ireczka1 08.06.04, 19:16 a konkretnie nadzienie - ciasto zrobic umiem, nie wiem tylko, ze truskawki powinnam najpierw przesmazyc z bula tarta, czy same, a moze w ogole nie przesmazac? z gory dziekuje za wskazowki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abubi Re: pomocy - pierogi z jagodami:-) IP: *.chello.pl 08.06.04, 19:33 ja uwielbiam z surowych truskawki wybieram małe coby ich nie kroić na krążek ciasta kładę truskawkę +pół łyżeczki cukru, zalepiam i na wrzątek pyyyyyychaaaa w zimie robię z mrożonych tak samo zresztą z czarnych jagód nie słyszałam natomiast o pierogach z przesmażonych owoców i jakoś nie kojarzy mi sie to zbyt smacznie ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: pomocy - pierogi z jagodami:-) IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 22:17 Ja robię z surowymi i tak jak przedmówczyni staram się ich nie kroić, bułkę tartą mieszam z cukrem i do każdego pieroga wsypuję mniej więcej 1/2 łyżeczki mieszanki - bułkę dodaje się po to, by wchłonęła sok wyciekający z owoców podczas gotowania, do konfitur nie trzeba jej dodawać (a raczej nie ma sensu), o pierogach z przesmażonymi truskawkami nie słyszałam - znam jedynie pierogi z powidłami śliwkowymi - są przepyszne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: pomocy - pierogi z jagodami:-) IP: *.proxy.aol.com 08.06.04, 23:39 Z jagodami czy z truskawkami? www.kuchnia.3miasto.pl/5546.htm Odpowiedz Link Zgłoś