Dodaj do ulubionych

szare komorki mi dzialac przestaly

19.09.04, 20:09
a mam chec na jakies ciacho. Znajde kilka jajek, troche maki, cukru, mleko i
jakis tluszcz tez jest. No i lenistwo ogromne, dziewczyny pomozcie, moze
jakas babka szybka co to zmiksowac, wylac na blaszke i upiec. Aha rodzynek
brak, jest kakao.
Obserwuj wątek
    • Gość: bazylka Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:19
      ja robię tak:
      rozpuszczam w garnku margarynę ze szklanką cukru, jak troszeczkę przestygnie
      (tak, żeby się jajka nie ścięły), to wbijam 4 jajka, 2 szklanki mąki, łyżeczkę
      proszku do pieczenia i ja jeszcze daję łychę albo dwie oleju, ładniej się to
      wszystko rozprowadza, ale bez oleju też może być. wszystko porządnie zamieszać
      łyżką aż się zrobi ciasto, na blaszkę i najlepiej owoce powciskane do środka
      (bo ja lubię, jak jest mokre w środku). piekę koło godziny, ale musisz
      sprawdzać patyczkiem, bo to zależy od wielkości blaszki (a co za tym idzie
      grubosci ciasta)
      robi się szybko i mało się brudzi a jest bardzo dobre :-)
    • Gość: bazylka Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:20
      a no i oczywiście jak dasz kakao, to pewnie wyjdzie kakaowe ;-)
      ja osobiście czekolady nie kocham, więc wolę białe
      • mysiulek08 Re: szare komorki mi dzialac przestaly 19.09.04, 20:30
        zaraz wyprobuje:))
        • Gość: cynamoon Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:34
          Blyskawiczne, niebrudzace:
          2i 1/3 szkl maki
          1 szkl cukru
          1 szkl mleka
          1 jajko
          15 dkg masla, margaryny (roztopionych) lub oleju
          lyzeczka pr do pieczenia
          Garsc owocow lub dowolne ziarenka
          opcjonalnie 3 lyzki kakao +ew. lyzeczka korzennych przypraw
          Wszystko zmieszac (najperw suche skladniki, potem reszte)
          piec w 180 stopniach ok 40 minut.
          Potem mozna polewa jakas.
          • mysiulek08 Re: szare komorki mi dzialac przestaly 19.09.04, 20:40
            brak owocow i ziarenek, przeciez autko przez tydzien milczalo i nie uzupelnilam
            zapasow. Ale juz dziala!!!
    • Gość: churros Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 20:34
      pół szklanki masła zmiksować ze szklanką cukru, dodać szklankę mleka, 1 jajko i pół szklanki kakao, wymieszać mikserem na niskich obrotach (moze pryskać), później wsypać szklankę mąki ze szczyptą soli i łyżeczką proszku do pieczenia. Wlać do formy, piec ok 40 minut w 180 stopniach. Dla wielbicieli ciezkich, czekoladowych ciast :))
      • mysiulek08 Re: szare komorki mi dzialac przestaly 19.09.04, 20:39
        mrauuuuuu, podoba mi sie, uwielbiam takie smaki:)
      • mysiulek08 Re: szare komorki mi dzialac przestaly 19.09.04, 22:14
        Po prostu CUDOOOOOOOOOOOO:)) Tyle, ze jakos male wyroslo, ale lekki zakalec
        jest urokiem czekoladowych ciast. Przepis anektuje:)) Dziekujemy pieknie
        • Gość: churros Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 23:58
          Ten zakalec to własnie wspomniana przeze mnie "ciezkosc czekoladowa" :D
          Przepis pochodzi z kuchnia.o2.pl. Ciesze sie, ze spełnił oczekiwania ;)
    • Gość: Pichciarz Re: szare komorki mi dzialac przestaly IP: *.proxy.aol.com 19.09.04, 22:18
      Popijaj to yerba mate, pomaga na komórki, właśnie się dowiedziałem na sąsiednim
      postcie.
      P.s.: poście? postcie? Jak po "polsku"? (Nie chodzi o okres po Środzie
      Popielcowej...)
      • mysiulek08 Re: szare komorki mi dzialac przestaly 19.09.04, 22:43
        Wcale nie pomaga;) Yerba mate to tradycja, z dorobiona teoria zdrowotna by sie
        lepiej na swiecie sprzedawala, a poza tym zepsuje mi smak czekolady, wole
        swiezutko zaparzona herbate:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka