Gość: BugsBunny IP: *.zywiec.plusnet.pl 06.09.04, 08:47 tzn. bez farmakologii - p0lecono mi miksturę będącą sokiem z aronii+wywar z liści wiśni+cukier. Moje ciśnienie oscyluje w granicach 140/95. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BugsBunny Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 06.09.04, 09:40 Odpowiedz Link Zgłoś
mawena Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? 06.09.04, 09:51 Zajrzyj tutaj: www.nadcisnienie.pl/pacjenci/jak_radzic/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugs Bunny Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 06.09.04, 10:03 Podajcie też jakie są łagodne "małego kalibru" leki przeciwnadciśnieniowe aby nie strzelać do muchy z armaty. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? 06.09.04, 09:53 a moze spróbować diety niskowęglowodanoej. Ja po przejściu na nią mam cisnienie 90/55 (miałam 115/80), teraz musze podnosić kawą. Mój tata miał 150/90, teraz ma 111/83. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalia Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.aster.pl 06.09.04, 10:04 > a moze spróbować diety niskowęglowodanoej. Ja po przejściu na nią mam cisnienie > > 90/55 (miałam 115/80), teraz musze podnosić kawą. Mój tata miał 150/90, teraz > ma 111/83. Dr-divlo, jak długo trwało, zanim spadło Tobie i Twojemy tacie ciśnienie? Ja jestem na niskich węglach już kilka miesięcy i ciągle ponad 145/90 :( Czy Twój tata brał dodatkowo jakieś lekarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? 06.09.04, 10:17 Na diecie jestem od czerwca br., tato również- przetem nie brał żadnych lekarstw, teraz równiez nie a jego nadciśnienie wynikało z nadwagi, którą nadal ma, ale powoli spada. Trochę dziwi mnie twoja wartośc ciśnienia, ale być moze mimo diety nieskowęglowodanowej tyvh wegli jest mimo wszystko za dużo (powyżej 60g/dobę) albo masz duże spożycie soli i pijesz dużo wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.ip-pluggen.com 06.09.04, 10:25 Stronka podana przez mavene jast SWIETNA. Dostepnie napisany poradnik z odpowiedziami lekarzy. Tam przeczytalam, ze juz sam RUCH moze obnizyc cisnienie o 10. Drugie 10 mozna uzyskac przez schudniecie! Oczywiscie w ciezkich przypadkach trzeba brac lekarstwo nawet cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalia Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.aster.pl 06.09.04, 10:41 > Trochę dziwi mnie twoja wartośc ciśnienia, ale być moze mimo diety > nieskowęglowodanowej tyvh wegli jest mimo wszystko za dużo (powyżej 60g/dobę) > albo masz duże spożycie soli i pijesz dużo wody Węgli jem nie więcej niż 60g, prawie nie solę, wody (niegaz) piję, owszem, sporo. Jestem troche rozczarowana, bo przeszłam na diete niskoweglowodanową (opty) właśnie głównie ze względu na nadciśnienie, nie chciałabym brać tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.chello.pl 06.09.04, 11:28 Ja z bardzo dobrym skutkiem wypróbowałam na mężu naturalne metody obniżenia nadciśnienia i to dużo wyższego niż Twoje! Ponad 6 lat brał kilka różnych tabletek na obniżenie nadciśnienia, od ponad 1,5 roku nie bierze nic! Mimo że lekarze twierdzili że te leki bedzie brał do końca życia! Przede wszystkim schudł! Zmienilismy radykalnie dietę: prawie odstawilismy mięso (tylko chudy indyk i czasem kurczak), tylko ciemne pieczywo dużo zieleniny i owoców (koniecznie codziennie min. 1 jabłko i marchewka) używam tylko oliwy z oliwek i oleju z pestek winogron tylko "od święta" ciasta i słodycze (gorzka czekolada lub chałwa) miód gryczany herbata zielona + herbatki owocowe i ziołowe bez cukru Codziennie sok z min. 1 cytryny lub grejpfruta syrop z czosnku + cytryny + miód (przepis w/g Tombaka) codziennie wieczorem zaparzałam 1 łyżkę mąki kukurydzianej w szkl. wody (przepis j/w) dużo ryb - głównie pieczonych codziennie kubek jogurtu naturalnego itp. inne produkty regulujące poziom cholesterolu i ciśnienie. Tą "dietę" komponuję sama w oparciu o rozmaite książeczki, głównie "Żywność jako lekarstwo", także Tombaka, Górnickiej, Gumowskiej i inne, jak widać daje to efekty, jesli sie chce to można, tylko jeśli ktoś w rodzinie potrzebuje schudnąć lub wspomóc leczenie dietą to najlepiej przekonać całą rodzinę do zmiany przyzwyczajeń. Naprawdę podziwiam ludzi którzy katują sie rozmaitymi rygorystycznymi dietami dającymi krótkotrwałe efekty, to musi być koszmar! Ja nigdy nie miałam kłopotów ze swoją wagą, mąż twierdził latami że on ma już tuszę "zapisaną w genach" i dopiero widmo choroby wieńcowej skłoniło go do poddania sie mojej "diecie", teraz jest dumny kiedy spotykaja go dawno niewidziani znajomi i podziwiają jego szczupłą sylwetkę! No i przestał sie faszerować lekami! Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
arecibo1 Uwazaj na Divla! 06.09.04, 17:43 Tu masz "naukowe" wyjasnienie diety w jaka chce Cie wciagnac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=13107372 To zwykla sekta. Oni sie na niej dobrze z poczatku czuja bo jest niskokaloryczna i tyle. Ale kara ich nie ominie - byla tu podawana ekspertyza/ oszacowanie: dieta "optymalna" SKROCI czas zycia o srednio 3-5 lat jak nie wiecej. Nie zwracjaj na Divla uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? 06.09.04, 12:55 Na forum medycyna naturalna albo zioła coś chyba było, ale pociąć się nie dam 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugs Bunny Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 06.09.04, 13:19 Znalazłem na amerykańskich stronach wywar z mieszanki ziół: kminek, koper włoski, anyż, krwawnik pospolity, rumianek, liście mięty pieprzowej. Tak przygotowany wywar należy pić codziennie po 1 filiżance, ca jakiś czas po jednym łyczku. Powracając zaś do mojego pierwszego postu: co sądzicie na temat aronii ? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Jak w naturalny sposób obniżyć ciśnienie ? 06.09.04, 13:27 słyszałam dobre rzeczy o soku z aronii, ale on nagle wziął i znikł... Nie mam pojęcia, skąd go wziąć (piję, bo lubię), ostatnio widziałam jakiś zagraniczny za 12 zł litr, więc podziękowałam 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś