szczekuszka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.03.04, 21:28 Wiktor Doktór Rodzice mieli wyobraznie... Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.03.04, 22:13 Z powyzszej listy podoba mi sie bardzo ANIELA STRÓŻ. U mnie w klasie byla: Ania Bąk, Aneta Komar i w bloku mieszkala Ania Mucha. Kolezanka z innej klasy - Ania Pszczola. Mojej mamy kolega z pracy - Piotr Niewiem Kolezanki kolezanka - Anitka Rokitka Tyle mi sie przypomnialo.... Odpowiedz Link Zgłoś
gingerowka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.03.04, 22:21 nazwiska bywaja rozne. Spotkalam sie z osobami o nazwiskach Ocipka czy Krzywda. Z kazdym imieniem brzmi smiesznie. Ale na nazwisko niewiele mozna poradzic. Ja lubie czasami sie popastwic nad zagranicznymi osobistosciami np George Bush - Jerzy Krzak Helmut Khol -Helmut Kapusta Jeremy Irons - Hieronim/Jermiasz Kajdanki Jack Straw - Jacek Slomka Przypominam sobie jeszcze jedno dziecko: Jan Sebastian Lach (przez l z kreska) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa a heniek Koscielniak to kto? 21.09.04, 15:33 gingerowka napisała: > > Ale na nazwisko niewiele mozna poradzic. Ja lubie czasami sie popastwic nad > zagranicznymi osobistosciami > np George Bush - Jerzy Krzak > Helmut Khol -Helmut Kapusta > Jeremy Irons - Hieronim/Jermiasz Kajdanki > Jack Straw - Jacek Slomka > > Enrique iglesias Odpowiedz Link Zgłoś
olla10 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.03.04, 13:20 Wergiliusz Pucek - funkcjonariusz komisariatu policji Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.03.04, 11:14 Jurand Młot - niezłe zestawienie) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.03.04, 13:50 jezooo, teraz dopiero sobie przyypomnialam, ze to zderzenie bylo jeszcze bardziej maksymalne: Gniewosz Młot miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
paprykova Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.03.04, 15:39 Kilka lat temu w mój samochód stojący na parkingu wjechała swoim samochodem Weronika Marchewka A moja córka ma na imię Ida i zawsze jak ją przedstawiam to się pytają od jakiego imienia to zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.03.04, 18:43 ostatnio natknęłam sie na Roxane Pache i Dżesike Bobek Odpowiedz Link Zgłoś
stromczynska Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 23:42 w klasie w liceum miałam Różę Ramonę Krzak bardzo fajna dziewczyna swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
adziadosz Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.05.04, 13:10 Czesc. Postanowiłam pochwalic sie własnym nazwiskiem (Panieńskie nazwisko dość zwykłe Kozłowska.) Ale dla pełnego obrazu - historia rodzinna: Moja ukochana siostra nazywa sie (po mężu) Ewa Bieda. Wyobraźcie sobie minę moich rodziców kiedy zakomunikowałam im ze bede sie nazywać Agnieszka Dziadosz A znajomi mówią na nas Państwo Dziadostwo (my sami o sobie tez lubimy tak mówić) Odpowiedz Link Zgłoś
paulus27 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.05.05, 15:04 adziadosz napisała: > Czesc. > Postanowiłam pochwalic sie własnym nazwiskiem (Panieńskie nazwisko dość zwykłe > Kozłowska.) Ale dla pełnego obrazu - historia rodzinna: > Moja ukochana siostra nazywa sie (po mężu) > Ewa Bieda. > Wyobraźcie sobie minę moich rodziców kiedy zakomunikowałam im ze bede sie > nazywać > Agnieszka Dziadosz > > A znajomi mówią na nas Państwo Dziadostwo (my sami o sobie tez lubimy tak mówić > ) w podobnym klimacie: siostra mojej mamy po mężu nazywa się Kijek, a jej córki po meżach nazywają się Lasek i Walasek. a więc mamy Kijek, Lasek i Walasek )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.03.04, 19:52 Eulalia Papla - pani dr na UJ Diana Bzdyra - z Polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
ane.luko Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.03.04, 23:36 Winicjusz Kosior - doradca metodyczny wydawnictwa "Longman" w jednym z miast wojewódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kejsz Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.04.04, 19:43 hej! jestem tu po raz pierwszy i ubawiłam się nieziemsko! Co powiecie na zestawy: - Nikol Koza (dziecko znajomych) - Gosia Pieczonka (liceum) - Aneta Budzik, Wojtek Rzepka, Maciek Krzywy, Ewa Golonka (jedna klasa w podstawówce) - Kassandra i Vanessa Wiśniewskie (przynajmniej nazwisko "zwykłe")- dzieci znajomych - Apolonia Klepacz - moja mama pracowała kiedyś z osobami o nazwiskach (jeden wydział!): Bigos, Flak, Cebula, Kiełbasa, Golonka, Schab, Boczek Ale moim zdaniem "najlepszy" zestaw to Dżulian Agrest... Co z wyobraźnią rodziców?! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.04, 14:46 Cześć. Ciekawa jestem jakie imię dałbyś dziecku, gdybyś nazywał się Agrest? Wcale to nie jest proste. Nazwiska się nie wybiera, a imię to wyłącznie upodobania rodziców. Moja córka nazywa się Oliwia Kozak, imię naprawdę do niej pasuje, ma oliwkową cerę, a oczka to dwie ciemne oliwki. Zamiast naśmiewać się, to się może przedstawcie to inni się pośmieją troszeczkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.04, 21:07 Ależ nikt nie ma tu przecież nic złego na myśli! Ja sama uśmiałam się do łez chociaż z mojego nazwiska też się długo śmiano, każdemu się kojarzyło (że "zmysłowe"), nigdy się nie obrażałam... Ja też coś dorzucę: na karcie w przychodni widziałam kiedyś zestaw Wanessa Koczkodan, spotkałam się też z nazwiskiem Pociupany! Odpowiedz Link Zgłoś
kociubek Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.04, 23:36 Jesli chodzi o pociupana to moja znajoma pracowala z kobieta ktora nazywala sie Pociupana Nadzieja Ania mama Tymka Odpowiedz Link Zgłoś
kachna01 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.04, 22:17 cześć! ja się chętnie przedstawię: kiedyś nazywałam się Katarzyna Jarzyna, ale po wyjściu za mąż mam niestety bardziej pospolite nazwisko... A moze znajdą się inne osoby o rymowanych imionach i nazwiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.04, 22:39 Dysponuję jedynie dość klasycznym nazwiskiem własnym z końcówką -wicz, za to znam Michalinę Przyczynę, doktora KiOłbasę i doktora Paściaka, chirurga - za skarby nie dałabym się operować komuś o takim nazwisku, a Wy? Niezależnie od tego, ze to świetny fachowic i mojego przyjaciela uchronił przed utratą ręki po wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.06.05, 11:40 kachna01 napisała: > cześć! ja się chętnie przedstawię: kiedyś nazywałam się Katarzyna Jarzyna, ale > po wyjściu za mąż mam niestety bardziej pospolite nazwisko... > A moze znajdą się inne osoby o rymowanych imionach i nazwiskach? Znałam kiedyś dziewczynę, która sie tak nazywała, rocznik 1977. Adresu dokładnego nie będę podawać, ul. II AWP? Jeśli tak to pozdrawiam. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.04.04, 12:02 Agrest nie agrest, wybacz, ale moim zdaniem to nie uzasadnia imienia Dżulian. Chyba że był to zwykły Julian, a ktoś tylko tak wymówił... Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.04.04, 13:24 aniadm napisała: > Agrest nie agrest, wybacz, ale moim zdaniem to nie uzasadnia imienia Dżulian. Powiedziałabym nawet, że nic nie uzasadnia imienia Dżulian, nawet najpiekniejsze nazwisko (Czartoryski na przytkład). Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.06.04, 12:40 "Cześć. Ciekawa jestem jakie imię dałbyś dziecku, gdybyś nazywał się Agrest? Wcale to nie jest proste." Jasne, że nie jest. Tyle, że wiesz... Co innego, dajmy na to, Szymon Agrest, Mateusz Agrest, Piotr Agrest itd., a co innego - Dżulian Agrest! "Dżulian" jest śmieszne nawet bez Agresta ;D. Albo przykłady niżej - nazwisko Pociupany brzmi głupio, ale cóż - nazwiska bywają różne. Ale jaką wyobraźnię mają rodzice (chyba, że to efekt pechowego małżeństwa ;D), żeby tworzyć komplet "Pociupana Nadzieja"? A dla uśmiechu historia (prawdziwa!) z mojej rodziny: na jakiejś uroczystości rodzinnej jedna osoba przedstawia się drugiej: "Owca". Druga na to: "Baran". Ów Owca początkowo myślał, że to jakieś żarty ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 21:02 To ja sie przedstawie: Balbina Kudłek, hehe. A moja mama ma znajoma z jeszcze lepszym zestawem: Penelopa Kluska. To prawie jak wspomniana poprzednio Dolores Miednica Odpowiedz Link Zgłoś
karvin78 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 23.05.17, 18:52 Ja uważam że Balbina Kudłek to bardzo ładne zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
ona013 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.11.04, 18:06 Nicola Kula, przepraszam przedstawiają ją Nicola Anna Kula. Tragedia prawda??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anett8 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.01.05, 23:55 moja koleżanka po mężu nazywa sie Kulka i jak była w ciąży to miała dla córki wybrane Nikola dobrze, że urodził się syn ma na imie Bartek. Wyobraźce sobie Nikola Kulka ) Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.04.04, 07:32 spotkałam się z wieloma oto te które sobie przypomniałam moja bardzo dobra koleżanka Beata Wilk wyszła za mąż za Marka Ogórka w szkołach spotkałam się zŁ Małgorzata Biała, Narcyz Bomba, Ryszard Bocian, Wojciech Duch inne to Kinga Pocipka, Ewa Oszust, lub Dobiesława Kubrak. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
abbra Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.05.05, 12:05 Moja mama miała kiedyś kolegę , który nazywał się Jasio Burdel . Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.04.04, 15:55 Przypomniał mi się kolejny "przypadek" - January Anger. Budzi on szczególną wesołość wśród osób anglojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
linkalinka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.04.04, 23:08 W podstawówce miałam polonistkę Beata Komar i pani Komar wyszła za pana Bąka i była Beata Komar- Bąk... Odpowiedz Link Zgłoś
m-stefaniak Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.04.04, 22:53 miałam w podstawówce koleżanki, które nazywały się 1. Joanna Ogryzek, 2. Joanna Kiełbasa. A ostanio słyszałam, jak pewna pani wołała do siebie "Dezybedeuszka" Odpowiedz Link Zgłoś
delicti_corpus Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.04.04, 23:03 1. Sybilla Maślanka 2. Halina Krakowska, po ślubie Krakowska-Kiełbasa Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.05, 21:59 Krystyna Kwiatkowska-Sroga Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.04.04, 16:53 Roland Mrówka Anuncjata Pokorna Patryk Kupczak Odpowiedz Link Zgłoś
aga00007 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 14:22 Miałam kiedyś koleżankę nazywała się Arleta Oczoś a jej brat Ernest Oczoś,rodzice mieli normalne imiona,dzieci chyba chcieli uszczęsliwić na całe życie,znałam też Piotra Piotrowskiego imię ładne,nazwisko też ale po co je razem zestawiać?Nie mógłby byc po prostu np.Pawłem Piotrowskim?Znałam też wiele osób o prześmiesznych nazwiskach np: Bocian,Marchewka,Korgul,Łuć,Pocipka,Samoraj i inne ale te osoby miały trochę mądrzejszych rodziców i obdarowali je normalnymi imionami jak : Adam,Anna Renata,Wiesia. Odpowiedz Link Zgłoś
klara1308 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.01.08, 18:14 Nie wiem czy zestaw Paweł Piotrowski jest dobry. Znam kogoś takiego i wiem że często innym się mylą i mówią o nim Piotr Pawłowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.dsl.club-internet.fr 31.07.08, 09:46 Taka historyjka: Do klasy wszedl nowy uczen, mowi grzecznie "dzien dobry" i ze nazywa sie Piotr. Nauczycielka: dobrze, a nazwisko? On: Piotrowski! Cala klasa ryczala ze smiechu, a Piotrek "wkupil sie" do klasowej paczki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kwyka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 17:04 Malwina Soliwoda Piotr Solipiwko Adam Strumny Edward Chujek Andżelika Śmiatacz Alan Spijek Ariel Trypuć Kasandra Szpok Armand Nowacki Pozdrawiam Kasia W. PS Na wschodzie popularne są imiona takie jak Taida, Zinaida i Zoja (prawosławne) K. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 17:23 kwyka napisała: > Piotr Solipiwko Dobre nazwisko samo w sobie > Edward Chujek A takiego nazwiska chyba jednak nie ma. Co można sprawdzic tu: www.herby.com.pl/herby/indexslo.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylvio Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 17:49 Janusz Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.04.04, 18:23 To już brzmi jak Major Major Major Major z "Paragrafu 22"... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 01:38 Zoja Mądry - moja była uczennica Odpowiedz Link Zgłoś
baby_blue Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.04.04, 10:02 Ziemowit Awangardy Howadek Pozdrawiam go bardzo serdecznie. Nauczał mnie religii w szkole podstawowej. Olimpia Misiak (chodziła ze mną do klasy). pozdrawiam. monika Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.04.04, 13:52 taak..bylo takich pare w zyciu wioletta tadla aleksandra dradra żaneta haraś krzysztof flak aldona kłoda kajetan mrzygłód ale przynajmniej pqmieta sie ich odo konca zycia pozdrawiam wszystkich o dziwnych imionach Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 30.04.04, 13:59 ha! jeszcze mi sie przypomnialo denis gil roland skierka Odpowiedz Link Zgłoś
mithris Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.05.04, 14:08 Ryszard Ochódzki Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.05.04, 19:25 mithris napisał: > Ryszard Ochódzki Ogladaliśmy, oglądalismy. I nie wierzę, że spotkałeś rzeczywistego Ryszarda Ochódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 31.05.04, 20:35 Aha. Dziś widziałam w internecie nazwisko Ineza Królik. Autentyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzilla Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:18 roland skierka to mój kumpel jest - nie dalej jak wczoraj u niego byłem Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.12.10, 10:25 Jak dla mnie maks: Maja Janik (czyli jak sie bardzo szybko wymowi - Ma Jaja Nik)... Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.01.11, 23:18 Moja kuzynka (w zasadzie ciotka, lecz wiekowo bardziej kuzynka) miała tak się nazywać na cześć swojej cioci, a mojej babci - Majki. I tak, kuzynka ma na nazwisko właśnie Janik . Odpowiedz Link Zgłoś
othala1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.06.04, 22:42 Na PO w Opolu jest babka która ma dwa nazwiska, imienia nie pamiętam ale reszta brzmi tak: Wielka - Pokusa Odpowiedz Link Zgłoś
othala1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 01.06.04, 22:44 a moj sasiad to Rudolf Kochanek. Odpowiedz Link Zgłoś
bornholmka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.06.04, 12:27 Sasiad mojej mamy Chyba Zenon chyba czy napewno Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka11 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.06.04, 00:12 Ja znałam chlopaka,który sie nazywał Dąbromir Balon. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kolaska1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.06.04, 12:03 Witam wszystkich!Ja zetknęłam się z dwoma ''dziwnymi''nazwiskami.Pierwsze to Piorun,kolejne to Kutos.I niech ci się nie poprawi humor......Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.06.04, 12:22 Dżesika Guzik - na studiach Konstanty Chomik - na studiach koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
mickie Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 23:44 Mirek Firek Darek Małek Odpowiedz Link Zgłoś
agaqool Re: :) 06.07.04, 00:53 Julian Moczymorda, Betty Śmietana Mój mąż znał Agatkę Rozkosz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.04, 11:00 Wacek Dupko Krzysztof Kozioł Angelika Wysocka (może nie takie śmieszne, ale pretensjonalne, zachodnie imię w połączeniu z polskim nazwiskiem brzmi wręcz okropnie, nieprawdaż?) Więcej grzechów nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.04, 11:06 forencja napisała: > Wacek Dupko > Krzysztof Kozioł > Angelika Wysocka (może nie takie śmieszne, ale pretensjonalne, zachodnie imię w > > połączeniu z polskim nazwiskiem brzmi wręcz okropnie, nieprawdaż?) > Więcej grzechów nie pamiętam Przepraszam, że piszę następny post, ale zapomniałam w poprzednim wspomnąć o Wiesławie Solipiwko Odpowiedz Link Zgłoś
zeberr Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.04, 21:47 Kiedyś ordynator oddziału pediatrycznego, na którym robiłam praktykę wakacyjną śmiał się, że mieli zeszycik, w którym zapisywali tego typu śmieszności. Długi czas prowadził w nim Ariel Szczur, ale wszystkich pobiła Dolores Miednica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venee Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.bsk.vectranet.pl 05.10.08, 01:35 ja spotkalam kiedyś dziewczynę o nazwisku Tak i to w dośc specyficznej sytuacji. zaklepywala termin w salonie, kobieta zapisuje date godzine i pyta "Czy może mi pani podac swoje nazwisko?" i słyszy w odpowiedzi "tak" Dziwczyna wiele ma pewnie podobnych sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 19:57 AIDA GRAMATYKA Odpowiedz Link Zgłoś