego. I powinno do pani dotrzec wreszcie, że w demokratycznym kraju nikt nie powinien czuć się bezsilny w potyczkach z administracją panstwową i władzą. Włdza nie jest nieomylna. Za to jest cholernie zachłanna i arogancka, jak widac. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 19:31 gohla : Pawłowicz - prostaczka, sfrustrowana życiem bez miłości, arogancka, bezczelna, hipokrytka. Poziom kultury osobistej zerowy. Uświadomiła mi, że nawet wśród sędziów Trybunału Konstytucyjnego, których bardzo szanuję, zdarzali się nierozgarnięci, nie umiejący zachować się, oderwani od chlewa z wystającą z butów słomą, ludzie. Swoje rozczarowanie życiem prywatnym rekompensuje sobie nauką i pracą - czasami na trzy etaty. Obecnie, obłudnie wierząc w swoją niekaralność, obraża każdą napotkaną osobę myślącą inaczej. Wierząca, ostatnia dziewica RP - panna (nikt jej nie chciał), nosi okulary, jej sposób przyjmowania pokarmu u wielu wywołuje odruch wymiotny. To krótki lecz trafny opis osoby, PiStoleta pana Jarka. Odpowiedz Link
seremine Re: Tak sobie.. 13.03.16, 19:34 ~Ja kaśka : Nie pamiętam już, kto to powiedział, wydaje mi się, że Olga Lipińska, że PiS jest partią brzydkich ludzi. Daleka jestem od tego, by w ten sposób określać wszystkich w tej partii, bo sama znam i lubię kilka osób z tej partii. Niestety "aktyw partyjny" potwierdza to powiedzenie, bo są to ludzie pod każdym względem brzydcy. Mówi się też, że charakter wychodzi ludziom na twarz i to też się sprawdza. Przecież gdyby pani Pawłowicz była uśmiechniętą, ciepłą, sympatyczną starszą panią, budziłaby raczej pozytywne uczucia. Niestety to ona sama zrobiła z siebie okropną, wiedźmowatą i chamską babę, której naprawdę nie da się znieść. Odpowiedz Link