Dodaj do ulubionych

Linda - Titreyengöl/Side (****)

13.01.05, 18:50
www.lindahotel.com/
Obserwuj wątek
    • shha Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 23.01.05, 20:33
      "Hotel plozony jest kilkaset metrow od morza i ok. 4km od centrum Side. Do
      morza prowadzi deptak handlowy.
      Nasz pokoj nie byl najnowszy co troche nas zdegustowalono tuz po przybyciu.
      Poza tym same plusy - przede wszystkim czysto. Teren wokol basenu duzy, 2
      baseny ( w jednym rowniez 2 brodziki, w drugim zjezdzalnia), plac zabaw dla
      dzieci, kort tenisowy, boisko do siatki, dyskoteka, bar przy basenie i duzo
      zieleni.
      Jedzenie smaczne i zroznicowane, nigdy niczego nie zabraklo. Obsluga mila, w
      szczegolnosci przyjaznie nastawiona do dzieci.
      Codziennie oraganizowane sa rozne imprezy, np.mecze pilki wodnej, aqua gym,
      mecze siatkowki, etc. Wieczorem dla najmlodszych - mini disco, a potem jakis
      program rozrywkowy.
      Ogolnie - bylismy bardzo zadowoleni, zwlaszcza ze jechalismy z dusza na
      ramieniu po lektorze postow z tej grupy.
      Nie bylo zadnych zatruc, rewizji, etc. "
      Autor : Olek
    • donata72 Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 24.02.05, 20:11
      my bylismy w tamtym roku w maju i bylismy bardzo adowoleni serdecznie polecamy
    • turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 28.07.05, 15:47
      Jeśli spodziewasz się marmurów i złota to odradzam. Jeśli jednak chcesz
      wypocząć w wygodnych warunkach, ze smacznym jedzeniem i samemu decydować, czy
      spęczać czas w ciszy czy na dyskotece, to polecam.

Andrzej
    • odorn Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 18.08.05, 20:57
      spoko hotel za niewielkie pieniadze!
    • turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 25.08.05, 10:24
      Wlasnie wrocilam z Lindy, bylam w opcji AI. Jestem bardzo zadowolona z tego
      hotelu. W pokoju indywidualnie sterowana klimatyzacja (z wyborem temperatury od
      16 do 31 stopni), telewizorek i lodoweczka. Do tego duzy taras z widokiem na
      basen, wszedzie pelno zieleni, ptaszki cwierkaja... Wspaniala organizacja czasu
      wolnego, niezaleznie od wieku. Animacje dla dzieci przy basenie i wieczorem, a
      dla starszych jak juz wczesniej ktos pisal aqua gym, pilka wodna, siatkowka,
      gra w darta, strzelanie z wiatrowki, no i animacje przy basenie oraz wieczorem,
      zaraz po animacjach dla dzieci. Przy basenie 2 zjezdzalnie, animacje i
      delikatny wietrzyk sprawialy, ze opalanie sie w tej goraczce bylo calkiem
      znosne. Do morza idzie sie dosyc dlugo, niestety ale duze fale i wiele skal
      utrudnia wejscie do morza, jak i samo plywanie. Temperatura wody bardzo wysoka,
      zatem jej przejrzystosc byla srednia, ale od morza bardzo przyjemnie wialo,
      wiec prawie w ogole nie odczuwalo sie lejacego z nieba zaru. Jedzenie bardzo
      dobre, duza roznorodnosc, mila obsluga, warto bylo pojechac na All Inclusive.
      Z minusow:
      - mala lazienka,
      - srednia dbalosc o czystosc. Do napojow uzywano najczesciej kubkow z grubego
      plastiku, ktore byly zaledwie oplukiwane pod biezaca woda, (ktorej naturalnie
      nie mozna bylo pic, ale do tego mycia najwyrazniej byla OK).
      - Podczas animacji brakowalo miejsc, ale gdy hotel ma 230 pokoi i 500 lozek, to
      ja akurat moge to zrozumiec.
    • etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.06.06, 14:09
      autor: proturek, gazeta.pl

Hotel naprawdę dobry, trzymający standard 4 gwiazdek. Byliśmy w zeszłym roku i
      mile wspominamy pobyt. Jak z Itaką to OK, gorzej z Wezyrem bo wczasowicze z
      tego biura mieli spore problemy z zakwaterowaniem. Jedyny mankament (a może i
      atut) to plaża około 600 metrów od Lindy - oczywiście wydzielona hotelowa ze
      snack-barem i leżakami, idzie się ok 12 minut. Dla jednych dobry spacer dla
      drugich uciążliwość. Podróż z lotniska, niestety około 1,5 h. Hotel jest chyba
      ostatni w kolejce.
      Ale przeżyjesz, dzieciaki również. Śniadanko o 9.00. Czyli będzie można się
      wyspać. A potem na plażę, ale uważajcie na słoneczko - ja w zeszłym roku tak
      się strzaskałem, mimo że krem z wielkim filtrem używałem, że miałem bąble i
      musiałem chodzić potem w koszulce z rękawkami, nawet w basenie. Dzieci będą
      miały na miejscu dodatkowa atrakcję - króliki, a Wy, jak lubicie troszku się
      posportować - waterpolo i siatkę. Animatorzy w zeszłym roku byli odjazdowi,
      zwłaszcza jeden Gruzin, nasz przyjaciel z czterech pancernych - niejaki
      Szakaszwili. Weźcie pokój z boku a nie na z widokiem na basen bo jest dość
      gwarno, a jak macie małe dzieci to wieczorem na pewno będzie im to trochę
      przeszkadzało.
    • etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.06.06, 14:11
      autor: elaa, gazeta.pl

Ja również byłam w Lindzie w zeszłym roku z WEZYREM i wszystko było OK. Byłam z
      dziećmi w tym jedno roczne i nie było problemu. Dojście do plaży jest super
      często tam spacerowaliśmy i dodam że ciuszki są tam tańsze niż np. w
      Manavgacie. Pokoje mieliśmy z prawej strony na 5 i 6 piętrze od "ulicy" a nie
      od basenu, cisza i spokój i bardzo ładne, klimatyzacja bez zarzutu. Pyszne
      jedzenie dla mnie nie do przejedzenia, dzieci jadły wszystko i nic im nie było.
      Przez dwa tygodnie dzieci miały na sobie tylko sandałki i spodenki kąpielowe,
      poza terenem hotelu i kolacji zakładałam koszulkę. Jest bardzo ciepło ale
      dzieci czuły się świetnie. W samolocie było ok. Ceny są różne, ale można coś
      znaleźć okazyjnego no i trzeba się bardzo targować, ja poprostu wychodziłam ze
      sklepu a sprzedawca mnie gonił i zgadzał się na moją cenę. Polecam ten
      hotel !!!
    • miiw Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.07.06, 23:52
      W czwartek wróciliśmy z tego hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje ładne,
      codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre (duży wybór różnych potraw, każdy
      znajdzie coś dla siebie). Cały dzień na terenie hotelu różne atrakcje dla
      dzieci i dorosłych. Naszym zdaniem warto pojechać do tego hotelu. Dodam
      jeszcze, że wczasy wykupiliśmy w biurze Wezyr i nie mieliśmy gorszych warunków
      niż osoby, które wykupiły wczasy w innych biurach.
    • turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 15:19
      Byłam w tym hotelu,przełom czerwca i lipca. Rewelacja !!!!!!
      Nie mieliśmy sie do czego przyczepić. Jedzenie nie do przejedzenia: ok. 10
      potraw na gorąco, gigantyczny stół przystawek i olbrzymi wybór deserów i
      codziennie owoce. Animacje - superanckie. I dla dorosłych i dla dzieci.
      Bardzo przyjazna obsługa hotelowa. Od recepcji począwszy, przez kelnerów, panie
      sprzątające, animatorów i naszą panią rezydentkę (ITAKA)
      Pokoje bardzo ładne, duże, spory balkon, bez zarzutu działająca klimatyzacja.
      Nie stresujcie sie położeniem pokoju czy od strony basenu czy z tyłu.
      Klimatyzacja chodzi lux także balkonik zamykamy i mamy ciszę.
      Ja bym z chęcią pojechała jeszcze raz. My byliśmy z córeczką 9 lat. A znajomi z
      córeczką 2,5 letnią. Wszyscy wróciliśmy bardzo zadowoleni

iwexx
    • turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 15:21
      Wróciłam. Hotel w porzo, dla dzieci również. Uwaga, przy wybieraniu pokoju,
      koniecznie weźcie od ulicy - jest wbrew pozorom cicho i piekny widok. Jesli wam
      dadzą od basenu, pożegnajcie się ze snem - disco dudni do 3 w nocy. My
      musieliśmy zmieniać pokój po jednej nocy. Po zmianie byliśmy b. zadowoleni.
      Czysto, dobre jedzenie, kwitną pomarańcze, dla dzieci dużo atrakcji - brodziki,
      miniklub, placyk zabaw, minidisco. Dla dorosłych też - aerobic, wodny też,
      taniec brzucha, strzałki, łaźnia turecka, wieczorem codziennie wystepy w
      ogrodowym amfiteatrze
      Plaża morska taka sobie - wejście do wody wybetonowane - fala grzmotnęła mną o
      ten beton i do końca pobytu chodziłam lekko skurczona z plecami w siniakach.
      Przyjemniej na basenach - dużo zieleni, trochę cienia, czysto
      Uwaga! Po angielsku dogadać się praktycznie nie można - w tym języku mówią
      zaledwie 2 osoby z recepcji. Reszta - po niemiecku. Radzę powtórzyć podstawowe
      zwroty w języku naszych sąsiadów.
      Jesli jedziecie z Wezyrem, uważajcie na dwie rzeczy:
      1. wycieczki fakultatywne - drogie i niedobre (niefachowi w 90 proc.
      przewodnicy, połowa czasu obowiązkowo spędzana w sklepach, zwanych lokalnymi
      warsztatami). Lepiej wynająć taksi w parę osób i nabyć przewodnik albo
      skorzystac z jakiejś lokalnej agencji - są angielsko i rosyjskojęzyczne
      2. nasz rezydent Shaig obiecał, że godzina wyjazdu na lotnisko z hotelu pojawi
      się na tablicy informacyjnej w wieczór przed wyjazdem. Nie pojawiła się w
      ogóle. Telefon kontaktowy działał tylko do 18, było już później, więc udaliśmy
      się do recepcji z prosba o pomoc, a tam... Nikt nie mówi po angielsku. Trochę
      na migi, trochę po turecku, trochę po niemiecku wytłumaczyliśmy nasz problem,
      więc recepcjonistka zaczęła ścigać telefonicznie przedstawicieli Wezyra i już
      po dwóch godzinach dowiedzieliśmy się, o której nas zabiorą na lotnisko. Gdyby
      się nie udało.... Siedzielibyśmy tam do dzisiaj.
      Może szkoda, mieli niezłe bakłażany i bakławę.

annasierpien@gazeta.pl
      • meg_1 Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 16:14
        Byłam również w tym hotelu i pojawił się ten sam problem z brakiem informacji z
        biura o godzinie transferu na lotnisko .Sami pogrzebaliśmy w faxach , kóre
        leżały w recepcji i okazało się ,ze informacja jest. Niestety nikt nie
        pofatygował się z biura podróży ,aby ją powiesić. Ogólnie hotel przyzwoity, z
        językiem zgadza się , świetnie gadają po rosyjsku i niemiecku. Ala jak chcą
        namówić na masaż to i po angielsku zagadają.
    • etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 23.08.06, 21:29
      Autor: gonia7@wakacje.pl

Hotel sam w sobie nienajgorszy. Ale to tureckie 4* nie polskie. Plaża żwirowa,
      nieciekawa, o wiele przyjemniej przy hotelowym basenie. Problem z leżakami może
      być , niestety, jeżeli jest wiele gości. W hotelu przebywają głównie Niemcy i
      Holendrzy. W hotelu przy recepcji Turek ma punkt ,gdzie można wypożyczyć
      samochód. Co w okolicach - 5 km do Side - obowiązkowo trzeba tam być i około 6
      do Manavgat -gdzie również warto pojechać. Szczególnie na bazar, w pon. i
      piątki jest o ile dobrze pamiętam. W Manavgat jest taniej niż w Side. W
      Manavgat na pewno warto zobaczyć wodospad, można też odbyć rejs po rzece. Fajna
      sprawa. Ogólnie okolica bardzo przyjemna, spokojna raczej. Co do hotelu to,
      koniecznie trzeba skorzystać z Haman ( łaźnia turecka). Pokoje to zależy,w
      którym skrzydle hotelu. Są lepsze i gorsze, niektóre są fatalne. W innych
      hotelach widziałam lepsze pokoje ,nawet w 3*. Ale sprzątają codziennie.
      Dogadasz się w języku niemieckim bez problemu z angielskim gorzej. No i będą
      namawiać na kupienie skóry, na masaż, złoto itp. tak jak wszędzie. Disco jest w
      hotelu ale bliżej plaży jest lepsza dyskoteka u Alexa . Na pewno znajdziecie.
      Alex mówi troche po polsku.
      Do Side jak i do Manavgat dostaniesz się dolmuszem lub taxi.Dolmusz - 1 dolar
      lub euro od osoby a taxi to trzeba się targować, zawiezie i za 5 euro . Sklepów
      jest niewiele i drogo. Najlepiej za zakupy do Manavgat. Jest pare barów, knajp
      ale nie na wiele. Co do hotelowego jedzenia to sam się przekonasz ,zależy co
      kto uważa za dobre. Dla mnie było dużo ale bardzo monotonne. Alkohole w all
      inclusive - to wódka, raki, wino, piwo. Jak masz ochote na whisky albo coś
      innego to zapłacisz za to. Do pokoi codziennie jest dostarczana woda mineralna,
      bo tylko ona wchodzi w opcję all.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka