Dodaj do ulubionych

Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Warszawie

26.01.04, 08:56
Gdzie w Warszawie można pobrać krew maluszkowi w miłej i przyjaznej
atmosferze dla maluszka?
Dziś byłam na pierwszym pobraniu krwi z maluszkiem 8m. w przychodni.
Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pielęgniarka pobierała krew jak od dorosłego człowieka z miną rzeźnika. Mały
zanosił się od płaczu, ja tak samo a ona stwierdziła że jestem histeryczką
tak jakby sama nigdy nie miała dzieci. Była oburzona że płaczę ja i moje
dziecko. Czegoś tak potwornego maluszek jak żyje jeszcze nie doświadczył.
Szczepionki w porównaniu z tym to sama przyjemność.
Mamy może chodzicie prywatnie z maluszkami na pobranie krwi gdzie
pielęgniarki są przyjaźnie nastawione do maluszków i rodziców oraz starają
się pobrać krew od maleństwa w jak najdelikatniejszy sposób a nie jak rzeźnik.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 26.01.04, 22:05
      Nie pobierałam prywatnie, ale
      - w IMiD: morfologia pobrana z paluszka, maluch u mnie na kolanach zabawiany
      przez pielegniarke nawet nie stęknął.
      - w przychodni Medycyny Rodzinnej na Tarchominie; ni pobieraja z paluszka, bo
      nie maja na miejscy laboratorium i wyniki wychodza zafałszowane jesli taka krew
      stoi zbyt długo przed analizą. Maluch siedział u mnie na kolanach, zabawiania
      nie było. Trochę zapłakał, ale wkłuły się od razu i po minucie juz z usmiechem
      gaworzył
      - w izbie przyjęć na Litwskiej; koszmar, gumowa rurka zacisnieta bezpośrednio
      na rączce, maluch leżał na kozetce i darł się w niebogłosy, a pielęgniarka
      klepała a raczej waliła w rączkę aby żyła lepiej wyszła. Pobrała i tak za mało
      na wszystkie oznaczenia. To był nasz pierwszy raz.
    • krajka1 Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 26.01.04, 23:26
      Hej!
      POlecam prywatną przychodnię przy szpitalu dziecięcym na Niekłańskiej 4/24. My
      bylismy z małą na pobraniu jak miała skończone 3 miesiące, oczywiście
      zapłakała, ale cały zabieg nie trwał chyba nawet minuty: rewelacyjna pani
      pielęgniarka!!! Niestety teraz nie pamiętam nazwy przychodni, jesli znajdę
      nazwę i numer telefonu to dam znać.
      POzdrawiam!
      Krajka
    • krajka1 Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 27.01.04, 10:15
      Hej tu Krajka jeszce raz. Znalazłam namiary na tą lecznicę, o któej wspominałąm
      w poście powyżej: Fundacja Zdrowie, Warszawa, ul. Niekłańska 4/24, tel: (0-22)
      672-71-39, 672-78-39, www.fundacjazdrowie.neostrada.pl.
      Mam nadzieję, że pomogłam smile
      POzdrawiam
      Krajka
      • dziuba07 Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 27.01.04, 11:17
        Ja tylko chcialam przypomniec o dobrym nawodnieniu dzieci przed pobraniem. To
        moze bardzo ulatwic pobranie krwi i zaoszczedzic dzieciaczkowi cierpienia.
        Najlepsze sa te doswiadczone pielegniarki! A nie koniecznie prywacizna.
      • kruszynkaa Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 27.01.04, 12:09
        Bardzo dziękuję za adres
        Co do państwowych przychodni nie zmienię już zdania, uważam że za pieniądze
        każdy stara się być miły i dobrze zaopiekować maluszkiem. A w przychodni np.
        mojej pracują panie , którym obrzydła praca i dbija się to na maluszkach.
    • dosiamamafilipa Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 27.01.04, 12:51
      witam
      a probowalayscie posmarowac raczke kremem EMLA przed pobraniem u nas rewelacja
      maly sie tylko troche bal ze jakas obca baba do niego podchodzi a samego
      ukucia to naet nie czol.
      pzdr/
      dorota
    • jasiek33 Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 27.01.04, 14:46
      Poelcam szpital na Solcu. Krew pobierają pielęgnairki z oddziału
      noworodkowego, które robia to dziesiątki razy dziennie. Sprawnie, szybko,
      delikatnie ale z żyłki. Byłam tam już kilka razy i nie mam żadnych zastrzeżeń.
      Natomiast w Fundacji na Niekłańskiej pani wkłuwała się małemu dwa razy i nie
      mogła znależć żyłki- na Solcu nie było problemu. Polecam - morfologia
      + żelazo- 20 zł
      Ania
    • trombita Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 29.02.04, 21:51
      Szpital im. Orłowskiego na CZerniakowskiej, , numeru nie pamietam, ale wew. 169. Rewelacja. A też dużo przeżyłyśmy z małą, czasami to już wyglądało jak ukrzyżowanie np. na Działdowskiej.
      NIektóre pielęgniarki są na tyle przyzwoite, że mówią, zę lepiej pojechać tam gdzie mają doświadczenie.
      • martael Re: Gdzie prywatnie pobrać krew maluszkowi w Wars 05.03.04, 17:23
        Cześć,
        Na Ursynowie polecam Analizy Lekarskie, ul. Żabińskiego 7, tel: (0-22)
        649-06-49, 0-601-27-91-98. Może i prywacizna, ale... Morfologia z paluszka
        kosztuje 10zł. Synek miał cztery miesiące jak skierowano nas na badania. Nawet
        nie zapłakał. Państwo byli dla nas bardzo mili i zrobili nam nawet na miejscu
        wyniki, tak, że nie musieliśmy chodzić po odbiór.
        --
        Pozdrawiam,
        Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka