Dodaj do ulubionych

Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja?

16.03.05, 17:25
Czy nie ma ciekawszych tematów niz Radio Maryja?
Niech sobie mocherowe berety słuchają jak chcą.
Co nam to przeszkadza?
Obserwuj wątek
    • mbishop Lechu, tu akurat masz moje pełne poparcie 16.03.05, 17:28
      • adamowski1 Re: Lechu, tu akurat masz moje pełne poparcie 16.03.05, 20:21
        Jasne Boluś swoje papierki delikatnie usunął,toć był głową państwa,teraz może udawać skrzywdzone dziecię opozycji.Boluś p.Walentynowicz do pięt nie dorastasz.
        • sluczyn MaGruGierWaGrze w TV TRWAM zaatakowali Donalda 16.03.05, 20:41
          MaGruGierWaGrze w TV TRWAM zaatakowali Donalda Tuska za to ,że atakuje Radio
          Maryja broniąc Lecha Wałęsę! Zdecydowali się wezwać Mazura! MaGruGierWaGrz
          stwierdził,że dzięki pracom komisji cofnęli się do roku 92. Pozostaje pytanie
          czy to chodzi o rok 1292?
          Dyskusja odbyła się przed 19 30 w obecności polityka kapłana.
          W dyskusji brali udział posłowie Macierewicz, Gruszka, Giertych, Wasserman ,
          Grzesik, czyli
          „Porozumienie bez barier” i to jest ich logo MaGruGierWaGrze, a hasło:
          „My weszli z woli wyborców ustawowo w życie na szczycie”!
          Odzew: Oj ustawowo w życie naszczycie!

Masoni to:
          Matoł, Gnom, Gó-wno, Wandal, Gargamel oraz jego czarny kot Klakier!
          Logo: MaGnoGówWanGarKla, hasło: debilizm wiecznie żywy, odzew: prawda wiecznie
          dziewica!

Choćbym padał z głodu nie przyjmę chleba
          oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim.
        • davidmorst Front Jedności Agentów kontra Radio Maryja. 16.03.05, 21:41
          No a kto montuje front jedności agentów? Tak zwany Bolek.
          Właściwie to nie ma potrzeby dochodzić do papierów Wałęsy. Wałęsa udowodnił
          swoim życiem, swoją prezydenturą i swoim zachowaniem, że działał i działa jak agent.
          Agent wielce zasłużony dla obecnych włascicieli Polski, może więc liczyć na
          ich poparcie i poparcie ich mediów. (TVP,TVN,Polsat i prawie cała prasa).
          Gościom brakuje tylko zadowolenia i podziękowań ludu za te przemiany. Chcą to
          wymusić, ale Radio Maryja im w tym przeszkadza, więc atakują to radio.
          • dragonlukasz Re: Front Jedności Agentów kontra Radio Maryja. 17.03.05, 00:29
            Tak Jedna wiara, Jedne radio, jedna prawda - to samo mówi Łukaszenko, Putin i
            paru innych!!Ale co tam jak ktoś popiera katolickich fundamentalistów, a wyzywa
            arabskich to jest chore!!Oni mówią tak jak radio M. jedna wiara, jedna prawda,
            a reszta do piachu albo siedzieć cicho!!
            • desspo57 Re: zydokomuna nigdy nie lubila konkurencji 17.03.05, 01:23
              najwyzej zarla sie w rodzinie na pulawskiej
          • y.y Re: Front Jedności Agentów kontra Radio Maryja. 17.03.05, 02:35
            tak, tak, oczywiście. Wszyscy dookoła to żydzi i agenci. Wszyscy, którzy
            wyciągają na wierzch brudy biznesmena Rydzyka, cwaniaczka jankowskiego i innych
            im podobnych to oczywiście obcy, którzy chcą atakować jedyną i słuszną rację
            dewoctwa ze środowisk betonowego radykalizmu brunatnej chołoty z młodzieżą
            wszechpolską na czele. Ktokolwiek się nie zgadza, to agent, żyd, cyklista i
            pewnie też pedał, no bo jak już, to po całości. Fajnie, a pastylki już brałeś
            kretynie? Płacą Ci za ssanie z palca podobnych kłamstw, czy robisz to ideowo?
            Podaj choć jeden dowód na te brednie, o których opowiadasz. Bo jak rozumiem na
            temat imperium kościoła toruńsko-pseudo-katolickiego nie masz nic do
            powiedzenia i to, że rydzyk otacza się bogactwem, a na antenie jego mediów
            nawołuje się ro rasizmu to jest ok prawda pajacu jeden? Jak czytam takie
            kłamstwa to się wstydzę, że jestem tej samej narodowości co podobne ci
            kanalie...
            • davidmorst Re: Front Jedności Agentów kontra Radio Maryja. 17.03.05, 10:55
              Odpowiem. Nie wszyscy i nie dookoła. Wystarczy mieć w ręku kluczowe stanowiska
              i media. Jedno z mediów nie poddaje się kontroli - Radio Maryja. Trzeba więc
              spróbować to zniszczyć. Pomocną okazała się żałosna postać Wałęsy.
    • tw_klaudiusz Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 17:28
      W końcu to normalne, ze w pluralistycznym kraju, ktoś myśli o Wałęsie źle.
      Mamy zmuszać do kochania go siłą?
    • m635 [...] 16.03.05, 17:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sawa.com własnie, niech to rozstrzyga sąd. 16.03.05, 17:38
        Mysle jak ty Kaludiuszu. Nie ma obowiazku kochania Walesy, nawet nie ma
        obowiazku szanowania go. Nie wolno jednak nikogo bezkarnie lżyć. Więc jesli pan
        prezydent poczul sie dotkniety. To rzeczywiście. Najlepiej sprawę oddać sedziom
        Niektorzy z nas mozolnie powinni uczyc sie kultury i odpowiedzialnosci za
        swoje słowa.
        • passa Re: własnie, niech to rozstrzyga sąd. 26.03.05, 11:08
          Tu się z Tobą zgadzam. Należy- a właściwie należało ( tu może też, ale to
          będzie zależało od ciebie)oddać do SĄDU przed NOCĄ HAŃBY 4 czerwca 1992 r.
          Czy ja się mylę, a może Ciebie wówczas nie było(...)
          • jaceq Dla mnie byla to noc chwaly 26.03.05, 23:41
            passa napisał:
            > NOCĄ HAŃBY 4 czerwca 1992

Jak i poprzednia, jak i nastepna

• j.rz Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska :) 16.03.05, 17:29
      Panie Walesa bardzo Pana szanuje ale zamiast nerwow lepiej wyjasnic wszystkim
      skad wziela sie teczka wspolpracownika "Bolek". Ja tez nie wierze ze byl Pan
      SB-kiem, ale trzeba ludziom wyjasnic a nie sie denerwowac.
      • tw_klaudiusz Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 16.03.05, 17:34
        Podpisuję sie rękami i nigami pod tym.
        • langwer1 Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 16.03.05, 17:40
          Wydawało mi się że L.Wałęsa nie może się już bardziej skompromitować,ale się
          pomyliłem-po prostu jest żałosny.
          • tw_klaudiusz Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 16.03.05, 17:47
            Ja lubię Wałęsę - i mimo wszystko ciągle mam do niego sentyment. ALe on nie ma
            o sobie strasznie wielkie mniemanie i to go gubi.
            Choćby nawet był agentem to jest moim bohaterem. ALe teraz wolałbym, żeby się
            nie odzywał, bo niszczy resztę swojej legendy.
      • wicek.wacek Walesa, niech Pan udowodni, ze nie jest wielbladem 16.03.05, 17:54
      • affichaga Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 16.03.05, 17:55
        niewiesz to dyrektor rydzyk pracowal za mlodych lat w SB znajomy SB mi to muwil
        pracuje teraz w WPROST i giertych mu w tym pomagal a to wiem od YOLKI z Autobusu
      • lolo11 Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 16.03.05, 18:38
        I jak wyjasni, ze w miscu slynnego skoku nie bylo muru.
      • jot10 Re: Demokracja polega wlasnie na otwieraniu pyska 17.03.05, 05:11
        Dlatego właśnie przedwczoraj, chyba pan Wałęsa po raz kolejny zresztą złożył w
        gdańskim oddziale IPN wniosek o udostępnienie swojej teczki. Może w końcu
        przekona malkontentów, m.in. Dzierżyńskiego vel Maciarewicza, że nie był "Bolkiem"
    • ezpa7z9 Uderz w stól nożyce sie odezwą 16.03.05, 17:41
    • talking_head Re: PANIE WAŁĘSA, A KIEDY ZWRÓCI PAN SWOJE MATERIA 16.03.05, 17:45
      PANIE WAŁĘSA, JAKO PREZYDENT WYŁUDZIŁ PAN OD MIN. MILCZANOWSKIEGO DWIE KOPERTY
      ZE SWOIMI AKTAMI Z ARCHIWUM S.B. I DO TEJ PORY PAN ICH NIE ODDAŁ.
      BEZ TYCH MATERIAŁÓW LUSTROWANIE PANA NIE MA SENSU, NO CHYBA ŻEBY OPRZEĆ SIĘ NA
      PANA LIŚCIE DO P.A.P.-U Z GODZ. 10.00 Z 4 CZERWCA 1992, W KTÓRYM PRZYZNAŁ SIĘ
      PAN DO WSPÓŁPRACY. LIST TEN WYCOFANY ZOSTAŁ Z SERWISU P.A.P.-U PO UZYSKANIU
      WIĘKSZOŚCI PRZEZ TZW. "KOALICJĘ STRACHU" W SEJMIE, CO POZWOLIŁO NA ODWOŁANIE
      RZĄDU P. OLSZEWSKIEGO I ZABLOKOWANIE LUSTRACJI. W NIEDAWNYM WYWIADZIE DLA
      WYBORCZEJ POTWIERDZIŁ PAN TO ZRESZTĄ WYRAŹNIE.
      A SWOJĄ DROGĄ, NIE MOŻE PAN POWIEDZIEĆ KISZCZAKOWI ŻEBY PANU DAŁ JUŻ SPOKÓJ ?
      TYLE PAN TYCH LEWYCH NÓG NABUDOWAŁ, KRAJ RZĄDZONY JEST PRAKTYCZNIE PRZEZ W.S.I.
      NIECH PAN POPROSI O EMERYTURĘ.
      • wicek.wacek zamknij sie klamco! 16.03.05, 17:55
        • hannelore Re: zamknij sie klamco! 16.03.05, 17:57
          Panie Waleso, jest pan zalosny, ludzie juz o Panu nie mowia, wiec trafila sie
          okazja, bay zrobic troche szumu wokol siebie. Dalby sobie Pan z tym spokoj, dal
          ludziom odetchnac od swojej osoby, tylko sie Pan komprominujesz.
          • tw_klaudiusz Re: zamknij sie klamco! 16.03.05, 18:05
            Wałęsa jest wielkim człowiekiem, ale podobnie jak Garibaldi, nie umiał się
            odnaleźć w zjdenoczonych Włoszech, tak on nie umie się odnaleźć w Polsce.
            To jest tragedia i jego i całego środowiska Unii Wolności, Tygodnika
            Powszechnego i też Michnika.
            • desspo57 Re: za to mafiia odnalazla sie swietnie jak w PL 17.03.05, 01:31
              :-(
      • polonus7 widziales to, rydzykowy potwarco ? 17.03.05, 01:27
    • sawa.com Wałęsa bojownik samotny i uparty 16.03.05, 18:04
      tw_klaudiusz napisał:

> Czy nie ma ciekawszych tematów niz Radio Maryja?
      > Niech sobie mocherowe berety słuchają jak chcą.
      > Co nam to przeszkadza?

Też tak uważam.
      W pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych, kiedy to radio nie mogło uzyskać
      koncesji bylam wsrod tych ktorzy podpisali listy do krajowej rady radia i
      czegos tam jeszcze i wraz z innymi sygnaturiuszami tej listy domagałam sie
      przyznania odpowiednich pozwolen.

Nie jestem stała słuchaczka. Ale jesli sa ludzie ktorzy sluchają, modlą sie z
      tym radiem... chodza na pielgrzymiki. Nawet jesli czasem kogos obrażają, to
      uwazam, ze tego rodzaju spory nalezy rostrzygać tak jak chce to zrobić p.
      Walesa , przed sadem.

Natomiast, kiedy slysze nazwisko Wałęsa. Albo kiedy slysze jak sobie z niego
      drwią, to przypomina mi się taka scena przedstawiona o której usłyszałam w
      relacji radiowej.
      Jest dzień albo dwa dni po podpisaniu porozumien sierpniowych 1980.
      Dziennikarz opowiada jak samotny Walesa z różancem w dloni stoi przed obiecanym
      przez wladze (w tychże porozumieniach), lokalem dla Niezaleznych Samorzadnych
      Zwiazkow Zawodowych. Władze nie kwapią się z wywiązywaniem z danej obietnicy.
      Ale Wałęsa jest uparty. Nie pamiętam ile to trwało. W każdym bądź razie
      podziwiałam wtedy jego upór i odwagę. Było to takie niespotykane w klimacie
      komunistycznego zastraszenia w którym ludzie bali się nawet nie iść na wybory
      albo na pochód pierwszomajowy.
      I tak mi już zostało, że Wałęsa kojarzy mi sie jako bojownik samotny i uparty.
    • gregpyp Wszystkie radia mają twarz a jedno ma Ryja 16.03.05, 18:39
      Chciałbym podziękować Panu prezydentowi Lechowi Wałęsie za wszystko co zrobił i
      dalej robi dla naszego kraju.

pozdrawiam
      student UMK
      • davidmorst Re: Wszystkie radia mają twarz grupy trzymającej.. 16.03.05, 21:56
        Masz rację. Wszystkie radia mają jedną twarz, klasy panującej, a jedno radio
        Radio Maryja się z tego wyłamuje.
        Czy pozwolisz, że poproszę cię, abyś zostawił to jedyne radio w spokoju?
        Masz swoje radia, które zadawalają twój gust, to sobie słuchaj. Ja i 10 mln
        innych Polaków wolimy słuchać Radia Maryja.
        • y.y Re: Wszystkie radia mają twarz grupy trzymającej. 17.03.05, 02:40
          Buahaha, a to dobre. 10 milionów! iekawe na jakiej podstawie sobie te brednie
          wymyśliłeś z kolei. Nie, nie wolno zostawiać w spokoju rozgłośni fałszywej,
          siejącej nienawiść i kłamstwa, pod przykrywką katolicyzmu przekazującą brednie
          i wyssane z palca bzdury. należy z tym zrobić porządek bo to wstyd dla tego
          kraju, wstyd dla mediów i wstyd dla środowiska dziennikarskiego, potwarz dla
          normalnych chrześcijan. I bardzo dobrze że Wałęsa się za to wziął. Kim Ty
          jesteś ćwoku aby go oceniać. Buty mógłbyś mu czyścić i to gdyby Ci pozwolił.
          Zrobiłeś dla tego państwa choć 1% tego co on? Watpię. Tobie podobni potrafią
          tylko opowiadać anonimowo kłamstwa (w internecie taki odważny jesteś, powiedz
          to publicznie co tutaj opowiadasz skoro taki z ciebie prorok) i nieważne, że
          sąd orzekł zupełnie co innego. W tym sądzie pewnie też żydzi prawda? Debil
          jeden, aż się nóż w kieszeni otwiera jak się taki ciemnogród zauważa.
          • davidmorst Re: Wszystkie radia mają twarz grupy trzymającej. 17.03.05, 11:09
            Nie będę się z tobą targował, jesli nie 10 mln słuchaczy Radia Maryja,
            to ile uważasz? Wiecej? 12 mln, czy mniej? Czy zupełnie mało?
            Jesli mało, to tymbardziej nie powinno ci przeszkadzać. Słuchaj muzyczki
            z RFM FM i ciesz się z tego co masz, bo nic nie jest dane raz na zawsze.
            A Żydzi są wszędzie, Polacy nie budowali gettho, Żydzi mieli tu swobodę
            i możność robienia co zechcą. Zdaje się, że doceniali to bardzo, bo zjechało
            się ich do Polski najwięcej. Nikt Żydowi w Polsce nie zabraniał przenikać
            do rozmaitych struktur. W czasach stalinowskich, wręcz obdzielano ich
            stanowiskami, zgodnie z dyrektywą Stalina: "..najlepszymi komunistami w Polsce
            bedą Żydzi, na nich można polegać." Obsiedli więc UB - Urzędy Bezpieczeństwa,
            Urzędy Cenzorskie (Reich-Ranicki), Prokuraturę (Brytegierowa), Sądy (Wolińska).
            Oczywiście bez sowieckich bagnetów nie było to możliwe.
            Tak więc są wszędzie i siedzą tam do dnia dzisiejszego.
            Najwyższy czas to zmienić.
    • michal_k1 Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 18:42
      Bolek woli „wolność z filtrem”
      Lech Wałęsa lubi zażywać sławy bojownika o wolność. Inne „kombatanckie
      środowisko” - Unia Wolności składa się z ludzi, którzy mówią o sobie: „partia
      ludzi rozumnych”, „partia umiaru”, nie schodzi z ich ust „tolerancja”
      i „demokracja”.
      Tymczasem w ubiegłym tygodniu młodzieżówka Unii Wolności wystąpiła z wnioskiem
      o delegalizację Młodzieży Wszechpolskiej - organizacji młodych narodowców,
      działających przy Lidze Polskich Rodzin. Trzeba powiedzieć, że nie ma do
      takiego wniosku żadnych powodów prawnych. „Wszechpolacy” nie popełnili
      wykroczeń przeciwko konstytucji, nie ukarał ich sąd, nie ściga prokurator. Nie
      podobają się „unitom”, bo stanowią część konkurencyjnej partii i odnoszą
      sukcesy. Jest ich coraz więcej, młodzi z MW mają wyraźnie skrystalizowane
      przekonania, umieją ich bronić przed kamerami, potrafią też - w odróżnieniu od
      zanikającej Unii Wolności i jej „młodzieżówki” - zorganizować liczne
      manifestacje uliczne.
      Młodzież Wszechpolska ma długą, sięgającą Polski Międzywojennej tradycję. Za
      komuny ich działalność była oczywiście zakazana, a przedwojenni działacze
      ścigani, więzieni i mordowani. Teraz w wolnej Polsce korzystają z prawa do
      działalności, ale i oni, i ich środowisko skupione w LPR działa widocznie zbyt
      skutecznie w stosunku do „partii ludzi rozumnych”. LPR ma liczącą reprezentację
      parlamentarną i wszystko wskazuje, że powiększy swój stan posiadania, zaś Unii
      Wolności do Sejmu nie udało się wejść. Wywołuje to wściekłość lidera UW
      Frasyniuka i jego młodzieżówki, i stąd wniosek o delegalizację Młodzieży
      Wszechpolskiej. Kiedy tego rodzaju wnioski, zmierzające do ograniczenia
      wolności, składa partia mająca w nazwie „wolność”, robi się ciekawie.
      Jakby nie dość tej kompromitacji, w ubiegłym tygodniu i dawny obrońca wolności
      Wałęsa, i lider Unii Wolności Frasyniuk rzucili się we wspólnym ataku na Radio
      Maryja. Wałęsa wystąpił z agresywnym listem otwartym, w którym nie przebierając
      w słowach zapowiedział, że będzie szkodził Radiu Maryja i będzie nawoływał
      Polaków mieszkających za granicą do zaprzestania przekazywania składek na
      toruńską rozgłośnię.
      Tuż za nim do ataku przystąpił Frasyniuk. W kilku telewizyjnych wypowiedziach
      domagał się likwidacji Radia Maryja.
      Radio Maryja jest solą w oku lewicy. Ma 5 mln wiernych słuchaczy i jest jedynym
      poważnym wyłomem w chórze „poprawnych politycznie” mediów. Wałęsie i
      Frasyniukowi tym razem poszło o to, że na antenie Radia Maryja jeden z bardziej
      zasłużonych działaczy wolnych związków zawodowych z Gdańska Krzysztof
      Wyszkowski, na podstawie materiałów z IPN zarzucił, że laureat pokojowego
      Nobla, symbol wolności był agentem komunistycznej Służby Bezpieczeństwa,
      noszącym pseudonim „Bolek”. Środowisku dzisiejszej Unii Wolności zarzucił, że
      było opanowane przez agenturę SB, wymienił przy tym nazwiska liderów UW, w tym
      Geremka.
      Tego było za dużo dla bojownika o wolność Wałęsy i szefa Unii Wolności
      Frasyniuka. Nie o take wolność, żeśmy walczyli przy Okrągłym Stole, żeby każdy
      mógł mówić co mu się podoba, a LPR mógł zajmować w Sejmie miejsca bez zgody
      Frasyniuka, Geremka i Wałęsy. Zdelegalizować ich, pozabierać mikrofony,
      powsadzać do pierdla! Oczywiście wszystko w imię „wolności”, „tolerancji”
      i „demokracji”.
      Już pamiętamy takie melodie, już wiemy, jak się to skończyło. I wiemy co zrobią
      Wałęsa i Frasyniuk z Unii Wolności, kiedy ludzie nie przestaną słuchać Radia
      Maryja i głosować na LPR. Wezwą na pomoc „ludzi honoru” - przyjaciół z
      Magdalenki. Gen. Jaruzelskiego i Kiszczaka. Już tam oni zaprowadzą porządek!
      Mają przecież doświadczenie w obronie socjalizmu. A w końcu czy socjalizm,
      czy „wolność”, ważne, żeby na górze byli Frasyniuk, Wałęsa i reszta
      towarzystwa. A skoro zwykła wolność nie gwarantuje tego, konieczna staje się
      wyższa forma wolności. Wolność z filtrem.

• kurtho Re: Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 19:14
        michal_k1 napisał:
        Już tam oni zaprowadzą porządek! Mają przecież doświadczenie w obronie
        socjalizmu. A w końcu czy socjalizm, czy „wolność”, ważne, żeby na górze byli
        Frasyniuk, Wałęsa i reszta towarzystwa.

ty parszywy nacjonalistyczny pomiocie o skrystalizowanych pogladach! gdzie
        byles gdy ci, ktorych teraz opluwasz siedzieli latami w wiezieniach. Miales
        chociaz odwage przeczytac ulotke?, czy tez na to slowo przechodziles na druga
        strone ulicy? Gdzie byli i co robili wtedy twoi führerzy z LPR?
        wstydu facet nie masz.
        • m635 Re: Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 19:59
          kurtho - przestań szmaciarzu obrażać i pluć. Jeśli nie zgadzasz się z czyimś
          zdaniem to z nim polemizuj a nie zachowuj się jak ostatni prostak z Samoobrony
          albo jak Frasyniuk.
          Zgadzam się z wieloma opiniami michała. i co? Zapytasz mnie czerwony dupku co
          robiłem w latach 80-tych? Walczyłem z komuną, trochę siedziałem i dostawałem
          czasem po mordzie. Działałem w KPN-ie bo walczyłem z komuną a
          nie "finlandyzowałem" Polski razem z Michnikiem ani nie starałem się
          o "socjalizm z ludzką twarzą" wraz z Frasyniukiem. Mam gdzieś Giertycha i MW
          ale nie pozwolę na zawłaszczanie tradycji walki z komuną przez takie gnidy jak
          Frasyniuk i Hausner czy Michnik i Maleszka. Nie jest przypadkiem, że ci panowie
          działają razem. Ale to zdaje się twoi führerzy lewacka gnido.
          Piszesz coś o wstydzie? Ha, ha, ha! Zapytaj Michnika czy zna to pojęcie.
          • prazdroj Re: Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 23:53
            Błąd ortograficzny: "maleszka" - nie wiadomo czemu - był napisany z wielkiej
            litery. "frasyniuk" zresztą też. Forumowiczu, walcz z dysortografią, francą i
            łajdactwem wszelakim
        • prudent1 Re: Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 20:13
          Brawo Kurtho!!!! Swietnie, trafnie i ostro sformulowales to, o co chodzi.
          Gowniarze teraz sie wymadrzaja, bo sa zwyklymi tchorzami. Te inwektywy, jakie
          rzucaja na ludzi, ktorzy walczyli odwaznie, cierpieli za to, sa po prostu
          obrzydliwe.Ich bezczelnosc siega zenitu. Wiedza, ze wlasnie w tej wolnej,
          wywalczonej wlasnie przez ludzi przez nich opluwanych, moga BEZKARNIE to
          wlasnie robic. Oczywiscie myla demokracje z anarchia, ale coz, glupoty nie
          mozna wyleczyc.
          Pozdrawiam
          • twprezydent Re: Bolek woli „wolność z filtrem” 16.03.05, 20:25
            prudent1 napisał:

> Te inwektywy, jakie
            > rzucaja na ludzi, ktorzy walczyli odwaznie, cierpieli za to, sa po prostu
            > obrzydliwe.

Rzucają też inwektywy na Gierka i Jaroszewicza, którzy byli internowani w
            stanie wojennym i na Gomułkę, który siedział w więzieniu. A to bezczelne typy!

A najwięcej w walce o Polskę to się nacierpiał Maleszka - siedział, był
            represjonowany, wyrzucany z pracy. Jak można tak go postponować!
    • a.ba Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 19:02
      Pan Wałęsa zanim dostał swoją teczkę do ręki mówił w telewizji
      publicznie: 'może coś tam podpisywałem nie pamiętam'. Na drugi dzień po
      wyrzuceniu Maciarewicza i Olszewskiego - już z własną teczką pod pachą Pan
      Wałęsa oświadczył że nic nie podpisywał i nie współpracował. Jest dla mnie
      obojetne czy wspólpracował czy nie (czy był Bolkiem czy ne był) ale nie uda się
      udowodnić, że nie wspólpracował (tak jak nie da się udowodnić że nie jest się
      wielbłądem). Po prostu sąd lustracyjny może co najwyżej stwierdzić że nie
      posiada dowodów potwierdzających współpracę.
      Prezydenturę Pana Wałęsy wspominam jako - wojnę na górze - gdzie rząd i
      ministrowie zminiali się jak kasjerki w supermarkecie. Wiele
      obietnic /puszczania w skarpetkach, 100 mln itp/ a zero w realizacji.
      Moja /subiektywna / opinia o Panu Wałęsie jest całkowicie NEGATYWNA - nie za to
      że był czy też nie Bolkiem - bo to dla mnie nie ma znaczenia - tylko za to co
      zrobił (dla ludzi nie dla siebie i swojej rodziny) gdy był przy władzy.
      • tdkot Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 19:14
        a.ba napisał:

> Pan Wałęsa zanim dostał swoją teczkę do ręki mówił w telewizji
        > publicznie: 'może coś tam podpisywałem nie pamiętam'. Na drugi dzień po
        > wyrzuceniu Maciarewicza i Olszewskiego - już z własną teczką pod pachą Pan
        > Wałęsa oświadczył że nic nie podpisywał i nie współpracował. Jest dla mnie
        > obojetne czy wspólpracował czy nie (czy był Bolkiem czy ne był) ale nie uda
        się
        >
        > udowodnić, że nie wspólpracował (tak jak nie da się udowodnić że nie jest się
        > wielbłądem). Po prostu sąd lustracyjny może co najwyżej stwierdzić że nie
        > posiada dowodów potwierdzających współpracę.
        > Prezydenturę Pana Wałęsy wspominam jako - wojnę na górze - gdzie rząd i
        > ministrowie zminiali się jak kasjerki w supermarkecie. Wiele
        > obietnic /puszczania w skarpetkach, 100 mln itp/ a zero w realizacji.
        > Moja /subiektywna / opinia o Panu Wałęsie jest całkowicie NEGATYWNA - nie za
        to
        >
        > że był czy też nie Bolkiem - bo to dla mnie nie ma znaczenia - tylko za to co
        > zrobił (dla ludzi nie dla siebie i swojej rodziny) gdy był przy władzy.

###pewnie zostaniesz pozwana pod sad przez bolka ###
    • talking_head Re: DONOSICIELSTWO W GENACH ? 16.03.05, 19:13
      OSTATNIE TYGODNIE POKAZUJĄ, ŻE DONOSICIELSTWO MA PAN WAŁĘSA W GENACH,
      I TO CONAJMNIEJ OD 1971 ROKU, GDY ZACZĄŁ DONOSIĆ NA KOLEGÓW ZE STOCZNI.
      A SWOJĄ DROGĄ, PROSIŁBYM REDAKTORA PACEWICZA, KTÓRY WYMYŚLA TEKSTY DO
      CO RAZ TO NOWYCH POSŁAŃ-DONOSÓW PANA WAŁĘSY - LITOŚCI !, W TE BAJKI O
      RZEKOMYCH WSPOMNIENIACH, PISANYCH NA ŻYCZENIE PANA BORUSEWICZA, ZE STRAJKU
      1970, W KTÓRYCH PAN LECH OPISYWAŁ KTO CO ROBIŁ W STOCZNI, A KTÓRE TO WSOMNIENIA
      PO CZASIE MIAŁY WPAŚĆ W RĘCE BEZPIEKI, TO NAWET MOSIEK LIZUS NIE UWIERZY.
      PANOWIE Z WYBORCZEJ, PAMIĘTAJCIE, WASZĄ GAZETĘ CZYTAJĄ NIE TYLKO
      ĆWIERĆINTELIGENCI .
      • kurtho [...] 16.03.05, 19:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • arahat1 walesa odwal sie cwaniaku od walentynowicz?? 16.03.05, 20:22
      znowu chcesz wyplynac na plecach innych??? schowaj sie do swojej dziupli i pisz
      posty po calym swiecie ale poslke zostaw w spokoju...
      • lolo11 Skok na kase! 16.03.05, 20:24
        Pewnie poczul pare zlotych jakie Walentynowicz ostatnio otrzymala.
        • midwesterner Kto jest agentem? 16.03.05, 20:26
          Bezpieka opracowala falszywki na temat Walsey. A Macierewicz, Walentynowicz,
          Wyrzykowski i Radio Maryj je rozpowszechniaja.
          Pytanie: Agentura, czy tylko pozyteczni idioci?
          • lolo11 Re: Kto jest agentem? 16.03.05, 20:30
            Jakie falszywki? Bo tak zeznal agent SB? I ty mu wierzsz?
            • enedue2 Re: Kto kogo atakuje ? Ludzie, "myli" państwo :)) 16.03.05, 20:44
              Rozgłosnia RM 12 lutego br. wyemitowała audycję z panem Wyszkowskim.Powiedział
              co powiedział, zresztą od 25 laty opowiada o tym samym w wielu mediach.Pytam
              dlaczego nie awanturował się z innymi? Tutaj
              minął miesiąc a Wałęsiak atakuje RM! O co chodzi tzw. autorytetowi ? Co chce
              osiągnąć
              Ostatnio w sukurs z Wałesiakiem poszedł diaboliczny Urban i młodzieżówka SLD.
              Pachnie mi szatańską grą!!!!!

• milo_1 Re: Kto kogo atakuje ? Ludzie, "myli" państwo :)) 16.03.05, 20:55
                enedue2 napisał:

> Rozgłosnia RM 12 lutego br. wyemitowała audycję z panem Wyszkowskim.Powiedział
                > co powiedział, zresztą od 25 laty opowiada o tym samym w wielu mediach.Pytam
                > dlaczego nie awanturował się z innymi? Tutaj
                > minął miesiąc a Wałęsiak atakuje RM! O co chodzi tzw. autorytetowi ? Co chce
                > osiągnąć
                > Ostatnio w sukurs z Wałesiakiem poszedł diaboliczny Urban i młodzieżówka SLD.
                > Pachnie mi szatańską grą!!!!!
                >
                >

===========================

enedue ty jesteś zaprogramowany przez Łopuszańskiego-bo to są jego słowa sprzed
                30 min .w programie prosto w oczy.A gdzie samodzielność myślenia ano nie ma bo w
                sekcie o.Rydzyka taka opcja nie istnieje.Gdzie był Rydzyk jak Wałęsa zaczął
                wpinać Matkę Boską w klapę ,kto się z niego wyśmiewał-oczywiście UBecy i
                partyjny beton a teraz ta formacja zjednoczyła się i występuje pod płaszczem
                Radia Maryja.
                • enedue2 Re: A nie jest prawdą ? 16.03.05, 21:38
                  Po co to atakowanie RM? Po jaką cholerę? Odpowiem.
                  Lewicowy lud chce pozbawić dostępu do mediów patriotów, tej częsci
                  społeczeństwa Polskiego, który brzydzi się tym co było przez ostatnie 15 lat.
                  Niestety dzięki wysiłkowi my media również mamy :))).
                • polonus3 Re: Kto kogo atakuje ? Ludzie, "myli" państwo :)) 17.03.05, 01:24
                  On zaparl sie Matki Boskiej jak Piotr Chrystusa. Nosil ja ciagle i wszedzie w
                  klapie marynarki juz jako prezydent na kazdej wizycie panstwowej ale kiedy
                  pojechal do Izraela z wizyta jako prezydent to ja zdjal. Zydzi to zauwazyli i
                  roztrabili wszedzie. Tak jak sluzaca spytala siedzacego na schodach Piotra
                  "I Ty znales Chrystusa z Nazaretu a On odpowiedzial... nie znam Tego czlowieka"
                  Zdradzal kolegow ze stoczni a potem ich sie zaparl po "okraglym stole."
                  Wstretny, obrzydliwy BOLEK!!
            • davidmorst Re: Kto jest agentem? Czy teczka ci to powie? 16.03.05, 22:19
              Teczka nic nie powie. Zwłaszcza ta starannie przygotowana do ukrycia.
              W przypadku Wałęsy to nieważne jest czy był czy nie był agentem.
              WAŻNE JEST, ŻE DZIAŁAŁ I ZACHOWYWAŁ SIĘ JAK AGENT! W czasie swojej prezydentury
              sprzyjał i umacniał agenturalną ekipę. Nawet swój sekretariat powierzył SBkowi.
              Zadbał o komusze interesy, a nas puścił w skarpetkach.
              Może i agentem niebył, ale to żadna pociecha. Nie bedąc agentem służył
              z oddaniem towarzyszom i nie pozwolił ich rozliczyć. Może któryś ze zwolenników
              Wałęsy wskaże jakiś przykład, który by temu zaprzeczał?
          • milo_1 BRAWO NIESIOŁOWSKI ....Prosto w oczy......... 16.03.05, 20:37
            Stefan stanął na wysokości zadania i w końcu jako autorytet na którego nie mają
            żadnych haków wygarnął Łopuszańskiemu to co dawno powinno być publicznie
            powiedziane.Banda oszołomów spod znaku "niech będzie ......... teraz i
            zawsze....... " Judasz przy nich jest naprawde "spoko" gość. Panie Jezu gdybyś
            żył w tych czasach ci ludzie jako pierwsi sprzedaliby Ciebie bez żadnych
            skrupułów.Tak jak ojciec Rydzyk żerując na bogobojności emerytów wyciąga od nich
            ostatnie pieniądze skazując na biedę i poniżenie dając im nadzieję na wieczne
            zbawienie.
            • tom202 Re: BRAWO NIESIOŁOWSKI ....Prosto w oczy....... 16.03.05, 21:47
              Po pierwsze Nisiołowski przed każdym występem publicznym w telewizji powinien
              zażyć porcję leków uspakających. Po drugie jak Urban i inni pisali kalumnie i
              obelgi pod adresem urzedującego Prezydenta Walęsy to ani sam Walęsa ani
              Prokuratura nic nie zrobiły aby ten proceder uciąć. Po trzecie OSTATNIO Postać
              Lecha Wałęsy najbardziej ośmieszył, sam Lech Wałęsa.
              www.republika.pl/legutowski/jwue.html
              • davidmorst Re: Nie jestem zdziwiony, ze Niesiołowski jest po 16.03.05, 22:23
                ..że Niesiołowski jest po stronie agenturalnej. Przecież sam przeżywał lęki
                w związku ze swoją teczką.
                Agenci zawsze bedą się wspierać i trzymać razem.
          • davidmorst Re: Kto jest agentem? Wałęsa sam przyznał, że .. 17.03.05, 11:17
            Pamiętam audycję TV, w której Wałęsa sam powiedział, że coś tam podpisał.
            Ale nie o to idą pretensje do Wałęsy, że podpisał.
            Pretensje do Wałęsy idą o agenturalne jego działania w czasie jego prezydentury.
            Nie obchodzi mnie, czy Wałęsa był agentem.
            Wałęsa-nieagent spełnił rolę agenta, tak jak Urban spełniał rolę bezpartyjnego
            aparatczyka PZPR.
            Wałęsa odpowiada w wielkim stopniu za imperium agentury, w jakie przekształcono
            Polskę.
            Wałęsa prezydentem już drugi raz nie został, ale dalej jest pożyteczny dla
            agentury - obecnie atakując wolne i niezależne Radio Maryja.
    • nieszczesliwygdypadadeszcz Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 20:42
      Zawiść i wrogość A.M. i A.W. w stosunku do Lecha Wałęsy, kwestionowanie jego
      postawy patriotycznej i zasług, obrzucanie go obelgami źle służy Polsce i jak
      najgorzej świadczy o samym A.M. i A.W. To Antoni jest autorem tych zmyslonych
      idiotycznych prowokacji politycznych. Kim jest A.M.. W okresie 1980 - 1989 nikt
      o nim nie slyszal. To on jest wlasnie UB-eckim mutantem i prowokatorem
      To Antoni Macierewicz powinien sie przyznac, ze byl i jest agentem SB.
      To na zlecenie mutantow UB-eckich Macierewicz podklada "dowody" i wymysla na
      temat Lecha.
      • enedue2 Re: "Myli" państwo o co chodzi Wałęsiakowi? 16.03.05, 20:46
        Rozgłosnia RM 12 lutego br. wyemitowała audycję z panem Wyszkowskim.Powiedział
        co powiedział, zresztą od 25 laty opowiada o tym samym w wielu mediach.Pytam
        dlaczego nie awanturował się z innymi? Tutaj
        minął miesiąc a Wałęsiak atakuje RM! O co chodzi tzw. autorytetowi ? Co chce
        osiągnąć
        Ostatnio w sukurs z Wałesiakiem poszedł diaboliczny Urban i młodzieżówka SLD.
        Pachnie mi szatańską grą!!!!!

• milo_1 Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 20:49
        nieszczesliwygdypadadeszcz napisał:

> Zawiść i wrogość A.M. i A.W. w stosunku do Lecha Wałęsy, kwestionowanie jego
        > postawy patriotycznej i zasług, obrzucanie go obelgami źle służy Polsce i jak
        > najgorzej świadczy o samym A.M. i A.W. To Antoni jest autorem tych zmyslonych
        > idiotycznych prowokacji politycznych. Kim jest A.M.. W okresie 1980 - 1989 nikt
        >
        > o nim nie slyszal. To on jest wlasnie UB-eckim mutantem i prowokatorem
        > To Antoni Macierewicz powinien sie przyznac, ze byl i jest agentem SB.
        > To na zlecenie mutantow UB-eckich Macierewicz podklada "dowody" i wymysla na
        > temat Lecha.

---------------------------------------------

kręcą bicz na własną du...ę ---
    • jm19 Wałęsa na starość głupieje? 16.03.05, 20:47
      1.
      Co mają, poglądy głoszone w dyskusji radiowej przez prywatnych ludzi na ich
      prywatną odpowiedzialność, do Radia Maryja, jako instytucji medialnej,
      przestrzegającej zasady pluralizmu i swobody wypowiedzi?

2.
      Dlaczego Wałęsa chce karać Radio Maryja za to, że na jego falach zostały
      wypowiedziane opinie i poglądy, z którymi się on nie zgadza, a które mieszczą
      się w ramach zasady pluralizmu wypowiedzi i demokracji?

3.
      To mniej wiecej tak, jak gdyby karać i pozywać do sądu Radio ZET za prywatne
      poglądy i ataki polityczne, które mają tam miejsce na przykład w
      trakcie "sniadania z Radiem ZET"?
      Nie słyszałem, by ktoś z uczestników tego programu zamierzał zaskarżyć do sądu
      na przykład Radio ZET za to, że umożliwiło taką a nie inną wypowiedź uczestnika
      dyskusji!

4.
      Nie słyszałem również, by tygodnik "Wprost" i jego dziennikarze zamierzali
      pozwać do sądu Telewizję Polską SA za to, że prezydent Kwaśniewski w
      programie "prosto w oczy" obraził ten tygodnik nazywając go "ubecką gazetą"?! O
      ile wiem, to pozew do sądu dotyczy pana Aleksandra Kwaśniewskiego a nie
      Telewizji Polskiej SA!

5.
      Wałęsa zupełnie nie rozumie zasad pluralizmu politycznego, wolności mediów oraz
      wolności i swobody głoszenia opinii i poglądów!
      Zdumiewa mnie w tym wszystkim jego "małość", zacietrzewienie i zupełny brak
      klasy!

6.
      Zamiast składać po sądach jakieś głupkowate pozwy, Wałęsa mógłby nam jako
      Obywatelom tego kraju wytłumaczyć: Po co brał do domu swoją teczkę?; Czy i
      jakie dokumenty z tej teczki usunął?; Czy nie było to naruszenie obowiązującego
      prawa oraz uprawnień prezydenta państwa?; Czy nie było to przestępstwo przeciw
      dokumentom?, itd., itp.

7.
      Dokumenty z teczki Wałęsy miały wartość historyczną, opisywały prawdę o tamtych
      czasach oraz mechanizmy funkcjonowania PRL. Niszcząc te dokumenty, Wałęsa
      zamazał prawdę o naszej najnowszej historii, ze szkodą dla przyszłych pokoleń.
      Być może, że właśnie tą sprawą powinna się zająć prokuratura oraz sąd a nie
      Bogu Ducha winną Pania Anną Walentynowicz!?

8.
      Jeżeli ktokolwiek miałby tutaj przepraszać, to przede wszystkim Wałęsa!
      Powinien on przeprosić przede wszystkim Dyrektora Radia Maryja - Ojca doktora
      Tadeusza Rydzyka, którego w każdej publicznej wypowiedzi, lekceważy, lży,
      poniża i obrzuca niewybrednymi epitetami, popisując się wyjątkowym prostactwem
      i piramidalnym wprost chamstwem.
    • hultajstwo 3MAJ SIE LECHU! NIE DAJ SIE CIEMNIAKOM!!! 16.03.05, 22:05
      Towarzyszu ;) macie racje - niech sluchaja, ale niech nie czynia ohydy ze
      wszystkiego (doslownie).
      Radio Ma Ryja!!! (tak sie to powinno nazywac)
    • flaku20 Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 22:09
      PRZECIEŻ LESIU NIE WYGRA Z DYREKTOREM RYDZYKIEM. JAK ON NAKAŻE TO WAŁĘSE
      STARSZE KOBICINY UDUSZĄ PIERWSZYM LEPRZYM RUŻAŃCEM. TO JEST PAN I WŁADCA W
      POLSKIM ETERZE. Z RYDZYKIEM NIE WARTO ZADZIERAĆ
      • hultajstwo Warto, warto!!! ;) 16.03.05, 22:12
    • hultajstwo Ludzie, jak my sie nienawidzimy... 16.03.05, 22:11
      poczytajcie swoje wypowiedzi! Przeciez w tym kraju nigdy dobrze nie bedzie, a
      komu na tym zalezy, zebysmy sie za lby brali? (no, reka do gory! podpowiedz:
      stary niedzwiedz tralalala...)
      • sawa.com Jaka powinna być Polska w/g sluchaczy RM? 16.03.05, 22:19
        A jaka wedlug Was powinna być Polska? Jaka gospodarka? Wyobraźcie sobie drodzy
        słuchacze RM, ze to wy zarządzacie tym państwem. Powiedzcie mi co byście
        zmienili z tego co jest?
      • davidmorst Re: Zwykły podział: siły agenturalne przeciw społe 16.03.05, 22:33
        To przesada z tą nienawiścią. Zwykły konflikt interesów.
        Z jednej strony beneficjenci okragłego stołu czyli postkomuna z agenturą.
        Z drugiej strony oszukane i ograbione ze swojej własności społeczeństwo.
        Wałęsa oczywiscie położył wielkie zasługi dla tej pierwszej strony, dlatego
        podejrzewamy go o to że agentem był. Natomiast mamy pewność, że działał jak
        agent. Pisząc "my" mam na myśli tych, którzy nie należą do zwolenników Wałęsy.
        • y.y Re: Zwykły podział: siły agenturalne przeciw społ 17.03.05, 02:44
          No to ciekawe skąd tą pewnośc macie i w jaki sposób ją udowodnicie i oczywiście
          to bardzo ciekawe, że nie zrobiono tego wcześniej, na przykład podczas procesu
          w tej sprawie. No dalej, podziel się z nami ta oświecona wiedzą, przecież to
          grzech taić takie rewelacje, naturalnie nie wyssane z palca, nie posiadająca
          żadnego pokrycia dowodowego, nie bazujące oczywiście na kłamstwie i
          manipulacji, i zupełnie przypadkiem wyciągane teraz kiedy już trwa rok
          wyborczy. No czekamy panie wszechwiedzący...
          • davidmorst Re: Zwykły podział: siły agenturalne przeciw społ 17.03.05, 11:25
            Sprawy oczywiste nie wymagają dowodów. Wystarczy przypatrzeć się Ojczyźnie.
            Kto ją tak urządził, jak nie Wałęsa między innymi.
            • az_mir OSZOŁOMIE "davidmorst"................ 17.03.05, 12:43
              davidmorst napisał:

> Sprawy oczywiste nie wymagają dowodów. Wystarczy przypatrzeć się Ojczyźnie.
              > Kto ją tak urządził, jak nie Wałęsa między innymi.
              ======================
              OSZOŁOMIE davidmorst -bo tak można ciebie tylko nazwać,przejdz na inne forum
              polecam stronki:
              www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm
              www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
              i tam napawaj sie swoimi teoriami - jestes chory BERECIE MOHEROWY taj jak jest
              chora cała sekta Rydzykowa pod nazwą "radio ma-RYJA" i ten RYJ jest
              zaśliniony od wśccieklizny czego ty jesteś dobitnym dowodem. "niech
              będzie........ teraz i zawsze....."
              I jeszce jedno-25 lat temu "Solidarność" miała 10 mln czlonków tyle ile teraz
              podobno ma plugawe /sowiet- radio maRYJA / "sluchaczy" i wy tak samo
              będziecie poniewierani jak to robicie z tymi 10-cioma milionami których
              przedstawicielem i symbolem w tamtych czasach był Wałęsa.Historia kołem się
              toczy ale wy nie doczekacie tych 25 lat bo już jesteście poza obwodem koła historii.
    • jurekpy Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 22:34
      Panie Wałęsa.Popieram Pana zamiar pozwania do sądu Ojca Dyrektora.Należy mu się
      ta riposta.Natomiast niech Pan oszczędzi tą biedną kobietę.Więcej miłosierdzia
      dla błądzącej starszej Pani.
    • takeiteasy1 Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 22:57
      Wałęsa = Śpiąca Królewna...obudził się chłopczyna. A co robił wcześniej??
      Nieraz spółkował z o.Rydzykiem. Ale jak się stał agentem Bolkiem to zmienił
      śpiewkę.
      • davidmorst Re: Poza tym, Walentynowicz może wiedzieć za dużo! 17.03.05, 11:34
    • takeiteasy1 pzeżyj to sam!!!!!! 16.03.05, 23:15
      słucham RM przeciętnie 3 razy w tygodniu zawsze po godzinie 24 tzw. 'rozmowy
      niedokończone' mam taki zwyczaj od około 4 lat. Na początku to mi było do
      śmiechu, (nie chodzi mi o stronę duchową RM a o wasz tzw.np.:
      pluralizm...hehe:):)) TAK na początku było mi do śmiechu ale widząc co się
      dzieje dzisiaj to zaczynam się was bać!!!mógłbym w tej chwili wiele pisać na
      temat ale wiem że poddani o.Rydzyka i tak już wiedzą swoje dlatego polecam tym
      którzy nie mieli jeszcze sposobności aby włączyli odbiorniki po 24 i się sami
      przekonali czy JEST antysemityzm czy NIE czy JEST siana nienawiść czy NIE.
      itd.itd.
      • milo_1 Re: pzeżyj to sam!!!!!! 16.03.05, 23:31
        takeiteasy1 napisał:

> słucham RM przeciętnie 3 razy w tygodniu zawsze po godzinie 24 tzw. 'rozmowy
        > niedokończone' mam taki zwyczaj od około 4 lat. Na początku to mi było do
        > śmiechu, (nie chodzi mi o stronę duchową RM a o wasz tzw.np.:
        > pluralizm...hehe:):)) TAK na początku było mi do śmiechu ale widząc co się
        > dzieje dzisiaj to zaczynam się was bać!!!mógłbym w tej chwili wiele pisać na
        > temat ale wiem że poddani o.Rydzyka i tak już wiedzą swoje dlatego polecam tym
        > którzy nie mieli jeszcze sposobności aby włączyli odbiorniki po 24 i się sami
        > przekonali czy JEST antysemityzm czy NIE czy JEST siana nienawiść czy NIE.
        > itd.itd.

===============================
        Podziwiam wytrwałość i bez niej można wyciągnąc daleko idące wnioski,że właściwie
        po co czytac katechizm, Stary i Nowy Testament. Przeciez cała prawda o podstawach
        naszej religi jest wykładana na falach Radia Maryja i TV TRWAM - to jest
        wykładnik katolicyzmu polskiego. Gość Niedzielny ,Nasza Polska i inne
        opracowania w rodzaju"mędrców syjonu" wystarczają tym pseudokatolikom . Gdyby
        zawarte tam były
        wartości religijne - nauka kościoła o istocie naszej wiary, nikt by tego nie
        czytał. Ważne sa kultywowane przez wieki rozważania "kościoła " o spisku znanych
        powszechnie formacji, masonerii i żydów a współcześnie żydokomuny. Gdzie jest
        ewangelia,katechizacja - kto z tych pseudokatolików wie o czym pisze Tygodnik
        Powszechny, wie o czym nauczał ks.Józef Tichner i czy wogóle wie, o czym mówi i
        naucza Jan Paweł II. Duchowość została zastąpiona jadem sączącym się z
        "miłosiernych " twarzyczek i głosów wyznawców o.Rydzyka.

• desspo57 Re: fakt jak kazda przestepcza organizacja 17.03.05, 01:53
          rzadzaca mafia gdy nie mowilo sie o niej
          tylko sie mogla smiac
          gdy przerwana zostanie zmowa milczenia
          kierownitwo mafii ogarnia wscieklosc i strach
    • buchbach Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 16.03.05, 23:20
      Polityka, polityka
      Tu odminna gra muzyka
      Otumania i ogłupia
      Polityka, polityka
    • basia.basia Obawiam się, że Wałęsa może się przeliczyć ... 17.03.05, 00:08
      a pani Walentynowicz lepiej by się nie czepiał!
      • jack20 Re: Obawiam się, że Wałęsa może się przeliczyć .. 17.03.05, 00:51
        Tez tak mysle.
        Z histori lustracji znam podobny przypadek w Niemczech.
        Premier Brandeburgi Stolpe procesowal sie z tygodnikiem Der Spiegel, ktory
        nazywal go notorycznie agentem stasi.
        Proces przegral i kazdy ma prawo nazywac go agentem.
        • desspo57 Re: niejaki nowak-jezioranski tez -ale to byl 17.03.05, 01:49
          niemiecki sad
          a nie polski
          choc i tam byli sedziowie nazisci tyle ze sie troche bali
          po denazifikacji
          w polsce zdrajcow wieszali ostatnio na koniec powstania listopadowego
          i mamy tego skutki
      • polonus7 a jakie moze miec dowody pani suwnicowa ? 17.03.05, 01:31
        Ty chyba jestes chora ? To co wie Walentynowicz,wie napewno z plotek. Wez pod
        uwage,ze to nie ona byla motorem intelektualnym Solidarnosci,podobnie zreszta
        jak Walesa. Tej kobiecie ktos wmowil,ze Walesa bbyl SBkiem. Jej walka o "honor"
        pralata swiadczy dokladnie o o niej. Znowu jej ktos namieszal w glowie.
        • jack20 Re: a jakie moze miec dowody pani suwnicowa ? 17.03.05, 01:41
          To, ze wg. ciebie ma pomieszanie w glowie nie znaczy, ze nie byla swiadkiem
          wydarzen, wypowiedzi Walesy w gronie opozycji przedsierpniowej et cetera.
          Walesa podjal gre va bank.
          Ale czy z przewidzianym wynikiem? Watpie. Wypowiedz, kontra wypowiedz.

• polonus7 Re: a jakie moze miec dowody pani suwnicowa ? 17.03.05, 01:52
            Czy ty naprawde myslisz, ze gdyby Walesa byl wspolpracownikiem SB zdradzilby
            sie z tym a rozmowie z pania Ania lub kims innym z opozycji ? Jestem pewien,ze
            ta kobieta nie ma zadnych dowodow ani tez swiadkow.Ciekawe czy ona ma swoja
            teczke i co w tej teczce jest. Dlaczego o nia sie nie stara lub dlaczego jej
            nie ujawnia,jezeli ja juz ma w domu ?
            • desspo58 Re: wystarczy przeczytac szminke na sztandarze 17.03.05, 04:35
              zwlaszcza wspomnienia bylej bibliotekarki ze szkoly morskiej

nadto wiele innych relacji z tamtego okresu
              swiadczy przeciw walesie

a to co robil i robi wpisuje sie w bolszewizm prl-u bis
              niemal idealnie
            • desspo58 Re: o teczke walentynowicz sie nie martw 17.03.05, 04:54
              tylko dzieki niej i innym uczciwym ludziom
              strajk sie nie zakonczyl
              porazka za ktora odpowiedzialny bylby walesa
              ludzie siedzieli by w wiezieniach
              a bezpieka nadal sprawowala by opieke
              z podsluchem nad kuronia
              jedynym telefonem do uni

teraz podsluchuja przynajmniej tysiace :-P
    • jozek46 Re: Wałęsa pozwie Walentynowicz i Radio Maryja? 17.03.05, 05:54
      Nareszcie Wałęsę spuszczą,a razem z nim popłynie Donald -
      Wicemarszałek.Prawidłowo.Może wreszcie p.Walentynowicz powie o kulisach strajku
      w stoczni i samym Wałęsie,bo dotychczas milczała,a śmietankę zlizywał Wałęsa.
    • sawa.com Ostro, bardzo ostro tu gadacie 17.03.05, 06:50
      Przeczytałam caly wątek i doszlam do wniosku, że nic mi innego nie zostaje jak
      zacząć sluchać RM po 24 tej. Ktos tu pisal, ze robil to najpierw dla rozrywki a
      teraz pozostalo mu to jak nawyk ogladania-sluchania horrorów.
      Poza tym myslę, ze sprawę Lecha Wałęsy wyjaśnią naukowcy z IPN. Jeśli byloby
      prawda to co mu tu zarzucają jego oponęci to ślady tego napewno są w teczkach
      innych ludzi, podobnie jak to miało miejsce z agentką Nowak, której ślady
      znalazł w swojej teczce K. Wyszkowski.
      A tak apropos prócz pomówień i obelg jakoś nikt nie pisze znalazłem ślady
      agenturalnych działań Bolka w mojej teczce...
      Co to jest Panowie oskarżyciele! Dlaczego tak goloslownie? Tylko nie mówcie mi,
      że prezydent miał dostęp... bo to nie argumenty.
      • jack20 Re: Ostro, bardzo ostro tu gadacie 17.03.05, 11:17
        Maciarewicz odpowiedzialny za lustracje w rzadzie Olszewskiego na temat Walesy
        zamiescil:
        "LECH WAŁĘSA
        TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II
        BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem
        12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
        19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do
        współpracy.
        TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej
        działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o
        tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują
        akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co
        pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane
        informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie
        prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni
        Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami
        podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które
        wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ
        dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały.
        Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z
        1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego
        Miodowicza. Podajemy jej treść:
        1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB)
        oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w
        posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW
        i PRL.
        Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich
        autentyczności.
        2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach
        czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań
        o charakterze inspirująco-dezinformującym."

Z wypowiedzi Gwiazdy wynika, ze jego dzialalnosc byla im znana z ust samego
        Lecha.
        • jm19 Re: Ostro, bardzo ostro tu gadacie 17.03.05, 21:18
          Dziękuję ci "jack20" za bardzo interesujące informacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka