rawik-is-me 18.01.16, 17:51 Być może czasami najlepiej jest być niewidomym, wtedy widzi się rzeczy takimi,jakimi są naprawdę, a nie pozwala się oślepić ich wyglądowi. William Wharton Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:51 Każdy ma jakąś swoją prywatną szajbę. Jak się z nią włazi w paradę zbyt wielu ludziom, mówią na niego wariat. Czasami człowiek sam już nie wyrabia, przyznaje się, że zwariował, i wtedy inni się nim zajmują. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:51 Bawię się świetnie szkoda, że was tu nie ma - zamiast mnie. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:52 Prawie wszyscy dają się wrobić w ten kretyński zwyczaj ciągłego sprawdzania, czy przypadkiem ktoś nie patrzy, jakby się człowiek bał, że w każdej chwili mogą go przyłapać na gorącym uczynku. Przez rodziców i zasraną szkołę człowiek ma później prawie bez przerwy nieczyste sumienie. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:52 Chyba jedynym zwierzęciem zdolnym do płaczu, śmiechu i kłamstwa jest człowiek. I chyba tylko my mamy jakieś wyobrażenie o śmierci. Większość zwierząt stara się uniknąć śmierci, ale niezbyt się nią przejmuje. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:52 Nikt nie jest wyjątkowy i nawet nie ma się co łudzić, że jest inaczej. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:52 Ja w ogóle bardzo trudno się zaprzyjaźniam. Jest dużo ludzi, których lubię, i myślę, że oni mnie też lubią, ale nie jesteśmy przyjaciółmi, albo może nawet jesteśmy, tylko ja o tym nie wiem. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:53 Może więc całe życie jest tylko jednym wielkim przypadkiem i nie ma w nim zwycięzców, wszyscy muszą przegrać. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:53 Najważniejsze, żeby nie patrzeć na kraty, a tylko między kratami. Bo jeżeli będziesz patrzył na kraty, to nigdy niczego nie dokonasz i nigdy nie będziesz szczęśliwy. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:53 Nie chcę być całe życie inwalidką i żyć tylko po to, żeby nie umrzeć. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:54 Poznałem definicję starości: starzy jesteśmy wtedy, kiedy większość ludzi wolałaby, żebyśmy już nie żyli. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:54 Staram się usilnie, by nie zmuszać tych, których kocham, by kochali wszystko to, co sam kocham. Tak łatwo można popełnić ten błąd. Powiedzmy, że to szaleństwo filozofa, a może szaleństwo ludzkości określa mój wybór. Byłoby wspaniale, gdybyśmy potrafili cieszyć się z tego, że nasi ukochani są zawsze tylko i wyłącznie sobą, a nie próbowali nieustannie przerabiać ich na swoją modłę.Tak wyobrażam sobie ostateczną obopólną emancypację. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:54 Zadaję sobie wciąż te cholerne pytania na temat miłości. Czy chodzi tylko o to, by czuć się dobrze z kimś, cieszyć się z jego towarzystwa? Czy raczej jest to poczucie troski? Czy przeważa w miłości poczucie własności i oddania? Nigdy nie pojmę. William Wharton Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: William Wharton 18.01.16, 17:55 Życie w samotności to według mnie najgorsze, co może spotkać człowieka. Mimo tych wszystkich kryzysów, cichych dni, nieustannego dostosowywania się, lęku przed rozłąką, życia pełnego zmartwień i udręki, nie wiem, czy życie byłoby dla mnie coś warte, gdybym nie miał rodziny. William Wharton Odpowiedz Link