shha Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 23.01.05, 20:33 "Hotel plozony jest kilkaset metrow od morza i ok. 4km od centrum Side. Do morza prowadzi deptak handlowy. Nasz pokoj nie byl najnowszy co troche nas zdegustowalono tuz po przybyciu. Poza tym same plusy - przede wszystkim czysto. Teren wokol basenu duzy, 2 baseny ( w jednym rowniez 2 brodziki, w drugim zjezdzalnia), plac zabaw dla dzieci, kort tenisowy, boisko do siatki, dyskoteka, bar przy basenie i duzo zieleni. Jedzenie smaczne i zroznicowane, nigdy niczego nie zabraklo. Obsluga mila, w szczegolnosci przyjaznie nastawiona do dzieci. Codziennie oraganizowane sa rozne imprezy, np.mecze pilki wodnej, aqua gym, mecze siatkowki, etc. Wieczorem dla najmlodszych - mini disco, a potem jakis program rozrywkowy. Ogolnie - bylismy bardzo zadowoleni, zwlaszcza ze jechalismy z dusza na ramieniu po lektorze postow z tej grupy. Nie bylo zadnych zatruc, rewizji, etc. " Autor : Olek Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 24.02.05, 20:11 my bylismy w tamtym roku w maju i bylismy bardzo adowoleni serdecznie polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 28.07.05, 15:47 Jeśli spodziewasz się marmurów i złota to odradzam. Jeśli jednak chcesz wypocząć w wygodnych warunkach, ze smacznym jedzeniem i samemu decydować, czy spęczać czas w ciszy czy na dyskotece, to polecam. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
odorn Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 18.08.05, 20:57 spoko hotel za niewielkie pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 25.08.05, 10:24 Wlasnie wrocilam z Lindy, bylam w opcji AI. Jestem bardzo zadowolona z tego hotelu. W pokoju indywidualnie sterowana klimatyzacja (z wyborem temperatury od 16 do 31 stopni), telewizorek i lodoweczka. Do tego duzy taras z widokiem na basen, wszedzie pelno zieleni, ptaszki cwierkaja... Wspaniala organizacja czasu wolnego, niezaleznie od wieku. Animacje dla dzieci przy basenie i wieczorem, a dla starszych jak juz wczesniej ktos pisal aqua gym, pilka wodna, siatkowka, gra w darta, strzelanie z wiatrowki, no i animacje przy basenie oraz wieczorem, zaraz po animacjach dla dzieci. Przy basenie 2 zjezdzalnie, animacje i delikatny wietrzyk sprawialy, ze opalanie sie w tej goraczce bylo calkiem znosne. Do morza idzie sie dosyc dlugo, niestety ale duze fale i wiele skal utrudnia wejscie do morza, jak i samo plywanie. Temperatura wody bardzo wysoka, zatem jej przejrzystosc byla srednia, ale od morza bardzo przyjemnie wialo, wiec prawie w ogole nie odczuwalo sie lejacego z nieba zaru. Jedzenie bardzo dobre, duza roznorodnosc, mila obsluga, warto bylo pojechac na All Inclusive. Z minusow: - mala lazienka, - srednia dbalosc o czystosc. Do napojow uzywano najczesciej kubkow z grubego plastiku, ktore byly zaledwie oplukiwane pod biezaca woda, (ktorej naturalnie nie mozna bylo pic, ale do tego mycia najwyrazniej byla OK). - Podczas animacji brakowalo miejsc, ale gdy hotel ma 230 pokoi i 500 lozek, to ja akurat moge to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.06.06, 14:09 autor: proturek, gazeta.pl Hotel naprawdę dobry, trzymający standard 4 gwiazdek. Byliśmy w zeszłym roku i mile wspominamy pobyt. Jak z Itaką to OK, gorzej z Wezyrem bo wczasowicze z tego biura mieli spore problemy z zakwaterowaniem. Jedyny mankament (a może i atut) to plaża około 600 metrów od Lindy - oczywiście wydzielona hotelowa ze snack-barem i leżakami, idzie się ok 12 minut. Dla jednych dobry spacer dla drugich uciążliwość. Podróż z lotniska, niestety około 1,5 h. Hotel jest chyba ostatni w kolejce. Ale przeżyjesz, dzieciaki również. Śniadanko o 9.00. Czyli będzie można się wyspać. A potem na plażę, ale uważajcie na słoneczko - ja w zeszłym roku tak się strzaskałem, mimo że krem z wielkim filtrem używałem, że miałem bąble i musiałem chodzić potem w koszulce z rękawkami, nawet w basenie. Dzieci będą miały na miejscu dodatkowa atrakcję - króliki, a Wy, jak lubicie troszku się posportować - waterpolo i siatkę. Animatorzy w zeszłym roku byli odjazdowi, zwłaszcza jeden Gruzin, nasz przyjaciel z czterech pancernych - niejaki Szakaszwili. Weźcie pokój z boku a nie na z widokiem na basen bo jest dość gwarno, a jak macie małe dzieci to wieczorem na pewno będzie im to trochę przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.06.06, 14:11 autor: elaa, gazeta.pl Ja również byłam w Lindzie w zeszłym roku z WEZYREM i wszystko było OK. Byłam z dziećmi w tym jedno roczne i nie było problemu. Dojście do plaży jest super często tam spacerowaliśmy i dodam że ciuszki są tam tańsze niż np. w Manavgacie. Pokoje mieliśmy z prawej strony na 5 i 6 piętrze od "ulicy" a nie od basenu, cisza i spokój i bardzo ładne, klimatyzacja bez zarzutu. Pyszne jedzenie dla mnie nie do przejedzenia, dzieci jadły wszystko i nic im nie było. Przez dwa tygodnie dzieci miały na sobie tylko sandałki i spodenki kąpielowe, poza terenem hotelu i kolacji zakładałam koszulkę. Jest bardzo ciepło ale dzieci czuły się świetnie. W samolocie było ok. Ceny są różne, ale można coś znaleźć okazyjnego no i trzeba się bardzo targować, ja poprostu wychodziłam ze sklepu a sprzedawca mnie gonił i zgadzał się na moją cenę. Polecam ten hotel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miiw Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 15.07.06, 23:52 W czwartek wróciliśmy z tego hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje ładne, codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre (duży wybór różnych potraw, każdy znajdzie coś dla siebie). Cały dzień na terenie hotelu różne atrakcje dla dzieci i dorosłych. Naszym zdaniem warto pojechać do tego hotelu. Dodam jeszcze, że wczasy wykupiliśmy w biurze Wezyr i nie mieliśmy gorszych warunków niż osoby, które wykupiły wczasy w innych biurach. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 15:19 Byłam w tym hotelu,przełom czerwca i lipca. Rewelacja !!!!!! Nie mieliśmy sie do czego przyczepić. Jedzenie nie do przejedzenia: ok. 10 potraw na gorąco, gigantyczny stół przystawek i olbrzymi wybór deserów i codziennie owoce. Animacje - superanckie. I dla dorosłych i dla dzieci. Bardzo przyjazna obsługa hotelowa. Od recepcji począwszy, przez kelnerów, panie sprzątające, animatorów i naszą panią rezydentkę (ITAKA) Pokoje bardzo ładne, duże, spory balkon, bez zarzutu działająca klimatyzacja. Nie stresujcie sie położeniem pokoju czy od strony basenu czy z tyłu. Klimatyzacja chodzi lux także balkonik zamykamy i mamy ciszę. Ja bym z chęcią pojechała jeszcze raz. My byliśmy z córeczką 9 lat. A znajomi z córeczką 2,5 letnią. Wszyscy wróciliśmy bardzo zadowoleni iwexx Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 15:21 Wróciłam. Hotel w porzo, dla dzieci również. Uwaga, przy wybieraniu pokoju, koniecznie weźcie od ulicy - jest wbrew pozorom cicho i piekny widok. Jesli wam dadzą od basenu, pożegnajcie się ze snem - disco dudni do 3 w nocy. My musieliśmy zmieniać pokój po jednej nocy. Po zmianie byliśmy b. zadowoleni. Czysto, dobre jedzenie, kwitną pomarańcze, dla dzieci dużo atrakcji - brodziki, miniklub, placyk zabaw, minidisco. Dla dorosłych też - aerobic, wodny też, taniec brzucha, strzałki, łaźnia turecka, wieczorem codziennie wystepy w ogrodowym amfiteatrze Plaża morska taka sobie - wejście do wody wybetonowane - fala grzmotnęła mną o ten beton i do końca pobytu chodziłam lekko skurczona z plecami w siniakach. Przyjemniej na basenach - dużo zieleni, trochę cienia, czysto Uwaga! Po angielsku dogadać się praktycznie nie można - w tym języku mówią zaledwie 2 osoby z recepcji. Reszta - po niemiecku. Radzę powtórzyć podstawowe zwroty w języku naszych sąsiadów. Jesli jedziecie z Wezyrem, uważajcie na dwie rzeczy: 1. wycieczki fakultatywne - drogie i niedobre (niefachowi w 90 proc. przewodnicy, połowa czasu obowiązkowo spędzana w sklepach, zwanych lokalnymi warsztatami). Lepiej wynająć taksi w parę osób i nabyć przewodnik albo skorzystac z jakiejś lokalnej agencji - są angielsko i rosyjskojęzyczne 2. nasz rezydent Shaig obiecał, że godzina wyjazdu na lotnisko z hotelu pojawi się na tablicy informacyjnej w wieczór przed wyjazdem. Nie pojawiła się w ogóle. Telefon kontaktowy działał tylko do 18, było już później, więc udaliśmy się do recepcji z prosba o pomoc, a tam... Nikt nie mówi po angielsku. Trochę na migi, trochę po turecku, trochę po niemiecku wytłumaczyliśmy nasz problem, więc recepcjonistka zaczęła ścigać telefonicznie przedstawicieli Wezyra i już po dwóch godzinach dowiedzieliśmy się, o której nas zabiorą na lotnisko. Gdyby się nie udało.... Siedzielibyśmy tam do dzisiaj. Może szkoda, mieli niezłe bakłażany i bakławę. annasierpien@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
meg_1 Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 20.08.06, 16:14 Byłam również w tym hotelu i pojawił się ten sam problem z brakiem informacji z biura o godzinie transferu na lotnisko .Sami pogrzebaliśmy w faxach , kóre leżały w recepcji i okazało się ,ze informacja jest. Niestety nikt nie pofatygował się z biura podróży ,aby ją powiesić. Ogólnie hotel przyzwoity, z językiem zgadza się , świetnie gadają po rosyjsku i niemiecku. Ala jak chcą namówić na masaż to i po angielsku zagadają. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Linda - Titreyengöl/Side (****) 23.08.06, 21:29 Autor: gonia7@wakacje.pl Hotel sam w sobie nienajgorszy. Ale to tureckie 4* nie polskie. Plaża żwirowa, nieciekawa, o wiele przyjemniej przy hotelowym basenie. Problem z leżakami może być , niestety, jeżeli jest wiele gości. W hotelu przebywają głównie Niemcy i Holendrzy. W hotelu przy recepcji Turek ma punkt ,gdzie można wypożyczyć samochód. Co w okolicach - 5 km do Side - obowiązkowo trzeba tam być i około 6 do Manavgat -gdzie również warto pojechać. Szczególnie na bazar, w pon. i piątki jest o ile dobrze pamiętam. W Manavgat jest taniej niż w Side. W Manavgat na pewno warto zobaczyć wodospad, można też odbyć rejs po rzece. Fajna sprawa. Ogólnie okolica bardzo przyjemna, spokojna raczej. Co do hotelu to, koniecznie trzeba skorzystać z Haman ( łaźnia turecka). Pokoje to zależy,w którym skrzydle hotelu. Są lepsze i gorsze, niektóre są fatalne. W innych hotelach widziałam lepsze pokoje ,nawet w 3*. Ale sprzątają codziennie. Dogadasz się w języku niemieckim bez problemu z angielskim gorzej. No i będą namawiać na kupienie skóry, na masaż, złoto itp. tak jak wszędzie. Disco jest w hotelu ale bliżej plaży jest lepsza dyskoteka u Alexa . Na pewno znajdziecie. Alex mówi troche po polsku. Do Side jak i do Manavgat dostaniesz się dolmuszem lub taxi.Dolmusz - 1 dolar lub euro od osoby a taxi to trzeba się targować, zawiezie i za 5 euro . Sklepów jest niewiele i drogo. Najlepiej za zakupy do Manavgat. Jest pare barów, knajp ale nie na wiele. Co do hotelowego jedzenia to sam się przekonasz ,zależy co kto uważa za dobre. Dla mnie było dużo ale bardzo monotonne. Alkohole w all inclusive - to wódka, raki, wino, piwo. Jak masz ochote na whisky albo coś innego to zapłacisz za to. Do pokoi codziennie jest dostarczana woda mineralna, bo tylko ona wchodzi w opcję all. Odpowiedz Link Zgłoś