Dodaj do ulubionych

Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozcie!!!

19.04.04, 12:44
Witajcie Drogie ciezarowki! Jestem w 10 tc. Wkrotce sie przeprowadzam do
Warszawy. Bede mieszkac na Pradze (Starej, czyli chyba Polnoc. Nie mam
pojecia o ginekologach w tym miescie! Szukam dobrego, zaufanego,
kompetentnego lekarza, ktory najlepiej pracowalby w szpitalu, w ktorym
moglabym urodzic. Poradzcie mi lekarza i szpital. Bede bardzo wdzieczna.
Troche mnie przeraza ta przeprowadzka! Pozdrowienia! Azia
Obserwuj wątek
    • melba76 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 19.04.04, 12:53
      Nie bój się przeprowadzki, Warszawa to fajne miasto - nie wiem tylko, na ile
      jesteś przygotowana na cudeńks Pragi wink
      Ja mam świetną lekarkę, ale dojeżdżam do Pruszkowa - nie wiem, czy by Ci to
      odpowiadało, bo to jednak kawałek jest. Jakby co, podam Ci namiary na priv.
      Aha, jestem w 9 tc. smile)), więc może spotkamy się na porodówce wink
      • azia2004 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 19.04.04, 13:05
        Witaj Melba,
        Moj luby juz mieszka na Pradze, tak wiec mniej wiecej wiem co to zua klimaty
        smile
        Bardzo Cie prosze przeslij mi namiary na swoja pania doktor. Czy bedziesz tam
        tez rodzic? w jakim szpitalu? Serdeczne pozdrowienia!!!!
    • emi73 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 19.04.04, 14:23
      Przede wszystkim musisz się zastanowić, czy chcesz chodzić do lekarza
      państwowo, czy prywatnie. Jedna i druga opcja ma swoje wady i zalety. Ja miałąm
      początkowe bardzo złe doświadczenia w państwowym gabinecie, podłamałam się i
      poszłam prywatnie do św. Zofii (ul. Żelazna - dobry dojazd z Pragi), do pani
      doktor Łubiarz. Jestem z niej bardzo zadowolona, ale finansowo trochę ciężko -
      bo płatne przecież nie tylko wizyty, ale i wszystkie badania, a w końcówce
      wizyty przecież jeszcze się zagęszczą. Myślę, że tak naprawdę najlepiej jest
      chodzić za darmo do przychodni przyszpitalnej, a w razie gdy coś się dzieje iść
      na płatną wizytę do fundacji w tym samym szpitalu, do tego samego lekarza. Ale
      w św. Zofii takiej możliwości nie ma - słyszałam za to, że jest na Karowej.
      • melba76 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 19.04.04, 15:29
        Azia, posłałam mail na skrzynkę gazetową.
      • azia2004 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 20.04.04, 10:26
        Emi dzieki za odpowiedz. Wiem, ze moje pytanie jest pewnie glupie, ale jakie sa
        terminy do lekarza, gdy chodzi sie panstwowo, do przychodni? Czyli w Sw. Zofii
        nie ma w ogole przychodni i zawsze sie placi za wizyte? I ile ona kosztuje?
        MOja niewiedza wynika z tego, ze nigdy nie chorowalam i nie dosyc, ze to miasto
        dla mnie to czarna magia, to jeszcze polski system leczenia.
        Ech... do tego za ok. dwa tygodnie bede w Warszawie i juz chcialabym sie
        przejsc do tego mojego opiekuna/ki ciazy. Serdecznie pozdrawiam i z gory
        dziekuje za pomoc! Azia
        • emi73 Re: Szukam lekarza i szpitala w Warszawie, pomozc 20.04.04, 11:06
          Ja kiedy na początki ciąży (teraz - 25 tydz.) poszłam państwowo do przychodni,
          dowiedziałam się, że wizyty są raz na miesiąc i nawet gdyby coś się działo, nie
          będę miała możliwości przyjść poza terminem, ale na pewno nie we wszystkich
          przychodniach tak jest. Dziewczyny na tym forum pisały bardzo dużo o
          państwowych wizytach i wiele z nich było bardzo zadowolonych. Trzeba po prostu
          dobrze trafić...
          W św. Zofii można chodzić tylko na płatne wizyty, cena jest zależna od stopnia
          specjalizacji lekarza, tzn. od 70 do 120 zł, wizyta raz na trzy tygodnie,
          chyba, że coś się dzieje, to wtedy oczywiście można częściej.
          No i oczywiście w końcowym okresie ciąży wizyty się zagęszczają, ale do tego
          etapu jeszcze nie doszłam...
          Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka