olga50 23.02.04, 22:11 Chciałabym dowiedzieć się ile kosztuje usg 3d (lub 4d)i czy rzeczywiście na nim dokładnie można zobaczyć wygląd dziecka w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kags Re: Ile kosztuje USG 3d? 23.02.04, 22:25 w Wawie u dr Roszkowskiego kosztowalo do tej pory 200zl, jednak dziewczyny ostatnio na forum pisaly, ze nawet 300zl. co do jakosci 3D... smieszne, mam fote mojego Karolka w 22tyg. jak tesciowa ogladala i zapytala sie "do kogo jest podobny", odpowiedzialam, ze do makaka , to sie strasznie oburzyla )) pzdr. KaGS. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 04:58 ten Roszkowski to chyba troche przesadza z ta kasa Odpowiedz Link Zgłoś
eenia Re: Ile kosztuje USG 3d? 23.02.04, 22:26 U Roszkowskiego w warszawie 250 zł, ale szczerze powiem że nie widać było więcej niz na zwykłym usg, na trójwymiar przełącza tylko na chwilę żeby zrobić zdięcie ale w naszym przypadku sie nie udało zrobić ładnego i w sumie chyba nie było warto wydać te 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 09:53 Ja byłam kilka dni temu na usg 3d u dr. Zwolińskiego w Gromada Medica, Pl. Powstańców Warszawy 2. Usg kosztowało 160 zł, badanie trwało ok. 30-40 min. i moim zdaniem było widać BARDZO dużo. To był 29 tc i oprócz wielu "bajerów" jakie daje taka aparatura, dzięki której zobaczyłam wiele ujęć buzi mojej córeczki - na tyle, że mogę wydrukowane zdjęcie porównywać do swojej fotki z okresu noworodkowego, lekarz dokonuje bardzo dokładnych pomiarów naprawdę WSZYSTKIEGO. Podłącza Cię też do ktg i do usg dopplerowskiego. U mnie był w stanie powiedzieć nawet, że dziecko jest bardziej "długie", ma długie paluszki i jest szczupłe. A zdjęcia twarzy mam takie, że spokojnie mogę je wkleić do albumu. Jeśli się zdecydujesz na to usg, to bardzo Ci polecam dr. Zwolińskiego - profesjonalny i przesympatyczny, a na pożegnanie dostaniesz szczegółowy opis badania, najlepsze ujęcie buzi wydrukowane na papierze fotograficznym i dyskietkę z pięcioma dodatkowymi zdjęciami. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabaj Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 15:08 Cześć! we Wrocławiu na ul Joanitów USG 3D kosztuje 70 zł za dokładne badanie wraz z dopplerowskim oraz wszystkimi pomiarami oraz dodatkowo do 30 zł za zdjęcia i nagranie badania na kasetę. W sumie ze wszystkim wychodzi 100 zł. Nie wiem skąd ta rozbieżność cenowa. Może po prostu w Warszawie są imnne ceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gil5 Re: Ile kosztuje USG 3d? 25.02.04, 21:47 w Lulinie takie badanie kosztuje 200 zł. mozna wykonać je w Top Medical na Zana. Badanie jest takie drogie, ponieważ aparat, którym się je wykonuje kosztuje ok. 700 000 zł. Ponadto badanie trwa długo i wymaga naprawdę dużych umiejętności od lekarza. Nie może go wykonywać pierwszy lepszy lekarz, bo poprostu się na tym nie zna. Generalnie badanie USG ciąży jest bardzo odpowiedzialnym badaniem i wymaga dużego skupuenia i precyzji. i Dlatego to tyle kosztuje. wszyscy piszą tylko o 3/4D pod kątem ładnych zdjęć. Ale jest jeszcze druga strona "medalu". Opcja ta pozwala na postawienie bardzo wiarygodnej diagnozy i to jest chyba najważniejsze z punktu widzenia medycznego. Ja polecam takie badanie chociaż raz w ciągu trawnia ciąży, dla spokojnego sumienia. pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli do kasibaj 26.02.04, 12:37 czesc, tu mama Oli. Za trzy tyg. ide na Joanitow na 3d usg. Jezeli juz bylas, to prosze cie napisz, czy maja dobry sprzet i czy jakosc obrazu jest ok? No i w ogole jaki lekarz robi to badanie? Mnie umowil moj maz, no i oczywiscie nic sie nie wypytal! Mezczyzni! Pozdrawiam. Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
denia71 Re: do kasibaj 26.02.04, 20:56 Czy w Poznaniu można wykonać USG 3D ? Czytałam że jest to możliwe w Klinice Promienistej? Czy któraś z mam robiła tam badanie? Pozdrawiam.Bożena. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina1122 Re: do kasibaj 26.02.04, 22:30 Witam! w Poznaniu mozna wykonać takie badanie! Najnowszy aparat tego typu posiada oddział patologii ciąży w szpitalu im. Raszeii Ja miałam tam robione usg bezpłatnie ale zgłosiłam się na dyżur z powodu malych problemów. Wiem jednak, ze odpłatnosc to kwestia wykupienia cegiełki... ale proponuję przed zadzwonić i zapytac. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
denia71 Re: do kasibaj 27.02.04, 14:49 DZiękuję bardzo! Już dzwoniłam i wybiorę się tam w przyszłym tygodniu. Cena ok.50 zł. Pozdrawiam Bożena. Odpowiedz Link Zgłoś
mkostki Re: Ile kosztuje USG 3d? 27.02.04, 15:39 Hm, po tej rekomendacji chyba sie zdecyduję jednak. Dla zainteresowanych podaję tel. do Gromada-Medica: 582 94 55,już telefonując na recepcję można się duzo dowiedzieć - miła i kompetentna pani. Uprzedzam tylko, że terminy są bardzo odległe, trzeba się zapisywać na ok. 1,5 miesiąca wsprzód. cardamomo napisała: > Ja byłam kilka dni temu na usg 3d u dr. Zwolińskiego w Gromada Medica, Pl. > Powstańców Warszawy 2. Usg kosztowało 160 zł, badanie trwało ok. 30-40 min. i > moim zdaniem było widać BARDZO dużo. To był 29 tc i oprócz wielu "bajerów" > jakie daje taka aparatura, dzięki której zobaczyłam wiele ujęć buzi mojej > córeczki - na tyle, że mogę wydrukowane zdjęcie porównywać do swojej fotki z > okresu noworodkowego, lekarz dokonuje bardzo dokładnych pomiarów naprawdę > WSZYSTKIEGO. Podłącza Cię też do ktg i do usg dopplerowskiego. U mnie był w > stanie powiedzieć nawet, że dziecko jest bardziej "długie", ma długie paluszki > i jest szczupłe. A zdjęcia twarzy mam takie, że spokojnie mogę je wkleić do > albumu. Jeśli się zdecydujesz na to usg, to bardzo Ci polecam dr. Zwolińskiego > - > profesjonalny i przesympatyczny, a na pożegnanie dostaniesz szczegółowy opis > badania, najlepsze ujęcie buzi wydrukowane na papierze fotograficznym i > dyskietkę z pięcioma dodatkowymi zdjęciami. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: Ile kosztuje USG 3d? 29.02.04, 20:15 czesc! a moze ktaras z was zna cene w Krakowie.? mam miec robione na Kopernika w przyszlym tyg. ale te ceny mnie troszke przerazily......... ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś