Dodaj do ulubionych

Jakie liceum ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:27
Chodzę do 3 klasy gimnazjum na Koncertową i zastanawiam się jakie liceum
powinienem wybrać. Może moglibyście mi coś doradzić ?
PS.Nie szukam jakiejś wybinej szkoły , tylko zwykłego liceum , z fajną
atmosferą i normalnymi nauczycielami :)
Obserwuj wątek
    • Gość: qrczybyk Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.04, 20:38
      Kaminski, szkola stoi na dobrym poziomie wychowawczym, jeszcze rok temu nie
      bylo w niej buractwa chamstwa, bijatyk ani zadnych podobnych, polecam
    • neuroup Re: Jakie liceum ? 24.12.04, 21:30
      Ja polecam liceum im. Lajosa Kossutha. Super nauczyciele super atmosfera. Moze
      nie jest to wybitna szkola i nie zalicza sie do pierwszej 10tki warszawskich
      szkol, ale daje rade i czlowiek moze po tej szkole wspominac czasy liceum jako
      bardzo piekny fragment jego zycia.
      • Gość: senq Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.04, 20:55
        Kamiński? Gdzie ważniejsze są ławki i podłoga niż uczeń?
        • barty87 Re: Jakie liceum ? 26.12.04, 10:26
          jakby nie patrzył to Kamiński to chyba jedyne liceum na Ursynowie, które
          reprezentuje jakiś w miarę sensowny poziom nauczania, bo reszta to szkoda mówić...
          polecałbym szukanie szkół na Mokotowie, dobry dojazd i wybór wielu średnich lub
          dobrych ;)
    • Gość: Kamil Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:22
      A co sądzicie o CIX-ie albo o liceum na Mandarynki??
      • Gość: ja CIX IP: *.janet.waw.pl 27.12.04, 12:44
        CIX jest ok, zdałam w tym roku tam mature, moj rocznik byl na jakims poziomie
        ale z tego co wiem to kazdy następny jest coraz gorszy...
        ogólnie szkoła jest w porządu, nie wiem co cie najbardziej interesuje.. jeśli
        chodzi o nauke to prawda jest taka ze kto sie będzie chciał uczyć to będzie to
        robił na dobrym poziomie, wszystko zalezy od ciebie, nauczyciele sa spox oprócz
        paru wyjatków ale to zależy na kogo trafisz
        pozdrawiam
    • Gość: plucha Re: Jakie liceum ? IP: 83.238.13.* 26.12.04, 18:19
      polecam ci liceum na Hirszfelda teraz nazywa sie ono im. Modrzejewskiej ,nie
      piluja ,fajna at,osfera i zmosni nauczys\ciele. W tym roku zdalam tam mature i
      bylo zupelnie ok.
    • Gość: d. Re: Jakie liceum ? IP: *.chello.pl 27.12.04, 17:22
      Kaminskiego konczylam dawno, wtedy jeszcze poziom nie byl tak wysoki jak teraz,
      ale mam mile wspomniania. Szkola czysta, zadbana, ladna, przestrzena. Duza sala
      gimnastyczna. Sport na wysokim poziomie. Forum, gdzie na przerwach zbieraja sie
      fajni ludzie.
      Nauczyciele jak wszedzie. Jedni lepsi drudzy gorsi. Teraz wiem ze jest wiele
      klas o roznych ciekawych profilach, takich jak: integracja europejska,
      dziennikarswo itp.
      Nie da sie ukryc, jest to najlepsze Liceum na Ursynowie! I nikt sie nigdy nie
      powstydzi, ze skonczyl wlasnie ta szkole.
      DLATEGO POLECAM.
      • Gość: Mania Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:59
        Ja, gdy zapisywalam syna do liceum, latalam do wszystkich szkol na dni otwarte.
        Syn chadzal do wybranych szkol zaraz po lekcjach, aby zdazyc przyjrzec sie,
        jacy ludzie chodza, jak wyglada kadra itp.
        Teraz co roku odbywaja sie prezentacje szkol - w marcu chyba byla taka
        prezentacja szkol ursynowskich w liceum Kossutha. Sporo mozna sie dowiedziec.
        Pojedyncze opinie na forum tez sie licza, ale sa bardzo subiektywne.
        Moj syn dostal sie na Mokotowska. Chcialam, zeby troche otarl sie o
        srodmiescie, a nie tylko Ursynow.
        • Gość: senq Re: Jakie liceum ? IP: *.acn.waw.pl 29.12.04, 00:41
          Ale jak wytłumaczyć wieksze dbanie
          o wygląd sal niz o uczniow ;)
          w Kaminskim?
          • Gość: Kłosek Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 08:44
            To wy mi powiedzcie przecież kończyliście te szkoły .Dzięki za udzielenie
            wszystkich informacji=)
          • Gość: d. Re: Jakie liceum ? IP: *.chello.pl 29.12.04, 18:54
            No pamietam, ze gonili nas za niezmienianie butow:). Ale to chyba w kazdym LO
            tak jest. Dbaja o sale, to chyba dobrze. Nic gorszego jak siedziec w obskornym
            bunkrze przez pol dnia.
            • grysienka Re: Jakie liceum ? 30.12.04, 15:51
              wszystko tylko nie kaminski
            • Gość: s Re: Jakie liceum ? IP: *.acn.waw.pl 04.01.05, 13:33
              Wiesz a ja mam inne zdanie. Moja szkola
              byla stara i obdrapana. Miala swoj klimat,
              tam dbano o ucznia a nie o lawki, super
              sciany czy nowe schody. I jestem z tego dumny.
              A Kaminski to syf. I lepiej zastanowic sie nad
              wyborem.

Pozdrawiam
              • Gość: d Re: Jakie liceum ? IP: *.chello.pl 04.01.05, 19:53
                zalezy co kto lubi i co kto rozumie przez pojecie 'syf'!!
                • Gość: Regina Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.05, 15:06
                  Nalatujecie na Kamyka, bo tam czysto i jest ład. Zastanówcie się, czy tam gdzie
                  jest estetycznie, ciepło są lepsze warunki by się uczyć czy tam,gdzie dyrekcja
                  zastanawia się co lepiej kupić kredę czy papier toaletowy. Myślę, że wszystko
                  zależy od kadry pedagogicznej i stosunku do młodego człowieka. Czy on ma być
                  przedmiotem czy podmiotem eksperymentu jakim jest nauczanie.
                  • grysienka Re: Jakie liceum ? 05.01.05, 20:57
                    nie nalatujemy (przynajmniej ja) na kamyka z tego powodu. to ze jest czysto
                    etc. przeciez nikomu nie przeszkadza wrecz przeciwnie. chodzi o klimat szkoly a
                    takiego niestety ta szkola nie posiada...
                    • Gość: Regina Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 14:02
                      absolwenci Kamyka, których znam, nie narzekają na atmosferę.Nie kadzą,
                      bo "wyszli" już ze szkoły. Myślę, że miarą poziomu jest ilość osób studiujących
                      na państwowyh uczelniach. Osobiście wolę taką szkołę, gdzie rzadko przyjeżdża
                      policja i straż pożarna.
                      Na Ursynowie taka szkoła istnieje i jej uczniowie zapewne mówią, że atmosfera
                      jest tam "ok".
            • Gość: grecz Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:57
              hehe.. w rytanie (matura w 2001 r wiec moze juz tak ni jest) nie musielismy
              zmieniac butow :D jedynie wtedy gdy byl snieg po pas... :)
              • Gość: grecz Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:02
                ups..zapomnialam powiedziec ze matura byla w reytanie..nawiasem mowiac za moich
                czasow byl straszny dyrektor ktory wprowdzal nerwowa atmosfere..na szczescie
                niektorzy nauczyciele tak samo uwazali ze ten pan byl <piiiiip> :) poziom jest
                wysoki, nie ma ukrywac, ale wg mnie erytan leci na opinii sprzed lat kiedy mial
                renome szkoly dla elit (haha) obecnie, z perspektywy czasu polecam reytana:
                fajni ludzie, nauczyciele jak wszedzie (jedni fantastyczni, inni nie bardzo..)
                (i zaraz beda slowa krytyki no ale coz.... pisze to z perspektywy czasu...)
                • Gość: jolka Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 08:58
                  Miałam wczoraj okazję być na dniu otwartym w społecznym liceum na Ursynowie.
                  Szłam tam z nadzieją, że spodoba się i synowi. Ale kadra skutecznie zniechęciła
                  go do tej szkoły. Jak to jest, że państwowe licea potrafią się przygotować,
                  stworzyć przyjazną atmosferę? Odnieślismy oboje wrażenie, że w tej szkole to
                  tylko nauka, nauka i nic więcej. "Ich" trójki sa lepsze od "trójek" z innych
                  szkół (to o ocenach), że w "innych prywatnych szkołach to wiedzą państwo jak to
                  jest" (mój syn chodzi do dobrej społecznej szkoły) i "u nas nie ma zwykłych
                  wycieczek. Wycieczki to też praca i to czasami bardzo ciężka". Ufff.
                  Zachęcające, prawda? Ani słowa do młodzieży, jakby była nieobecna. Pani
                  dyrektor trudno było oderwać się od mikrofonu, przy czym przez pierwszą godzinę
                  nie dowiedzieliśmy się jakie jest czesne, czy jest stołówka, sala gimnastyczna,
                  młodzież z tej szkoły nie zabrała głosu ani razu. Nie wiem jak było dalej , bo
                  po godzinie i 10 minutach wyszliśmy. A tak liczyłam na tę szkołę:( Dodam, że
                  syn jest naprawdę dobrym uczniem (średnia dużo powyżej 4 , certyfikat z dwóch
                  języków), nie boi się uczyć. Tylko ta nieszczęsna prezentacja:( Jakie są wasze
                  wrażenia po dniach otwartych w innych liceach?
                  • Gość: elka Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 17:06
                    moje wrażenia - byłam na spotkaniu w tej szkole (zepewne chodzi o Hawajską) pod
                    koniec lutego - są właśnie takie. Dużo solidnej nauki, i dobrze, ale dzieci
                    głosu nie mają, co już mi się znacznie mniej podoba. Szukamy nie liceum, a
                    dopiero gimnazjum. Może ktoś nam podpowie, gdzie naprawdę warto?
                    Myślimy teraz o Reytanie lub Żmichowskiej, a w tle, bo jednak daleko, jest
                    Raszyńska. Co wybrać?
                    Ela
                    • Gość: TOM Re: Jakie liceum ? IP: *.meil.pw.edu.pl 15.03.05, 18:22
                      Tez tam byłem i miałem całkiem odmienne wrażenia.
                      To gimnazjum jest przy liceum a w liceach są już troche wieksze
                      wymagania - może dlatego takie wrażenia?
                      Dzieci, które oprowadzały po szkole nie wyglądały na zastraszone
                      czy zniewolone.
                    • Gość: toottoto Re: Jakie liceum ? IP: *.example.net / 62.111.216.* 06.04.05, 22:28
                      he he
                      to troche was dyrka z tropu zbiła ponieważ w tym LO głos ucznia naprawde się
                      liczy.nikt nie jest anonimowy, nauczyciele super, ludzie barwni, bardzo
                      przyjemna atmosfera. Ja osobiście polecam slo IV na Hawajskiej.
                      pozdrowienia
                  • Gość: alutka Re: Jakie liceum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:46
                    trochę późno bo pewnie juz po egzaminach wstępnych, ale po przejrzeniu tego
                    wątku czuję się w obowiązku zaprotestować;) jeśli chodzi rzeczywiście o
                    Hawajską, to zapewniam, że można tam się i nie uczyć za wiele i też będzie
                    dobrze... kwestia indywidualnego podejścia. jak ktoś chce to rzeczywiście
                    będzie miał możliwość, bo nauczyciele świetni, ale to nie do końca tak, że nic
                    innego się nie robi tylko zakuwa. bez paniki:)
                    • Gość: matka Re: Jakie liceum ? IP: *.aster.pl 01.04.05, 20:46
                      LO trzeba dobrać do poziomu i zainteresowań ucznia.Córka będzie miała 100-110 pkt ,więc Kamyk odpada,bo się nie dostanie.
                      Co powiecie o LO Kosshuta-ile % młodzieży z każdej klasy dostaje się na państwowe uczelnie ?
                      Jestem staroświecka i to jest dla mnie najważniejszym wykładnikiem.
    • Gość: andrzej lepper Re: Jakie liceum ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:26
      Kossutha nie polecam - takie podejrzane towarzystwo tam chodzi, ze lepiej nie
      mówić... Na pewno Kaminski czy Hawajska sa juz lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka