jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 06.01.18, 21:17 kresy.pl/wydarzenia/klimkin-ukraincy-ratuja-polska-gospodarke-heraszczenko-polska-podziekowac-ukraincom/ Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 06.01.18, 22:28 Kilkunastomiesięczna dziewczynka zabrana w połowie października przez niemiecki Urząd do spraw Młodzieży (Jugendamt) wraca do rodziców, po spełnieniu warunków ugody zawartej przed sądem - poinformował wiceminister sprawiedliwości Michał Wójcik. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 15:47 Przeraża mnie ten PIS Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 16:49 Czarnecki nie przeprosi Róży Thun. Porównał ją do faworytki Adolfa Hitlera Wciąż głośno jest o występie Róży Thun w filmie dokumentalnym ARTE i reakcji Ryszarda Czarneckiego z PiS. Polityk porównał posłankę PO do Leni Rifenstahl, faworytki Adolfa Hitlera. Thun domaga się przeprosin i rozważa pozwanie posła. - - powiedział Czarnecki w niedzielnym programie TVP Info. Odpowiedz Link
seremine Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 17:01 Czarnecki nie przeprosi Róży Thun. Porównał ją do faworytki Adolfa Hitlera Wciąż głośno jest o występie Róży Thun w filmie dokumentalnym ARTE i reakcji Ryszarda Czarneckiego z PiS. Polityk porównał posłankę PO do Leni Rifenstahl, faworytki Adolfa Hitlera. Thun domaga się przeprosin i rozważa pozwanie posła. - - powiedział Czarnecki w niedzielnym programie TVP Info. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 21:32 W Wiadomościach tego nie pokazali. Ale Fakty TVN nie miały z tym problemu! Prezydent Andrzej Duda brał w sobotę udział w uroczystych obchodach święta Trzech Króli w Skoczowie. Poruszył m.in. bardzo ważny temat równości ludzi i walki z rasizmem. „Nieważne, czy jest biały, czy jest śniady, czy ma ciemną skórę. Jest człowiekiem, któremu my, jako chrześcijanie jesteśmy winni szacunek". Ale widzowie Wiadomości TVP tych słów nie usłyszeli. Nie puszczono ich. Mimo że w kraju dochodzi do napadów na cudzoziemców i sam premier zabrał głos w tej sprawie - pisząc na Twitterze, że w Polsce nie ma miejsca na rasizm! Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 21:36 NAPISZ KOMENTARZ KOMENTARZE (242) POPULARNE NAJNOWSZE WĄTKI MOJE No photo ~Marian O. : Panowie z ONR- a kto na waszych manifach i manifestacjach- pardon- obchodach świąt narodowych- krzyczy-Polska dla Polaków? Czyim jeśli nie jednym z Waszych haseł posłużył się ten cymbał, ( pewnie nawet niezbyt trzeźwy, bo to tacy właśnie w pijanym zwidzie korzystają z waszych haseł) , który zaatakował dzieciaka, bo kolor skóry (niepolski) mu się nie spodobał ? Nikt z was nie poczuwa się naprawdę do winy??? Nikt ?? A jaka pewność, że za kilka miesięcy, po urlopach w słonecznych krajach - nie zaczniecie atakować wszystkich nadmiernie opalonych w tym kraju, bo nie będą wystarczająco biali?? Kiedy zaczniecie stawiać w tym , również moim, kraju pomniki Hitlerowi , jako wzorcowemu nie tylko nacjonaliście ale i rasiście?? Opamiętania, takiego zwykłego, ludzkiego życzę. Bo sama polityka to zbyt mało by można żyć, uczyć się , rozwijać i kochać świat i ludzi. A polityczne kariery można robić również bardziej po ludzku. Zdrówka i zdrowego rozsądku z Nowym Roku życzę.. I mam głęboką nadzieję, że może zaczniecie patrzeć, czytać i zwyczajnie, po ludzku - rozumieć. A nie tylko "palić" pod nogami tego Narodu. Innej drogi do politycznych stołków zacznijcie szukać a wyjdzie nam wszystkim to jedynie na dobre. Bo szowinizm i nacjonalizm, to wbrew pozorom- nie patriotyzm, to co najmniej - hitleryzm. Więc nie naśladujcie bandyty, który wymordował conajmniej kilka milionów Polaków. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 07.01.18, 21:49 Rekonstrukcja rządu. Leszek Miller mówi o ministrach, a potem zaskakuje. "Ojciec Rydzyk rywalem Kaczyńskiego" W tym tygodniu poznamy nowy skład rządu Mateusza Morawieckiego. Lista ministrów do zmiany nadal nie jest pewna. Według Leszka Millera wiele zależy od "umocowania w otoczeniu toruńskiego oligarchy". - Myślę zresztą, że ojciec Rydzyk jest jedynym realnym rywalem dla prezesa Kaczyńskiego - wyznał polityk. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 14:15 Córka Hanny Gronkiewicz-Waltz zwróciła pieniądze uzyskane z reprywatyzacji kamienicy Noakowskiego 16 – poinformowała dziś zastępca rzecznika prasowego Urzędu m.st. Warszawy Agnieszka Kłąb. Pieniądze na konto ratusza przelał także mąż prezydent Warszawy Andrzej-Waltz. Odpowiedz Link
jutta_t Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 14:26 ja 58 min. temu Wszyscy politycy są siebie warci. Żadna partia, polityk, rząd nam nie pomoże bardziej niż my sami. Dlatego trzeba inwestować w siebie. Żeby ludzie mieli większe szanse, muszą chcieć coś zmienić, coś zrobić zamiast czekać aż ktoś za nich coś zrobi. Słyszeliście o ksi ążce „Emeryt ura nie jest Ci potrezbna”? – Pokazuje jak kilka prostych decyzji może spowodować że zbudujemy majątek i osiągniemy finansową wolność Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:15 Zmiany w MSZ. Nieoficjalnie: Witold Waszczykowski już się pożegnał Coraz więcej wiadomo o zapowiedzianej na wtorek wymianie ministrów w rządzie Mateusza Morawieckiego. Nieoficjalnie wiadomo, że pożegnalną wizytę w Kancelarii Premiera złożył w poniedziałek po południu szef MSZ Witold Waszczykowski. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:16 Minister cyfryzacji Anna Streżyńska miała się pożegnać ze współpracownikami w resorcie. O tym, że szefowa ministerstwa cyfryzacji nie przetrwa rekonstrukcji, mówiło się od dawna. Niestety nie udało nam się potwierdzić tych nieoficjalnych informacji. Rzecznik ministerstwa Karol Manys ma wyłączony telefon. Biuro prasowe nie potwierdza, ani nie zaprzecza. Odsyła za to do rzecznika. Samo ministerstwo Ministerstwo cyfryzacji - według źródeł Wirtualnej Polski - nie zostanie zlikwidowane. Na jego czele ma stanąć jeden z obecnych wiceministrów. Według naszych źródeł zbliżonych do rządu, Streżyńską zastąpi Krzysztof Szubert, który dotąd był wiceministrem odpowiedzialnym za sprawy międzynarodowe. Jednocześnie Szubert sprawował funkcję pełnomocnika rządu ds. jednolitego rynku cyfrowego. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:17 Minister cyfryzacji Anna Streżyńska miała się pożegnać ze współpracownikami w resorcie. O tym, że szefowa ministerstwa cyfryzacji nie przetrwa rekonstrukcji, mówiło się od dawna. Niestety nie udało nam się potwierdzić tych nieoficjalnych informacji. Rzecznik ministerstwa Karol Manys ma wyłączony telefon. Biuro prasowe nie potwierdza, ani nie zaprzecza. Odsyła za to do rzecznika. Samo ministerstwo Ministerstwo cyfryzacji - według źródeł Wirtualnej Polski - nie zostanie zlikwidowane. Na jego czele ma stanąć jeden z obecnych wiceministrów. Według naszych źródeł zbliżonych do rządu, Streżyńską zastąpi Krzysztof Szubert, który dotąd był wiceministrem odpowiedzialnym za sprawy międzynarodowe. Jednocześnie Szubert sprawował funkcję pełnomocnika rządu ds. jednolitego rynku cyfrowego. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:17 Premier chciałby zmiany w fotelu szefa MON - dowiedział się nieoficjalnie dziennikarz RMF FM. Jak podaje stacja, tworzy się sojusz pomiędzy Morawieckim a prezydentem Dudą, który jest skonfliktowany z szefem resortu obrony narodowej. Wszystko zależy jednak od prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego - podaje RMF FM Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:23 PiS zinterpretował wynik wyborczy jako zgodę na zmianę ustroju państwa. W imieniu Polski musimy powstrzymać PiS – oświadczył Petru. – Przyszedł czas na wspólny plan opozycji. Wspólny plan obejmujący kluczowe dla rozwoju Polski obszary – wskazał, wymieniając wspólne obszary działania dla opozycji. – "Plan Petru" będzie działać poprzez grupy eksperckie, przygotowanie ustaw naprawczych i spotkań z obywatelami. Chcę podkreślić, że to ponadpartyjna inicjatywa – wskazał w trakcie konferencji. – Zostaję w Nowoczesnej – zapewnił jednocześnie, pytany o plany odnośnie do swojej przyszłości w partii. – Nazwa "Plan Petru" to odpowiedź na plan Morawieckiego. Polacy mają prawo do wyboru wizji. Pokazuję, że mam kontrofertę – wskazał Petru. – Jestem przekonany, że partie mogą zachować swoje programy, a jednocześnie wskazać wspólne dla siebie punkty. (...) PO już do prac nad planem zaproponowała prof. Andrzeja Rzońcę. Zdaniem Petru jego oferta jest "bardzo konkretna". – Polacy tego oczekują, często pytają "a co po PiS?" czy "czemu macie różne propozycje" – mówił w dalszej części konferencji Petru. – 2018 rok to rok wyborów, oczekuje od nas deklaracji. W większej formule dogadamy się – zapewniał. – Taka, jak moja, inicjatywa jest potrzebna. Kompromis programowy przed, a nie po wyborach – wskazywał, podkreślając, że opozycja musi pokazać "wspólny front". – Zobaczycie nas państwo po owocach – dodał na koniec. – Szukałem formuły, która byłaby otwarta, a nie zamykająca – zapewnił, pytany, czy utworzenie "Planu Petru" nie jest drogą do rozbicia, a nie scalenia opozycji. – Wszelkie inicjatywy łączące, podkreślam, będą pozytywnie odbierane przez Polaków. Do współpracy Ryszard Petru zaprosił wszystkie ugrupowania polityczne z opozycji. I oświadczył, że w następnych wyborach chce startować z list "zjednoczonej opozycji". – Jestem optymistą i mam bardzo dużo energii, co państwo widzą – dodał. – Ktoś musiał zaproponować kogoś, ja zaproponowałem siebie. Wiem, że to jest wyzwanie. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:26 healer : HA, HA...ale mu te baby dokopały. Lubnauer sprawdzi czy Rycha program "jest zgodny z wartościami nowoczesnej" !! Jak klasówkę uczniaka !! a jak nie będzie (a nie będzie) to fora Rychu ze dwora..... Mam świadków że po pierwszej informacji o wycieczce Rycha z powabną Joanną na Maderę powiedziałem: "pozostałe mu tego nie darują".... Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 16:27 ylko w Polsce : Kiedy czytam o tym ze Petru powoluje cos, jakis plan a bedzie go sprawdzac i poprawiac Lubnauer .To nasuwa mi sie taka mysl .Analfabeta ni cytaty ni pisaty chce wymyslic nowy alfabet a drugi anlfabeta chce go poprawiac .Prawda, ze ewenement naukowy godny nagrody Walesy . Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 17:55 Za co? Pytam sie za co? Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 17:57 matka 1h temu o Boże ! chyba przesada z tymi nagrodami za co tyle kasy dostają jest tyle potrzebujących ludzi ,a tu takie nagrody !!!!a emerytom 10 zł!!!!!pracującym 100zł.MOZE KTOŚ Z NICH ODDA DLA BIEDNYCH !!!! Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 18:04 andrzej 1h temu Czy zdajecie sobie sprawę że taka nagroda to 5 lat moich poborów jako rencisty po latach pracy w paskudnych warunkach a gdzie ich wynagrodzenie dopiero kwoty.gdzie my żyjemy to koryto musi się skończyć Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 18:05 pokora 9 min. temu I gdzie te słynne CBA , przecież to rozdawalnictwo za posłuszeńswo i to nie swoich pieniędzy .Żeby chociaż coś wypracowali , cokolwiek , może żeby chociaż wodę do pracy przynieśli swoją , po co , ciemny lud będzie na nich pracował . Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 18:06 Stolica 10 min. temu Boze co to jest za zlodziejstwo najlepiej jakby caly narod polski wyjechal za granice to by sami na siebie robili zlodzieje Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 18:07 wpust 11 min. temu A w Polsce powiatowej BIEDA JAK BYŁA TO JEST NADAL. DOBRA DOJNA ZMIANA DZIAŁA Mówili że za PO i PSL było źle a teraz jest jeszcze gorzej Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 18:20 Kaczyński ma pewnie swoje tajemnice, którymi nie chciałby się dzielić z opinią publiczną - mówi z kolei Onetowi Mariusz Witczak z PO. - Mam wrażenie nieodparte, że Macierewicz zna wiele takich tajemnic, które mogłyby być niewygodne dla Kaczyńskiego - stwierdził, pytany o ewentualne zmiany w rządzie. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:00 Jak nieoficjalnie dowiedział się portal money.pl, kierowany dotąd przez premiera Mateusza Morawieckiego superresort Rozwoju zostanie podzielony. Wyłonione z niego Ministerstwo Gospodarki ma objąć Jadwiga Emilewicz, a resortem Rozwoju pokierować ma Jerzy Kwieciński. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:21 Z netu... ani Lubnauer, Ja się nie znam na niuansach politycznych strategii, zwłaszcza na mechanizmach przepychanek wewnątrzpartyjnych, ale myślę sobie, że po wyrolowaniu (powody - nieważne) pana Ryszarda Petru z zajmowanej pozycji w, obecnie Pani koterii, notowania 'Nowoczesnej' spadną na pysk. Niech Pani bierze przykład z konkurencyjnej partii 'Prawo i Sprawiedliwość'. Nikomu, w tej partii, nigdy nie przyjdzie do głowy usunąć ze stanowiska jej założyciela. Wygrałaś Pani wybory na funkcję przewodniczącej... zaledwie kilkoma głosami. Elektoratowi 'Nowoczesnej' może się nie spodobać sposób w jaki został potraktowany Pan Petru (niezależnie od popełnionych błędów i kierunku towarzyskich wypadów do ciepłych krajów) i ja się temu nie będę dziwię, bo: to na Pana Ryszarda głosowali. Masz Pani w swojej koterii super fajterkę i charyzmatyczną mówczynię. Radziłbym paniom nastawić się na budowanie silnego ugrupowania zrzeszającego wq****ne kobiety. Takiego ugrupowania, zdecydowanie, brakuje i mogłaby Pani zebrać mocną drużynę. Pan Petru zamierza utworzyć nowe ugrupowanie i ja się mu nie dziwię. Jeżeli pójdą za nim ci, którzy popierali go w wyborach - bardzo nisko widzę słupki poparcia dla 'Nowoczesnej' pod Pani kierownictwem. Panie Boże - przydaj rozumu myślącym. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:22 Gdzie sie dwoch bije tam trzeci korzysta...pini L. o nie polskim nazwisku. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:25 Jutro o 12 w Pałacu Prezydenckim dojdzie do zmian w składzie rządu. Oficjalnie nie wiadomo, kto straci swoje stanowisko, jednak pojawia się wiele spekulacji. Z rządu ma odejść Witold Waszczykowski i Anna Streżyńska. Jak informuje money.pl, resort rozwoju zostanie rozbity, a jedną z jego części ma pokierować Jadwiga Emilewicz. Z informacji Onetu wynika także, że na liście do dymisji są Konstanty Radziwiłł oraz Jan Szyszko. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:40 Nie zawsze ojciec Tadeusz Rydzyk był tak wszechmocny. O tym, że urósł w siłę przesądziła nie jakaś subtelna gra, ale polska wojna na noże. W każdej sprawie, gdzie księża byli oskarżani o pedofilię, molestowanie, donoszenie bezpiece, Rydzyk stawał w ich obronie. W zamian żądał tylko jednego. Odpuszczał grzechy przeszłości, stosując jedno proste kryterium: „Niezależnie od tego, co robiłeś w przeszłości i co robisz dzisiaj, ja obmyję cię z grzechów i poczucia winy, jeśli będziesz lojalny wobec Kościoła instytucjonalnego i złożysz hołd osobiście mnie oraz Radiu Maryja”. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:41 W ten sposób do armii Rydzyka, która pozwoliła mu podbić polski Kościół, zaciągnęli się dawni członkowie PRON, którzy poparli stan wojenny, jak Ryszard Bender czy Jędrzej Giertych; kapłani, którzy utrzymywali agenturalne kontakty z IV Departamentem MSW, i duchowni pedofile; członkowie PZPR-owskiej nomenklatury, którzy Wałęsy i Michnika nienawidzili zarówno przed 1989 rokiem, jak i później. Tadeusz Rydzyk nie pytał nikogo o moralność. Oczekiwał wyłącznie posłuszeństwa. A sojusz najbardziej cynicznej prawicowej polityki z najbardziej zdeprawowaną wersją religii został skonsumowany ostatecznie, gdy w jawnej części „listy pedofilów” Zbigniewa Ziobry nie znalazł się żaden ze skazanych księży, nawet ten, którego uznano winnym gwałtu na 13-latce. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:42 ASDIC :ASDIC .... Brawo p. red. C. Michalski ! . Nie da sie niestety pozytywnie ocenic Kosciola Rzym.-Kat. w Polsce. . Nie moge i nie potrafie milczec . Kosciol ten odszedl zbyt daleko od podstaw kosciola wczesno-apostolskiego a wiec pierwotnych zasad wiary aby wrocic do podstaw chrzescijanstwa . Mega odstepstwo narastalo stopniowo . Swoje apogeum osiagnelo jednak dopierow XV i XVI. wieku . Na soborze Trydenckim powstaly , dogmaty majace charakter pozabiblijny a wiec odstepczy od Slowa Bozego czyli Pisma sw. czyli BIBLI . Powstaly sprzecznosci teologiczne , rowniez i logiczne , ktore spowodowaly zachwianie fundamentow wiary. / Ciekawskich odwoluje do literatury pozakaolickiej / . Nieprawosci tego kosciola wywolaly PROTEST !, tak powstal Protestantyzm . Koscioly zaczely sie reformowac i tak doszlo do niezwykle krwawej i burzliwej Reormacji XVI-to wiecznej. KRK pozostal jednak niezreformwany , tkwiacy w okropnych dwiacjiach niezgodnymi z naukami samego Jezua . Kosciol rosl w coraz wieksza potege , zaczal tonac w arogancji , agresjii , zaklamaniu i ,sredniowiecznym zabobonie . Tak pozostalo to do dzisiaj . Rydzyk jest typowym przedstawicielem kosciola upadlego . Jest echem vatykanskiej nocy sredniowiecza .. Wydawalo by sie , ze Polacy beda w stanie odroznic chrzescijanstwo od Kosciola Rzym.-Kat. To sa dwie odrebne wiary. To sa dwie odrebne religie. W KRK zostala tylko nazwa , KRK juz od dawna przestal byc w rzeczywistosci kosciolem Chrystusowym. Katolickie spoleczenstwo przepelnione neosarmatyzmem , nieszczesna zla tradycja stalo sie zbiorem analfabetow religijnych .... nie znajacych Slowa Bozego , Pisma sw. a wiec Biblii . To juz od dawno pojecie ciemnego ludu egzystuje do dzisiaj ! Nawet Kurski okreslil ten lud , ze KUPUJE WSZYSTKO co mu sie z ambony abo pisowskich mediow za darmo "sprzedaje" . Tragedia stalo sie zniewolenie dusz , calkowicie podporzadkowane oligarchi Rydzykowi z Radiem Maryjy , TV Trwam itd. Nawolywanie do osobistej rewizji swojego swiatopogladu , do przemyslenia co sie wlasciiwie niedobrego z tym kosciolem stalo jest uwazane jako "szatanski atak na " Bramy Kosciola " ....Swiadomosc i orientacja polityczno-religijna Polakow / czesci ? czy calego narodu ?/ jest przerazliwie niska . Sprzyja temu polityka PISu ,ktory oparl swoj niezawodny elektorat na "prawdziwych" katolikach , tak jakgdyby nieprwadziwych katolikow nie zaliczono d katolikow wogole .. Mysle , ze godzina prawdy beda nadchodzce wybory i zwyciezy normalnosc , tzn demokracja konstytucyjna juz bez Kaczynskiego i bez Rydzyka . Czas nie czeka ! Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:42 kajetana73 do ~benek: Ale dlaczego tylko PiS? Równo od 90 roku każdy rząd dawał nasze pieniądze kościołowi. Rząd Wałęsy, potem SLD, PO i teraz....PiS tylko przestało się pier.ić z nawijaniem makaronu na uszy społeczeństwa baranów. Do tej pory każdy obywatel dał za frajer 11 tysięcy PLN ojcu R. A ktoś się mnie pytał? Tym bardziej, że moja rodzina i ja wypisani z KK. Także - jeśli rozliczać, to wszystkich Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:43 benek : Mam nadzieję, że społeczeństwo rozliczy PIS za deprawowanie pieniędzy podatników. Te środki powinny być przeznaczone dla społeczeństwa, a nie dla nabijania konta szemranego klechy. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:45 Nie uważam, aby wstydem było to, że jest się w trudnej sytuacji – bronił się były lider KOD Mateusz Kijowski. – Wstydem jest hejt, atakowanie ludzi, kłamanie na ich temat – mówił we wtorkowym programie „Newsweek Opinie”. W internecie trwa zbiórka pieniędzy na tzw. stypendium wolności dla Kijowskiego. Były lider KOD popadł w kłopoty finansowe. W jednym z ostatnich wywiadów poskarżył się na brak pieniędzy i przyznał się, że rozważa emigrację. Elżbieta Pawłowicz-Opara, aktywistka KOD, a prywatnie siostra posłanki PiS Krystyny Pawłowicz, zorganizowała w odpowiedzi na deklarację Mateusza Kijowskiego internetową zbiórkę na „Stypendium Wolności – Mateusz, zostań w Polsce”. Do tej pory udało jej się zebrać ponad 26 tys. zł. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:47 ~Maga : Przemogłam się, żeby wysłuchać , jak Kijowski wytłumaczy się z sięgania po pieniądze z publicznej zbiórki. Niespodzianek nie było. Po raz kolejny słuchając gościa przychodziło mi na myśl pytanie, jakie w takich sytuacjach zadają Włosi : Tu lo sei, o lo fai? Jesteś idiotą, czy go rżniesz? Dorosły, zdrowy fizycznie,mężczyzna, ponoć z zawodu informatyk, mieszkający w stolicy kraju bredzi, ze nie może dostać pracy. A jakiż to okrutny los spotkał firmę pani żony, w której Kijowski ostatnio pracował? Zakończyła działalność, kiedy nie można było wystawiać faktur na KOD? Prawdopodobnie jedyny zleceniodawca? I na dodatek jakiś szantaż emocjonalny(?), ze wyjedzie z kraju. Az chciałoby się krzyknąć -Chłopie, jedź !!! Krzyż na drogę! Może kilka fanek, na czele z sympatyczną panią Elą Pawłowicz, będą ci wysyłały paczki żywnościowe, ale reszty normalnie pracujących ludzi nie będziesz wkurzał (to celowy eufemizm) swoją żebraniną. Zgadzam się, że nie jest wstydem, przyznanie się do problemów i prośba o pomoc., ale skrajną bezczelnością jest stawianie siebie w jednym rzędzie z ludźmi naprawdę skrzywdzonymi przez los, Początkowe zasługi dla KOR-u nie są w stanie usprawiedliwić niekończącej się żenuy tego pana. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:47 amil do ~xyz: tak... uświadomił Polakom bo Polacy wczoraj tu jakimś ufem wylądowali spotkali Kijowskiego i on im wytłumaczył że to gorzej niż Kazachstan, ja mam zupełnie inne zdanie - ten człowiek jest najgorszym orędownikiem sprawy w jaką zaangażowali się porządni ludzie. Tyle i tylko tyle - Swoim wizerunkiem szkodzi słusznej sprawie, każdy powinien płacić własne rachunki, nie umie to niech się zajmie lepieniem bałwanów. To nie zaangażowanie w KOD, sprawiło że nie płaci alimentów i ma kredyty - On wcześniej miał ten problem, teraz szuka w cudzej kieszeni jego rozwiązania - wstyd. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:48 No photo ~Saurom do ~Elżbieta Ślosarskaroszę pani tutaj wcale nie chodzi o żadną przyjacielską jak to pani pisze pomóc. Tutaj chodzi o Kijowskiego. Może to pani sama sobie odpowie jakim to cudem Kijowski mieszkający w Warszawce nie jest w stanie znaleźć sobie pracy. Podobno jest informatykiem więc z takim fachem nie powinien mieć problemu z znalezieniem pracy. Zresztą to jakim jest człowiekiem może dać do zrozumienia fakt, że notorycznie nie płaci alimentów co jest przestępstwem. Te jego twierdzenia, że jakoby był wyrzucany gdyż firmy które go zatrudniały były kontrolowane są kupy śmiechu warte. Żadna poważna firma nie zatrudni człowieka, który jest podejrzany o defraudację. A dokładnie o to jest oskarżony Kijowski. Jakby Kijowski rzeczywiście chciał znaleźć pracę to by ją dawno znalazł w Warszawce. Temu panu zresztą proponowano pracę w restauracji. Dlaczego odmówił? Kim on właściwie jest czy nie przypadkiem takim hochsztaplerem obibokiem, który pasożytował na innych ludziach. Bo inaczej tego co robił nie można określić. Gdyby Kijowski miał choć odrobinę honoru pomyślunku uczciwości przyjąłby tę pracę w restauracji zdając sobie sprawę, że jako podejrzany o popełnienie przestępstwa nie ma szans na nic lepszego. No ale ten leń woli udawać ofiarę licząc że znajdzie się jakiś jeleń, który będzie go finansował. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: ~~~~~POLSKA POLSKA c.d.2 ~~~~~~~~~~~~~~~ 08.01.18, 19:58 Krzysztof Szczerski nie zostanie ministrem spraw zagranicznych? Ważą się losy członków rządu We wtorek o godz. 12 poznamy zmiany w rządzie. Wydawało się, że Krzysztof Szczerski jest pewnym kandydatem do objęcia stanowiska po Witoldzie Waszczykowskim. Do teraz. Z najnowszych informacji wynika, że prezydencki minister jednak pozostanie w kancelarii Andrzeja Dudy. Odpowiedz Link