Dodaj do ulubionych

Tak sobie..

• jerzy_55 Re: Tak sobie.. 14.07.16, 21:24
      www.amazon.com/Rutkas-Notebook-Holocaust-Rutka-Laskier/dp/B002GJU4VS?ie=UTF8&ref_=cm_cr_arp_d_rvw_txt
    • dunant Re: Tak sobie.. 15.07.16, 05:12

Artur Dębski
      Yesterday at 1:48pm ?
      Rozumiem różne formy protestu przeciwko obecnemu rządowi . Proszę jednak mnie nie namawiać do jakiejkolwiek aktywności . Nawet na Facebook. Miałem swoją szansę i tyle wystarczy. Nie każcie mi obalać także legalnie wybranego rządu bo za to powinna być czapa . Trzeba było nie żreć ośmiorniczek , lnie dopuścić do nepotyzmu na każdym szczeblu , nie zatrudniać pociotków , nie tolerować patologii, dbać o służby mundurowe , nie iść na żaden kompromis ws podatków , podwyższyć kwotę wolną od podatku. Można było zrobić wiele. Rozumiem tęsknotę niektórych za tym co było ale szanowni mieliście ( mieliśmy ) swój czas w polityce. Teraz patrzcie i uczcie się jak wygrywa się kolejne wybory. Jak przygotowuje pole bitwy. I wreszcie co nastąpi jak naprawdę " dożyna watahę". I nie pierdolcie smutków o demokracji . Byłem tam 4 lata i mnie na te gadki nikt nie nabierze. A najbardziej wrzeszczących pouczam : uczcie się skuteczności od prezesa. Polityka to zajęcie dla twardzieli którzy realizują swoje cele za wszelką cenę.
      Takich jak prezes Kaczyński . I takich jak pan Donald Tusk. Mógłbym wymienić jeszcze kogoś ale nie chcę być posądzany o stronniczość .
      PS
      Kiedyś powiedziałem , że zatęsknicie za ministrami z PSL . Nie wiedziałem że zaczniecie tak szybko.
      Rowniez zachowałem prawo do komentowania posunięć obecnej władzy . I nawet zjebałem ich parę razy.
      Tylko, że z punktu widzenia AD jako wyborcy powodów do jebania coraz mniej drodzy . Naprawdę poznali zasady walki politycznej a opozycja nie istnieje. Po prostu dzisiaj jej nie ma. Poszczególne osoby takie jak pan Stefan Niesiołowski nie udźwigną same ciężaru walki z władzą. Dlatego cierpliwie obserwować i nie obiecywać gruszek na wierzbie . Był jeden złodziej co mi naobiecywał i drugi raz będę bardzo ostrożny .
    • dunant Re: Tak sobie.. 16.07.16, 02:04

Krzysztof Mich
      14 hrs ? Warsaw, Poland ?
      Pochylam się nad zakrwawioną Niceą. Ukochanym miastem Renoire`a, Bonnard`a, Matisse`a, Chagall`a, Picassa i wielu innych. Klękam u boku niewinnie rozstrzelanych, obejmuję ramieniem ich bliskich. Mam nadzieję, że nie ma wśród nich osób, które w tym mieście spotkałem. Kiedy wstanę i obetrę łzy to splunę w twarz i rzucę śmierdzącym butem w tchórzy, którzy planują takie zamachy i dokonują ich. Wierzycie w raj po śmierci lecz wasze miejsce jest w szambie. To tam traficie.
      Kiedyś zapewne dojdzie do takiego zamachu także w Polsce. I będzie to bardziej tragiczne w skutkach. Po pierwsze dlatego, że jesteśmy ciekawscy i lubimy wiedzieć co się dzieje tam gdzie strzelają. Po drugie - kompletnie nie wiemy jak zachować się w przypadku podobnych zagrożeń. Nikt nie instruuje społeczeństwa. W ostatnim czasie widziałem ulotki wydane przez miasto, ale wisiały w urzędzie. Czy były gdzieś jeszcze - nie wiem. Nie wiem też ile ich wydrukowano i do ilu osób dotarły. Po trzecie - w niektórych nadyma się wtedy żyłka bohaterstwa i uważają, że są w stanie gołymi rękami obezwładnić wroga.
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 16.07.16, 17:12
      Michalkiewicz, Gadomski, bracia Karnowscy, Ziemkiewicz, Lisicki, Zaremba, Wolski, Pietrzak, Semka i jeszcze jakiś pisowski plankton, to są autorytety ludu smoleńskiego.
      Daj sobie spokój z cytowaniem tych czcicieli prezesa, bo nikt poważny nie zwraca uwagi na brednie, które ci pismacy wypisują w swoich szmatławcach.
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 16.07.16, 17:42
      Z netu...Jaki tam z Kaczyńskiego wizjoner, czego się dotknie to rozp****li. Swego czasu roztaczał wizję wczasów dla emerytów w Egipcie i Grecji. W Egipcie trwa ro***erducha a Grecja zbankrutowała. Potem miał wizję Budapesztu w Warszawie, przez tę wizję ma Komisję Wenecką i Parlament Europejski na karku, o ostrej krytyce Obamy nie wspomnę. Kaczyński chce mieć Turcję w Polsce? Waadzę z dojną zmianą już ma, elity buraczane też, Antek trzyma armię za mordę, Błaszczak policję ma w łapie, wystarczy sprowadzić islamistów do Polski i mamy Turcję z Erdoganem na miarę wizji Kaczyńskiego.
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 16.07.16, 18:16
      Rumuńska policja zatrzymała 38 osób podejrzanych o udział w organizacji przestępczej, która stosowała współczesne formy niewolnictwa. Młodzi mężczyźni i chłopcy byli porywani, więzieni i zmuszani do pracy oraz pokazowych walk między sobą. Całą noc prokuratorzy przesłuchiwali aresztowanych w trakcie szturmu na zamieszkaną przez Romów wioskę. Wśród osób podejrzewanych o związki z romską mafią jest 90 osób. Wiadomo na razie, że wśród zmuszanych do niewolniczej pracy były osoby ze stopniem niepełnosprawności fizycznej lub umysłowej.
    • mala200333 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 03:47

"To największy sukces TVP od miesięcy. W ?Pytaniu na śniadanie? podczas sztuczki magicznej niejakiego Pana Ząbka Marzena Rogalska została skaleczona w dłoń gwoździem. Jak to nie poprawi oglądalności, to Jacek Kurski pomyśli o czymś ostrzejszym."
      (Kuba Wojewódzki)
      • mala200333 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 03:51
        https://zapisz.net/images/936_2bbb.png
    • zamyslona_7 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 18:23
      Najlepsza dieta na dobry wzrok powinna dostarczać organizmowi witamin i substancji roślinnych, które chronią narząd wzroku przed niekorzystnymi zmianami związanymi z wiekiem.

Zeaksantyna ? karotenoid ten gromadzi się w siatkówce oka. Jest skuteczną bronią przeciwko wolnym rodnikom, jednocześnie działa ochronnie przed promieniowaniem. Źródłem zeaksantyny są: jarmuż, szpinak, zielona sałata, brokuły, brukselka, kukurydza, czerwona papryka.
      Likopen ? barwnik roślinny mający znaczenie dla prawidłowego widzenia, hamujący proces zwyrodnieniowy plamki żółtej. Pomidory, grejpfruty, owoce dzikiej róży i arbuzy to produkty, które warto jeść, aby dostarczyć likopenu.
      Witamina E ? znaleźć ją można w olejach roślinnych, oliwie z oliwek, mleku, maśle, mięsie, jajkach, kiełkach zbóż, orzechach, zielonych warzywach. W połączeniu z suplementacją witaminy C, kwasu foliowego, ryboflawiny chroni przed rozwojem zaćmy oraz korzystnie wpływa na poprawę wzroku.
      Witamina A ? jest konieczna do syntezy barwnika rodopsyny oraz właściwego działania fotoreceptorów i prawidłowego nawilżenia oka. Jej niedobory mogą być przyczyną zaburzeń widzenia oraz kurzej ślepoty. Najlepsze źródła to: wątroba, tran, masło, warzywa (marchew, pomidory, buraki, natka pietruszki, rzeżucha, brokuły, dynia).
      Witamina D ? chroni wzrok przed zmianami związanymi ze starzeniem organizmu. Suplementacja witaminą D3 wspomaga dobre widzenie, zapobiega zapaleniu spojówek.
      Kwasy omega-3 ? zapobiegają zmianom zwyrodnieniowym w siatkówce oka spowodowanym przez wolne rodniki oraz poprawiają ukrwienie narządu wzroku. Regularne dostarczanie tych kwasów w diecie zmniejsza ryzyko AMD.
      Cynk ? pierwiastek niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania wzroku. Zapobiega kurzej ślepocie i zapewnia prawidłową akomodację oka. Dobrym źródłem cynku jest mięso, wątroba, ryby, drożdże, pestki dyni, migdały, fasola.

• zamyslona_7 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 18:38
      Pleśniejące sufity, dziury w podłodze, a na zniszczonych meblościankach - słoiki z ogórkami. Tak dziś wygląda wnętrze Młyna Maria. Za kilka lat mogą tu być luksusowe apartamenty, restauracje i galeria.
      Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
      Budynek stoi pusty i niszczeje, jedynie na parterze z powodzeniem działa komis. Na wewnętrznym dziedzińcu, przez który przepływa rzeka, stoją stare pralki i lodówki.- To jedyny budynek we Wrocławiu, który stoi okrakiem na wodzie. Odra jest jego elementem - zachwyca się architekt Zbigniew Maćków.

Cały tekst: wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,20414097,luksusy-w-mlynie-maria-na-razie-sa-dziury-w-podlodze-i-plesniejacy.html#ixzz4EmMJXWWx
    • zamyslona_7 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 19:30
      "Ks. Rafał Trytek: Miejmy nadzieję, że ludzi chorych i nieszczęśliwych będzie się jeszcze palić na stosach..."
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 18.07.16, 22:34
      Geraniol to organiczny związek chemiczny. Należy do grupy nienasyconych alkoholi terpenowych. Znaleźć go można w olejkach eterycznych (pelargoniowym, cytrynowym, różanym).

Charakteryzuje się świeżym zapachem, przywodzącym na myśl pelargonię (geranium). Jest naturalnym przeciwutleniaczem. Rośliny go posiadające mają naturalną zdolność odstraszania owadów.
    • seremine Re: Tak sobie.. 19.07.16, 00:38
      Nie rozumiem dlaczego ministrowie tego nieudolnego rządu mają dostać podwyżki wynagrodzeń. Na razie raz mnie okradła PO z OFE, teraz drugą kradzież organizuje Broszka i resztę OFE chce mi ukraść. Broszka, dlaczego zabierz te Unijne miliony mężowi Edwardowi Szydło - to jest dopiero gigant od chłostana unijnej kasy. Broszka nie rób takich brzydkich rzeczy. Pójdziesz do piekła, w tej sprawie nie mam wątpliwości!!!
    • rawik-is-me Re: Tak sobie.. 19.07.16, 19:53

Mężczyzna zabarykadował się w hotelu we francuskiej miejscowości Bollene. Wiadomo że, jest uzbrojony. Budynek został otoczony przez miejscową policję. Goście zostali ewakuowani - poinformował Reuters. Lokalne media podają, mężczyzna może mieć także materiały wybuchowe, widziano przy nim podejrzany pakunek.

Uzbrojony mężczyzna zabarykadował się w jednym z hoteli Formula 1 w Bollene, około 130 kilometrów od Marsylii. Hotel został już ewakuowany. Motywy, jakie kierowały mężczyzną, nie są jak na razie znane. W lokalnych mediach pojawiają się informacje, że może on być chory psychicznie. Czytamy również, że mężczyzna zachowuje się agresywnie. Media informują o kłótni, do jakiej miało dojść między nim a menedżerem hotelu w Bollene. Jednak nie wiadomo, czy to stało się przyczyną tak dziwnego zachowania napastnika.

Wiadomo, że jest uzbrojony w broń, ma przy sobie nóż, a może nawet materiały wybuchowe. Według informacji przekazywanych przez lokalne media mężczyzna nie wziął zakładników, nikt nie został też ranny.
      • rawik-is-me Re: Tak sobie.. 19.07.16, 19:53
        Swiat zwariowal juz zupelnie...
    • seremine Re: Tak sobie.. 20.07.16, 14:46
      Z Netu...Wassermanówna, Suski, Pięta, Krajewski, Kopcińska, to orły PiSu, które rozłożą Platformę za pomocą komisji sejmowej ds Amber Gold. Sumując ich intelektualny potencjał można wnioskować o atmosferze obrad speckomisji. Zapowiada się cykl wesołych posiedzeń. Humor najwyższej klasy, fajerwerki dowcipu i kaskady perlistego śmiechu będą ozdobą każdego dnia od września poczynając.
      Do tego komentarze w Kurwizji. Będzie szał.
      Nie mogę się doczekać
    • jutta_t Re: Tak sobie.. 20.07.16, 16:16
      Z Netu...Taka nowa moda nastała. Putin nie wie nic o oddziałach rosyjskich w Donbasie. Erdogan nie wiedział nic o puczu, pacan z Żoliborza nie wiedział nic o podwyżkach dla parlamentarzystów... Kwestią jest czy rządzą nami idioci, czy rządzą idiotami. Lenin miał łatwiej, ciemnota była wszechobecna. Musi być ona zaraźliwa, jeżeli rządzący idioci zaczynają mierzyć ludzi swoją miarą. Przyjmując, że pierwszy wariant jest właściwy.
    • jutta_t Re: Tak sobie.. 20.07.16, 16:19
      Z netu...Przeżyłem cały PRL. Od początku. Moi rodzice przyjęli władzę ludu ze wstrętem, ale wielu sąsiadów było zadowolonych. Podobnie jak dziś cieszyli się, że rozparcelowano obszarników, że przegoniono wyzyskiwaczy, że nastąpiła era dyrektorów z awansu, którzy umieli podpisać się tylko stolarskim ołówkiem. (wiem o takim, to nie fantazja).
      Pochody pierwszomajowe były obchodzone radośnie i ludzie pracy cieszyli się, że cytrusy płynęły z Kuby przed wigilią. Czekało się na mieszkanie po wpłaceniu niewielkiej kwoty, czekało się telefon, ale trudności były zrozumiałe. Była przecież wojna i wszystko zniszczyła. Związek Radziecki pomagał a Niemcy dybali na odebranie nam ziem zachodnich.
      Kiedy pierwszy raz pojechałem do Berlina Zachodniego (1968), nie mogłem się nadziwić, że ludzie są przyjaźni i nikt nie okazuje mi wrogości.
      Kiedy wprowadzono stan wojenny, prawie połowa Polaków uważała, że słusznie. Chyba uważa tak do dziś.
      PRL-bis nie jest wcale tak masowo potępiany. Już raczej KOD to zdrajcy.
      Unia już rozumie, że w 2004 roku popełniono błąd. Nie należymy do kultury zachodu, a jeśli już, to w cienkiej warstwie, którą mona bez trudu posłać do kąta.
    • jutta_t Re: Tak sobie.. 20.07.16, 16:40
      Słowa, które mają umniejszyć twoją wartość, szantaże, nadmierna kontrola, przytrzymywanie za ręce, szarpanie, wydzielanie pieniędzy ? jeśli coś z tej listy występuje w twoim związku, jesteś ofiarą przemocy. Sprawca nie musi cię bić, żeby doprowadzić do twojego zniszczenia. A jeśli nie zareagujesz w porę, przemoc będzie się pogłębiać.
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 20.07.16, 17:34
      Co roku u początku lata branża gastronomiczna wstrzymuje oddech przed ogłoszeniem prestiżowego rankingu Aqua Panna & San Pellegrino ? 100 najlepszych restauracji świata (The World's 100 Best Restaurants). W tym roku na szczycie znalazły się włoska Osteria Francescana, hiszpańska El Celler De Can Roca (2. miejsce) oraz nowojorska Eleven Madison Park (3. miejsce).
    • jerzy_55 Re: Tak sobie.. 20.07.16, 19:25
      A mnie i tak najbardziej podoba się to , co mówił Julian Tuwim. Napisał kiedyś w odpowiedzi na antysemickie brednie: "Jestem Żydem, bo tak mi się podoba". Może to najwłaściwsza definicja?
    • black_jotka Re: Tak sobie.. 20.07.16, 22:02
      Z Netu..Pis standard z wysokiej półki -

Krok 1: przedstawić projekt podwyżek dla rządu, swoich kolesi, posłów i senatorów, poczekać na reakcje społeczeństwa.
      Krok 2: wycofać się z planu na chwilę, by przedstawić drugi "nowatorski projekt" podwyżek już tylko dla rządu. Projekt ten społeczeństwo połknie, a jak nie połknie, to i tak przegłosujemy, bo mamy sejmową większość.
      Krok 3: we wrześniu rzucimy na pożarcie mediom wymyśloną aferę z udziałem opozycji i w tym medialnym zamieszaniu przedstawimy trzeci "nowatorski projekt" podwyżek dla posłów i senatorów, znów przegłosujemy i mamy swoje.

Nie po to dorwaliśmy się do koryta, żeby dbać o dobrobyt społeczeństwa, a jak się komuś nie podoba niech jedzie do Niemca na zmywak.
    • jutta_t Re: Tak sobie.. 23.07.16, 16:29
      W tym tygodniu podczas powodzi i osunięć ziemi w Chinach zginęło co najmniej 112 osób, a 91 uznano za zaginione. Aż 16 milionów ludzi musiało opuścić swoje domy.

Najtrudniejsza sytuacja panuje w prowincji Hebei (Hopej), na północy, gdzie według władz śmierć poniosły 72 osoby, a 78 zaginęło. Zawaliło się tam ok. 50 tys. domów.
    • jutta_t Re: Tak sobie.. 23.07.16, 17:56
      Trubadurzy - "Znamy się tylko z widzenia" Wersja do druku
      Znamy się! Znamy się!
      Znamy się tylko z widzenia
      A jednak lubimy się trochę
      Przez ulicę szeroką jak rzeka
      Zaglądamy sobie do okien, do okien

Już wiem, że masz oczy niebieskie
      Że lubisz wieczory i kwiaty
      A gdy czasem zanucisz piosenkę
      Twój głos pomaga mi marzyć, marzyć

Marzenia jak ptaki szybują po niebie
      Na pewno potrafisz wśród nich znaleźć siebie
      I wierzę, że kiedyś odgadniesz z tych marzeń
      Że chciałbym się z Tobą zobaczyć naprawdę

Znamy się tylko z widzenia
      I jedno o drugim nic nie wie
      Przez ulicę szeroką jak rzeka
      Uśmiechamy się czasem do siebie, do siebie

Znamy się tylko z widzenia...

Znamy się! Znamy się!
      Znamy się! Znamy się!
    • seremine Re: Tak sobie.. 24.07.16, 21:38
      rozpoczną się igrzyska, dotarli już polscy wioślarze. Wieści z wioski olimpijskiej nie są dobre. - Po prostu brud i syf - relacjonuje jeden z nich. Australijczycy za takie warunki już podziękowali. "Witam z Rio de Janeiro!?"- zaczął swój wpis w mediach społecznościowych Artur Mikołajczewski. - "Na początek nieciekawe informacje z wioski olimpijskiej". Nie było nawet łóżek (www.tvn24.pl)
    • black_jotka Re: Tak sobie.. 25.07.16, 22:56
      gonzo 1 godzinę i 1 minutę temu

Gdyby nie było RELIGII byłby na świecie pokój. A tak mamy zacofanie, wieczne mordy jednych fanatyków religijnych na drugich i na odwrót i wszechobecną nienawiść.
    • seremine Re: Tak sobie.. 28.07.16, 16:50
      Kamil Grosicki (28 l.) chce zmienić klub jeszcze tego lata. Trwają negocjacje Rennes z Evertonem, choć rozmów nie ułatwia ani wysoka cena podyktowana za polskiego piłkarza (10 mln euro), ani liczba agentów "kręcących" się wokół transferu. Skrzydłowy nie ukrywa także, że myśli o zmianie otoczenie ze względu na rodzinę, której nie może zagwarantować pełnego bezpieczeństwa w atakowanej przez terrorystów Francji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka