Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje USG 3d?

23.02.04, 22:11
Chciałabym dowiedzieć się ile kosztuje usg 3d (lub 4d)i czy rzeczywiście na
nim dokładnie można zobaczyć wygląd dziecka w brzuszku.
Obserwuj wątek
    • kags Re: Ile kosztuje USG 3d? 23.02.04, 22:25
      w Wawie u dr Roszkowskiego kosztowalo do tej pory 200zl, jednak dziewczyny
      ostatnio na forum pisaly, ze nawet 300zl.
      co do jakosci 3D... smieszne, mam fote mojego Karolka w 22tyg. jak tesciowa
      ogladala i zapytala sie "do kogo jest podobny", odpowiedzialam, ze do
      makaka wink, to sie strasznie oburzyla wink))

pzdr.
      KaGS.
      • ja275 Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 04:58
        ten Roszkowski to chyba troche przesadza z ta kasa
    • eenia Re: Ile kosztuje USG 3d? 23.02.04, 22:26
      U Roszkowskiego w warszawie 250 zł, ale szczerze powiem że nie widać było
      więcej niz na zwykłym usg, na trójwymiar przełącza tylko na chwilę żeby zrobić
      zdięcie ale w naszym przypadku sie nie udało zrobić ładnego i w sumie chyba nie
      było warto wydać te 250 zł.
    • cardamomo Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 09:53
      Ja byłam kilka dni temu na usg 3d u dr. Zwolińskiego w Gromada Medica, Pl.
      Powstańców Warszawy 2. Usg kosztowało 160 zł, badanie trwało ok. 30-40 min. i
      moim zdaniem było widać BARDZO dużo. To był 29 tc i oprócz wielu "bajerów"
      jakie daje taka aparatura, dzięki której zobaczyłam wiele ujęć buzi mojej
      córeczki - na tyle, że mogę wydrukowane zdjęcie porównywać do swojej fotki z
      okresu noworodkowegosmile, lekarz dokonuje bardzo dokładnych pomiarów naprawdę
      WSZYSTKIEGO. Podłącza Cię też do ktg i do usg dopplerowskiego. U mnie był w
      stanie powiedzieć nawet, że dziecko jest bardziej "długie", ma długie paluszki
      i jest szczupłe. A zdjęcia twarzy mam takie, że spokojnie mogę je wkleić do
      albumu. Jeśli się zdecydujesz na to usg, to bardzo Ci polecam dr. Zwolińskiego -
      profesjonalny i przesympatyczny, a na pożegnanie dostaniesz szczegółowy opis
      badania, najlepsze ujęcie buzi wydrukowane na papierze fotograficznym i
      dyskietkę z pięcioma dodatkowymi zdjęciami. Naprawdę polecam!
      • kasiabaj Re: Ile kosztuje USG 3d? 24.02.04, 15:08
        Cześć!
        we Wrocławiu na ul Joanitów USG 3D kosztuje 70 zł za dokładne badanie wraz z
        dopplerowskim oraz wszystkimi pomiarami oraz dodatkowo do 30 zł za zdjęcia i
        nagranie badania na kasetę. W sumie ze wszystkim wychodzi 100 zł. Nie wiem skąd
        ta rozbieżność cenowa. Może po prostu w Warszawie są imnne ceny.
        Pozdrawiam
        • gil5 Re: Ile kosztuje USG 3d? 25.02.04, 21:47
          w Lulinie takie badanie kosztuje 200 zł. mozna wykonać je w Top Medical na
          Zana. Badanie jest takie drogie, ponieważ aparat, którym się je wykonuje
          kosztuje ok. 700 000 zł. Ponadto badanie trwa długo i wymaga naprawdę dużych
          umiejętności od lekarza. Nie może go wykonywać pierwszy lepszy lekarz, bo
          poprostu się na tym nie zna. Generalnie badanie USG ciąży jest bardzo
          odpowiedzialnym badaniem i wymaga dużego skupuenia i precyzji.
          i Dlatego to tyle kosztuje.

wszyscy piszą tylko o 3/4D pod kątem ładnych zdjęć. Ale jest jeszcze druga
          strona "medalu". Opcja ta pozwala na postawienie bardzo wiarygodnej diagnozy i
          to jest chyba najważniejsze z punktu widzenia medycznego.

Ja polecam takie badanie chociaż raz w ciągu trawnia ciąży, dla spokojnego
          sumienia.

pozdrawaiam
          • mamaoli do kasibaj 26.02.04, 12:37
            czesc, tu mama Oli. Za trzy tyg. ide na Joanitow na 3d usg. Jezeli juz bylas,
            to prosze cie napisz, czy maja dobry sprzet i czy jakosc obrazu jest ok? No i w
            ogole jaki lekarz robi to badanie? Mnie umowil moj maz, no i oczywiscie nic sie
            nie wypytal! Mezczyzni!wink Pozdrawiam. Marta.
            • denia71 Re: do kasibaj 26.02.04, 20:56
              Czy w Poznaniu można wykonać USG 3D ?
              Czytałam że jest to możliwe w Klinice Promienistej?
              Czy któraś z mam robiła tam badanie?
              Pozdrawiam.Bożena.
              • ewelina1122 Re: do kasibaj 26.02.04, 22:30
                Witam! w Poznaniu mozna wykonać takie badanie! Najnowszy aparat tego typu
                posiada oddział patologii ciąży w szpitalu im. Raszeii Ja miałam tam robione
                usg bezpłatnie ale zgłosiłam się na dyżur z powodu malych problemów. Wiem
                jednak, ze odpłatnosc to kwestia wykupienia cegiełki... ale proponuję przed
                zadzwonić i zapytac. Pozdrawiam Ewelina
                • denia71 Re: do kasibaj 27.02.04, 14:49
                  DZiękuję bardzo!
                  Już dzwoniłam i wybiorę się tam w przyszłym tygodniu.
                  Cena ok.50 zł.
                  Pozdrawiam Bożena.
      • mkostki Re: Ile kosztuje USG 3d? 27.02.04, 15:39
        Hm, po tej rekomendacji chyba sie zdecyduję jednak.
        Dla zainteresowanych podaję tel. do Gromada-Medica: 582 94 55,już telefonując
        na recepcję można się duzo dowiedzieć - miła i kompetentna pani. Uprzedzam
        tylko, że terminy są bardzo odległe, trzeba się zapisywać na ok. 1,5 miesiąca
        wsprzód.

cardamomo napisała:

> Ja byłam kilka dni temu na usg 3d u dr. Zwolińskiego w Gromada Medica, Pl.
        > Powstańców Warszawy 2. Usg kosztowało 160 zł, badanie trwało ok. 30-40 min. i
        > moim zdaniem było widać BARDZO dużo. To był 29 tc i oprócz wielu "bajerów"
        > jakie daje taka aparatura, dzięki której zobaczyłam wiele ujęć buzi mojej
        > córeczki - na tyle, że mogę wydrukowane zdjęcie porównywać do swojej fotki z
        > okresu noworodkowegosmile, lekarz dokonuje bardzo dokładnych pomiarów naprawdę
        > WSZYSTKIEGO. Podłącza Cię też do ktg i do usg dopplerowskiego. U mnie był w
        > stanie powiedzieć nawet, że dziecko jest bardziej "długie", ma długie
        paluszki
        > i jest szczupłe. A zdjęcia twarzy mam takie, że spokojnie mogę je wkleić do
        > albumu. Jeśli się zdecydujesz na to usg, to bardzo Ci polecam dr.
        Zwolińskiego
        > -
        > profesjonalny i przesympatyczny, a na pożegnanie dostaniesz szczegółowy opis
        > badania, najlepsze ujęcie buzi wydrukowane na papierze fotograficznym i
        > dyskietkę z pięcioma dodatkowymi zdjęciami. Naprawdę polecam!
    • risa1 Re: Ile kosztuje USG 3d? 29.02.04, 20:15
      czesc!
      a moze ktaras z was zna cene w Krakowie.?
      mam miec robione na Kopernika w przyszlym tyg. ale te ceny mnie troszke
      przerazily.........
      ?
      pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka