ewa.analityk1 07.08.04, 21:05 Będę tu wpisywać moje zaciążone często bez nicków ale z krótkimi opisami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.analityk1 1 i 2 5 sierpień 2004 07.08.04, 21:14 Witam Ewo!!! Chciałabym podzielić się z Tobą radością, że od 8 tyg jestem w ciąży i jak na razie jest wszystko dobrze. Ale po poprzedniej pozamacicznej i długim okresie starań jest na swoim miejscu i roście. Testy od Ciebie ostatnio kupowałam dla swojej koleżanki, która po długim czasie starań zaszła ale niestetyciąża obumarła. Po nastepnym długim okresie starań dzięki testą(i cudzie) jest w piątym tygodniu ciąży. Obie się bardzo cieszymy i radością dzielimy z Tobą. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 3. 3 sierpień 2004 07.08.04, 21:14 Dzieki! Wlasnie wczoraj widzialam juz swojego 2 cm-trowego dzidziusia. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 4. 19 sierpień mikanm 11.08.04, 12:49 Starałam się w lipcu, ff ustalił mi owu na 7 lipca (spóźniona ale niech tam ). 19 lipca zrobiłam Twój test ciążowy i wyszła mi blada kreseczka. Pisałam nawet na forum o tym - i już mi gratulowałaś, jak się okazało słusznie ) Aha 9 dni od owu zrobiłam ostatni test owulacyjny (został mi jeden - taka sierota z poprzednich starań) - chciałam go wykorzystać żeby sprawdzić czy jestem w ciąży, i kreska testowa wyszła mi bardzo wyraźna ale nie grubsza od kontrolnej. Już wtedy coś podejrzewałam...(bo dotychczas testy owu wychodziły mi zupełnie tylko z jedną kreską - drugiej wcale nie było widać). Wytrzymałam jeszcze tydzień i 26 lipca wyszła na teście już piękna gruba kreska. Tak na marginesie dziękuję jeszcze raz że przysłałaś mi 2 testy ciążowe na moją prośbę. Okazały się szczęśliwe! Naprawdę masz jakąś dobrą rękę ) Odpowiedz Link
ewa.analityk1 5. 18 lipiec alice 11.08.04, 12:50 Uprzejmie donoszę, że to był mój drugi cykl starań a pierwszy z testami owulacyjnymi od Ewy. I co? Mam II tłuściutkie krechy na teściku ciążowym. Dziękuję Ci Ewo za przesłanie wraz z paczką "fluidków ciążowych"))) Tak strasznie się cieszę!!! Wszystkim polecam testy owulacyjne!!!!! Odpowiedz Link
ewa.analityk1 6. wiktoriaa 11.08.04, 12:52 dzewczyny a co w przypadku gdy test ovu robiłam w 24dc wieczorem. Robiłam 2 (od Ewy i Clearplan) na jednym była kreseczka jasna (ClearPlan), na drugim troszku jaśniejsza(od Ewy),napewno nie były grube i ciemne.Ale do czego zmierzam..wiem,ze raczej to nie sugeruje ciązy po tym jak piszecie ze muszą być "grube i tłuste obie" ,u mnie były te "drugie" jasniejsze,ale to oznacza ze mam miec drugą owulacje w tym samym cyklu-BOZE!! Brałam pregnyl na pekniecie ale w momencie testu było 14dni po pregnylu..A moze sie coś chrzani....z hormonami??? dzis po 4 dniach zrobiłam kolejna bhcg..pierwsza w 27dc wynosiła 220mIU/ml...po 4 dniach w 31dc 1440mIU/ml.. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 7. 20 lipiec skaluz 11.08.04, 12:54 @ spoznia sie 1 dzien, zrobilam dzis test owu (od Ewy) - wyszly 2 kreski, ta druga co prawda jest troche jasniejsza i wezsza, ale widoczna - co to znaczy? czy to moze byc ciaza? • A JEDNAK CIĄŻA ewa.analityk1 21.07.2004 19:37 odpowiedz na list Wielkie gratulacje, bardzo się cieszę, że to ciąża • Re: test owu - czy to ciaza??? skaluz 22.07.2004 19:40 odpowiedz na list TAK!!! HUUUURA!!! Odpowiedz Link
ewa.analityk1 8. czekała na testy i ot wyszło :) 19.08.04, 11:08 Muszę powiedziedzieć, że testy owulacyjne są nie w 100 ale w 1000 % skuteczne! Wystarczyło tylko, że je kupiłam (nie zdążyłam zużyć ani jednego) a już się okazało, iż jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!! Przekazuję je teraz koleżance, która już od dwuch lat stara się o dziecko. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 9. za pierwszym razem 19.08.04, 11:16 udało sie za pierwszym razem, próba tylko raz, planowany syn Odpowiedz Link
ewa.analityk1 10. ania 2 ciąża dzięki testom pierwsze poronienie 20.08.04, 18:02 Po poronieniu zaszła w ciążę 2 raz, poronienie w 6 tygodniu, zaszła 3 miesiące po poronieniu teraz trzymamy kciuki Odpowiedz Link
ewa.analityk1 11. ula hiperprolaktynemia 20.08.04, 18:47 bhcg 2 dni po terminie @ 152.9 mlU/ml, zaszła w pierwszym cyklu z testami, wykryta hiperprolaktynemia Odpowiedz Link
ewa.analityk1 12. ciciul PCO 23.08.04, 20:44 Kochane kobitki -napisze cos ku pokrzepieniu serc!okolo 4 lat temu zachorowalam na PCO- mialam kuracje Klomifenem, Diane, Luteina, po 1.5 roku leczenia efekty byly zadne.Lekarze rozlozyli rece-powiedzieli ze jesli bede sie starala o dziecko to beda operowac.Tylko mi to jeszcze w glowie nie bylo...najpierw studia,potem praca..Zycie troszke inaczej sie potoczylo- na ostatnim roku poznalam obockrajowca- wyjechalam znim "na zawsze"...Stresy zwiazane ze zyciem w nowym srodowisku, kulturze, z dala od rodziny byly ogromne...wrocilam we wrzesniu do Polski by zlatwic pewne formalnosci- zostalam do stycznia- Mama zachorowala na raka.......zostalam do ostatniego dnia jej zycia... w styczniu zrobilam USG- lekarz powiedzial ze nie ma sie co ludzic...Jajniki nie pracuja w ogole... ja czulam sie fatalnie- zmeczenie i rozpacz zaczelam brac leki przeciwdepresyjne. Znow wyjchalam do meza-zakupilismy paczke testow owulacyjnych- tak na wszelki wypadek. Rzeczywiscie raz owulacja byla... niestety-jak pisalam na forum- maz mi sie zbuntowal...stwierdzil ze jest zbyt zmeczony i moze pojutrzeeh... wczoraj Tatko przywiozl mi paczke od Ewuni- 20 owulacyjnych i 4 ciazowe- pomyslalam ze zrobie ciazowy-zobacze jak funkcjonuje-w ciazy przeciez nie jestem-bede wiedziala we wrzesniu/pazdzierniku jak testowac...wyszl2 kreseczki-w tym 1 blada rozowa!!!!!!! cud! to wczesna ciaza, i wiadomo ze wszystko moze sie zdarzyc, ale to znaczy ze do zaplodnienia doszlo- i tylko sie cieszyc! technicznie:przytulanie bylo 3 dni przed dniem owulacji wyznaczonym testem owulacyjnym. przytulalismy sie 2-3 razy dziennie wiec to chyba jakas niesmiertelna woda byla test wyszedl z moczu w srodku dnia w 32 dniu cyklu- cykle mam 33 dniowe.Zadnych objawowo ciazy nie mam - wszystko wyglada jakbym miala dostac okres- nawet nogi mnie tak bola.Lekko daje sie w oznaki brzuch ale przeciez to trudno roznicowac. temperatura 36.8. Kochane kobitki. moja rada jako mlodej ciezarowki kupcie testy by miec orientacje- ale kochajcie sie kiedy macie ochote. kochajcie sie mocno.Bo wtedy zdarzaja sie CUDA. ps.trzymajcie kciuki i wybaczcie bledy. mam dysleksje Odpowiedz Link
ewa.analityk1 13. bo 3 miesiące z testami 25.08.04, 10:52 byłam dziś u lekarza, który potwierdził to, co już testy i bhcg - 6 tydzień, tam gdzie trzeba, serduszko jest! To dzięki Twoim testom! Zamawiałam przez kumpelę z Katowic przez Allegrto, no i warto było!!! Dziękuję Ci serdecznie, trzy miesiące z testami i jest efekt!!!!! Trzymaj kciuki. I policz mnie jako kolejną do Twojej listy udanych transakcji!!!!!! Odpowiedz Link
ewa.analityk1 14 magda zamówiła i zaciążyła 25.08.04, 10:53 Muszę powiedziedzieć, że testy owulacyjne są nie w 100 ale w 1000 % skuteczne! Wystarczyło tylko, że je kupiłam (nie zdążyłam zużyć ani jednego) a już się okazało, iż jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!! Przekazuję je teraz koleżance, która już od dwuch lat stara się o dziecko. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 15 monika celuje w synka 28.08.04, 15:19 Z radoscia informuje, ze udalo sie !!! Jestem mniej wiecej w drugim tygodniu ciazy. Testy ciazowe robilam na 2 dni i na 1 dzien przed terminem @. Obydwa pokazaly blada rozowa kreche. Kreska na tescie ow. robionym na 2 dni przed @ by3a niemal tak intensywna jak kontrolna (tydzien wczesniej nie by3o nawet cienia kreski testowej). Tak wiec udalo sie przy drugim podejsciu, identycznie jak przy pierwszym dziecku. Staram sie jeszcze zbytnio nie ekscytowac, tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 16. marzena :) 08.09.04, 10:38 Ewa dziekuje za testy i szczesliwa reke wczoraj testowalam od Ciebie testami 2 grube krechy a dzis hcg 549 pomogły mi testy owu zrobiłam 2 doslalas mi ale juz nie były potrzebne bo według twojej rady raz tylkoz mężusiem przytulanko i jest Odpowiedz Link
ewa.analityk1 17. Ania wyszedł mój test nie wyszedł z apteki 08.09.04, 10:40 taki małuy niedowiarek nie wierzyła, że w ciąży a jednak Odpowiedz Link
ewa.analityk1 18. mmila po poronieniu 08.09.04, 10:53 Po raz 3 na testach od Ewy zobaczyłam upragnione 2 krechy. Tak strasznie sie boje nawet pomyślec o tym że ma coś być nie tak Boże nie pozwól żebym znów straciła mojego dzidziusia ja tego nie przeżyje. Przesy6łam Wam ciążowe fluidy i proszę módlcie się żeby tym razem się udało Odpowiedz Link
ewa.analityk1 19 Ania 7dpo nie wyszedł test ciążowy wyszedł późn 12.09.04, 23:33 Użyła testów owulacyjnych pierwszy raz, zatestowała moim testem ciążowym 7 dpo, ale nie wyszedł kilka dni później kupiła w aptece i jest pozytyw Odpowiedz Link
ela_niunia proszę o pomoc przy odczytaniu wyniuku!!!! 07.08.05, 18:28 Witam, dziś rano zrobiłam test ciazowy,który zakupiłam u pani. Jest to mój 10dpo,a druga kreska wyszła po 5min tylko na pierwszy rzut oka jej nie widać. Widać ja dopiero przy świetle lampki pod kątem. zaczyna rysować się linia bez koloru. Czy to jest juz pozytywny test? Odpowiedz Link
ewa.analityk1 20 ewa po inseminacji 20.09.04, 08:45 używała testów przy wspomaganiu do inseminacji, inseminacja nastąpiła 20 godzin po pozytywnym teście owulacyjnym, powód inseminacji słabe nasienie Odpowiedz Link
ewa.analityk1 21. celują w dziewczynkę :) 22.09.04, 10:09 Otóż kupiłam u Ciebie testy owulacyjne na allegro 6, 7, i 8 września miałam pozytywny test owulacyjny. 7 września kreska była najciemniejsza- celowaliśmy w dziewczynkę więc przytulanie było ostatni raz 6 września! Dzisiaj zrobiłam test ciążowy i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie, ujrzałam w końcu tłuściutką różową kreseczkę. To nasz 4 cykl starań, a pierwszy z Twoimi testami. mam nadzieję, ze twoje fluidki ciążowe pomogły. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 kasiaj z mamo.tato 16 cykl starań :) 24.09.04, 10:13 Może niektóre z Was mnie pamiętają, nie pisałam od lutego i nie mierzyłam temeratury, żeby się co miesiąc nie nakręcać i nie stresować Ale teraz napiszę, bo chciałam podzielić się z Wami naszym szczęściem i dodać otuchy tym, które już trochę się starają - tydzień temu ujrzeliśmy dwie (a właściwie 4, bo na dwóch testach) grube różowe krechy Nie pisałam od razu bo czekałam na wizytę u lekarza. Wczoraj byłam i lekarz potwierdził ciążę i było widać 4,8 mm pęcherzyk ciążowy. Powiem Wam że jeszcze do końca w to nie mogę uwierzyć, trochę się boję żeby wszystko było dobrze, ale mam nadzieję że będzie OK ! Aha, udało nam się w 16 cyklu starań, przy pierwszym cyklu z Castagnusem i testami ovu od EZ Odpowiedz Link
ewa.analityk1 23. lula11 :) 24.09.04, 10:23 mam dziś termin @, tempka 37,05, przed chwilką zrobiłam test ciążowy od Ciebie i wyszedł : kreska kontrolna ciemna, testowa jaśniejsza od kontrolnej, różowa , ale dobrze widoczna , czy to znaczy ,że już mogę się cieszyć???? Czekam przejęta na wieści, Agata. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 24. lolo09 w dziewczynkę celowali 24.09.04, 10:25 Ewuniu Dwa dni temu zrobilam twoj test ciążowy i nie wiedziałam czy to jaśniutka 2 kreseczka czy tylko miejsce na nią. Dziś jednak jestem pewna. Kreska jest jaśniutka ale widoczna. Zrobilam tes owulacyjny i też pozytywny. To CUD. Udało się za pierwszym razem i to dzięki twoim testom (nie wiedziałam ze mam owulację później niż książkowe 14 dni przed @). Znalazłaś też czas aby mi szybciutko dostarczyć brakujący test owulacyjny, który jak widać okazał się kluczowy. Serdeczne dzięki. Przesyłam wszystkim fluidki ciążowe i życzę II kreseczek tak szybko jak u mnie. Testy są super. Synek udał nam się dopiero za 4 razem (teraz wiem dlaczego). Planowaliśmy dziewczynkę. Jak się dowiem z jakim skutkiem to dam znać. Odpowiedz Link
ewa.analityk1 25 migotkaa słabe nasienie test - przed pozytywnym 25.09.04, 16:32 Owulacja 15 dzień, 25 dnia negatywny test ciążowy, pozytywny 31 dzień Jeszcze jedo dla wszystkich dziewczyn których mężowie mają problem z chłopaczkami. My zrobiliśmy badanie nasienia w lutym i było kiepskie nawet bardzo kiepskie, mój gin nie dawał nam żadnej szansy, natomiast androlog dał mężowi Clo na 60 dni, a ja jeszcze podawałam mu Androvit oraz folik i jak widać wyszło bez inseminacji o której ostatnio często słyszałam, następnych badań po leczeniu nie robiliśmy ponieważ nie chciałam ponownie się rozczarować i ryczeć cały dzień. Zostawiłam wszystko w rękach losu. I się udało. Ściskam was wszystkie przesyłam kolejną porcyjkę fluidków. Magda Odpowiedz Link