Gość: xx IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 15:49 Fantastycznie! Zwalniam się z firmy, żona też i kasa leci za darmo na koszt frajerów, czyli wyborców PO. Tępić frajerów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państwa IP: 62.29.248.* 19.06.09, 15:54 a co z osobami które maja preferencyjny ZUS jako przedsiębiorcy, oni nie mają prawa do zasiłku Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw 22.06.09, 08:13 Cóż...też miałem tą promocję w ZUSie, ale co dobre szybko sie kończy. Jedyne rozwiązanie to zamknąć biznes i zarejestrować się jako bezrobotny. W Polsce opłaca się być bezrobotnym!!! Chore ale prawdziwe!!! A jak to naprawić można poczytać TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sleeper Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 15:59 Pieniądze od BGK będziesz musiał zwrócić, a poza tym idą one wyłącznie na spłatę kredytu. Załóżmy, że zarabiasz 3000 zł, z czego 1000 złotych idzie na kredyt. Zrezygnujesz z pracy za którą się utrzymujesz po to, żeby państwo dało Ci pieniądze na kredyt, które i tak będziesz musiał kiedyś oddać? Zastanawiam się kto wyjdzie na frajera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: 144.92.198.* 19.06.09, 16:07 No i Twoj szanowny przedpisca nie zwrocil uwagi ze ustawa przeszla prawie jednoglosnie - czyli 'frajerami' sa wyborcy wszystkich wiekszych partii w IV RP... Oczywiste jest tez ze przy takim ksztalcie ustawy celowe zwalnianie sie z pracy jest bez sensu - no ale zawsze lzej sie robi na duszy jak sie pusci cos agresywnie glupiego w cyberprzestrzen... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: *.chello.pl 19.06.09, 16:37 wszyscy polacy to frajerzy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 16:49 Jak PO tworzy okradającą podatników ustawę to jest to złodziejstwo. Jak PiS za nią głosuje to jest to polityka. Oczywiście mało kto głosujący na PO jest w stanie to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 16:51 Nie zrezygnuję, tylko zostanę zwolniony, w końcu firma może zwolnić prezesa. Kasa i tak będzie płynąć, bo w końcu co za różnica, czy kasa leży na moim prywatnym koncie, czy taż na moim firmowym koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw IP: *.cpe.quickclic.net 19.06.09, 17:11 Zwrocic pieniadze?Na swiete nigdy!.Juz widze tych zwracajacych panstwowa pomoc hehehehe.Jak daja to sie bierze,ale jaki zwrot,niby katolicki kraj,ale jaka tu wiara,ze pieniadze kiedys wroca do panstwa.Nigdy.Polacy zawsze traktowali panstwowe -to zn.niczyje. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw 19.06.09, 17:33 > Pieniądze od BGK będziesz musiał zwrócić, a poza tym idą one wyłącznie na spłatę kredytu. Zwrócić, mówisz? No, dobra. To pożycz mi 15 tysięcy (nie musi być od razu, możesz wpłacać na moje konto w ratach po 1200 przez cały rok), a ja Ci je zacznę zwracać za 2 lata w ratach rozłożonych na 8 lat bez odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollada kupuj nieruchomości bez pośredników! IP: 194.181.189.* 19.06.09, 16:05 Dobrze. Miejmy nadzieję, że ta ustawa rzeczywiści epomoże osobom w potrzebie. Tymczasem tym, którzy dopiero przymierzają się do zakupu nieruchomości polecam serwis z ogłoszeniami bezpośrednimi - www.bezposrednie.com Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: kupuj nieruchomości bez pośredników! 19.06.09, 17:12 Taaakk... Jeżeli mąż zarabia 20 tysięcy, a żona załatwiła sobie fikcyjne zwolnienie z pracy, żeby zająć się dzieckiem, to są po prostu w tragicznej sytuacji... Ludzie, którzy rzeczywiście są w potrzebie, nie dostają kredytów mieszkaniowych. Ciekawe, ilu sqsynów z sejmu i rządu wzięło kredyty na zakup mieszkań za nasze pieniądze (przecież swoich nie mają - ich pensje to nasze podatki; kradną nam po 20 tysięcy miesięcznie, w tym roku o 1400 PLN więcej niż w poprzednim), a teraz chce nam ukraść jeszcze więcej, bo świnia to świnia, żre dopóki nie wyrzyga, a jak wyrzyga, to dalej żre. A może po prostu dostali "premie za wydajność" od bankierów i deweloperów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Zły tytuł, "Bezrobotni (...) pod parasolem państwa IP: 87.105.187.* 19.06.09, 16:40 Powinien brzmieć: Sejm zadecydował, że Twoimi pieniędzmi, podatniku, zostaną spłacone długi bezrobotnych kredytobiorców. Lub: Sejm zadecydował, że Ty, podatniku, będziesz spłacał długi bezrobotnych. Jadąc dziurawą, niewyremontowaną drogą, stojąc w korku, robiąc przelew za podatki, będzie można się cieszyć tym, jakże to wiele kredytów zostało spłaconych zamiast jakichś niepotrzebnych inwestycji. Oczywicie tak ma być. Bo każdemu według jego potrzeb. Bo żołądki mamy takie same. Bo "sie należy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Qrrrwa, tego już za wiele!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 16:58 Ciekawe, ile świnie z sejmu wzięły w łapę od deweloperów i bankierów!!! SKANDAL!!! Kiedy ten naród wreszcie ruszy na warszafkę i wysadzi te świnie w powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
12jarek12 zabrać biednym - dać bogatym a ja głosowałem na PO 19.06.09, 17:20 zabrać biednym - dać bogatym a ja głosowałem na PO... zwyczajnie czuję się oszukany. Rząd za moją kasę napycha kieszenie deweloperom i sztucznie podtrzymuje ceny z księżyca. A dziennikarzyny dalej biegają za palikotem. Cóż za głupi kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państwa 19.06.09, 17:23 Krótko mówiąc: złodzieje z sejmu pomagają złodziejom spoza sejmu. Sami swoi. Zamiast zachęcać ludzi do planowania, rozsądku i solidności, rząd wspiera postawę "jakoś to będzie": nabierz kredytów ponad stan, postaw się a zastaw się - jakby co, to zapłacą frajerzy, którzy nie umieją nawet oszukać fiskusa i płacą podatki. Klauzula przyznająca tę "pomoc" małżonkom, z których tylko jeden stracił pracę, jest po prostu skandalem. Sprawa śmierdzi na odległość, bo oprócz kombinatorów i oszustów najwięcej skorzystają na niej świnie z banków i firm deweloperskich. Tusk wprawdzie zaklinał się, że nie będzie pompował kasy podatnika w nierentowne firmy, jak jakiś Obama, ale cóż... Kolesiom się nie odmawia. O kolesi trzeba dbać, bo jak kiedyś PR przestanie działać i PO się posypie, to kolesie się przydadzą. Uczciwi obywatele stracą, bo ktoś musi za ten przekręt zapłacić. Na przykład w postaci podatków, które lada dzień zostaną podniesione jak nie w takiej, to w innej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSPANC Ale jak tak można?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 17:24 Jak to? Pomoc państwa dla tych, którzy na forach GW krzyczą, że lokatorzy komunalni to śmiecie i powinni mieszkać pod mostami, dla tych którzy krzyczeli nie stać cię to wypie...j?! Przeciez to są elyty finansowe kraju! Oni zarabiali i ich było stać na kupno mieszkania na górce! Odpowiedz Link Zgłoś
jaras no to hulaj dusza...! 19.06.09, 20:40 Czyli za konsumpcyjne szalenstwa na kredyt 50 tysiecy nieodpowiedzialnych jednostek zaplaca podatnicy. Wspaniale, nie na to jak zachecac ludzi do rozsadnego gospodarowania finansami... Nic, tylko uciekac do szarej strefy. Pracowac na czarno, zarejestrowac sie w urzedzie pracy i kredyt sam sie splaca! I jak to sie ma do wspanialych perspektyw nakreslonych w raporcie "Polska 2030"? Jak ten kraj ma sie rozwijac skoro wladze zachecaja do kombinowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcina Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państwa IP: *.zabrze.net.pl 20.06.09, 09:35 Jak bym wiedział, to zamiast tego mieszkania, które mam, które nie jest moim szczytem marzeń, ale wynikiem dogłębnej analizy finansowej, to bym sobie zaszalał i kupił coś stanowczo droższego (może dom). A tak kredyt i rata są takie, że nie potrzebuję pomocy panstwa - jaki człowiek jest głupi i zachowawczy, a jak bym kupił nowe to jeszcze ulga odsetkowa by wpadła. A państwo niech dalej za nasze pieniądze pomaga permanentnym dzieciorobom i ludziom bez wyobraźni, którzy nie ubezpieczają mieszkania, bo są cwansi, bo jak coś to państwo pomoże. Proponuję też zwiększyć ulgi na dzieci tak, aby bogaci dostali cały podatek, który zapłacili, bo mniej zamożni już nie są w stanie wykorzystać ulgi na wszystkie swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Bezrobotni kredytobiorcy pod parasolem państw 22.06.09, 11:33 mnie też rozczarowało PO,populistyczne ustawy,ale one przechodzą głosami wszystkich.Tak więc to jest wybór... czy wybierać socjalistyczne świnie czy liberalne ale z socjalistycznym zacięciem. Marzy mi się powrót do dzikiego kapitalizmu,gdzie ten kto nie pracuje ten nie je.Po prostu,brutalnie i sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś