Dodaj do ulubionych

LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was?

• 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 10:45
      Hej babeczki! chyba stracilam apetyt - od kilku dni wmuszam jedzenie (a przez
      pierwsze trzy miesiace to apetyty mi dopisywal a smaki szalalysmile) ) ale i tak z
      57 kg sprzed ciazy waze teraz 62 kg - czyli chyba jestem na plusie!

• dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 10:58
        ja też mam 5 kg wprzód smile)
        • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 11:03
          to nie jest ze mna tak zle smile lekarz powiedzial ze to jest "ladne tycie" po
          okolo kilo na miesiac smile))
          • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 11:10
            ja juz sama nie wiem czy to co sie we mnie dzieje jest prawidlowe czy nie, tak
            roznie wszystkie z nas przechodza ciąże, tak różnie tyjemy i w ogóle każda z
            nas ma inaczej smile))
            ale skoro 5 kg to dobra waga ... wink
            • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 11:25
              no, trzeba sie pocieszac smile A tak na powaznie to tak jak sama piszesz - nie ma
              jednego wskaznika - jedna z nas przytyje 12 kg a inna 22kg i tez pewnie dobrze.
              Wyczytalam, ze od najblizszych tygodni nasze szczescia zaczna przybierac na
              wadze, wiec i my zaczniemy "rosnac". Ale to jest cudny stan smile
              Mam pytanko - nie wiem czy u wszyskich kobiet pepuszek jest wypychany do
              przodu - jak to jest ? Kiedy to sie dzieje?
              • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 11:36
                moj pępek nie uwypuklił sie jeszczesmile
                ale tez slyszalam ze sie zmienia smile)
                • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:18
                  mój pępuszek się rozciąga jak narazie ehehe i najbardziej ciekawa jestem jak
                  wyglądać będzie moja blizna po operacji wink))

a przytyłam jakieś 0,5 kg a dodam że jestem w 16t5d już wink))

pozdrawiam
                  Asia i dzidziusiek 16t5d
            • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 12:31
              Ja przytyłam też 5 kg., ale wcale się nie martwię, wręcz przeciwniesmile
              Byłam bardzo szczupła.
              Jak brzuszki?
              Mój znowu jakby zmalał i myślę, że skoro to już 15 tydz., to chyba powinien
              się "ruszyć".
              Jak Wam się podoba zima?
              • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 12:35
                Pewnie, że się uwypukla, ale później, kiedy już brzusio rośnie. Śmiesznie to
                wyglądasmile))

www.tickerfactory.com/ezt/d/1;1 0017;42/st/20050727/dt/-6/k/0fd 6/preg.png
                • grybea30 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 12:48
                  witam w zimowy dzionek, ja do mojego 15 tygodnia przytyłam 3 - 3,5 kg i
                  wydawalo mi sie to za duzo bo moja pani doktor troche mi pogroziła palcem, ale
                  nie zamierzam sie odchudzać...smilebrzuszek juz jest spory, ale nadal
                  zadnych "przelewań"
                  czy macie jakies dobre sposoby na niskie cisnienie? tzn ja mam za niskie i
                  czasami fatalnie sie czuje, odkad nie pije kawy, zwłaszcza wieczorem.
                  pozdrawiam was serdecznie Beata
                  • dziewczynka_bez_zapalek Re: do grybea30 28.01.05, 11:22
                    grybea30 ... no ja też z tym niskim ciśnieniem walcze ... jak ostatnio byłam na
                    wizycie to miałam 105/60 czyli tyci tyci wink ale doktorka nawet nie zwróciła na
                    to uwagi ;-(((

ale muszę dodać że jakoś fatalnie się w tym dniu nie czułam i chyba takie
                    niskie ciśnienie mam od dawna, heheh pamiętam raz jak pielegniarka jeszcze w
                    podstawówce nie mogła mi wyczuć pulsu hihihihiih

Asia i dzidziusiek 16t5d
                • grybea30 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 12:49
                  acha, a terminy tez mam dwa 21 lipca lub 24, ale ja mysle że bedzie ciut
                  wczesniej smile)
                • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 13:14
                  hej smile
                  mnie sie zima podoba tylko jak patrze przez okno! Jestem potwornym zmarlzuchem,
                  nawet w lato czesto mi chlodno wiec teraz ubieram na siebie przy wyjsciuz domu
                  kilka warstw ubrania i czuje sie bulineksmile
                  Dlatego sie ciesze ze mam poki co maly brzuszek bo ubrac na siebie tyle ubran w
                  7, 8 lub 9 miesiacu to byloby wyzwanie smile)))
                  • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 13:41
                    Ja muszę jak najszybciej pokombinować ze spodniami, bo muszę odpinać już dwa
                    guziki.
                    Poza tym mam same krótkie bluzki i swetry (takie lubię) i nie mam czym
                    przykryć tych odpiętych guzików.
                    Muszę wybrać się na zakupy.
                    Może Ty Monia wiesz,gdzie mogę w Katowcach kupić coś fajnego?
                    Zaznaczam,że mam 177 cm wzrostu, więc na kupno tak długich spodni raczej nie
                    liczę, chodzi o fajne "góry"
                    tickerfactory.com/ezt/d/1;10017 ;42/st/20050727/dt/-6/k/0fd6/pr eg.png
                    • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 13:56
                      Sprężyna,
                      w Katowicach na Stawowej w bramie tuż za remontowaną kamienicą przed "żabą"
                      jest sklep z odzieżą ciążową. Wg. mnie dość drogi. Niestety musiałam sie tam
                      zaopatrzyć w spodnie bo podobnie jak Ty nie miałam już w czym chodzić.
                      O innych nie wiem, nie mam pojęcia gdzie można kupić w miarę tanio ładne
                      ciuszki ciążowe w Katowicach i okolicach.
                      Gdyby którakolwiek z Was wiedziała, proszę dajcie znać.
                      /dzia/ Anka
                      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:02
                        Byłam tam kiedyś, ale szczerze mówiąc nie dość że są drogie, to w dodatku
                        brzydkie.
                        Wiesz co, ale jak jeszcze nie oglądałaś stron internetowych z odzieżą ciążową,
                        to polecam, bo tam można znaleźć coś fajnegosmile
                        Wpisz do wyszukiwarki, najlepiej na www.google.pl słowo "odzież ciążowa".
                        • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:04
                          dziekuję Sprężyna!!
                          Ide poszperać w necie smile
                          • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:05
                            Nie ma problemusmile
                            Jak coś fajnego znajdziesz, daj znać.
                            • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:36
                              eh, mało czasu mam na grzebanie w necie sad
                              niestety innej możliwości nie mam sad(
                              Znalazłam Sliczne ubranka firmy "happy mum", rozłożyły mnie na łopatki smile)
                              Sa dobrze uszyte, młodzieżowe fasony, dobre tkaniny.
                              śliczne ....
                              • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 19:50
                                Sprezyna i Dzia - znam jeszcze dwa miejsca: jedno w katowicach i jedno w
                                chorzowie, podam Wam jutro namiary (bede rano w pracy na chwile a tam mam je
                                zapisane).
                                Ja teraz nosze grube swetry z duzym golfem np z reserved, bo tak jak pisalam
                                jestem zmarzluch, one sa tak do bioder wlasnie. Sa ladne, obcisle i cieple smile
                                (nie zadne worki)
                                Ja tez wole chodzic z malym brzuszkiem w zimie bo na wisone i lato bedzie duzo
                                przyjemniej - luzne, lniane niskie spodnie, obcisle bluzeczki - jakis wiekszy
                                wybor powinien byc. Ponadto w M1 w Czeladzi ma byc otwarte H&M a gdziesz
                                czytalam na forum, ze tam tez sa ciuszki dla przyszlych mam. Zobaczymy!
                                Milego wieczorku!
                                Monia
                                • 7venezia jeszcze... 27.01.05, 21:50
                                  Sprezyna, tak sobie pomyslalam, ze dla Ciebie przy takim wzroscie to najlepiej
                                  by bylo uszyc sobie spodnie, moze to jest dobry pomysl? A nie gniec brzuszka bo
                                  to nie za dobrze dla niego.
                                  Poza tym tak szczerze dziewczyny, to nie ma bardzo duzego wyboru w tych
                                  sklepach, moze zima jest takim marnym okresem, ale np w tym sklepie w chorzowie
                                  (wzielam tam adres ze strony www.mamaija.com.pl) chcialam kupic sobie
                                  eleganckie czarne spodnie z materialu do pracy, ale wszystkie byly workowate,
                                  za duze, za krotkie itp. Przymierzalam z 6 par i nic. W koncu musialam
                                  zrezygnowac z chodzenia do pracy na elegancko (co i tak bylo mi na reke bo w
                                  marynarkach bylo mi coraz ciasniej) i kupilam wlasnie w tamtym sklepie dwie
                                  pary spodni - dzinsy i sztruksy, ladne, proste, biodrowki z takim pasem/golfem
                                  co go nie widac wiec spod sweterka wystaje tylko niski stan spodni biodrowek.
                                  Jedyny problem to rozmiary - ja przed ciaza nosilam 36 a tam najpierw wzielam
                                  sie za M - za duze, S - wciaz wisi i musialam kupic XS bo kazda inna byla za
                                  duza,wiec nie wiem czy dopasujecie cos dla siebie. No i wlasnie do tych spodni
                                  nosze cieple swetry, obcisle golfy i poki co jest oki.
                                  Odosnie bluzek/czegos na gore to w tych sklepach nie bylo za duzego wyboru,
                                  moze na wiosne cos sie zmieni???
                                  papa monia i dzidzius smile)
                                  • sprezyna23 Re: jeszcze... 28.01.05, 09:14
                                    Nie mam cierpliwości do krawcowych...
                                    Chyba bym szału dostała, gdyby uszyła coś nie tak.
                                    Pojadę chyba do Łodzi, bo moja znajoma się tam zaopatrywała(jest też bardzo
                                    wysoka) i jest zadowolona.
                                    Pozdrawiam!
                                • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:02
                                  Monia,
                                  a nie wiesz kiedy otworza w Czeladzi w M1 H&M ??
                                  Czekam na namiary sklepów smile)

Masz racje sweterki z reserved są ładne, wygodne i nie workowate smile)
                                  Własnie nabyłam wczoraj całkiem milusi sweterek smile)
                                  /dzia
                                  • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:14

H&M mają otworzyć w marcu.
                                    • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:21
                                      dokladnie tak smile
                                      a adresy to:
                                      sklep 1 - Rynek 8/3, Chorzow tel 249 25 47
                                      sklep 2 - ul. 3 maja 17 , katowice

czasem jak ogladam ciuszki w sklepach internetowych to mam ochote jakis
                                      zamowic, ale boje sie, ze nie dopasuje rozmiaru a potem bawic sie w te
                                      zwracanie itp... a niektore sa sliczne!
                                      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:25
                                        Ja też boję się zakupów w internecie, chociaż raz zaryzykowałam i kupiłam
                                        bieliznę.
                                        Muszę przyznać, że ja, a w szczególności mój mąż byliśmy z niej bardzo
                                        zadowoleniwink))

• 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:27
                                          a ja kiedys kupilam kostium kapielowy i to byl dramat smile))
                                  • 7venezia Do Dzia74 28.01.05, 09:32
                                    Ania, nie wiem czy ten sklep o ktorym pisalas wczoraj to nie ten sam co ja
                                    napisalam - zobacz na stronie www.domino.eprojekt.pl a ciuszki maja z oferty
                                    www.kathma.pl
                                    moim zdaniem to czesto te ladne ciuszki sa b.drogie, czekam na wiosne i
                                    ciepelko smile
                                    • dzia74 Monia 28.01.05, 09:50
                                      masz racje ten sklep w Katowicach to ten sam.
                                      Natomiast tego w Chorzowie nie znałam, dziekuje za adres.
                                      Sie tam przejade smile))
                                      /dzia
                                      • 7venezia Dzia 28.01.05, 10:09
                                        ja mysle, ze gory bede dobierala sobie sama, bo w tych sklepach to nic mnie nie
                                        zauroczylo.
                                        Poza tym to naprawde mamy maly wybor, ale moze cos fajnego sie pojawi w tym H&M.
                                        smile
                                        A jakie spodnie tam kupilas? bo ja tam bylam zaraz na pocztaku tego roku ale ze
                                        mialam juz kupione te spodnie w Chorzowie to nawet sie dobrze nie rozgladalam.
                                        Mieli cos fajnego i LADNEGO? smile
                                        monia
                  • grybea30 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 13:43
                    masz rację, ja tez nie wyobrażam sobie ubierania sie z dużym brzuszkiem, te
                    rajstopy i skarpetki, przeciez w takim grubym ubraniu i z brzuszkiem to nie
                    zmiesciłabym sie za kierownice a tak to jeszcze jakos daje rade smile)
                    koleżanki mnie strasza letnimi upałami ale chyba wole to niż koniec ciąży w
                    zimie
                    • kamaha Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:00
                      cześć dziewczyny
                      my z Hanią jesteśmy już po porannym spacerku w lesie. Hania brodziła w śniegu,
                      który sięgał jej powyżej kolan, Alfa-nasza suka szalała z Hanią a z taty
                      zrobiłysmy bałwana.
                      Co do ciuchów to ja już od jakiegoś czasu chodzę w spodniach ciążowych, a na
                      spacery ma bardzo grube spodnie z polaru, które z tyłu mają gumkę, więc jest mi
                      bardzo wygodnie.

Magda
                      • kamaha Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:23
                        jeszcze do Asi, W ogóle nie musiałam przekonywać Krzysia do imienia Hania, od
                        razu mu się spodobało.
                        • dziewczynka_bez_zapalek Re: do kamaha! 28.01.05, 11:27
                          Madziu wink no ja właśnie mam problem z tym przekonywaniem ... on chce Marte lub
                          podobne a mnie aż skręca na samą myśl o tym imieniu (nie podoba mi się za żadne
                          skarby) a Hanusia to wg mnie cudeńko wink)))
                          no ale trudno ... postawie na swoim a on niech robi co chce hihiih wink

Asia i dzidziusiek 16t5d
    • angelika78 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:45
      Witajcie ponownie lipcóweczki!
      Ja również podobnie jak dzia74 wczoraj wieczorkiem poczułą pierwsze ruchy, ale
      raczej wyglądało to jak przelewanie się wód płodowych w połaczeniu ze
      słyszalnym burczeniem i odczuwalnym rozciąganiem się macicy. Dodatkowo po
      przyłóżeniu dłoni z lewej strony brzuszka odczuwałam przesuwanie sie pod dłonią
      jakby stópek dzieckasmile Boże jakie to było cudowne uczucie!!! Mam nadzieję, że
      wieczorkiem znów to poczuję, a nawet więcej, mocniej...wink

Pozdrawiamsmile
      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 14:48
        angeliko,
        to Ci się maluch przeciągał w brzuszku smile))
        a z tym że cudowne uczucie zgadzam sie całkowicie smile)
        /dzia
    • joagab Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 27.01.05, 23:34
      hej!
      dawno się nie odzywałam! jutro idę do lekarza i będę miałą usg to opiszę co
      słychać (termin mam na 23.07), czyli mdłości powinny przechodzić, a tu nic.....
      czasami bardziej intensywne, czasami mniej, ale są....
      asia
    • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 08:43
      hej babeczki! wedlug daty OM dzis zaczelismy z maluszkiem 17 tydz smile)) czyli za
      tydzien wchodzimy w 5 miesiac - az mi sie wierzyc nie chce!
      milego dnia!
      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 08:47
        Czyba dzisiaj wchodzisz już w 5 miesiąc.
        W szesnastym tyg.kończysz 4, prawda?
        Już się pogubiłamsmile
        • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:15
          no wlasnie tego nie wiem smile))
          Mam dwie ksiazki - w jednej pisze ze I trymestr trwa od 1-13 tyg wiec niby 4
          miesiac to od 14 do 17 a w drugiej ze od 13 tyg juz jest II trymestr.
          Tez sie gubie smile))
          • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:17

Sugeruj się tą drugą. Miesiąc ma 4 tyg., więc drugi trymestr zaczyna się w 13
            tyg., a Ty dzisiaj zaczynasz 5 miesiącsmile
            Gratulacje!
            • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:25
              tez bym tak wolala, ale wtedy wychodzi mi ciaza 10 miesiecy smile)) Gdzies
              musze "przeszmuglowac" te dodatkowe 4 tygodnie (w oczekwianiu na dziecko 5
              miesiac trwa 5 tygodni!!! Ciekawe czemu akurat 5 miesiac?) A no i 3 tez mial 5
              tygodni. bez sensu to troszke dla mnie.

Sprezyna - jak glowa? przestala bolec? Odpisalam Ci wtedy na Twoim poscie o
              bolu glowy o tym lekarzu dopiero jak wrocilam.
              • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:32

Ja rozpisałam sobie tyg.wg. OM w kalendarzu,termin wychodzi idealnie po 40 tyg.
                i tego się trzymamsmile
                Ty tez nie daj sobie wmówić, że jakiś miesiąc trwa 5 tyg.smile))
                Moja głowa czasem nadal pobolewa, ale już mniej, a ja trzymam się bez tabletek.
                Kiedy idziesz na usg połówkowe i gdzie, jeśli możesz mi napisać.

• 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:34
                  umowilam sie do dr. Agaty Wloch, bylismy z mezem u niej na USG w 12 tyg i
                  bylismy bardzo zadowoleni - Pani Dr jest ciepla, mila ososba, dokladnie oglada
                  dzidziusia. Umowiona jestem na 3 marca (to bedzie 21 tydz). A Ty juz gdzies sie
                  umowilas?
                  • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 09:40
                    Byłam u dr.Włoch na Zadolu w poprzedniej ciąży na usg połówkowym i też byłam
                    bardzo zadowolona, ale teraz w 12 tyg.pojechałam do Sigma-Bi do Bytomia, a to z
                    tego względu, że znajoma mi poleciła wspaniałego specjaliste, dr.Mańkę, a poza
                    tym tam mają program 3D i możliwość nagrania badania na CD.
                    Codzień oglądam mojego skarba, jak macha mi rączkamismile))
                    Muszę się umówić na kolejne usg ok.20 marca-to będzie 22 tydz.

• 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:02
                      a mialas jakies watpliwosci co do oceny dzidziusia przez dr. Wloch? Napisz
                      prosze.
                      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:07
                        Absolutnie nie, nie martw się.
                        Jest bardzo dobrym specjalistą od badań usg.
                        Gdyby coś było z nią nie tak, napewno bym Ci napisała.
                        Widzę, że jesteś tak samo przewrażliwiona, jak jasmile))
                        Czy Twój dzidziuś był spokojny podczas badania?

• dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:12
                          smile)
                          czyli nie tylko przy pierwszej ciąży sie jest przewrazliwioną smile)

Tak mi sie w temat wpadło smile))
                          • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:14
                            WYCHODZI NA TO, ŻE NIEsmile
                            • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:20
                              dziewczyny, przewrazliwiona jestem starsznie! Teraz to i tak jestem
                              spokojniejsza ale pierwsze tygodnie po tym jak sie okazalo ze bedzie dzidzius
                              to byl obled smile))
                              Sprezyna - dzidzius na USG caly czas sie wiercil, wygladalo to tak, jakby mial
                              czkawke (p.Dr Wloch powiedziala, ze tak sie czesto zachowuja maluszki) skakal
                              calym cialkiem. A Twoj/Wasz jak sie zachowywal? A Dzia - Ty sie wybierasz na
                              polowkowe?
                              • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:29
                                wybieram sie ale najpierw musze sie udac do mojego lekarza za 2 tygodnie z
                                wynikami badan roznorakich dziwnych (a moze nie dziwnych tylko zwyklych smile) )
                                wtedy da mi skierowanie na usg.
                                Gdzie przyjmuje dr Włoch ???
                              • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:39

MÓJ RUSZAŁ RĄCZKAMI, NÓŻKAMI I RZECZYWIŚCIE CAŁYM CIAŁKIEM, ALE NIE SKAKAŁ
                                JAKOŚ TAK SZALENIE. POŁYKAŁ PŁYN OWODNIOWY I RUSZAŁ PRZY TYM ŚMIESZNIE SZCZĘKĄsmile
                                POZA TYM SSAŁ KCIUKsmile
                                • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:46
                                  moje maleństwo było dosyć spokojne, machało rączką i chyba było niezadowolone
                                  ze ktoś je obserwuje i jeszcze puka w niego zeby zmienil ułożenie. Chyba było
                                  senne a już na pewno po obiadku. Brzucho miało wielgachne smile)) Z racji tego ze
                                  p. dr bardzo chciała nam je pokazać z wszystkich stron, dokładnie sprawdzała
                                  wymiary to troszkę to trwało. Poza tym moj partner tak był zuroczony ze zadawał
                                  całe mnostwo pytań a p. dr była cierpliwa i wszystko dokładnie pokazywała.
                                  • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:04
                                    Dzia, P. Dr WLoch przyjmuje na ulicy Zadole i na Opolskiej w katowicach. Nr na
                                    zadole: 2521000 a na opolska 2037363.
                                    Tylko trzeba umawiac sie troszke wczesniej, przynamniej na okolo miesiac przed
                                    planowanym badaniem. ALe polecam smile)
                                    • dzia74 Monia, 28.01.05, 11:16
                                    • dzia74 Monia, 28.01.05, 11:17
                                      coś mi nie wyszło poprzedni smile)

Bardzo dziekuje za numer telefonu smile) Warto mic namiary na dobrego specjalistę.
                                      Dziękuje!
                • fasola25 przeciez miesiac nie trwa 4 tyg !!! 28.01.05, 11:16
                  no, chyba ze luty smile
                  jesli liczyc 4 tyg jako miesiac to ciaza trwalaby 10 miesiecy
                  a iesiac trwa 4,5 tyg - i dlatego sa rozbieznosci w liczeniu wieku ciazy smile
                  ale i tak wazniejsze sa tygodnie niz miesiace
                  pozdrawiam wszytskie przyszle mamy
                  • sprezyna23 Re: Słyszałaś kiedyś o miesiącach księżycowych? 28.01.05, 13:21
                    One trwają 28 dni.
                    Pozdrawiam
              • lw111 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 18:58
                poprostu miesiąc ma 4 i pół tygodnia, czyli 4 razy 7 = 28 plus 3 to wychodzi
                31. Mniej wiecej tak to sie liczy. Pozdrawiam przyszle mamy.
        • dagu75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:11
          do Dzia - moja starsza pociecha ma na imię Weronika. Dziś rano dałam jej kawę z
          mleczkiem. Stwierdziła, że to za dużo (pół kubeczka dla dzieci, tekiego
          małego), że babcia robi jej mniej ( nietety babcia jeszcze spała i nie mogła
          jej zrobić). powiedziałam, żeby wypiła ile chce. Wyszłam sie ubrać. Słyszę
          głuchy huk. wchodzę do pokoju, kawa pięknym rzutem rozlana po TV, video,
          kasetach, dywanie. wewnetrznie mnie rozniosło. Zewnętrznie przyniosłam ścierę,
          wyłączyłam tv, zapowiedziałam, że dziś żadnych bajek. Nie wiem, co robic. Takie
          sytuacje powtarzają sie codziennie. Wychodzę z siebie. Dodam, że nie biję jej,
          bo uważam to za nieskuteczne wychowawczo. A podobno w przedszkolu jest taka
          grzeczna. Jak radzicie sobie ze złością starszych pociech?Moja ma 3 lata.
          Moje życie towarzysko-małżeńskie padło. Chodzę usypiać Weronike o 20 i zasypiam
          z nia. Budzę sie koło 10-11, myję, przebieram i ide spać dalej. na seks nie mam
          kompletnie ochoty. Szkoda mi mojego męża. Może wyjde z tego, mdłości juz
          ustepują.
          Aha, zamiast tyć, chudnę. poprzednio też tak miałam. Nie jestem szczupła, więc
          staram sie uważać ( ale nie jestem na diecie, po prostu nie moge jeść). Z
          doświadczenia wiem, że później jest inaczej. A juz jak byłam przed porodem dwa
          dni w szpitalu, też chudłam na ichniej strawie. Podejrzewam, że w szpitalu
          leżąc przytyłabym max. 7-9 kg.( a tak to 13) wspominam to koszmarnie.
          Czy wasze Dzieci były planowane? Bo ja specjalnie zaplanowałam poród na lato.
          weronika jest z poczatku października. oststnie miesiące ciąży są ciężkie i
          lepiej wg. mnie przechodzic je jak jest ciepło - nie trzeba tyle na siebie
          wkładać, lekkie klapki wsuwa sie na stopy bez schylania, można siedziec nad
          wodą.
          Buziaczki dla mamusiek i głaskanko po brzuszku.
          daga

• dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 10:26
            cześć Dagusia,
            wierze ze z jednym małym brzdacem nie jest łatwo przejść przez drugą ciąze.
            Twoja mała pociecha ma imię które jako drugie nadamy naszemu dziecko jeśli
            bedzie dziewczynką (ponoć jednak chłopak).
            Domyślam się jak trudno jest przy tej burzy hormonów normalnie funkcjonowac i
            wychowywać dziecko. Sama nie mam jeszcze dzieci ale obserwuje malą mojej
            siostry, w wieku Twojej Weroniki była podobną rozrabiarą. to ponoć trudny okres
            dla dzieci i rodziców, wymagana duza cierpliwość. Moja siostra nie należy do
            cierpliwych osób ale jakoś przebrnęli z mężem przez ten trudny czas
            trzylatka smile) Tak że nie martw sie, będzie dobrze. Poza tym Ty tez zaczniesz
            sie czuc lepiej w kolejnych tygodniach ciąży.
            Nasz maluch byl tak odrobine planowany przeze mnie, chyba barzdziej przez
            partnera smileMa urodziny 17.07. i chcial sobie zrobic prezent na urodzinki smile)
            Teraz za bardzo nie wierzy ze termin jest na 09.07. twierdzi ze troszke
            przetrzymam malucha do 17.07 smile))
            W zeszlym roku bylam w ciazy i mialo sie malenstwo urodzic w czerwcu ale sie
            nie urodzilo. Dalismy sobie troche czasu i teraz mam nadzieje bedzie juz
            wszystko ok.
            Tak wiec malenstwo bylo planowane smile))
            Pozdrawiam Cie Dagusiu i trzymaj sie cieplutko. Ucałuj Weronikę smile
            /dzia
            • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:15
              Halo! Nasz dzidzius tez byl planowany - choc troche zajelo podjecie decyzji, ze
              to juz smile Wygodnie sie zyje we dwoje, choc nagle zaczelo byc bardzo pusto i
              postanowilismy powiekszyc rodzinke smile))
              Daga - trzymaj sie!!!
              A do innych lipcoweczek - to wszystko przed nami smile))

Zmykam do domku za chwile, papa.
            • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:15
              Hej,
              Nasz maluch też był planowany i bardzo wyczekiwany - staraliśmy się 8 miesięcy,
              więc chyba dośc długo. Zrobiliśmy już nawet niektóre badania i okazało się, że
              wyniki są kiepskie, lekarza nie dawali nam szans na naturalne zaciążenie.
              Byliśmy podłamani, więc uznałam, że musimy dac sobie jeszcze trochę czasu zanim
              weźmiemy się za leczenie (bardzo drogie i uciążliwe zresztą) i życie zrobiło
              nam wielką niespodzinkę kiedy najmniej się tego spodziewaliśmysmile))
              Cieszę się, że trafiliśmy akurat na lipiec bo mam nadzieję zaliczyc jeszcze
              czerwcową sesję na studiach a do kolejnego roku akademickiego będzie jeszcze
              trochę czasu. Mój mąż ma urodziny 14.07 a ja mam wprawdzie termin na 09.07, ale
              wydaje mi się, że urodzę później, więc kto wie może zrobię mu prezent
              urodzinowy?
              pozdrawiam Agata 15tc
              • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:34
                a nasz dzidek nie był planowany na ten rok ... miał się urodzić za jakieś 2
                lata ale widocznie chciał rozpocząć studia ze mną a nie czekać dłużej ...
                jestem chyba najmłodszą przyszłą mamusią na tym forum bo teraz mam 19 lat a jak
                urodzę to będę mieć 20 wink))
                cieszę się, że termin mam na lipiec więc pewnie uda mi się zaliczyć ten 1 rok
                na studiach a potem w październiku zacząć normalnie 2 roczek ...

Asia i dzidziusiek 16t5d (wg USG)
                • magda101 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 11:55
                  Witam,
                  piszę tutaj po raz pierwswzy
                  ja mam termin wg OM na sam początk lipca, czyli dokładnie 2. To moja pierwsza i
                  planowana ciąża.
                  Będzie Kubuś albo Julia, zobacymy
                  magda
                  • dagu75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:12
                    dzięki za słowa otuchy.
                    Ja urodzi sie dziewczynka ( a mam taką ogromną nadzieję)to bedzie Zuzanna, choć
                    Weronika chciała na początku, żeby była to karolinka. ale ostatnio jak sie
                    pytałam, to powiedziała, że jednak zuzia. A jak chłopiec (bleee, choć Krzysiek
                    by chciał, ja jakoś psychicznie nie umiem sie przestawić), to miał być Igor,
                    ale przestało mi sie podobac, więc będzie Eryk.
                    Na wiosne przeprowadzamy sie do nowego domu, kończymy budowę. Właśnie Krzysiek
                    kupił lakier na podłoge. A miałam taka nadzieję, że sama porobie wiele rzeczy -
                    no. malowanie, wykończenie pokoju weroniki, bejcowanie belek itp. Życie
                    spłatało figla, choć zamierzonego. Moja mama zapowiedziała przyjazd do pomocy
                    po porodzie, weronik zoatanie w przedszkolu w mieście ( 12 km od nowego domu,
                    teraz mieszkamy w domku z mamą Krzyśka i jego bratem z rodziną( dwoje dzieci),
                    więc jest łatwo z załatwieniem opieki nad malutka. Podejrzewam, że bedzie
                    trochę ciężko. Musimy kupić drugi samochód ( właściwie pierwszy, bo mamy
                    służbowy).Tyle rzeczy do załatwienia. A sama przeprowadzka przeraża mnie nie
                    mniej niż poród ( co was bedę straszyć, powiem jak jest - żadna rewelacja,
                    śmieję sie do dziś, że gdyby nie położna, która lekko pomagała malutkiej wyjść,
                    chodziłabym w ciąży do dziś, ha, ha).
                    Daga
                    • dzia74 Re: Daga, 28.01.05, 12:18
                    • dzia74 Re: Daga, 28.01.05, 12:21
                      Faktycznie czeka Cie gorący czas.
                      Dobrze ze to czas na lepsze smile)) Zobaczysz poradzicie z wszystkim !!!
                      Trzymam kciuki!!!
                  • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:17
                    Witaj z nami Magduś !!!
                  • firanka1243 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:22
                    Cześć dziewczyny!
                    Nasze maleństwo było planowane, jesteśmy już dwa lata po ślubie a w czerwcu mąż
                    kończy 30. Miało być prezentem na jego urodziny - będzie troche spóźnione.
                    Mam pytanie do dziewczyn z Katowic i okolic gdzie będziecie rodzic i kto
                    prowadzi wam ciąże? Kiedy robi sie usg połówkowe?

Mam termin na 15 lipca więc dziś zaczynam17 tydzień. Ruchów jeszcze nie czuję
                    ale podsłuchuję maleństwo słuchawkami i chyba wczoraj słyszałam serduszko smile
                    Pozdrawiam serdecznie
                    firanka
                    • magda101 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:25
                      u mnie też będzie czas remontów (co prawda niestety nie domek, tylko małe
                      mieszkanko),a le czeka remont łązienki, malowanie i nowe meble do dużego
                      pokoju.
                      magda
                      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:40
                        ja przeprowadzilam sie we wrzesniu wiec teraz tylko poprzestawiac meble w malym
                        pokoju dla malucha i wiecej remontow nie planuje. Ale pamietam ze to sama
                        radosc taka przeprowadzka choc i sporo nerwow.
                        Trzymam za Was kciuki.
                    • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 12:37
                      Firaneczko smile)
                      mnie prowadzi dr Michalski, gabinet ma na Moniuszki, a pracuje w szpitalu w
                      Tychach wiec pewnie tam bede rodzila, ale szczerze mowiac nie podobal mi sie
                      tamten szpital. Lezalam tam na poczatku ciazy przez 3 dni i chwala ze tylko
                      przez 3 dni. Mam natomiast 2 kroki do Raciborskiej i tak sie zastanawiam jak
                      sie tam wkrecic smile Kolezanka w zeszlym roku tam rodzila i byla bardzo
                      zadowolona. Zobaczymy .
                      /dzia
                    • ancherka5 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 13:04
                      Hej dziewczynki, moje maleństwo ma 13 tyg i 5 dni termin mamy na 24 lipca. Ja
                      zastanawiam się nad porodem w wodzie, szukałam namiarów na szpitale no ale
                      zazwyczaj podają złe nr tel. Udało mi się dodzwonic do Szpitala w Krakowie,
                      rozmawiałam z położna i całkiem ciekawie to wygląda. Martwi mnie jedynie
                      odległośc od mojego miejsca zamieszkania jestem z Jaworzna. Dziewczynki nie
                      orientujecie sie gdzie jest bliżej mozliwośc takiego porodu (bliżej Jaworzna)
                      Pozdrawiam Ania
                      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 13:25
                        Mnie prowadzi dr.Anna Bochenek i będę rodziła w szpitalu na ul.Raciborskiejsmile

• dzia74 Re: Sprężynko 28.01.05, 13:32
                          To bede mogla Cie odwiedzic smile) mam na serio 2 kroki do tego szpitala smile)))
                          A gdzie przyjmuje dr Bochenek??
                          • sprezyna23 Re: Sprężynko 28.01.05, 13:37
                            Pewnie, że będziesz mogła, ale jak będziesz miała czas, bo obie mamy termin na
                            Lipiec, ja na 27, a Ty?
                            Bochenkowa przyjmuje na Osiedlu W.Witosa.

• dzia74 Re: Sprężynko 28.01.05, 13:39
                              ja na 09.07. wiec pewnie juz z Malenstwem przytuptamy smile)
                              • sprezyna23 Re: Sprężynko 28.01.05, 13:42
                                Będę przeszczęśliwasmile)
                                Nie rodź w Tychach, bo tam jest okropnie.
                                Rodziłam tam za pierwzym razem...
                                Jest tam brudno, a kobiety traktuje się masowo, nie ma indywidualnego podejścia.

• dzia74 Re: Sprężynko 28.01.05, 13:48
                                  to jak mam sie wcisnac na Raciborska skoro moj lekarz nie jest z tamtąd ?
                                  jasne ze wolalabym na Raciborskiej bo bardzo bliziutko smile
                        • isia_50 Re: do sprezyny23 31.01.05, 16:01
                          Ja jestem wprawdzie z terminem na 2.09.05, ale mam pytanie co do dr Bochenek.
                          Jesteś z niej zadowolona? Moją pierwszą ciążę prowadził lekarz z Tychów, teraz
                          chcę rodzić w szpitalu na Raciborskiej, jedna z dziewczyn na Forum poleciła mi
                          właśnie dr Bochenek. Nie mogłam się jakoś do niej wybrać, poszłam na początek
                          do lekarza który prowadził poprzednią ciążę. Nagadał mi jakiś strasznych rzeczy
                          o mojej drugiej dzidzi i teraz jestem nieźle wystraszona. Na jutro umówiłam się
                          z dr Bochenek. Możesz ją polecić z czystym sumieniem?
                          Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
                          Iza
                          10 tc
                        • isia_50 jeszcze do Sprężynki 31.01.05, 16:04
                          teraz dotarłam, że wtedy (jakiś miesiąc wcześniej) to Ty poleciłaś mi dr
                          Bochenek, ale podtrzymuję moje powyższe pytanie, czy jesteś zadowolona z
                          prowadzenia ciąży, zlecanych badać, sprzętu USG i podejścia do Ciebie?
                          Iza
    • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 14:05
      Wydaje mi sie, że jedyny sposób to zmiana lekarz na jakiegoś z Raciborskiej.
      Przepisz się do mojej pani dr. Gorąco polecam.

• dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 14:13
        w tym sęk że moj lekarz zna cala historie mnie i moich problemów, zawsze do
        niego chodzilam, jest wspanialym specjalista i dobrze sie rozumiemy...
        Chyba bede musiala znalezc inny sposob smile) Moze sie zwyczajnie zapytam mojego
        lekarza czy ma jakis pomysl na to smile))
        Zobacze, jeszcze sie rozejrze wsrod znajomych moze maja jakies znajomosci w tym
        szpitalu. Z tego co wiem to jest tam zawsze pelny sklad sad
        Pozdrawiam smile

jak tylko bede miala taka mozliwosc mozesz sie mnie spodziewac przed Twoim
        porodem w szpitalu smile)
        • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 14:16
          Zapytaj lekarza, ale lepiej jak to on będzie odbierał Twój poród, a nie ktoś
          obcy. Całą ciążę u niego, a poród gdzie indziej?
          Chyba wolała bym rodzić w Tychachsmile
          Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i urodzę w terminie, wtedy się spotkamy.
          Pozdrowionka!

• dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 14:30
            i własnie dlatego tak trudno mi podjac decyzje ....
            Zobaczymy, porozmawiam z lekarzem, rozejrze sie na raciborskiej
            i bede musiala gdzies urodzic smile)))
            Dzieki Sprezynko za dobre rady smile
    • mala242 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 15:54
      Hej dziewczyny.Jestem tu pierwszy raz ,moje malutkie szczescuie przyjdzie na
      swiat 27 lipca,ja mam urodziny 22 wiec......
      Reraz czuje sie dobrze,tylko okropnie boli mnie glowa.
      Moje pani doktor jest cudowna,kochana i bardzo cierpliwa.
      Ja juz w 11 tygodniu widzialam jak moj maluch macha raczkami ,nozkami.Straszna
      wiercipieta.Lubie sobie z nim rozmawiac i glaskc.JAk bedzie chlopczyk,to nazwe
      go Piotr,a dziwwuszkaKasia.
      Brzuszek rosnie,i lpiec coraz blizej,nie moge sie doczekac.
      Ewa i dzidzia
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 28.01.05, 20:37
        widze że połowa mamuś to katowice tychy i okolice wink
        szkoda że żadnej mamusi przyszłej nie ma z podkarpacia a najchętniej
        z krosna ;-(

no i witamy nowe forumowiczki bardzo ale to bardzo wink)))))))))))
        dałam namiary na nasz wątek na forum oczekiwanie bo tam był wątek lipcowych
        mamuś też ale coś przygasł ... to może kobitki się tu przerzucą jeśli chcą
        dalej pisać ...

Asia i dzidziusiek 16t5d
        • bombeleek Re: Ból-groźny? 28.01.05, 20:58
          Witam piszę tu po raz pierwszy, bo do tej pory pisałam na forum w oczekiwaniu,
          ale stracił popularnośc. Może któras z Was mi pomoże

Od wczoraj, kiedy wstaję boli mnie coś w podbrzuszu, bardzo nisko po lewej
          stronie. To taki dziwny ból jakbym sobie coś naciągneła (ale co i jak można tam
          naciągnąć), ból mija po kilku krokach i wszystko jest ok dopóki ponownie nie
          wstaję. Czy ktoś mi powie co to może być? Czy powinnam jechać do lekarza?
          Dodam, że nie jest to ból skurczowy, i nie mam żadnych innych dlegliwości.

src="lilypie.com/days/050701/2/0/1/+3"
          • sprezyna23 Re: Ból-groźny? 28.01.05, 21:05
            WITAMYsmile))
            TRUDNO POWIEDZIEĆ,DLACZEGO CIĘ BOLI. NIE WIEM, MOŻE SIĘ PRZEFORSOWAŁAŚ. LEPIEJ
            NIE WSTAWAJ CZĘSTO, JAK MOŻESZ, A JUTRO WYBIERZ SIĘ DO LEKARZA.
            POZDRAWIAM!
            • dziewczynka_bez_zapalek Re: Ból-groźny? 28.01.05, 21:08
              może mięśnie Ci się rozciągają ??? i właśnie ruch wywołuje ten ból ... jednak
              gdyby nie minęlo to do jutra albo nasililo się to lepiej biec do lekarza i
              upewnić się, że to nic poważnego ...

Asia i dzidziusiek 16t5d

dobranoc ... idę spać bo zmęczona jestem strasznie wink)))
              • sprezyna23 Re: Ból-groźny? 28.01.05, 21:10
                TEŻ TAK MYŚLAŁAM, ŻE MOGĄ TO BYĆ MIĘŚNIE, ALE DZIWNE, ŻE BÓL WYSTĘPUJE TYLKO Z
                LEWEJ STRONY. IDŹ LEPIEJ DO LEKARZA.
          • krepa Re: Ból-groźny? - do bombeleek 28.01.05, 23:17
            Czesc,
            czy ten bol masz jakby cos w rodzaju uklucia,kolki? Ja tak mam od czasu do
            czasu (tez na dole z lewej strony) i tez sie troche zaniepokoilam. Powiedzialam
            o tym lekarzowi i on stwierdzil ze wszystko jest w porzadku, ze to oznacza ze
            rozciagaja sie wiazadla macicy (bo dzidzius sie powieksza) i stad te uklucia.
            Gorzej jesli sa to bole takie jak przed miesiaczka - wtedy najlepiej sie
            polozyc i wziac cos na rozkurczenie (np. Nospa).
            Ale dla pewnosci lepiej poradz sie swojego lekarza.
            Pozdrawiam,
            Paulina 16 tc
            • bombeleek Re: Ból-groźny? - do bombeleek 29.01.05, 16:20
              dziękuje bardzo za rady. Te bóle trochę przypominają kolkę i na pewno nie mają
              nic wspólnego z bólami mięsiączkowymi. Nie nasilają się i nie za każdym razem
              boli. Zastanawiam się czy iść do lekarza w poniedziałek, czy poczekac do 7
              lutego kiedy mam ustaloną wizytę.
              • jolanda79 Re: Ból-groźny? - do bombeleek 29.01.05, 16:55
                Hej!
                Ja też mam takie bóle sad(,niestety dość często ale w moim przypadku przez to,że ja strasznie mało piję i jelito nie pracuje mi tak jak powinno(stwierdzone przez lekarza chirurga),ale tej dolegliwości nabawiłam się jeszcze przed ciążą.
                Spróbuj się położyć i nacisnąć rączką ;w dole brzucha tuż nad zgięciem nogi; brzuszek jak wyczujesz takie zgrubienie,które strasznie boli jak je się dotyka to znaczy,że może też na to cierpisz-MAM NADZIEJĘ,ŻE NIE-choć to nic strasznego i groźnego.Wtedy wystarczy duuuuużo pić.
                Życzę zdrówka!Napewno wszystko jest OKsmile
                • dzia74 Re: Ból-groźny? - do bombeleek 31.01.05, 07:58
                  mnie zwalił z nóg ból z prawej strony. Był bardzo silny, taki kolkowy i nie
                  mogłam sie wyprostować. Poleżałam jakieś pół godziny i przeszło. Pewnie to
                  faktycznie coś sie tam napina i napreża, jakieś mieśnie.
                  Gdyby jednak ból nie ustąpił byłam gotowa zbierać sie do lekarza.
                  Chyba nie warto ryzykować.

Mam nadzieję że już wszystko w porządku.
                  /dzia
          • magda.c Re: Ból-groźny? 20.02.05, 19:46
            Odczuwam takie same bole jak ty i tez nie wiem co z tym zrobic. Zaczely sie
            wczoraj. Nie chce panikowac, ale troche mnie to martwi
        • agata65 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 13:24
          Tak jest, przeczytałam i jestem...Rzeczywiście dzieje się tu troszkę więcej. Mam
          termin na 27 lipca, tak samo jak Mała 242, ale ciągle nie mogę się połapać, w
          którym tygodniu jestem. Lekarz liczy od OM, a przecież to jest różnica prawie
          dwóch tygodni. Największy problem mam z czytaniem info o rozwoju dziecka. Na
          jaki tydzień mam patrzeć? Pozdrawiam kochane mamusie
          • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 14:59
            ja liczę wg wymiarów dzidziuśka z USG ... u mnie to się pokrywa a najwyżej
            różnica dotąd wynosiła 1 dzień więc tego się trzymam podając też wiek ciązy
            czyli dziś 16t6d !!! bo wg OM miałabym dziś już 20 tydzień hihihihi ale to nie
            gra roli w tym przypadku bo miałam nieregularne okresy i dzidek począł się w
            26dniu cyklu a z USG i OM wychodzi różnica 3 tygodni ...

no i witaj agata65 na naszym forum !!!
            napisz więcej coś o sobie, skąd jesteś? ile masz lat? to Twój pierwszy dzidek?
            pracujesz, uczysz się ???

pozdrawiam
            Asia i dzidziusiek 16t6d
            • magda101 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 15:10
              To faktryczni kolosalna różnica, ale lekarze i tak liczą według OM. U mnie
              akurat terminy z OM i USG pokrywają się, więc nie mam tak duzych rozbieżności
              magda i dzidziuś 18t1d
              • jolanda79 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 17:12
                Hej!
                Faktycznie tu jest nas zdecydowanie więcejsmile)).Jak dotej pory gościłam na forum oczekiwanie ale tam zrobiła się cisza więc przerzucam się do Was.Jestem mamą dwuletniego (2li4mies.) Piotrusia,teraz termin mam na 7 lipca.Za dwa tygodnie idę na USG połówkowe i nie mogę się już doczekać bo wtedy zobaczę pierwszy raz swoją dzidzię-narazie słyszałam tylko bicie jej serduszkasmile)).Dziewczyny czy Wy jesteście już po tym USG?
                Pozdrawiam i życzę zdrówka!
                PS.Asia dzięki za namiarysmile))
                • megan05 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 17:25
                  Czesc dziewczyny faktycznie wiecej nas tutaj jest, ja w poniedzialek ide na usg
                  i bede znala plec mojego dzieciaka, mialam juz robione usg miesiac temu i
                  widzialam moje malenstwo super uczucie. Termin mam na 07 07 a mam juz synusia
                  6scio letniego wiec to moje drugie dziecie. Pozdrawiam was i w poniedzialek dam
                  znac.
                  • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 18:31
                    witam nowe przyszłe mamusie!
                    widzę, że coraz więcej z Was ma termin taki jak ja czyli 07.07
                    ja na USG połówkowe pójde dopiero chyba w marcu ... teraz w tym tygodniu muszę
                    biec na badania morfologia, mocz i żelazo wink bo robie badania co 6 tygodni
                    wink)) narazie wychodziły dobre ... zresztą zobaczymy teraz

i mam pytanie ... czy któraś z Was ma podejrzany konfklikt serologiczny? bo ja
                    idę na ponowne badanie krwi w 28 tygodniu celem zakwalifikowania do podania
                    surowicy wink bo mam grupe 0 RH(-) a tatuś przyszły A RH(+)

pozdrawiam
                    Asia i dzidziusiek
                    • jolanda79 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 19:19
                      Asiu,ja mam grupę krwi B RH(-)a mój mąż O RH(+)-więc jest konflikt.Po pierwszym porodzie,ponieważ Piotruś urodził się z grupą RH(+) ,dostałam immunoglobulinę żeby w następnej ciązy nie nastąpiły komplikacje tak samo po tym sierpniowym zabiegu(usunięciu pustego jaja płodowego).Musisz więc pamiętać zeby dostać po porodzie,jeśli urodzisz dziecko z grupą RH(+),dostać w ciągu 72 godzin immunoglobulinę-chociaż pielęgniarki pewnie będą o tym pamiętały.smilebo to jest zaznaczone w karcie ciążowej a tym samym papierach które wypełniają położne.Nie ma co się martwić-to nic strasznego.
                      A jak tam Twoje egzaminy?
                      Pozdrawiam Jola,Piotruś i Niespodzianka
                      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 29.01.05, 19:30
                        Jolu!
                        egzaminy minęly ... geografie ponoć zaliczyłam wink gorzej będzie z zaliczeniem
                        z chemii ale jak nie za 1 razem to mam jeszcze 2 podejścia wink))))) także
                        narazie się tym nie przejmuje wink

teraz mam kilka dni wytchnienia i odpoczywam na maxa, nawet mi się nigdzie z
                        domu wychodzić nie chce wink))))
                        choć marzy mi się basen ale samej nie chce ale nikogo nie mogę wyciągnąć do
                        towarzystwa ;-((((

Asia i dzidziusiek
                        • jolanda79 Re: do dziewczynki_bez_zapałek 29.01.05, 19:42
                          Asiu-GRATULUJĘ ZALICZENIA -odpoczywaj ile się da ja w czwartek zrobiłam generalne porządki w domciu bo stwierdziłam,że nie mam kiedy(praca,Piotruś...)do tego wszystkiego nosiłam na rękach Piotrusia bo jest biedaczek chory i mi go strasznie szkoda było i przegięłam dostałam bóli,macica mi twardniała więc klapa nic już zrobić nie mogłam.Strasznie się wystraszyłam bo jak byłam z Piotrusiem w ciąży przez takie bóle wyladowałam w szpitalu i leżałam pod kroplówkami a potem do końca leki.Nie przemęczaj się więc!Odpoczywaj jak tylko możesz.Szkoda,że nie jesteś z Żyrardowa-chętnieposzłabym z Tobą na basensmile))
                          • dziewczynka_bez_zapalek Re: 29.01.05, 19:51
                            mam jeszcze pytanko do wszystkich Lipcóweczek wink
                            macie już jakieś specjalne zachcianki jedzeniowe?
                            • jolanda79 Re: 29.01.05, 19:56
                              eheheh-musztarda z ziemniaczkami i duszoną moradelką i cebulką-jak dotąd pierwszorzędne danie
                              • dziewczynka_bez_zapalek Re: zachcianki ;-))))))))) 29.01.05, 20:04
                                hihihi Jolu widze, że wieczorek spędzasz tak jak ja przed komputerem wink
                                ja musze mieć sok jabłkowy wink)) i to tyle ... jakoś jem na bieżąco to na co
                                mam ochote wink choć dziś specjalnie pobiegłam do sklepu po budyń czekoladowy
                                wink
                                • jolanda79 Re: zachcianki ;-))))))))) 29.01.05, 20:11
                                  co do soczku to porzeczkowy-niestety kompik dzielę z Piotrusiem jestem więc na przemian:Forum-Tarzan-forum-Pio truś Pan-forum-Nemo.......
                                  aha niestety mam zgagęsad(((
                    • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 08:03
                      mam konflikt smile) moja grupa krwi to B Rh (-), tatusia A Rh (+), teraz robiłam
                      badanie krwi na przeciwciała, zobaczymy za 10 dni wyniki. smile)
                      Pozdrawiam smile
                  • kruszyna10 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 11:22
                    Cześć nie pisałam jakiś czas bo nie maiłam chwili wytchnienia. Praca, praca i
                    praca nawet do domu przynosiłam papiery a w nocy nie miałam już siły na
                    siedzenie przy kompie.Zauważyłam że nasze forum jest najliczniej oblegane - no
                    no w lipcu to chyba poprawimy malejący stan demograficznywinkDziś za to nie mogę
                    sobie znaleźć miejsca, jutro ide na kontrolne miesięczne badania do lekarza i
                    wprawdzie nic złego się nie dzieje, to jednak od dwóch dni mam jakieś obawy aż
                    momentami staje mi gula w gardle, ale mam nadzieje że jutro rozwieję swoje
                    obawy. Ale może mój zły nastrój wynika z tego, że męża widuje co weekend a
                    teraz to nie będzie go prawdopodobnie aż 3 tygodniesad.Tak wogóle to nie mogę
                    się doczekać ruchów, bo niestety jeszcze nic nie czuje i chociaż wiem że to
                    norma bo termin mam na 11.07.2005 to się niecierpliwie.
            • agata65 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 10:05
              Witam jeszcze raz. Niestety mam już 29 lat, to moje pierwsze dziecko ( i jeden
              Aniołek ), mieszkam w województwie lubuskim, a konkretnie w Torzymiu. Pracuję w
              szkole podstawowej, uczę klasy 1wsze, 2ie i 3cie. Pozdrawiam jeszcze raz
              wszystkie mamy, Zyczę dużo ciepełka
    • sylka75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 12:47
      Jestem gdzies pomiedzy 15 a 17 tygodniem ciazy - tak czy inaczej termin mam na
      lipiec. Dziwna sytuacja. Wedlug daty ostatniej miesiaczki powinnam byc w 16
      tygodniu i 2 dniu, natomiast wedlug pierwszego usg jestem w 14 tygodniu i 3
      dniu. To usg robilam 6 tygodni temu. Co jest bardziej wiarygodne? Dwa tygodnie
      to bardzo duza roznica...
      Od jakichs trzech tygodni znow czuje ze zyje - mdlosci minely, sennosc tez,
      poki co nie mam zadnej zgagi, ani problemow z zaparciami. Brzuszek jest juz
      spory - kupilam sobie dzinsowe ogrodniczki w H&M - polecam, sa bardzo wygodne!
      Maja obnizony pas, dwa rzedy guziczkow po bokach, a dodatkowo na brzuchu
      material jest rozciagliwy. Powinny wystarczyc na cala ciaze. No i co wazne - sa
      ladne, nie wygladam w nich jak w worku pokutnym! Polecam tez sklep internetowy
      www.happymum.pl - jesli przed ciaza lubilyscie wygodne, raczej sportowe
      ciuszki, bedziecie zachwycone.
      Czekam na porade doswiadczonych - co pewniejsze, data ostatniej miesiaczki czy
      termin wychodzacy z usg?
      sylka
      • magda101 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 15:38
        Witam

ja też kupiłam ogrodniczki w H&M. pewnie te same, o których sylka pisze, sa
        super (cena 179 zł)
        w happymum.pl też rzeczy mi się podobają, ale chyba zaczekam aż wprowadzą nową
        wiosenną kolekcję
        pozdrawiam
        magda
        • songue Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 16:34
          hej dziewczyny
          ja mam termin na 20-tego ale to tylko wg lekarza. pierwsze usg pokazalo ze maly
          jest o 2-3 tyg starszy niz powinien byc... a wiec chyba na badania bardziej bde
          liczyla. niby to druga ciaza a wydaje mi sie ze wiem mniej niz podczas
          pierwszej!!!!!
          a do tego te ruchy! dziewczyny: czy to mozliwe zeby juz w trzecim mies czuc
          dzidziusia?? czuje go codziennie od jakiegos juz czasu! nawet moj maz juz
          poczul! a pamietam ze w pierwszej ciazy to bylo DUZO pozniej!!
          uspokojcie mnie troche, co?
          sonja
          • lilian_ka Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 17:27
            Witam smile Ja mam termin dopiero 30 lipca, czyli zaczynam wlasnie 15tc. To moje
            pierwsze dzieciatko, jestem z W-wy a mam 26 lat.

SYLKA75 - wazniejszy jest termin porodu, a tym samym wiek twojej ciazy wedlug
            USG, bo wedlug OM jest tylko orientacyjnie. Jesli masz 2 tygodnie roznicy to
            znaczy ze mialas pozniej owulacje, zdarza sie, nie ma czym sie martiwc.

BOMBELEK - jesli chodzi o te bole z jednej strony podbrzusza to mialam
            dokladnie to samo. Tez praktycznie tylko jedna strona, bol podobny do kolki,
            nasilal sie bardzo np. przy kichnieciu. Bardzo sie martwilam, bylam pewna ze
            mam torbiel, a na USG nic nie wyszlo. Nic zupelnie tam nie ma, jak powiedzial
            pan doktor (a chodze do dr Makowskiego, wiec mu calkowicie ufam). I wiesz, ze
            jakos mniej mnie juz boli smile A w kazdym razie tlumacze sobie ze tak
            najwyrazniej ma byc i sie nie przejmuje. I Tobie radze to samo, choc oczywiscie
            skonsultuj przy okazji z lekarzem.

POZDRAWIAM WSZYSTKIE LIPCÓWECZKI, macie juz brzuszki??? Bo ja taki malutki, ale
            jest i nei mogę sie doczekac na wiekszy smile))
            • frida27 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 18:25
              Cześć Wszystkim przyszłym mamciom.
              Napiszcie czy któraś z was jest może z Wrocławia.
              Ja mieszkam we Wrocławiu i chciałaby się czegoś dowiedzieć o tutejszych
              szpitalach. Moja dzidzia już sie wierci w brzuszku i cieszy mnie to bardzo.
              Ja mam te same objawy co Wy przy kichnięciu a najbardziej jak zakaszlę to bardzo
              boli mnie z prawej strony. Lekarz powiedział mi że to nic groźnego ale zalecił
              że jak bedzie mnie bolała to mam wziąść No-Spę.
              Pozdrawiam

• sylka75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 18:41
              dzieki lilian_ko! ten termin jest dla mnie bardzo wazny, mam nadzieje, ze
              drugie USG potwierdzi, ze dzideczek jest mlodszy niz wynika z OM! Zwlaszcza, ze
              gdy robilam pierwszy test ciazowy, 2 tygodnie po spodziewanej M - wynik byl
              negatywny, a dopiero po kolejnych 2 tygodniach zobaczylam dwie kreseczkismile
        • sylka75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 18:44
          tak, tak - te same ogrodniczki, 179 pln - zgadza sie, naprawde sa super, juz
          nic innego w ogole nie zakladamwink
    • joagab Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 17:24
      cześć dziewczynki!!!! a ja byłam w piątek u lekarza, i widziałam dzidziusia,
      ruszał się ale mało, może ze względu na późną porę (ok 20)? dzidzius robi
      niesamowite postępy od ostatniego usg (7.01). jestem pod wrazeniem. zauwazyłam
      że piszecie głownie przed południem, chyba macie dostęp w pracy, ja niestety
      nie, więc tylko czytam i się dopisuję wieczorkiem...aha, gin powiedział mi że
      mam termin wg om i usg idealnie ten sam tzn 23.07. a propos zachcianek - ja mam
      na frytki i placki ziemnaiczane.... pozdrowienia! asia i dzidzius 15 tc 4dzien
      (a jest ktos z małopolski??)
      • agata65 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 18:42
        Jeśli chodzi o ból, to wczoraj też bardzo bolał mnie brzuch, po prawej stronie,
        jakby jajniki, czy kolka...Wzięłam nospę i przeszło. Nawet nie mogłam swobodnie
        podnieść nogi do góry. Ale na szczęście minęło i nie trwało długo. Całuski
      • ancherka5 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 08:52
        Witam bardzo serdecznie ja też mam termin na 23 lipca i jestem z Jaworzna.
    • marysia251 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 30.01.05, 20:17
      Witam wszystkie przyszłe mamy
      od razu napiszę, że ja nie jestem lipcóweczką 2005, tylko byłam jeszcze nie tak
      dawno lipcóweczka 2004. Pamietam, jak tez wpisywałam się na takie dyskusje, ajk
      wymieniałyśmy swoje przemyślenia i troski o poród i dzidziusia z mamami.
      Wspominam to wszystko z sentymentem, tym wiekszym, że jak patrzę na moje prawie
      7 miesięczne maleństwo, to aż mi się robi ciepło na sercu. Bardzo przeżywałam
      poród, wiedziałam, ze mam duże szanse na cc, z uwagi na ścieśniona miednicę,
      potwierdziło się. Miałam cc na Solcu. Pisałam o tym kiedyś, nie będe sie
      powtarzać. Powiem tylko, na pewno nie będe tam rodziła drugi raz.
      A z późniejszych spraw, Na początku jest cięzko, noce zarwane, nie bardzo
      wiadomo, jak sobie zorganizowac życie z dzieciaczkiem, potrzeba czasu i poomocy
      osób trzecich, przede wszystkim męza, aby sobie poradzić. czas bardzo szybkio
      leci, dzieciaczek rośnie, każdego dnia widać, jak coś innego potrafi, jak się
      rozwija. To największe szczęście. Warto na pewno dobrze się przygotować i
      korzystać z porad mam juz mających dzieci, ale nie rodzących np 10, 15 lat
      temu, bo dużo się zmieniło.

Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę lekkich porodów i zdrowych cudownych
      dzieciaczków.
      Ja urodziłam córeczkę - Ingusię - 9 lipca 2004 r.
      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 08:30
        Witam wszystkie mamy w ostatni dzień stycznia smile)
        Witam "nowe" i te, które juz odwiedzały to forum smile
        U mnie trwa 17 tydzień, czekam na wyniki badań krwi zwłaszcza na przeciwciała.
        Za 2 tygodnie wizyta u lekarza i mam nadzieje usg.
        Pisłam wcześniej że również mam konflikt serologiczny i Tak jak pisała któraś z
        poprzedniczek (przepraszam, nie zapamietałam ksywki) tez dostałam po pierwszym
        poronieniu immunoglobinę, wiec teraz mniej sie martwie. Badania jednak na
        przeciwciała robie tak jak zlecił lekarz. W końcu chyba wie co robi smile)
        Myśle że nie trzeba sie zbytnio przejmować tym konfliktem.
        Pociesza mnie to ze tez jestem dzieckiem urodzonym z "konfliktowego"
        małżeństwa, nic sie złego ze mna nie działo. A było to trzydzieści lat temu.
        moja mama chodziła częściej niż ja teraz na badania na przeciwciała. Jak widac
        medycyna poszła na przód smile
        Pozdrawiam serdecznie smile)
        /dzia/ Anka
    • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 09:32
      CZesc Dziewczyny smile Melduje sie ale popisze troszke pozniej bo mam sporo pilnej
      pracy. Poki co moje spostrzezenia przez weekend:
      1) coraz trudniej mi wsiasc za kierownice (ubran 3 tony, plaszcz sie nie
      dopina, generalnia robi sie ciasnosmile )))
      2) cos mi latalo w srodku brzuszka po wczorajszym dobrym obiedzie - moze to
      dzidzius sie cieszyl razem ze mna smile) niestety od tego momentu juz nic nie
      poczulam sad
      3) chyba wpadam w paranoje - mam tygodnie ze jestem pewna, ze wszystko bedzie
      super, dobrze i jestem spokojna a czasem jak mnie najdzie to... Ostatnia
      paranoja - byli u nas w sobote znajomi z coreczka ok 3 lat (chodzi do
      przedszkola) i mala kleila sie do mnie (ciocia dawala dobre ciacho), niestety
      troche kaszlala a po ich wyjsciu wpadalm w paranoje ze dzieci w przedzkolu
      czetso choruja na cytomegalie - i co teraz?
      Chyba wezme sie za prace to przestane myslec !

Pozdrawiam i do spisania pozniej smile
      Monia i maluszek
      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 09:44
        Monia,
        u nas byl dwulatek ktory nie chodzi jeszcze do przedszkola a tez po wyjsciu
        malucha zaczelam sie zastanawiac jakie choroby dzieci przenosza. Najbardziej
        boje sie różyczki bo takowej sama nie mialam a w ciazy jest baaaardzo
        niebezpieczna. Mysle ze dobrze to nazwalas - paranoje smile))

Widzisz Monia, zaczyna nam coś w brzuszkach latac i bulgotać smile) Mnie sie
        zdarza to coraz częściej, dzisiaj rano po śniadanku Maluch fikał zadowolony smile)
        Bedzie sie to zdarzało częściej ale nie wiem kiedy zaczniemy odczuwać wyrazne
        kopniaki smile)

A za kierownicą faktycznie robi sie ciasno smile)
        Chociaż jak sie ostatnio ważyłam i mierzyłam to schudłam jakis kg i spadło mi z
        brzuszka jakieś 2 cm. Moze zwyczajnie mniej zjadłam ?? a moze to jakaś
        nieprawidłowośc ??? Zaczynam sie powaznie zastanawiać ... Tym bardziej że coś
        mniej ostatnio jem, apetytu jakoś nie mam sad(

Pozdrawiam Lipcóweczki
        /dzia
    • 7venezia jeszcze :) 31.01.05, 09:43
      Wlasnie przeczytalam na onecie:
      TYTUL: Lato już od kwietnia, 35 st. w czerwcu
      30 stopni Celsjusza w maju, 35 st. w czerwcu i po 30 st. w lipcu i w sierpniu.
      Na szczęście nie doznamy szoku termicznego, bo do upałów będziemy przyzwyczajać
      się powoli. Już w kwietniu będzie 25 stopni, a potem czekają nas prawdziwie
      gorące majówki. Podczas długiego majowego weekendu, między 1 a 3 maja,
      termometry rozgrzeją się nawet do 30 stopni. Przejdą majowe burze - głośne i
      ulewne, ale na szczęście rzadkie. One przyniosą nam pożądaną ochłodę, ale nie
      na długo, bo już w czerwcu obowiązkowo nakładamy na głowę lekkie kapelusze,
      ciało smarujemy olejkami: powietrze osiągnie temperaturę 35 stopni! -
      zapowiada "Fakt".

"To będzie najgorętszy miesiąc lata" - mówi synoptyk Grzegorz Gumiński. Ale w
      lipcu i sierpniu też możemy się spodziewać upałów dochodzących do 30 stopni.
      Może być jeszcze upalniej, jeśli namiesza El Nino. I znów fale upałów będą
      przeplatane obfitymi, ale nieczęstymi burzami. Po co więc wybierać się na urlop
      w odległe i drogie tropiki? Tropiki będą u nas - przewiduje gazeta.

I co Wy na to? A my z wielkimi brzuszkami - chyba troche spuchniemy!

Pozdrawiam,
      monia
      • paris4 Re: jeszcze :) 31.01.05, 10:10
        Uff całe szczęście nie wierzę w długoterminowe prognozy pogody a już na pewno
        nie temu co wypisuje "Fakt", bo zaczęłabym się bacsmile)) A tak na serio to będzie
        co będzie i trzeba sobie poradzic ja planuję jeśli będą faktycznie duże upały
        wyjechac z maleństwem na wieś do rodziny - mają dom nad jeziorem - zawsze to
        przyjemniej niż kisic się w blokusmile) To zależy też jak będę sobie radziła jako
        świeżo upieczona mamasmile))
        Ja też od czasu do czasu wpadam w paranoję i nachodzą mnie najczarniejsze
        myśli. Ostatnio na tapecie jest łożysko przodujące - mam łożysko umieszczone na
        przedniej ścianie macicy i łożysko przodujące jest moją obsesjąsad(( No cóż my
        ciężarówki chyba zawsze sobie jakiś problem wynajdziemy a ja już na pewno.
        Co do brzucha to u mnie braksmile)) Szczerze mówiąc jakoś specjalnie się tym nie
        przejmuję i jakoś mi się nie śpieszy - kupiłam kilka par spodni, ale muszą
        jeszcze poczekac. Zresztą nie ma co ukrywac, że wolałabym jak najdłużej
        pozostac przy "normalnych" ciuchach.
        Ruchy - no cóż też często przelewa mi się coś w brzuchu i faktycznie brzuszek
        się porusza jak położę rękę, ale ja nie interpretuję tego jako ruchy dzidzi bo
        tak mam prawie od początku ciąży. Więc czekam, ale specjalnie się na tym nie
        skupiam żeby nie zwariowac. Wiem, że jak to będzie to to po prostu będę
        wiedziała.
        Na razie skupiam się na studiach bo dzisiaj mam pierwszy egzamin w tej sesji i
        nie śpię już od 5.00sad(( Trzymajcie kciuki
        pozdrawiam Agata 15tc
        • dzia74 Re: jeszcze :) 31.01.05, 10:15
          też zamierzam wyjechac poza Śląsk jak urodzę ale czy wyjade to sie okaze jak
          sobie radze i czy wszystko będzie w porzadku (oby).
          Taka pogoda na ostatnie dni ciąży chyba bedzie nam przeszkadzać, ale szczerze
          mówiąć lubię ciepełko i mam nadzieje ze ie bede zbytnio klęłasmile))
          Ciesze sie ze mam termin na poczatek lipca (mam nadzieje ze urodze w terminie)
          to bede mogla jeszcze przez ok dwa miesiace spokojnie kozystac z dobrodziejstw
          lata bez lokatora w brzuszku smile)
          Pozdrawiam smile)
      • paris4 Re: Propozycja 31.01.05, 10:13
        Dziewczyny jest nas tak dużo, że zaczynam się gubic kto jest kimsmile)Zaczyna się
        robic lekkki chaos. Może lepiej się poznamy jeśli stworzymy listę Lipcówek?
        Można tam wpisac wiek, termin porodu, później płec dziecka i imię, miasto z
        którego jesteśmy, swoje imię - oczywiście każda wpisze tyle ile będzie chciała.
        Co Wy na to?
        pozdrawiam Agata 15tc
        • dzia74 jestem za !!!! 31.01.05, 10:20
          zaczynam zatem smile))
          dzia 74 ma na imię Anka,
          mieszkam w Katowicach,
          termin na 09.07. (17 tydzień 2 dni)

płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
          imię nie wymyslone sad
          Pewnie po porodzie powiem więcej na temat dziecka smile))
          • 7venezia Re: jestem za !!!! 31.01.05, 10:48
            Ania, zrobilam post "lista lipcoweczek", dopisalam Cie tam smile))
            pozdrowionka

p.s. ja tez lubie ciepelko!
            • dzia74 Re: jestem za !!!! 31.01.05, 10:58
              Monia, tak chyba faktycznie będzie bardziej przejzyście smile)
              Dzieki smile)
              • 7venezia Re: jestem za !!!! 31.01.05, 11:13
                tez tak myslalam, ale chyba nie wyszlo sad
                ake przynajmniej dowiemy sie wiecej o nas wszystkich smile
                Ania, masz problemy z oddychaniem? ja ledwo lapie powietrze, dysze i sapie.
                • dzia74 Re: jestem za !!!! 31.01.05, 11:17
                  Monia,
                  nie mam problemów z oddychaniem jak do tej pory,
                  ale wcześniej miałam ucisk na klatce piersiowej, jakby
                  mi ktoś całym ciężarem usiadł i skakał. Taki ból niby
                  kolka, uciązliwy dosyć...
                  Na szczeście od jakiś dwóch tygodni przeszło mi.

Monia, może powinnaś zadzwonić do lekarza ???
                  • 7venezia Re: jestem za !!!! 31.01.05, 11:46
                    wiesz, chyba tak zrobie. znalazlam na niemowle.onet.pl ze od 16 tyg moga sie
                    zdarzac takie przypadlosci (woda sie zbiera w plucach) ale mi sie naprawde
                    kiepsko oddycha. dzieki za rade smile

juz mam dosyc tej zimy!!!!!
                    • dzia74 Re: jestem za !!!! 31.01.05, 12:02
                      Masz rację, ta zima tez nam sie daje we znaki.
                      Tyle na siebie zakładac to faktycznie można stracić dech.
                      Nie martw się, jeśli tak sie moze zdarzac to znaczy ze nie nalezy
                      panikowac. Dla spokoju swojego jednak zadzwon do lekarza.
          • dagu75 Re: jestem za !!!! 01.02.05, 13:41
            Mam na imie Dagmara
            Jestem z Płocka
            termin na 18 lipca
            mam nadzieje, że dziewczynka, bedzie Zuzanna, to bedzie drugie, pierwsza jest 3-
            letnia weronika
        • dagu75 Re: Propozycja 31.01.05, 10:24
          Nowy wątek, czy tu pod starym?Daga
          • dzia74 Re: Propozycja 31.01.05, 10:27
            Dagusia,
            pisz pod starym najlepiej pod "jestem za" zeby mozna łatwiej znaleźć jak sie
            pogubimy znowu smile))
      • dagu75 Przeżyjemy!!! 31.01.05, 10:20
        Poprzednią ciążę chodziłam w lecie ( końcówka ciąży ) i było potwornie gorąco i
        wszystko jest do wytrzymania. Pomyślcie, że ubranek trzeba mało na siebie
        wkladać, krótkie spodenki, koszulka i klapki. to przewaga ;lata. W pracy
        ujdzie, a w wolne można iść nad wodę. Mam szczęście, bo mieszkam w Płocku i u
        nas sporo jezior, mam dziecko, którego naturalnym drugim środowiskiem jest woda.
        poza tym też odczuwam kłucia, kładę się na chwilę i jest ok. nospę mam , ale
        jeszcze nie musiałam brać. za tydzień idę na wizytkę, muszę zrobić badanie, nie
        lubie kłucia.
        Spać nadal lubię. Mogłabym spać cały dziń. Tylko wizja pracy wyciąga mnie z
        łózka, wstaję, bo muszę, poza tym tu mam komputer, od kiedy domowy padł, ten
        mnie ratuje.
        lakieruja mi podłoge w nowym domku, więc mam co najmniej tydzień z głowy.
        Na razie.Daga
    • 7venezia LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 10:46
      1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07. (17 tydzień
      2 dni)
      imię nie wymyslone sad

2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca choc wg
      ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07
      Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo smile))
      • kamaha Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 10:54
        kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i jestem na
        dobrej drodze zmiany miejsca zamieszkania na nieco ładniejsze
        To moja druga ciąża, termin wg OM 24lipiec wg USG 14 lipiec.
        płeć nieznana - będzie niespodzianka.
        Pierworodna Hania ma 27 miesiecy

Magda
      • magda101 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 11:02
        >
        2 dni)
        imię nie wymyslone sad

Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo

3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, poznań
      • paulinawk Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 11:02
        7venezia napisała:

> 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07. (17
        tydzień
        >
        > 2 dni)
        > płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
        > imię nie wymyslone sad
        > Pewnie po porodzie powiem więcej na temat dziecka smile))
        >
        > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca choc wg
        > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07
        > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo smile))

3. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca
        Jeszcze niewiadomo kto mieszka w brzusiusmile
        • sprezyna23 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 11:19
          sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej mały Oliwier,
          15tyg.6dni.-Katowice. Term. na 27 Lipca.
          Pozdrawiam
          • lilian_ka Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 11:45
            Dziewczyny, ale dopisujcie się do JUZ WPISANYCH lipcowek, bo tak to sie robi
            jeszcze wiekszy chaos smile
            • lilian_ka Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 11:48
              >
              2 dni)
              imię nie wymyslone sad

4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca

5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30.VII
              • bombeleek Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 12:07

tydzień
                > >
                > 2 dni)
                > imię nie wymyslone sad
                >
                > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo
                >
                > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, poznań
                >
                > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca
                > Jeszcze niewiadomo kto mieszka w brzusiusmile
                >
                > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30.VII

6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1 lipca i
                jeszcze nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka
                • 7venezia LISTA LIPCOWECZEK 2005 - dopisuje Magde i Age 31.01.05, 12:15
                  1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07. (17
                  tydzień 2 dni)
                  imię nie wymyslone sad

7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i jestem na

8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej mały Oliwier,

• kruszyna10 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 - dopisuje Magde i Ag 31.01.05, 13:21
                    tydzień 2 dni)
                    imię nie wymyslone sad

9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin porodu
                    według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może poznamy
                    • karotka11 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 - dopisuje Magde i Ag 31.01.05, 14:06
                      tydzień 2 dni)
                      imię nie wymyslone sad

9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin porodu
                      według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może poznamy

10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwie
                      poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewności co do
                      płci.
                      • paris4 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 14:30
                        karotka11 napisała:

> tydzień 2 dni)
                        > imię nie wymyslone sad
                        >
                        > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo
                        >
                        > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, poznań
                        >
                        > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca
                        >
                        > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30.VII
                        >
                        > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1 lipca i
                        > jeszcze nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka
                        >
                        > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i jestem na
                        > dobrej drodze zmiany miejsca zamieszkania na nieco ładniejsze
                        >
                        > To moja druga ciąża, termin wg OM 24lipiec wg USG 14 lipiec.
                        > płeć nieznana - będzie niespodzianka.
                        > Pierworodna Hania ma 27 miesiecy
                        >
                        > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej mały
                        Oliwier,
                        >
                        > 15tyg.6dni.-Katowice. Term. na 27 Lipca.
                        >
                        > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin porodu
                        > według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może
                        poznam
                        > y
                        >
                        >
                        > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwie
                        > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewności co do
                        > płci.

11. paris4- Agata, lat 25, Szczecin. Termin 09.07.2005. Płec nie znana (na
                        razie)
                        • ancherka5 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 14:36
                        • iks_75 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 14:39
                          paris4 napisała:

> karotka11 napisała:
                          >
                          > > 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07. (17
                          > > tydzień 2 dni)
                          > > płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                          > > imię nie wymyslone sad
                          > > Pewnie po porodzie powiem więcej na temat dziecka smile))
                          > >
                          > > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca choc wg
                          >
                          > > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07
                          > > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo
                          > >
                          > > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, poznań
                          > >
                          > > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca
                          > > Jeszcze niewiadomo kto mieszka w brzusiusmile
                          > >
                          > > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30.VII
                          > >
                          > > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1 lipca
                          > i
                          > > jeszcze nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka
                          > >
                          > > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i jeste
                          > m na
                          > > dobrej drodze zmiany miejsca zamieszkania na nieco ładniejsze
                          > >
                          > > To moja druga ciąża, termin wg OM 24lipiec wg USG 14 lipiec.
                          > > płeć nieznana - będzie niespodzianka.
                          > > Pierworodna Hania ma 27 miesiecy
                          > >
                          > > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej mały
                          > Oliwier,
                          > >
                          > > 15tyg.6dni.-Katowice. Term. na 27 Lipca.
                          > >
                          > > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin porod
                          > u
                          > > według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może
                          > poznam
                          > > y
                          > >
                          > >
                          > > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwie
                          > > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewności c
                          > o do
                          > > płci.
                          >
                          > 11. paris4- Agata, lat 25, Szczecin. Termin 09.07.2005. Płec nie znana (na
                          > razie)

12. iks_75 czyli Aneta, lat 29/30, W-wa. Ciąża druga, ale poprzednia zakończona
                          poronieniem w 9 tc. Termin wg OM 23.07.2005, wg ost usg 13.07.2005. Płeć na
                          razie nie jest znana.
                        • ancherka5 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 14:40
                          paris4 napisała:

> karotka11 napisała:
                          >
                          > > 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07. (17
                          > > tydzień 2 dni)
                          > > płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                          > > imię nie wymyslone sad
                          > > Pewnie po porodzie powiem więcej na temat dziecka smile))
                          > >
                          > > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca choc wg
                          >
                          > > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07
                          > > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo
                          > >
                          > > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, poznań
                          > >
                          > > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 lipca
                          > > Jeszcze niewiadomo kto mieszka w brzusiusmile
                          > >
                          > > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30.VII
                          > >
                          > > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1 lipca
                          > i
                          > > jeszcze nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka
                          > >
                          > > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i jeste
                          > m na
                          > > dobrej drodze zmiany miejsca zamieszkania na nieco ładniejsze
                          > >
                          > > To moja druga ciąża, termin wg OM 24lipiec wg USG 14 lipiec.
                          > > płeć nieznana - będzie niespodzianka.
                          > > Pierworodna Hania ma 27 miesiecy
                          > >
                          > > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej mały
                          > Oliwier,
                          > >
                          > > 15tyg.6dni.-Katowice. Term. na 27 Lipca.
                          > >
                          > > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin porod
                          > u
                          > > według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może
                          > poznam
                          > > y
                          > >
                          > >
                          > > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwie
                          > > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewności c
                          > o do
                          > > płci.
                          >
                          > razie)
                          >
                          > 12. ancherka5 - Ania, 25 latek, Jaworzno. Termin 24.07.2005. Płec będzie
                          niespodzianeczką (no chyba, ze ciekawość wygra)
                          • monika78gda Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 15:05
                            ancherka5 napisała:

> paris4 napisała:
                            >
                            > > karotka11 napisała:
                            > >
                            > > > 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07.
                            > (17
                            > > > tydzień 2 dni)
                            > > > płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                            > > > imię nie wymyslone sad
                            > > > Pewnie po porodzie powiem więcej na temat dziecka smile))
                            > > >
                            > > > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca ch
                            > oc wg
                            > >
                            > > > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07
                            > > > Plec jeszcze nie znana a brzuszek rosnie i sterczy hardo
                            > > >
                            > > > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, pozna
                            > ń
                            > > >
                            > > > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 l
                            > ipca
                            > > > Jeszcze niewiadomo kto mieszka w brzusiusmile
                            > > >
                            > > > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30
                            > .VII
                            > > >
                            > > > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1
                            > lipca
                            > > i
                            > > > jeszcze nie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka
                            > > >
                            > > > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i
                            > jeste
                            > > m na
                            > > > dobrej drodze zmiany miejsca zamieszkania na nieco ładniejsze
                            > > >
                            > > > To moja druga ciąża, termin wg OM 24lipiec wg USG 14 lipiec.
                            > > > płeć nieznana - będzie niespodzianka.
                            > > > Pierworodna Hania ma 27 miesiecy
                            > > >
                            > > > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej ma
                            > ły
                            > > Oliwier,
                            > > >
                            > > > 15tyg.6dni.-Katowice. Term. na 27 Lipca.
                            > > >
                            > > > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin
                            > porod
                            > > u
                            > > > według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc
                            > może
                            > > poznam
                            > > > y
                            > > >
                            > > >
                            > > > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwi
                            > e
                            > > > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewno
                            > ści c
                            > > o do
                            > > > płci.
                            > >
                            > > 11. paris4- Agata, lat 25, Szczecin. Termin 09.07.2005. Płec nie znana (n
                            > a
                            > > razie)
                            > >
                            > > 12. ancherka5 - Ania, 25 latek, Jaworzno. Termin 24.07.2005. Płec będzie
                            > niespodzianeczką (no chyba, ze ciekawość wygra)
                            13. monika78gda - Monika, lat 26, Gdańsk, termin 4.07, plci nie ustalono,
                            imiona w trakcie pertraktacji
                          • marianna0077 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 15:23

1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07.
                            (17
                            tydzień płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                            imię nie wymyslone sad

2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca ch
                            oc wg

ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07Plec jeszcze nie znana a
                            brzuszek rosnie i sterczy hardo

3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, pozna
                            ń

4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 ipca

5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30
                            .VII
                            6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1
                            lipca
                            i

7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i
                            jeste
                            m na

8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej ma ły
                            Oliwier,

9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin
                            porod
                            u
                            według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może
                            poznam
                            y

10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwi
                            e
                            poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewno
                            ści c
                            o do
                            płci.

razie)

12. ancherka5 - Ania, 25 latek, Jaworzno. Termin 24.07.2005. Płec będzie
                            13. marianna0077 - Małgorzata, 27 lat, Kraków, data porodu wg OM 24.07.05,
                            ciąża trzecia, ale dzidziuś będzie pierwszy (Marianna lub Jeremi)
                            • monika78gda Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 15:32
                              marianna0077 napisała:

>
                              >
                              > 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07.
                              > (17
                              > tydzień płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                              > imię nie wymyslone sad
                              >
                              > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca ch
                              > oc wg
                              >
                              > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07Plec jeszcze nie znana
                              a
                              > brzuszek rosnie i sterczy hardo
                              >
                              > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, pozna
                              > ń
                              >
                              > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 ipca
                              >
                              > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30
                              > .VII
                              > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1
                              > lipca
                              > i
                              >
                              > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i
                              > jeste
                              > m na
                              >
                              >
                              > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej ma ły
                              > Oliwier,
                              >
                              >
                              > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin
                              > porod
                              > u
                              > poznam
                              > y
                              >
                              >
                              > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwi
                              > e
                              > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewno
                              > ści c
                              > o do
                              > płci.
                              >
                              > razie)
                              >
                              > 13. marianna0077 - Małgorzata, 27 lat, Kraków, data porodu wg OM 24.07.05,
                              > ciąża trzecia, ale dzidziuś będzie pierwszy (Marianna lub Jeremi)
                              % dzieki Małgosia ze mnie pominelas
                              14. monika78gda - Monika, lat 26, Gdańsk, termin 4.07, plci nie ustalono,
                              • la_zebra Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 15:50
                              • la_zebra Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 15:58
                                Trochę się pogubiło po drodze, więc uzupełniłam i lista jest chyba kompletna :-
                                ))

1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07.
                                (17
                                tydzień płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                                imię nie wymyslone sad

2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca ch
                                oc wg

ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07Plec jeszcze nie znana a
                                brzuszek rosnie i sterczy hardo

3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, pozna
                                ń

4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 ipca

5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30
                                .VII
                                6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1
                                lipca
                                i

7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i
                                jeste
                                m na

8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej ma ły
                                Oliwier,

9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin
                                porod
                                u
                                według OM i USG 11.07.2005 - płeć nieznana ale USG 21.02.2005 więc może
                                poznam
                                y

10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwi
                                e
                                poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewno
                                ści c
                                o do
                                płci.

razie)

12. ancherka5 - Ania, 25 latek, Jaworzno. Termin 24.07.2005. Płec będzie
                                13. marianna0077 - Małgorzata, 27 lat, Kraków, data porodu wg OM 24.07.05,
                                ciąża trzecia, ale dzidziuś będzie pierwszy (Marianna lub Jeremi)
                                14. iks_75 czyli Aneta, lat 29/30, W-wa. Ciąża druga, ale poprzednia zakończona
                                poronieniem w 9 tc. Termin wg OM 23.07.2005, wg ost usg 13.07.2005. Płeć na
                                razie nie jest znana
                                15. monika78gda - Monika, lat 26, Gdańsk, termin 4.07, plci nie ustalono,
                                16. la_zebra, czyli Bogna, zwana Bodzią, lat 29 (za pare tygodni 30..)
                                Warszawa, termin wg OM - 17.07.2005- pierwszy dzidziuś - Jagna lub Antoni (to
                                ostatnie w trakcie pertraktacji wink)
                                • aniusia_u Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 18:01
                                • aniusia_u Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 18:02
                                  17. aniusia_u ,Anka rocznikowo 27lat, Mińsk mazowiecki, termin 5lipiec ,
                                  • jolanda79 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 18:13
                                    jolanda79 -Jolka w marcu skończę 26 lat,jestem mamą 2 letniego Piotrusia;termin mam na 7.07 -mieszkam w Żyrardowie
                                  • jolanda79 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 18:15
                                    aniusia_u napisała:

> 17. aniusia_u ,Anka rocznikowo 27lat, Mińsk mazowiecki, termin 5lipiec ,

>jolanda79 -Jolka w marcu skończę 26 lat,jestem mamą 2 letniego Piotrusia;termin mam na 7.07 -mieszkam w Żyrardowie
                                • dagu75 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 01.02.05, 13:46
                                  la_zebra napisała:

> Trochę się pogubiło po drodze, więc uzupełniłam i lista jest chyba
                                  kompletna :
                                  > -
                                  > ))
                                  >
                                  > 1. dzia 74 ma na imię Anka, mieszkam w Katowicach, termin na 09.07.
                                  > (17
                                  > tydzień płeć dziecka - ponoć chłopak smile)
                                  > imię nie wymyslone sad
                                  >
                                  > 2. 7venezia - Monika, lat 27, pierwszy dzidzius, termin 15 lipca ch
                                  > oc wg
                                  >
                                  > ostatniego USG niecaly tydzien wczesniej czyli 9-10.07Plec jeszcze nie znana
                                  a
                                  > brzuszek rosnie i sterczy hardo
                                  >
                                  > 3. magda 101, magda lat 28, pierwsze dziecko, termin 2 lipca, pozna
                                  > ń
                                  >
                                  > 4. paulinawk - paulina,lat 26,Poznań,pierwszy dzidziulek,termin 4 ipca
                                  >
                                  > 5. lilian_ka - Marta, 26 lat, Warszawa, pierwsza dzidzia, termin 30
                                  > .VII
                                  > 6. bombeleek mam na imię Marzena, 25 lat, pierwsza ciąża, termin 1
                                  > lipca
                                  > i
                                  >
                                  > 7. kamaha, czyli magda , 32 lata, mieszkam w Wałbrzychu od 4 lat i
                                  > jeste
                                  > m na
                                  >
                                  >
                                  > 8. sprezyna23-Agnieszka, lat 24, druga ciąża, najprawdopodobniej ma ły
                                  > Oliwier,
                                  >
                                  >
                                  > 9.Kruszyna10-Baśka, lat 24 (jeszcze przez niecały miesiąc), termin
                                  > porod
                                  > u
                                  > poznam
                                  > y
                                  >
                                  >
                                  > 10.karotka11-Iwona, lat 29, Warszawa. Właściwie to 3 ciąża, ale dwi
                                  > e
                                  > poprzednie to aniołki. Termin na 31.07.2005. Ciągle żyję w niepewno
                                  > ści c
                                  > o do
                                  > płci.
                                  >
                                  > razie)
                                  >
                                  > 13. marianna0077 - Małgorzata, 27 lat, Kraków, data porodu wg OM 24.07.05,
                                  > ciąża trzecia, ale dzidziuś będzie pierwszy (Marianna lub Jeremi)
                                  > 14. iks_75 czyli Aneta, lat 29/30, W-wa. Ciąża druga, ale poprzednia
                                  zakończona
                                  >
                                  > poronieniem w 9 tc. Termin wg OM 23.07.2005, wg ost usg 13.07.2005. Płeć na
                                  > razie nie jest znana
                                  > 15. monika78gda - Monika, lat 26, Gdańsk, termin 4.07, plci nie ustalono,
                                  > imiona w trakcie pertraktacji
                                  > 16. la_zebra, czyli Bogna, zwana Bodzią, lat 29 (za pare tygodni 30..)
                                  > Warszawa, termin wg OM - 17.07.2005- pierwszy dzidziuś - Jagna lub Antoni (to
                                  > ostatnie w trakcie pertraktacji wink)
                                  17. dagu75 - Dagmara, w sierniu kończę 30.
                                  Jestem z Płocka
                                  termin na 18 lipca
                                  mam nadzieje, że dziewczynka, bedzie Zuzanna, to bedzie drugie, pierwsza jest 3-
                                  letnia weronika

• sylwina75 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 01.02.05, 09:32
                  Witajcie, ja mam na imię Sylwia, mieszkam w Świętochłowicach, termin na 08.07 -
                  czyli 17 tydzień i 3 dni. Płeć jeszcze nieznana ale mam nadzieję, że będzie
                  Martynka - jeżeli będzie chłopak, to też oki
      • sylka75 Re: LISTA LIPCOWECZEK 2005 31.01.05, 20:39
        Mam na imie Sylwia, mam 30 lat, mieszkam w Gdansku. To bedzie moje pierwsze
        dziecko, urodzi sie: wedlug OM 15 lipca, wedlug USG 28 lipca. Plci jeszcze nie
        znam, ale imiona juz przygotowane, bedzie Michalina albo Jarema.
    • avve Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 12:19
      Hej Wam wszystkim! ja mam termin na 18.07 lipca, siedze w pracy i czekam na 15,
      kiedy w koncu pojade do domku i przytule sie do Misia, a Misio przytuli sie do
      juz troszke widocznego brzuszka smile 3majcie sie cieplutko - wszyscy i mamusie i
      malenstwa

ewa i Oliwia (16t i 4 dzien)
      • true_blue Forum dla lipcowek 31.01.05, 13:51
        Dziewczyny, moze spotkamy sie na forum? Tutaj robi sie strasznie dlugasny watek
        smile Co nie znaczy, ze nie mamy tu pisac rowniez!!
        Pozdr.
        • true_blue link 31.01.05, 13:51
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23927
          • kamaha LIPCÓWECZKI 2005 31.01.05, 14:26
            szczerze mówiąc ja nie chce się nigdzie przenosić, tu jest fajnie i coraz
            bardziej rodzinnie
            magda
            • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 31.01.05, 14:32
              Ja też nie mam ochoty na przeprowadzkę, znalazłam tu czego szukałamsmile))
              pozdrawiam Agata 15tc
              • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 31.01.05, 14:35
                Cieszę się, że się Wam tutaj podoba.
                Do Lipca jeszcze dużo czasu i mam nadzieję, że będzie tak fajnie do samego
                końcasmile))
      • monika78gda Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 15:27
        Ja nie umiem się znaleźć na tym nowym wątku, więc zostaje tutaj.
        Jest może ktoś teraz, żeby pogadac?
        JEstem w 18 tygdniu (cos kolo tego, jako matematyk mam klopoty z liczeniem).
        To moja pierwsza ciaza, ale chyba sie tak nie fazuje jak wiekszosc dziewczyn na
        forum. Ruchow nie czuje, ale brzuch mam lekko spasiony, wiec moze dlatego.
        Sadze ze tak szybko nie poczuje i jakos sie tym nie przejmuje.
        MAm miec usg za niecaly miesiac. Dosc sceptycznie podchodze do ustalania plci,
        slyszac historie kolezanek, ktorym macili lekarze w glowie. Wole sie nie
        nastawiac, ale z ciekawosci zapytam.
        Troche mnie stresuja kalkulatory wagi, wiec nie bede ich wiecej ogladac. Staram
        sie nie "zrec" za duzo slodkiego, ale apetyt mi dopisuje. Ruchu nie mam za
        wiele, bo praca raczej siedzaca. Ciesze sie, ze jedziemy z mezem na ferie (5
        dni) w gory, to moze sie troche poruszam na biegowkach. Przedwczoraj probowalam
        u nas na gorce - nawet mi saie to podoba. CZy ktoras z Was tez probowala?
        • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 18:46
          Czesc Monika - ja moge Ci odpisac dopiero teraz bo nie bylo mnie w pracy. Dzis
          moj maz wraca pozniej wiec ja zasiadlam do komputera i moge sie "poudzielac".
          Ja tylko raz zajrzalam na kalkulator wagi i wyszlo mi ze ciut za duzo sie
          przybralo wiec tez juz tam nie zagladam. Bedzie co ma byc. Teraz jest chyba
          najgoretszy okres dla nas w przybieraniu na wadze - od 5 tyg powinnysmy tyc 0,5
          kg na tydzien choc to tez sparwa indywidualna. Ja tylko mam nadzieje, ze nie
          rozrosne sie w udach, a tak to niech brzusio rosnie smile)
          Ale Ci fajnie z tymi feriami - mnie si emarzy wyjazd nad morze, mam nadzieje,
          ze bede si ena tyle dobrze czula zeby pojechac w polowie kwietnia w okolice
          jastrzebiej gory i poszwedac sie po plazy.
          Monika - a czy takie narty biegowki sa napewno bezpieczne dla kobiet w ciazy?
          Uwazaj na siebie!
          Pozdrowienia z dolu Polski smile
          Monika
      • monika78gda lista - zawody lipcowek 31.01.05, 15:46
        Dzis to sie nikogo do pogadania nie doczekam i uciekam juz z pracy. BTW, jestem
        ciekawa jakie zawody dominuja wsrod pracujacych lipcoweczek. Chcialabym
        rozpoczac liste "skromnie" wink od wlasnego
        1. nauczyciel (akademicki) - troche szumnie brzmi, ale to nic taakiego
        • ancherka5 Re: lista - zawody lipcowek 31.01.05, 15:49
          Hejka, ja pracuje w sekretariacie, jestem bardzo zadowolona z mojej pracki.
          • 7venezia Re: lista - zawody lipcowek 31.01.05, 18:36
            Hej dziewczyny! Jest ktoras z nas? smile Ja wrocilam dopiero do domu, zawsze jest
            cos do zalatwienia po drodze i wiecie co - najpierw wlaczylam komputer, zeby
            zobaczyc co u nas smile To jest calkiem fajne uzaleznienie smile))
            Co do zawodu - pracuje w dziale handlu zagranicznego a z wyksztalcenia - sama
            nie wiem, sprawdze na dyplomie smile). Byl taki boom na kierunki zarzadzanie i
            marketing i w sumie kazdy kto to skonczyl ma mgr chyba ... ekonomii (?) hi, hi!
            • dziewczynka_bez_zapalek Re: lista - zawody lipcowek 31.01.05, 18:51
              no moje wyższe wykształcenie jest w toku tzn jestem na 1 roku studiów
              inżynierskich wink

Asia i dzidziusiek 17t1d
              • bombeleek Re: lista - zawody lipcowek 31.01.05, 18:56
                widzę, że spory tutaj ruch dzisiaj, ale to bardzo przyjemne. Ja skończyłam
                turystykę i pracuję jako pilot wycieczek zagranicznych oraz uczę angielskiego.
                Z racji mojego stanu musiałam ograniczyć wyjazdy, a teraz do porodu chyba
                całkiem z nich zrezygnuję a, że w szkołach są ferie więc i ja mam zimowy
                odpoczynek, z czego baaardzo się cieszę.
                Moje bóle ustąpiły. Ani wczoraj ani dzisaj już mnie nic nie boli więc poczekam
                do 7 lutego kiedy mam planowaną wizytę to wtedy się dowiem co to ewentualnie
                było.Pozdrawiam
          • dziewczynka_bez_zapalek Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 18:45
            no tak nie ma mnie jeden dzień na internecie a tu już listy powstają ... i
            widzę że robi się troszke chaos ... w związku z tym żeby utrzymać jako taki
            porządek to mam pewną propozycje ...

nie ma sensu robić listy lipcóweczek skoro każda z osobna ma się dopisywać bo
            tak naprawdę zrobi się tysiąc list i nic z nich wiedzieć nie będziemy ... ja
            proponuję aby jedna osoba zebrała te wszystkie informacje czyli

imię, wiek, miejscowość, z której jesteśmy
            który to tydzień ciązy, chłopiec czy dziewczynka będzie
            która to ciąza (ewentualne dzieciaczki)
            pracujemy, uczymy się, studiujemy ???
            ewentualny kontakt (mail, numer gg)

jeśli chcecie to mogłybyście wysłać takie maile o treści jak powyżej na mojego
            maila gazetowego czyli dziewczynka_bez_zapalek@gazeta. pl

poczekam jakieś 3 dni na te maile, żeby nikogo nie pominąć i później zrobię
            jedną wielką liste ...

jak się zgadzacie to proszę piszcie maile ... jak ktoś inny chciałby się tego
            podjąć to też niech się wyłoni ... ja mam teraz wolny tydzień z racji ferii
            także mam czas i non stop dostęp do internetu ...

pozdrawiam
            Asia i dzidziusiek 17t1d

• kamaha Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 18:52
              ok. jak tylko będę miała chwilkę i mąż nie będzie okupował kompa to napiszę.
              Bardzo mi się ten pomysł podoba.
              Sama się tego nie podejmę bo Hania takie zadania utrudnia mi bardzo skutecznie.
              Magda
            • 7venezia Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 19:04
              Asia,pomysl jest bardzo dobry - jesli znalazlabys chwilke moglabys to zrobic to
              byloby super! Ja wysle Ci pozniej info o mnie.
              A jak egzaminy? trzymamy kciuki!
              • paris4 Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 19:57
                Asiu pomysł jest ok, ale taka lista i tak wciąż będzie się zmieniac np. Każda z
                nas w różnym czasie pozna płec dzidziusia i co wtedy?
                pozdrawiam Agata 15tc
                • dziewczynka_bez_zapalek Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 20:16
                  hej Agatko! zdaję sobie sprawę, iż płeć dzidziuśka poznamy najwcześniej za
                  miesiąc na USG połówkowym więc narazie w płci wpisze "niespodzianka" a później
                  kiedy się wyjaśni to będę na bieżąco uzupełniać.
                  • true_blue Re:oj oj ale zmiany ... 31.01.05, 20:19
                    Fajnie sie wszystko czyta, ale ja tez jestem pogubiona kto jest kto smile
                    Tu jest fajnie, ale martwie sie co bedzie jak bedzie ponad 1000 postow... No i
                    tematy sie mieszaja. Zobaczymy.
                    moj dzieciak ma 15 tydzien i chyba zaczynam czuc ruchy....
                    jestem, ekhem ekhem, - naukowcem smile dziwnie brzmi, ale nie ma innej nazwy na to
                    co robie smile
                    Pozdr.
    • saskiaplus1 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 20:36
      Ja jestem późna, bo 30 lipiec. Nie wiem, czy mogę się dołączyć, bo co jak
      urodzę jednak w sierpniu?wink
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 20:58
        saskiaplus1 ależ zapraszamy wink))))
        napisz na adres mój mailowy dziewczynka_bez_zapalek@gazeta. pl
        i tam wpisz swoje dane jeśli chcesz :::

imię:
        tydzień ciąży, termin porodu:
        • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 21:05
          Tak, tak - zapraszamy smile
          A moze jak juz sie bardzo rozrosniemy to zalozymy watek "lipcoweczki 2005 cd" i
          tam bedziemy sobie dalej pisac? Bo mnie tez tu sie zrobilo z Wami domowo i
          fajnie smile
          A co do postow i ich mieszania to moze czasem, gdy ktoras z nas bedzie poruszac
          jakis temat to bedziemy go pisac w tytule i wtedy np pytanko o USG polowkowe i
          dyskusja do tego bedzie widoczna? Co myslicie dziewczyny?
          • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 21:24
            ja popieram ... bo teraz zrobił się mały chaos i nie widać dokładnie o co
            chodzi ...

Asia i dzidziusiek 17t1d
            • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 21:32
              no to poczekamy do jutra na opinie reszty naszych lipcoweczek i przejdziemy do
              dziela smile
              Milej nocki, monia i dzidzius!
        • ikw1 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 31.01.05, 23:13
          ja też sie dopisuje
          ikw1 - iza -warszawa lat 30/31 tc 16 i5 dni termin 17.7 płeć może bede
          wiedziała w czwartek pracuje i studiuję
          • megan05 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 03:39
            dobry pomysl dziewczyny popieram i uwazam ze jest tu fajnie
            • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 08:01
              przyszlam tu jak tylko odpalilam kompa w pracy i ojej smile)
              Ciesze sie ze tak tu radośnie smile)
              Jak najbardziej sie zgadzam na uporzadkowanie danych o nas,
              za chwilke wysyłam na maila moje wszelakie dane smile))

/dzia
              • ancherka5 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 08:37
                łał supcio, podobają mi sięwasze pomysły, a listę juz wysyłam
                • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 08:59
                  no to fajnie smile Jak bedziemy chcialy to otwieramy nowy watek LIPCOWECZKI 2005 -
                  cd smile i bedziemy dzialac smile
                  pozdrawiam ciepluchno!
                  • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:07
                    no to na później będę musiała komputer do domku zakupić smile)
                    ciekawe czy mi sie uda smile)
                    Pozdrawiam
                    • magda101 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:22
                      Witam,
                      Ale wy jesteście ranne ptaszki; już przy komputerku-pewnie w pracy
                      tak się zastanawiam, bo termin mam na 2 lipca, czy czasem nie będę mamą
                      lipcową, ale to okaże się dopiero za kilka miesięcy 14 lutego wybieram się na
                      usg połówkowe.
                      magda
                      19 tc
                      • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:38
                        Dzia, jak sie nas wiecej zbierze popoludniu w domu to stracimy poczucie
                        czasu smile))
                        Magda, ale fajnie USG w walentynki smile
                        • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:50
                          Madzia, ano w pracy smile)) Czasem mam ochotę skusić się na jakieś maleńkie L-4 a
                          z drugiej strony ciesze się jak do tej pory wszystko ze mną w porzadku i nie
                          muszę iść na L-4 smile)
                          Monia, masz rację że czas jakoś szybciej leci kiedy tu zaglądam smile) Chyba
                          faktycznie zacznę sie poważnie zastanawiać nad komputerem w domu smile))

/dzia/ Anka
                          • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:52
                            A ja jestem na zwolnieniu ale przychodze do pracy na kilka godzin, bo inaczej
                            bym zakwitla w domu. Oczywiscie przychodze bo sie ostatnio lepiej czuje, ale
                            zawsze to 3-4 godz w pracy a nie 8. Poki co wciaz czekam na kopniaka!!!!
                            • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 09:59
                              też czekam na kopniaka i zaczynam sie troche bardziej niepokoic (ach te nasze
                              paranoje) zwłaszcza ze zauwazyłam ze chudne. Niby jem tak samo jak jadłam a
                              spodnie ze mnie zaczynaja spadac. Nie mam wagi u siebie w domu (sie jeszcze nie
                              dorobiłam ) wiec sie waze jak jestem u rodziców a to tak raz na tydzien.
                              Zastanawiam sie czy coś złego sie ze mna nie dzieje. Poza tym czuje sie dobrze,
                              nawet bardzo dobrze.
                              eh ...
                              • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:08
                                Nie martw sie (wiem, latwo tak napisac). Ja co prawda nie chudne a wrecz w
                                ciagu ostanich 2 tyg przybyl mi kilogram. Ania, a brzuszek rosnie? Bo moze
                                stracilas wode z organizmu (w II trymestrze powinno sie duzo pic), ale brzusio
                                powinien przybierac w centymetrach.
                                Ja tez dlugo nie mialam wagi, zawsze chcialam kupic taka ladna, szklana ale
                                szkoda bylo mi pieniedzy i kupilam zwykla z media martkt i waze sie teraz co
                                drugi dzien smile Na ladna wage poczekam jak zaczne chudnac smile)
                                Ania, bylas moze w tym skelpie w chorzowie? Jestem ciekawa czy mieli cos
                                ciekawego?
                                • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:14
                                  Monia,
                                  ja w ogóle w ciązy mało piję, a może nie tylko w ciąży chyba zawsze mało piłam.
                                  Brzuch po obiedzie jak sie mierzyłam schudł o 2 cm. z 90 cm na 88 cm. ostatnio
                                  tez se mierzyłam po posiłku .... Czy mam zacząć sie powaznie martwić ????

I wiesz, masz rację chyba tez kupie taką najzwyklejsza wage smile)

Nie dotarłam jeszcze do sklepu w Chorzowie, jakoś nie miałam po drodze smile
                                  Czekam natomiat z niecierpliwościa na otwarcie w Czeladzi tych ładnych
                                  ciuszków smile)
                                  Dam znać jak sie juz w Chorzowie pojawie.
                                  • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:17
                                    zadzwon do lekarza, jesli masz tylko taka mozliwosc. Po co masz sie stresowac.
                                    ALbo napisz post na ogolnym forum, moze inne dziewczyny tez tak mialy i troche
                                    lzej Ci sie zrobi?
                                    Trzymam kciuki!!
                            • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:01
                              Witam ze słonecznego Szczecina!!!
                              Właśnie wróciłam z labolatorium, gdzie jak tredycyjnie co miesiąc mnie
                              pokłulismile)) Mam jutro wizytę u gina a na USG połówkowe wybieram się dopiero w
                              marcu. Chcę pójśc nie wcześniej niż w 22tc bo wcześniej zdarza się, że nie
                              wszystkie narządy są całkowiecie wykształcone a po co mi taki stres.
                              ps. Asiu za chwilę wyślę Ci moje dane na skrzynkę.
                              pozdrawiam Agata 16tc
                              • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:04
                                Aniu co do wagi to ja ważę o 1kg mniej niż przed ciążą, ale to pewnie efekt
                                kiepskiego apetytu i wymiotów w 1 trymestrze. Jutro będę się ważyc u gina, więc
                                zobaczymy czy coś się zmieniło, ale sądząc po ubraniach to raczej nie.
                                pozdrawiam Agata 16tc
                                • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:07
                                  Agatko,
                                  ja w pierwszym trymestrze nie chudłam, teraz w zasadzie nie mam już zadnych
                                  nudności, czuję sie bardzo dobrze dlatego mnie niepokoi ten spadek wagi.
                                  Zrozumiałabym takie wahania wagi na poczatku ciąży ale teraz ????
                                  Albo przesadzam albo coś jest nie tak. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze te dwa
                                  tygodnie do wizyty u lekarza.

Dziekuje za ciepłe słowa
                                  Anka
                                  • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:13
                                    Ania, to zadzwon do lekarza, jesli rzeczywiscie czujesz ze schudlas.
                                    • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:17
                                      Monia,
                                      poczekam chyba jeszcze dzień, poobserwuje siebie i malucha. Moze faktycznie
                                      tylko mi sie wydaje ze jem tak samo, moze faktycznie mam mniejszy apetyt ...
                                      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:18
                                        dziękuje Monika smile)
                                        już Twoje słowa są pocieszeniem.
                                        • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:58
                                          Aniu mi ginekolog powiedziała na ten spadek wagi, żeby tym się nie przejmować
                                          zwłaszcza jak dzidziuś prawidłowo przybiera na wadze bo to jest w tej chwili
                                          najważniejsze wink
                                          • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 11:06
                                            dziekuję Asiu,
                                            troszkę mnie uspokoiłaś.
                                • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:23
                                  Agatko oczywiście już dostałam maila i wpisałam Cię na liste jak i inne
                                  Lipcóweczki wink narazie jest nas 9

sądzę, że pospisuje jeszcze dane z tych list co się po drodze tworzyły siakby
                                  jakaś przyszła Lipcóweczka zapomniała wysłać maila do mnie wink

pozdrawiam
                                  udanego przedpołudnia
                                  Asia i dzidziusiek 17t2d
                              • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:12
                                Sloneczny Szczecin - tu mozna o tym pomarzyc sad W katowicach pada od samego
                                rana lekki snieg, a sloneczka nie widac sad
                                Ja ide jutro robic badanka, musze znowu zrobic oznaczenie zelaza. tak sie
                                zastanawiem, ile razy robilyscie badania na toxo? Ja zaraza na poczatku ciazy
                                (wynik negatywny) a potem po zakonczeniu I trymestru.
                                Ja na USG polowkowe umowilam sie pod koniec 21 tyg, 3 marca dokladnie!
                                pozdrowionka!
                                • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:23
                                  Ja toxo robiłam raz w I trymestrze i w obydwóch klasach było negatywne.
                                  Zamierzam powtórzyc wynik za miesiąc. Niektóre kobitki robią co miesiąc, ale
                                  myślę, że to przesada.
                                  Ania widzę, że się naprawdę martwisz. A jak wyniki morfologii? Jeśli są ok to
                                  nie przejmuj się tak, gdyby działo się coś niedobrego to myślę, że było by to
                                  widoczne w wynikach. Jeśli bardzo się niepokoisz to skontaktuj się z ginem żeby
                                  Cię uspokoił.
                                  Ja z początku też się tym niepokoiłam, ale pogadałam z ginem, poczytałam
                                  fachową literaturę i wiem, że waga w ciąży to sprawa bardzu indywidulana.
                                  Niektóre kobiety dużo tyją a niektóre tylko 6-7 kg przez całą ciążę a
                                  największy przyrost wagi powinien natąpic w III trymestrze. Ważne żeby didzia
                                  rosła ( a to przecież kontrolujesz) a nie TYsmile)) Z brzuchem też bywa bardzo
                                  różnie czasem nawet po 20tc jest prawie niewidoczny i też jest ok. Głowa do
                                  górysmile)) Ja nie marzę o tym żeby przytyc 20 kg i miec gigantyczny brzuch -
                                  lubię swoją figuręsmile))
                                  pozdrawiam Agata 16tc
                                  • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:32
                                    Dziekuję za ciepłe słowa. Mam nadzieje ze faktycznie przesadzam i ze wszystko
                                    ze mna ok. Teraz robiłam badania marfologii i czekam na wyniki. Zobaczymy!
                                    Kiedy juz faktycznie zaczne wariowac pojde do lekarza wczesniej niz mam
                                    umowiona wizyte.
                                    I chyba masz racje Agatko, waga w ciazy to bardzo indywidualna sprawa.
                                    W ostateczności gdyby sie coś działo to faktycznie telefon do lekarza mam.

A wyniki na toxo mialam w I trymestrze, powtorze po polowie smile
                                • sami25 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:31
                                  Cześć dziewczyny!!
                                  Tak nieśmiało tu zagladałam ale nie pisywałam. Myslę że pora zacząć.Mam na imię
                                  Monika 25 lat a w brzusiu moje 15tyg.szcześcia z terminem na 29.07. Chciałabym
                                  dziewusie bo moja mama już marzy jakie piekne uszyje jej sukieneczki. Ale jak
                                  będzie chłopczyk to też dobrze, wniebowziety będzie mój mąż. Oby tylko wszystko
                                  było dobrze bo jestem strasznym nerwusem i panicznie boję się porodu. Pracuję w
                                  księgowości. Tyle o nas pozdrawiamy.
                                  • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:35
                                    witaj Sami a raczej Moniko smile)
                                    ciesze sie ze sie zdecydowałaś napisać smile)
                                    Jakie imiona wybraliście o ile już wybraliscie smile)
                                    ja nadal mam problem z meskim imieniem smile)
                                    Pozdrawiam
                                    /dzia/ Anka
                                    • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 10:40
                                      Monia,
                                      aleś mi klina teraz wbiła .... też jestem zielona z tego tematu jak tabaka w
                                      rogu sad
                                      Mam nadzieje ze pozostałe Lipcóweczki będą mniej zielone smile)
    • 7venezia Rozmawialyscie juz z lekarzem o porodzie? 01.02.05, 10:36
      No wlasnie, czy juz poruszalyscie ten temat? Bo ja chyba na nastepnej wizycie
      zapytam, jak on to widzi, czy moge liczyc na to ze bedzie ze mna (lipiec to
      czas urlopw).
      Jak wogole to widzicie? Trzeba sie wybrac wczesniej do szpitala, umowic z
      polozna, moze z anastezjologiem - jak, kiedy - jestem zielona. Wiem ze to
      jeszcze wczesnie ale moze macie juz jakies doswiadczenie w tej sprawie? smile
      • paris4 Re: Rozmawialyscie juz z lekarzem o porodzie? 01.02.05, 11:38
        Monika widzę, że niecierpliwie oczekujesz porodusmile)) Ja jeszcze nie wybiegam
        tak myślami w przyszłośc. Po pierwsze to zamierzam w kwietniu/maju zacząc
        szkołę rodzenia. W maju też zwiedzę 3 szpitale, które biorę pod uwagę i mam
        nadzieję podejmę decyzję. Raczej nie będę opłacac położnej i lekarza, więc ten
        temat odpada. W dodatku nie wiem czy u mnie nie skończy się to cesarką - to
        zalezy od tego jak zachowa się łożysko - teraz jest na przedniej ścianie macicy
        i to jest jeszcze ok, ale jeśli zejdzie jeszcze niżej na szyjkę macicy to
        normalny poród będzie niemożliwy. Zamierzam jeszcze odwiedzic okulistę - nie
        robiłam tego od lat a wzrok chyba mi się pogorszył - bo może w ogóle mam
        wskazania do cesarki a jeszcze o tym nie wiem. Ale to wydaje mi się jeszcze
        mocno odległe i nierealnesmile))
        pozdrawiam Agata 16tc
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 11:21
      mam już 23 lipcóweczki wpisane do listy wink oto one:

Kamaha, niepytana, bombeleek, 7venezia, megan05, dzia74, ancherka5, magda101,
      paris4, ikw1, paulinawk, sprezyna23, lilian_ka, kruszyna10, karotka11,
      marianna0077, monika78gda, iks_75, la_zebra, aniusia_u, jolanda79, sylwina75,
      sylka75, sami25 ... i to narazie tyle ...

jeśli kogoś pominęłam to proszę o info na dziewczynka_bez_zapalek@gazeta. pl

imię:
      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 11:33
        no to już całkiem spora lista smile)
        • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 12:24
          Witam!
          Dawno mnie nie było i miałam mnóstwo czytaniawink
          Trochę się wstydzę pytać Was o to, ale w końcu jesteśmy tu po to, żeby sobie
          pomagać, więc napiszcie proszę, czy tak jak ja macie mocz o intensywnej i to
          bardzo żółtej barwie. Biorę witaminki (Elewit) i może to dlatego.
          Na badania idę jutro.
          Jak myślicie, mam się martwić, czy nie?
          Czasem wydaje mi się, że czuję dzidzię, ale nie jestem pewna,więc się nie
          cieszę tak bardzosmile
          Od dwóch dni mam wręcz wilczy apetytsmile))) Jadła bym i jadłasmile)
          • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 12:30
            oj, tego to nie wiem. Mój mocz jest dosyc blady ... i też w zasadzie nie wiem
            czy to naormalne.
            • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 12:43
              mój mocz tej jest intensywnie żółty wink zresztą jutro idę badania zrobić (bo
              dziś zaspałam)to się w poniedziałek po wizycie u ginekolog dowiem coś więcej
              odnośnie wyników wink

Asia
            • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 12:43
              No właśnie...
              Moja mama twierdzi, że barwa nie ma znaczenia, że to pewnie przez witaminy i że
              martwić powinnam się wtedy, kiedy jest mętny albo z krwią i kiedy boli mnie
              przy "oddawaniu" go.
      • firanka1243 Re: LIPCÓWECZKI 2005 01.02.05, 13:07
        Dopisuję się do lsty: Karolina,26 ,Katowice, leci 17 tc termin 15 lipca, ciąża
        pierwsza ale z kłopotami, w brzuchu niespodzianka( Magda albo Piotr),
        pracujęmail firanka1243@gazeta.pl
        pozdrawiam cieplutko
    • jjoolliikk Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 12:59
      zgasza sie kolejna lipcoweczka -11.07.To moja czwarta dzidzia-prezent
      urodzinowy na 40.Początki były koszmarne,przez 5tyg. na wadze straciłam ok 7
      kg.Wymioty już na szczęście są poza mną ale jadłowstręt nadal utrzymuje
      się.Brzusio lekko zarysowuje się i waga drgnęła troszkę w górę.Lekarz spokojny
      więc ja też probuje nie bać się mimo wszystko.
      • sprezyna23 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 13:02
        Nie bój się!
        Rób wszystkie badania, jakie zaleci lekarz i ciesz się swoim szczęściem.
        • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 13:08
          nie bój się !! Każda z nas ma obawy, mam nadzieje ze w wiekszosci
          nieuzasadnione.
          Trzymamy wszystkie kciuki za wszystkie maluchy w naszych brzuszkach !
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 13:06
        witam nową Lipcóweczke! robimy liste więc jak masz chwilke czasu i ochoty
        napisz maila do mnie na mail gazetowy czyli dziewczynka_bez_zapalek@gazeta. pl z
        danymi

imię:
        • jjoolliikk Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 13:16
          ela
          39 lat
          poznan
          17 tydz-poród na 11.07.2005
          jak najbardziej niespodzianka
          czwarta i najtrudniejsza mimo, że wcześniejsze tez nie należały do łatwych
          obecnie urlop wych.
          jjoolliikk
      • karotka11 Do sprezyna23 01.02.05, 14:09
        Jeśli chodzi o ten kolor moczu to nie masz się czym martwić. W ulotce Elevitu
        jest napisane, że "przy regularnym stosowaniu preparatu może wystąpić
        pomarańczowe zabarwienie moczu (witamina B1) i czarno-brunatne zabarwienie kału
        (żelazo), są to objawy nieszkodliwe dla zdrowia". No więc wszystko jest w jak
        najlepszym porządku.
        • sprezyna23 Re: Do sprezyna23 01.02.05, 17:44
          Wyrzuciłam ulotkęsmile
          Kupiłam nowe opakowanie i doczytałam.
          Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
    • paula.kr Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 13:48
      Cześć dziewczyny!!!
      Fajny pomysł z tą listą, więc zaraz wysyłam swoje dane. Zaglądam tu przeważnie
      raz dziennie, ale taki tu ruch, że czasami nie nadążam. Pozdrawiam gorąco.
      • dagu75 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 14:00
        Za tydzień mam wizyte. Jutro ide sie kłuć.Nadal chudne, ale brzuszek czuje,
        powiększył sie. (hi, hi, dobrze, ze jest z czego brać). zaczynam nielubic
        spodni ciążowych, eleganckich mam mało, a pracuje.
        dzidziuś sie czasem rusza, jak go ścisne.
        Pogoda fatalna, nawet na spacer sie nie chce iść. Dobrze, ze komputer w pracy.
        daga
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 15:53
          jestem przeszczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          tyle co wróciłam z uczelni i jestem już na semestrze letnim bo zaliczyłam
          sesje! wszyskie egzaminy pozytywne w 1 terminie !!!!!
          • jolanda79 Re:gratulacje dla Asi 01.02.05, 16:03
            Asiu GRATULUJĘ-cieszę się razem z Tobąsmile)))))))))
            wysłałam Ci swoje dane żebyś mnie na listę wciągnęłasmile
          • kocia_kolyska Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 07:44
            Ja również gratulujęsmileno ale co dwie głowy to nie jedna, prawda?
            smile
            • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 09:58
              Ewunia hihihihih święta racja wink dzidziusiek też ma w tym swój udział wink w
              końcu to dla niego też się staram wink)))

Asia i dzidziusiek
          • ancherka5 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 09:09
            Wielke gratulacje, zdolna mamusiu!!!
    • jolanda79 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 16:07
      Asiu GRATULUJĘ!!!cieszę się ,że Ci tak pięknie poszło smile))))))))))aha napisałam Ci moje "dane"żebyś mnie na listę wciągnęła.
      Czuję jakiś dziwny przypływ energii-chociaż rano beczałam z byle powodusmile
    • jolanda79 Re:znów to samo napisałam 01.02.05, 16:08
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: 01.02.05, 16:12
        Jolu już Cię wpisałam wink))))))))

robi się coraz większy ruch na liście bo doszperałam się adresów mailowych
        Lipcóweczek które pisały na początku a teraz jakoś zaginęły i wysłałam im maile
        czy by się nie chciały wpisać na liste wink

Asia i dzidziusiek (dziś przeszczęśliwi)
        • paris4 Re: do Asi 01.02.05, 16:17
          Asiu,
          Dołączam się do gratulacji. No i zazdroszczę bo ja w tej sesji mam 4 egzaminy z
          czego dwa z olbrzymiej ilości materiału. Na razie napisałam dopiero 1 kolejny w
          sobotę i tak do 13.02. Potem oczekiwanie na wyniki - bo z tym się szanownej
          kadrze profesorkiej nie śpieszy a potem ewentulane poprawki. Pewnie jakaś
          wpadnie bo na prawie sesja bez poprawki to raczej cud.
          pozdrawiam Agata 16tc
          • dziewczynka_bez_zapalek Re: do Agatki! 01.02.05, 16:22
            dasz rade! trzeba w to wierzyć !!! macie dość rozrzuconą tą sesje ... ja w
            sumie miałam tylko 2 egzaminy
            (1 z geografii gospodarczej a 2 z chemii i o tą chemie się bałam najbardziej bo
            masa materiału była od atomu do białek totalnie wszystko)
    • paulinawk wielkosc brzusia 01.02.05, 16:44
      witajcie !
      mam pytanko:jak duze sa wasze brzuszki?u mnie 18 tydzien i 2 dni ,a brzusio z
      dnia na dzien coraz wiekszy.Moim zdaniem mój jest juz naprawde spory.Cieszy
      mnie to,ale zastanawiam sie jakie wy macie?

Dzis w nocy poczułam dzidziusia.Było to jakby delikatne latanie motylkasmile
      Cudowne!
      Aha jeszcze jedna rzecz:strasznie swedza mnie piersi od kilki dni,szczególnie w
      ciagu dnia w staniku.Czy któras z Was tez tak ma?

pozdrawiam(y)
      Paulina i Malenstwo

www.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png
      • 27kasiek Re: wielkosc brzusia 01.02.05, 17:33
        Hej lipcóweczki ,zagladam tu dość często choć nie zawsze mam czas cos
        napisać ....smile)
        mój brzuszek też powoli rośnie i nie zapinam się w spodnie, ale bardzo mnie to
        cieszy. Jeśli chodzi o piersi to na szczęście mnie nie swędzą,mam taki
        biustonosz bezszwowy , w sensie taki bawełniany bez przeszycia na miseczce- i
        troche wiekszy niz przed ciaza no bo biuscicho uroslo smile i na szczescie nic
        mnie nie swedzi.
        Nie czuje jeszcze ruchów maleństwa ale czekam na nie z
        niecierpliwością,pozdrawiamy z Bielska
        Kasia i baby
        www.TickerFactory.com/ezt/d/1;8 ;95/st/20050726/dt/-6/k/1b3b/pr eg.png
        • boni-blue Re: wielkosc brzusia 01.02.05, 17:44
          Moje brzusio juz tez ma pokaźne rozmiary,w nic się nie mieszczę,dzidzia juz
          fika,czasami nawet boleśnie dla mnie,cycusie tez mnie swędzą i to bardzo...a
          teraz dołączę do listy:
          Marta
          32 lata
          Iława(warm-mazur)
          17 tydz. termin-14.07
          płeć niestety jeszcze nie znana(ale mam nadzieję ze dziewczynka)
          ciąża 3
          w domciu mam już dwóch synków
          nie pracuję jestem na chorobowym
          gg 3867661

pozdrawiam wszystkie lipcóweczki!!!
        • sprezyna23 Re: wielkosc brzusia 01.02.05, 17:48
          Mój brzusio z dnia na dzień jest większy i już martwię się, jaki będzie w 8,9
          m-cusmile))
          Jutro idę na polowanie na spodnie ciążowe.
          • kaarmelka Witam 01.02.05, 18:37
            Dołączę do Was.
            Mam 30 lat, 3-letnie dziecko, jestem w 15tc (termin na 29.07.2005). Będę rodzić
            na Żelaznej w W-wie, ale czy cc czy naturalnie, to sie okaże w 3 trym.
            (siatkówka).
            Własnie wyciągnęłam ciążowe ogrodniczki, bo w zwykłych nawet rozpięcie guzika
            juz nie pomaga wink
            Dziś czułam coś, jakby mi rybka pływała w brzuchu, ale nie jestem pewna, czy to
            ruchy... Muszę poobserwować jeszcze. W pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero
            ok. 20tc.
            Strasznie mnie bolą piersi, od samego początku, zresztą powiększyły sie już
            chyba dwukrotnie wink) Na rozmiar nie narzekam, ale kiedy przestaną boleć? Nie
            bardzo pamietam, jak było za pierwszym razem.

Pozdrawiam i lecę czytac poprzednie wątki (chyba na raty, bo sporo ich jest),
            żeby Was poznać,
            Kaarmelka
            • dziewczynka_bez_zapalek Re: Witam 01.02.05, 18:50
              hej Kaarmelka! napisz jeszcze jak masz na imię ??? i jesteś z Warszawy ???
          • dzia74 Re: wielkosc brzusia 02.02.05, 08:00
            jak już upolujesz jakieś przyjazne spodenki ciążowe pochwal sie gdzie je
            nabyłaś smile)
          • dzia74 Re: wielkosc brzusia 02.02.05, 08:02
            coś mi sie nie udało wysłać sad
            pochwal się jak juz upolujesz spodenki smile))
            • dzia74 Re: wielkosc brzusia 02.02.05, 08:04
              hmmmm, a jednak mi sie udało wysłać tylko nie widziałam wpisu...
      • magda742 oj swędzą, swędzą:( 01.02.05, 19:38
        mnie baaardzo, szczególnie w staniku, ale bez też, straszne, drapałabym i
        drapała, a dziś chciałam sobie kupić biustonosz w mothercare'rze i mówię do
        pani, że przed ciążą nosiłam A75 ale już si nie mieszcze, ta na to że teraz
        powinnam mieć 80 B, ni i wyciąga mi te 80 B i pokazuje, a ja mało nie padłam
        jakie to duże, nawet nie miałam co mierzyć i już nie wiem, jaki sobie kupię
        chyba w zwykłym sklepie, a nie taki ciązowy
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: oj swędzą, swędzą:( 01.02.05, 20:25
          ano swędzą i się siara leje czasami wink przed ciążą miałam 70A i teraz jest
          jeszcze w sam raz wink piersi stały się tylko pełniejsze no i nieco większe wink
          póki co większych staników kupować nie muszę

Asia i dzidziusiek
      • kocia_kolyska Re: wielkosc brzusia 02.02.05, 07:47
        Moja perspektywa oglądania palców u stóp wygląda w ten sposób, że już ledwie je
        widzę stojąc wyprostowana i patrząc w dół. Zaczynam trochę oszukiwać i wychylać
        się do przodu smile
        Co do piersi to wiem doskonale o czym piszesz! W pracy ledwie mogę wytrzymać a
        każdego ranka i wieczorem muszę wetrzeć w nie sporą ilość Nivei, żeby móc
        funkcjonować.
        poz.
    • saskiaplus1 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 18:45
      A ja nadal na zwolnieniu - ale tylko do 9 lutego, potem marsz do pracy, chyba
      że lekarz zdecyduje inaczej. Myślę, że to dobry czas, żeby jeszcze popracować:
      minęły koszmary I trymestru, a brzuch mi jeszcze nie przeszkadza w poruszaniu
      się. W ogóle mam mały brzuch, też tak macie? Aha, może ktoś umie policzyć, w
      którym dokładnie jestem tygodniu, skoro termin mam na 30 lipca? Bo moje
      obliczenia ciągle się nie zgadzają z obliczeniami mojej lekarki...
      Jaką macie strategię odzieżową? Ja kupię chyba tylko jedne spodnie ciążowe,
      takie bardziej eleganckie, do pracy, a resztę załatwię w odzieniu kombinowanym.
      Do maja może starczy, a potem to już chyba lekkie, obszerne giezła wystarczą?
      Lato ma być ciepłe.
      Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamysmile
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 18:55
        ja jeszcze się mieszczę w normalne ubrania choć spodnie już nieco ciasnawe się
        robią i trzeba będzie kupić coś większego wink zresztą jako takich ciążowych to
        nie planuje wink wystarczą mi większe spodnie a jak się zrobi ciepło to będę w
        spódniczkach biegać wink

Asia i dzidziusiek
        • ikw1 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 20:47
          JA TEZ MAM JUZ SESJE Z GŁOWY POZOSTAJE MI JUZ TYLKO NAPISAC I OBRONIC PRACE
          PRZED URODZENIEM DZIDZIUSIA
          W CZWARTEK IDZIEMY NA USG MOZE JUZ ZOBACZYMY PLEC!!! NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ
          POZDRAWIAM WSZYSTKIE GRUBASY!!!
          IZA
          ps. wczoraj jedna rąbnieta pani powiedziała ze wyglądam jak taki gość z
          komiksu... Obeliks - fakt ze moje ulubione ciążowe spodnie są w paski wcale
          jeszcze nie oznacza ze waze 120 kilo - mało miły komplement
          • channach Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 01.02.05, 22:08

Witam wszystkie przyszłe mamy.
            Swietny pomysł z tą listą.

channach: Ania, 26 lat, Lublin,
            pierwsza ciąża,teraz przełom 16 i 17 tyg. wg. OM, czyli poród ok. 20 lipca.
            Zawód: artysta plastyk
            Jeszcze nie znam płci, ale już od początku 16 tyg. wyczuwam ruchy, leciutkie
            pukanie, łaskotanie (są tak specyficzne, że to na pewno to). Brzuszek urósł, ale
            rano nikt z zewnątrz nie kojarzy, że jestem w ciąży, jeśli nie powiem. Wieczorem
            to co innego. Przytyłam ok.3 kg. Apetyt dopisuje.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie lipcóweczki i życzę wszystkiego naj.
            • lilian_ka Do saskiaplus1 01.02.05, 22:29
              Mam dokladnie ten sam termin co ty smile i dzis mamy 14t 3d
              najlepiej zaloz sobie suwaczek, np. na stronie
              www.lilypie.com/create_baby_days.php
              wpisujesz tam date porodu i juz.

Fajnie ze jest ktos z samego konca lipca, bo czulam sie troche osamotniona smile
              Pozdrawiam wszystkie lipcoweczki smile
              • joagab Re: Do saskiaplus1 01.02.05, 23:53
                no cześć ! nie martw się - ja jestem z konca lipca - z 23! słuchajcie, jestem
                strasznie zdumiona, ale DOKŁADNIE dzisiaj rano wyskoczył mi brzuszek! wczoraj
                miałam taki normalny, wieczorem jakby większy, ale nic szczególnego, a dzisiaj
                po prostu bruszek zaczyna mi się jakby już pod piersiami! ale przy okazji bolą
                mnie z tyłu wiązadła krzyżowe.
                kurcze, ale tu ruch, wystarczy jeden dzien sobie odpuścići takie zmiany!
                pozdrawiam seredecznie i już na jutro - 2 lutego - życzę wszystkim lipcówczekom
                MIŁEGO DNIA! joagab
                • megan05 Re: 02.02.05, 03:43
                  Czesc jesli chodzi o brzusio to w ostatnich kilku dniach naprawde sie ujawnil,
                  a wieczorem to szok moze dlatego ze to moje drugie dziecko. Przy pierwszym tak
                  wygladalam ok 8ego miesiaca, ciekawa jestem jak bedzie dalej. Oczywiscie nosze
                  juz spodnie ciazowe. Pozdrawiam was i cieszczie sie swoimi brzuszkami...
                • saskiaplus1 Re: Do saskiaplus1 02.02.05, 14:34
                  Hmm, mnie bezpośrednio pod biustem zaczyna się wałeczek tłuszczu, którego przed
                  ciążą tam nie było...wink Ale widzę, że wszystko jeszcze przede mną (jestem mniej
                  więcej tydzień za Tobą), zresztą zmierzyłam dziś takie fajne spodnie ciążowe,
                  że prawie nie mogę się już tego brzucha doczekać!wink
              • paula.kr Re: Do saskiaplus1 02.02.05, 08:38
                Cześć!!!
                Ja również mam termin na 30 lipca i jestem w 15tc.Brzusio już dosyć spory,
                zwłaszcza wieczorkiem.Od niedzieli czuję lekkie łaskotanie w okolicach pępka od
                wewnątrz i jestem niemal pewna że to ruchy dzidzi.Wiem że to dosyć wcześnie i
                moja mama mnie przekonuje że to napewno nie to, ale to moje drugie dziecko i
                już wiem jak rozpoznać ruchy.Poza tym moja mama twierdzi że powinnam czuć na
                samym dole brzucha.Czy to prawda ,bo już nie pamiętam??? Te ruchy nie czuję
                regularnie bo od niedzieli poczułam zaledwie dwa razy.
                Pozdrawiam gorąco mamuśki i brzuszki.
                • paris4 Re:LIPIEC 2005 02.02.05, 09:05
                  Hej,
                  Ależ miałam dziś beznadziejną noc. Właściwie to nie śpię od 3.00sad( W ciąży
                  coraz częściej dopada mnie bezsennośc - wcześniej nie miałam problemów ze
                  spaniem. Śnią mi się jakieś głupoty i jak się już wybudzę to koniec.
                  A dzisiaj przede mną tyle nauki a jestem nieprzytomnasad((
                  Mój brzuszek wieczorami jest zdezydowanie większy np. wczoraj był całkiem
                  spory, ale dziś rano jest już znów prawie płaski.
                  Dobra spróbuję jednak się trochę pouczyc. Zajrzę tu koło południa.
                  pozdrawiam Agata 16tc
                  • karotka11 Ja też koniec lipca!!! 02.02.05, 09:13
                    Ale to taki zupełny koniec, bo 31...Poza tym też brzuszek przestaje mieścić mi
                    się w "normalne" spodnie. Jest to druga ciąża, więc i brzuszek pojawił się
                    wcześniej. W pierwszej tak wyglądałam ok.6 miesiąca!!! Ale wtedy znajomi ciągle
                    dopytywali się czy ja napewno jestem w ciąży. Teraz nie będzie już tego
                    problemuwink
                  • dzia74 Re:LIPIEC 2005 02.02.05, 09:18
                    heja Agatko,
                    ja też śnie jakieś bzdury totalne, co prawda umiem zasnąć jak sie wybudze ale
                    juz jestem zmęczona tyni snami.
                    To chyba normalne w ciąży ... chociaz może to normalne tylko w mojej ciąży smile)
                    Pozdrawiam i dopinguje w nauce.
                    • jolanda79 Re:LIPIEC 2005 02.02.05, 10:17
                      Cześć -ja też niestety ostatnio mam strasznie głupie sny ale to chyba dlatego,że już niedługo mam USG to połówkowe i strasznie to przeżywam.Dziś i jutro mam wolne smilewięc odpoczywam buszując po forum i ogladam z Piotrusiem bajki.
                      Aha brzuszek mam już spory naprawdę spory więc zmuszona jestem chodzić już w luźniejszych ciuchachsmile
                      Pozdrawiam Jola Piotruś i Niespodzianka
                      • bombeleek Re:zakupy 02.02.05, 10:43
                        Witam wszystkie mamusie te obecne i przyszłe. U mnie bóle brzucha minęły,
                        piersi mnie nie swędzą za to na bezsennośc cierpię jak większość z Was.
                        Brzuszek też się robi coraz większy. Czy któraś z Was mieszka w Krakowie lub w
                        okolicach i może zdradzić adresy sklepów ciążowych w krakowie, bo potrzebne
                        będą zakupy w najbliższym czasie.
                        Pozdrawiam i młego dnia życzę
                        • 7venezia Re:zakupy 02.02.05, 11:10
                          bombelku - spytam kolezanki , ona jest z krakowa i ma sklepy z ciuszkami
                          ciazowymi rozeznane. dam Ci znac.
                        • joagab Re:zakupy 02.02.05, 21:45
                          czesc bombelek! ja mieszkam na granicy wieliczki i krakowa, wiec jestesmy
                          krajankami! juz posprawdzalam sklpepy z ciuchami. moim zdaniem najlepszy jest
                          na krowoderskiej 37 "bede mama" na kalwaryjskiej tez jest niezły - nr
                          26 "prenatal", kupiłam tam eleganckie spodnie do pracy (90 zł) i musze
                          pwoeidziec że odczuwam dużą ulgę jak mnie nic w brzuch nie ciśnie....!!! poza
                          tym mam wypisane jeszcze ilka sklepów , jak chcesz to ci dam namiary, napisz!
                          całuski!
                    • magda742 sny 02.02.05, 13:20
                      oj mi tez sie snia same glupoty/koszmary nawet, i to codziennie nawet po pare
                      snow na jedna noc
              • saskiaplus1 Re: Do saskiaplus1 02.02.05, 14:27
                Dzięki, już założyłam. Ale jak mam potem ten suwaczek oglądać? Niby coś na ten
                temat już wiem, ale tu się zablokowałam... podobno kobiety w ciąży mają
                obniżoną sprawność intelektualną, czego jestem najlepszym dowodem...wink
    • ewusia8 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 09:45
      czesc ;jestem z łodzi a konkretnie ze zgierz;ja juz jestem w 15 tc i mam
      wyznaczony termin na 28 lipca ale cos czuje ze bedzie to polowa w poniedzialek
      ide do lekarza i nie moge sie doczekac w miare dobrze sie czuje w poruwnaniu do
      poprzednich 3 miesięcy-I trymestru;jeszcze nie czuje ruchów dlatego nie wiem co
      się dzieje z dzidzia i czy wszystko jest w porządku?!pozdrawiam
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 10:07
        ewusia napisz jeszcze ile masz lat, gdzie pracujesz, uczysz się ?? no i która
        to twoja ciąża i czy masz już dzieciaczki wink

pozdrawiam
        Asia
        • ania19707 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 10:58
          Witam Was drogie Lipcóweczki. Jeszcze mnie tu nie było, chociaż codziennie od 4
          miesięcy jestem z Wami. Mam na imię Anka, 34 lata. Druga ciąża, termin na 21
          lipca. W domku, a właściwie w przedszkolu 5-letni syneczek. Nie ma dla mnie
          znaczenia czy urodzę chłopczyka czy dziewczynkę. Mój synuś stwierdził, że jeśli
          będzie chłopczyk - to będzie się z nim bawił, a jeśli dziewczynka - to będzie
          się nią opiekował. Mam wspaniałego męża, który bardzo mnie wspiera, a pracuję w
          gimnazjum i chociaż czasem jest ciężko to przynosi mi to ogromną satysfakcję.
          Pozdrawiam wszystkie lipcowe( i nie tylko) mamusie.
          Anka
        • ewusia8 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:34
          czesc to ja ewusia ;nie ucze sie juz zakończyłam studia 2 lata temu mam 26 lat
          i pracuje w UMŁ to moja pierwsza ciąża dlatego jestem troche przejęta; w 8 tc
          miałam różowawe plamienie wylądowałam w szpitalu na badaniach ale wszystko było
          oki plamienie ustało biore duphaston-progesteron od tametj pory;mam wadę serca
          i właśnie się zastanawiam czy nie bedzie musiła być cesraka?? ale jeszcze mam
          czas pozdrawiam
    • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:06
      Hej dziewczyny! Ale macie tempo smile Nie zagladalam tu od wczorajszego poludnia i
      dzis mnie czeka dluzsza lektura smile)) Ale lubie Was czytac!

Ja bylam dzis na badaniach krwi i moczu (zrobilam tez okreslenie zelaza i
      kreatyniny we krwi bo mialam ostatnio podwyzszone).
      Co do brzusia - juz jest naprawde spory, ale powiem Wam szczerze ze lubie te
      spojrzenia na brzusio (chodze w obislych cieplych swetrach i go ladnie widac).
      Co do biustu - juz kiedy spisalam - jest WIELKI - a sutki daja mi czasem
      starsznie popalic - swedza a nawet szczypia przez kilkanascie minut. Okropne
      uczucie!
      musze troche popracowac, wiec odezwe sie pozniej.
      Monia
      • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:32
        Ja robię sobie przerwę od nauki. Czuję się dzisiaj naprawdę nienajlepiej. Nie
        wiem czy wynika to z nieprzespanej nocy czy z czegoś innego i zaczynam się
        martwic. Mam taki skrócony oddech i serducho mocno mi wali jak tylko się trochę
        po domu poruszam - jak leżę lub siedzę to jest ok.
        Odebrałam wczoraj wyniki i krew jest w normie, chociaż hemoglobina znacznie
        spadła w porównaniu z ostatnimi wynikami. Od jutra niezależnie od opinii
        lekarza zaczynam brac jakiś preparat dla ciężarówek - nie chcę dopuścic do
        anemii. Chyba kupię Maternę - ktoś wie ila taka przyjemnośc kosztuje?
        Mam nadzieję, że dzisiaj mam po prostu gorszy dzień i nie dzieje się nic
        poważnego. Wieczorem mam wizytę u ginka to może to coś wyjaśni.
        pozdrawiam Agata 16tc
        • ewusia8 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:41
          jesli chodzi o materne kosztuje chyba okolo 26 zł elevit 22 zł wszystko jest w
          podobnej ceniesmilepozdrawiam
        • 7venezia Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:42
          Paris, ja tez tak mam, ale wyczytalam, ze od 16 tyg "hormony ciążowe powodują
          gromadzenie się płynu w płucach, co sprawia że głębokie wdechy mogą sprawiać
          trudność. W późniejszym okresie ciąży, rosnąca macica jeszcze bardziej nasili
          ten problem, ponieważ będzie uciskać przeponę, redukując w ten sposób
          przestrzeń w jakiej do tej pory Twoje płuca mogły się rozciągać. Brak tchu nie
          zrobi krzywdy ani tobie ani Twojemu dziecku. Jeśli jednak problemy z
          oddychaniem budzą Twój niepokój, skontaktuj się z lekarzem" To tyle smile)) Ale
          tez sie tym martwilam. Jak dluzej mowie ale ide to sapie potwornie.

A ,Materna kosztuje ok 30 zl za 30 tabletek. Wieksze opakowanie sie bardziej
          oplaca, chyba 70 zl za 100 tabletek.
          Pozdrwionka!
          • 7venezia ksiazka... 02.02.05, 11:56
            dziewczyny, dostalam na maila elektroniczna wersje ksiazki Jezyk niemowlat
            Tracy Hogg. Jesli ktoras z Was jest zainteresowana to moge przeslac. Jeszcze
            nie mialam okazji jej przejrzec ale mysle, ze moze byc inetersujaca dla nas
            jako przyszlych mamus smile
            monia i dzidzius
            • paris4 Re: ksiazka... 02.02.05, 12:00
              Bardzo proszę o przesłanie tej książki na priva. Poluję na nią bezskutecznie od
              dłuższego czasu.
              pozdrawiam Agata 16tc
              • paulinawk Re: ksiazka... 02.02.05, 12:05
                oto link do tej ksiazki.Któras z dziewczyn zostawila go na Forum.

Pozdrawiam paulina i malenstwo 18 t +3 dni

www.torun.mm.pl/~wakietka/pliki .htm
            • dzia74 Re: ksiazka... 03.02.05, 09:27
              Monia,
              mozesz mi na maila wrzucić tę książeczkę???
              Będę bardzo wdzięczna, bo ten link mi się nie otwiera sad(
              Z góry dziękuje /dzia
              dzia@alpha.net.pl
            • kruszyna10 Re: ksiazka... 03.02.05, 19:43
              7venezia. Jesli możesz to bardzo proszę przeslij mi tę ksiażkę na adres
              kruszyna10@NOSPAM.gazeta.pl wielkie dzięki!!!
            • dankin-82 Re: ksiazka... 04.02.05, 20:04
              Cześć jeżeli możesz proszę prześlij mi książkę w wersji elektronicznej na
              adres dankin-82@o2.pl będę Ci bardzo wdzięczna Z góry dziękuję
            • monika26kr Re: ksiazka... 18.03.05, 11:38
              Czy ktos podeslalby mi "jezyk niemowlat"??? i "usnij wreszcie" jak jest taka
              mozliwosc. Z gory wielkie dzieki. mumsy@poczta.onet.pl
          • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 13:05
            ja biorę Feminatal - to jest za 30 złotych (60tabletek) ale wiem, że jak z
            receptą to chyba taniej o jakieś 2 złote wink

pozdrawiam
            Asia
        • ewusia8 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:42
          a własnie ja mialam raz robione badania??teraz chyba znowu da mi skierowanie
          prawda?a powiedzcie mi moje drogie w którym tyg. są badanie sprawdzające zdróko
          dzidzi??
          ewusia
          • dziewczynka_bez_zapalek Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 13:16
            ewusia z tymi badaniami to jest różnie, jedne Lipcóweczki mają robione badania
            co miesiąc na wizycie np badanie krwi, moczu, USG a inne co 2 miesiące
            • gonia07 termin na 27,07 - Głogów 11.02.05, 15:24
              witam wszytskie przyszłe najszcześliwsze mamusie smile Jestem w 17 tc i czuje sie
              fantastycznie , w porównaniu do tego co musiałam przejść jest wręcz cudownie smile
              Czekam z utęsknieniem na jakieś łaskotanie w brzusiusmile Oczywiście nie mam
              pojęcia jak odróżnić dzidzie od zwykłych bombelków big_grin hihi... gg 4321107
        • magda742 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 13:24
          materna chyba 28 zł za 30 sztuk, droga niestety
      • dzia74 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:32
        a moje piersi dużo nie urosły, raczej napęczniały.
        Bolą czasem ale nie swędzą.
        Za to brzycho swędzi od wczoraj, intensywnie go smaruje i mija,
        wiec może z piersiami też tak jest smile

Pozdrawiam mamusie smile)
        • paris4 Re: LIPCÓWECZKI 2005 - co u Was? 02.02.05, 11:51
          Ja dostaję skierowanie na podstawowe badanie krwi i moczu co miesiąc.
          A badanie dzidzi to USG połówkowe które robi się między 20 a 24 tc.
          pozdrawiam Agata 16tc
          ps. Aniu Dzięki!!!!!!! Od razu lepiej jak ktoś ma podobne problemy. To znaczy
          nie cieszą mnie Twoje problemy z oddychaniem, no wiesz o co chodzismile))
    • paula.kr Do bombeleek !!! 02.02.05, 12:11
      Cześć!!!
      Ja mieszkam w Krakowie i w bardzo dobre spodnie ciążowe zaopatrzyłam się już
      miesiąc temu na ul.Stradom sklep nazywa się bodajże "Paryżanka".Jest też sklep
      z ciuchami ciążowymi na ul.Krowoderskiej i na ul.Karmelickiej.Na wprost poczty
      przy samym dworcu jest też sklep z art.dziecięcymi i tam też kupiłam fajną
      princeskę sztruksową.
      Polecam i pozdrawiam gorąco.
      Paula i Niespodzianka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka