Dodaj do ulubionych

kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywacja :)

05.01.05, 15:56
witam smile byl juz kiedys watek na ten temat, ale dosc dawno, wiec pozwole sobie
zalozyc jeszcze jeden smile
czy ktoras z Was uzywala kubelka do kapieli dla maluszka? tutaj jest link:
www.domovital.com/
jesli ktos uzywal, bardzo bede wdzieczna za podzielenie sie "wrazeniami" wink
zarowno mamy/taty, jak i dziecka smile z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • neti87 Re: kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywac 05.01.05, 16:08
      Widziałam takie kubełki w sklepie "Be" w Galerii Ursynów (I p.). Wydał mi się
      śmieszny, ale nie pytałam pań jak się go używa. Nie uważam też, że to coś złego,
      po prostu nigdy sie z czymś takim nie spotkałam.
      www.be.com.pl
      • karkaz Re: kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywac 05.01.05, 23:07
        Owszem, my używaliśmy. Teraz Benio ma 5,5 miesiąca i się przesiadł
        do 'dorosłej' wanny, ale kubełek naprawdę lubił strasznie. Myślę, że bez
        problemu mógłby sie dalej w nim kąpać, ale w dużej wannie może sobie trochę
        bardziej podokazywać.

Kubełek jest super- dzidziuś może sobie w nim siedzieć do pół godziny nawet, bo
        woda wolniej w nim stygnie niż w normalnej wanience. Są dwa sposoby kąpieli,
        masz na kubełku miarkę w zależności od wagi dziecka. W ogóle to super zabawa
        taka kąpiel- Chyba rzeczywiście ani raz Benio nie płakał podczas kąpieli. Ale
        tak naprawdę to od początku używaliśmy Tummy Tub'a na zmianę z dziecięcą
        wanienką, bo tak mi się wydaje, że i jedno i drugie ma swoje wyraźne zalety i
        dostarcza całkiem innych wrażeń.

Jak dla mnie to wadami kubełka jest trudne mycie i płukanie główki oraz fakt,
        że dzieciaczek co chwilę próbuje w nim wstawać, czego rzecz jasna robić nie
        powinien ze względu na kręgosłup.
    • mamaigora1 Re: kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywac 11.01.05, 12:40
      Chciałabym zakupić taki kubełek bo Maluch wyratsa juz z wanienki w komodzie, a
      nie mamy wanny tylko natrysk i kubełek wydaje mi sie rozwiązaniem idealnym.

Napiszczie jak długo można taki kubełek uzywać? Ile kosztuje?
      • medunia Re: kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywac 11.01.05, 14:39
        Mam taki kubełek, kąpiemy w nim małą od urodzenia (ma 9 miesięcy). Kupiliśmy go
        przez zamieszczoną powyzej stronę (domovital), kosztował koło 90 zł.
        Zdecydowaliśmy się na Tummy Tuba za względu na brak wanny, ale teraz trudno już
        nam kąpać córkę, bo ciągle wstaje (co prawda w tym wieku to normalne i nie
        martwi mnie to, ale po prostu trudno ją umyć). Na początku kąpiele odbywały się
        na środku łazienki, ale wszystko pływało i teraz wstawiamy kubełek do brodzika
        prysznica i kąpiemy dziecko przy otwartych drzwiach kabiny. Myślę jednak o
        zamianie kubełka na rzecz wanienki (chyba kupię taką z Ikei, to może zmieści
        się w brodziku, bo taką dużą ze stojakiem mamy i niestety się nie mieści), żeby
        mała miała więcej miejsca do pluskania.
        W każdym razie - Tummy Tub jest fajny, bo maleństwo nie płacze, jest mu ciepło,
        nie boi się przestrzeni większej wanienki, ale z większym dzieckiem nie jest
        już tak łatwo. No i rzeczywiście trudno umyć głowę.
        medunia
    • turkusek Re: kubelek do kapieli dla niemowlaka - reaktywac 11.01.05, 15:38
      Mój synek ma teraz 4 misiące i używamy kubełka od momentu, kiedy skończył
      tydzień i odpadł mu pępek. Nie wiem co to płacz przy kąpieli. On wprost
      uwielbia siedzieć w tym wiaderku, woda nie stygnie, czuje się bezpiecznie po
      szyje w wodziesmile
      Nie bez znaczenia jest też to, że wiaderko nawet napełnione wodą jest lekkie a
      samo zajmuje mało miejsca (mamy mikroskopijną łazienkę). Mieści się też w
      bagażniku samochodu.
      Ani razu nie żałowałam teo zakupu. A kupiłam w poznańskim sklepie Baby Center
      • mamaigora1 Turkusek - gdzie jest to Baby Center w Poznaniu? 17.01.05, 09:48
        jak w temacie.

Dzieki
        • polka79 Re: Turkusek - gdzie jest to Baby Center w Poznan 17.01.05, 11:46
          z tego co wiem to na Strzeleckiej nie daleko Kupca-tam sa dwa sklepy Baby
          Center-w jednym maja np posciele, lozeczka, w drugim inny asortyment
          • mamaigora1 Re: Turkusek - gdzie jest to Baby Center w Poznan 17.01.05, 13:34
            dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka