Dodaj do ulubionych

DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!!

IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 31.10.04, 19:50
Witam wszystkich.
Przejrzałam większośc wątków dotyczących odmów wiz do Usa,ale mam trochę
pytań.Sama niestety taką odmowę dostałam, ale zamierzam się wybrac jeszcze
raz.
Nie mineło dużo czasu ,ale chciałabym spróbować.
Proszę wszystkich ,którzy dostali odmowę i ponownie udali się do ambasady po
krótkim czasie, napiszcie jak to wyglądało i z jakim skutkiem.
Wiem, że jest to dużo osób ,które dostały odmowy, więc proszę wszystkich
napiszcie jak to było u Was.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 04.11.04, 13:17
      Błagam Was cyz nikt naprawdę nie był w takiej sytuacji ??
    • Gość: sylwek Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:29
      ja bym poszedl jeszcze raz po wize ........
      • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 04.11.04, 23:28
        Wiem też o tym usilnie myśle. Prawdopodobieństwo jest małe, dlatego starałam
        sie znaleźć kogoś komu się udało lub nie.
        Najbardziej mnie wkurza fakt dostania kolejnego stempla w paszporcie, bo jak
        tak dalej pójdzie to będę miała kolekcje odmów ...
    • Gość: sylwek Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 00:48
      a przed chwila rozmawialem z kolega i powiedzial mi ze napisal odwolanie,podbno
      ma podejsc jeszcze raz,,podeslij mi swoj e-mial to ja poprosze go aby do ciebie
      napisal..moj e-mial: sylwek07@gazeta.pl
      • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 05.11.04, 01:01
        Hej własnie wysłam Ci emaila, sprawdz czy doszło i proszę Cie o odpowiedz.
        Jestem Ci z góry bardzo bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje dotyczące
        odwołania.
        Pozdrawiam.
    • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 05.11.04, 13:52
      Sylewk proszę Cie napisz do mnie o tej odmowie !!!
      bela_azi@yahoo.com

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością :-)))
    • Gość: bikini kill Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: 83.16.133.* 07.11.04, 17:51
      po miesiącu od odmowy dostałam wizę i własnie qwróciłąm z wspaniałych 3
      miesiecznych wakacji. Do drugiej rozmowy podeszlam bez stresu bo nie
      spodziewalam sie ze mi wize przyznają. powiedzilam panu konsulowi ze chce sie
      poopalac na Florydzie a on: "miłego opalania". cala rozmowa trwala sekundy...
      powodzenia
      • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 07.11.04, 19:33
        Dzięki za słowa wsparcia. Cieszę się ,że Ci się udało. To dowodzi temu ,że
        jednak warto próbować.
        Ty poszłaś normalnie na rozmowę jeszcze raz, bez żadnego odwoływania się ???
        Czy pytał Cię czy coś się zmieniło w Twojej sytuacji ,że nie odczekałaś rok
        tylko przyszłaś po miesiącu ?? Ktoś w ogule pytał o to ??

Pozdrawiam.
        • Gość: bikini kill Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: 83.16.133.* 08.11.04, 12:45
          Nie odwolywalam sie, umowilam sie po prosturaz jeszcze. o odmowe nic mnie nie
          pytali, zdziwiło mnie to...
          Umów się na rozmowę, podejdz do okienka z energia a nie jak na skazanie,
          zacznij od "Hello, how are you?" i bądz pewna siebie. bedzie dobrze:)
          • Gość: gość Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 08.11.04, 16:39
            Dzięki jeszcze raz, napewno tak do tego podejde ,mam nadzieje ,że tym razem się
            uda ,chociaż wątpliwa to sprawa.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Obecny Ex Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 10.11.04, 15:47
            Ja wygladam smutno zawsze. Mowie tylko dzien dobry i wciskam papiery.
        • Gość: mag Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:28
          ja poszlam na spotkanie po 2 tygodniach i sie udalo:)
          powodzenia:)
        • Gość: mag Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:28
    • Gość: sylwek Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 13:54
      W przeciwienstwie do osob starajacych sie o wize turystyczna, te, ktorym
      odmowiono wizy studenckiej, moga sie powtornie ubiegac o rozmowe z konsulem
      przed uplywem roku. Moga nawet wrocic do konsulatu po tygodniu (niestety, za
      kazdym razem z nowym dowodem zlozenia oplaty wizowej), zwlaszcza jesli w
      miedzyczasie otrzymaly nowe dokumenty (np. zaswiadczenie od innego sponsora lub
      list od przyszlego pracodawcy w Polsce). Powinny tez skontaktowac sie jak
      najszybciej z uczelnia i poprosic ja o interwencje w konsulacie.

Nie ma gwarancji sukcesu takiego podejscia, ale znamy przynajmniej kilka
      przypadkow osob, ktore dzieki uporowi (i odrobinie szczescia) otrzymaly
      upragnione wizy za powtornym podejsciem.

• Gość: bikini kill Re: DRUGIE PODEJŚCIE PO ODMOWIE !!! IP: 83.16.133.* 10.11.04, 19:42

> W przeciwienstwie do osob starajacych sie o wize turystyczna, te, ktorym
        > odmowiono wizy studenckiej, moga sie powtornie ubiegac o rozmowe z konsulem
        > przed uplywem roku.

Nie ma takiej zasady,że musi minąć rok w przypadku żadnej z wiz. mój przykład
        jest na to dowodem. Jeśli tylko potrafisz udokumentowac silne zwiazki z krajem
        i to,ze tu powrócisz, mozesz ponownie starać się nawet następnego dnia.
        Informacja potwierdzona u konsula w Waszyngtonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka