Dodaj do ulubionych

Psychotropy-kto bral lub bierze?

07.04.05, 17:26
Sluchajcie czy wiele z Was lecyzlo sie takia chemia?Wydaje mi sie ze jesem
jedynym czliwiekeim na swiecie co to bierze. Nie wiem czy ludzie o tym nie
mowia bo sie wstydza czy naprawde nikt nie potrzebuje teko swinstwa oprocz
mnie??
Obserwuj wątek
    • joisana Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? 07.04.05, 17:46
      Hmmm, w takie dnie jak ostatnio marzę o Prozaku, ale ten zaczyna działać po 2
      miesiącach, a ja, niecierpliwa bestia jestem.
      A poważnie, po to je wymyślili, żeby brać, wstydzić się nie ma czego.
    • agasik4 Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? 07.04.05, 22:49
      caligirl!!
      Bardzo duzo ludzi je bierze. Ja na tym "zyje" od kilku lat i nie zapowiada sie
      zebym szybko sie z nimi pozegnala. Nie jestes jedyna. Ja ich bralam cala mase,
      bardzo wiele nie dzialalo i ciagle mi je zmieniano. W przyplywach bralam nawet
      12 tabletek dziennie i chyba nie mam juz wnetrznosci
    • Gość: sylwia Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.04.05, 08:01
      bralam prozac przez jakis czas,nie zauwazylam zadnej zmiany(chyba liczylam na
      blyskawiczne efekty)),chociaz w sumie zauwazylam-zaczelam miec ogromne problemy
      ze snem,wiec zaczelam brac kupe srodkow nasennych,przestraszylam sie,ze wpadne
      w lekomanie,wiec odstawilam ,moj chlopak,jak sie dowiedzial powiedzial,ze
      jestem wariatka,wiec teraz raczej sie tym nie chwale
    • caligirl Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? 12.04.05, 09:57
      chyba naprawde jestem jedyna lub jest nas dwie....
    • fiamma75 Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? 12.04.05, 12:20
      Swego czasu brałam, jak miałam depresję i bezsenność, na szczęście były to raczej niewielkie dawki. Pomogły, więc od dawna już nie biorę.
      Nie taki diabeł straszny smile
      • Gość: marta Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.04.05, 14:35
        nie jestes sama. tez biore od 1,5 roku. dobrze, ze chociaz ci pomagaja. lepiej
        lykac prochy i miec wzgledna normalnosc niz wieczne hustawki nastrojow.
        niektorzy mowia, ze leki nie zalatwia wszystkiego ale czasem sa niezbedne by
        czlowiek mogl zaczac sie leczyc. przykladowo: cierpie na agorafobie i depresje,
        gdyby nie leki nie bylabym w stanie wyjsc z domu i pojsc do lekarza.
        mnostwo ludzi bierze leki, tylko czesc z nich nie chce sie do tego przyznac.
        wiem, ze niektorzy dziwnie reaguja gdy dowiedza sie, ze ktos jest pod opieka
        psychiatry, jakby samo chodzenie do psychiatry swiadczylo, ze jestesmy chorzy
        psychicznie. najwazniejsze jest to, zeby czlowiek zdal sobie sprawe z przyczyn
        swoich problemow, potem mozna przystapic do terapii.
        pozdrawiam
        • Gość: Żaba Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:24
          Ja również je brałam, przez 6-7 miesięcy, miałam silną depresję, chyba cały
          stos nerwic i obsesję na pewnym punkcie. Pomogło, ale to nie tylko zasługa
          lekow ale też całej terapii, przez jaką przeszlam.
          pozdrawiam
          b.
          • l.e.a Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? 18.04.05, 07:58
            leczyłam depresję przyczynową 6 miesięcy na Coaxilu, potem długa przerwa i
            ponownie od stycznia zaczęłam leczenie nerwicy lekowej Anafranillem, ale
            widzę,ze duzo pomaga mi terapia - nie jesteś sama
    • Gość: Inka30 Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:50
      Ja tez bralam przez 3 miesiace.Mialam straszne bole glowy i okazalo sie, ze to
      na tle depresji.Wszystko przeszlo...tak jak doktor powiedzial.Czasem trzeba
      takie leki wziac, zeby sie poskladac psychicznie.
    • Gość: z Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:50
      moja siostra brała-b. ostra depresja, agresja wyładowywana na sobie. Brała je
      około 10 miesięcy, poprawiło się, ale chyba tez dlatego, ze chodzi na terapię
      do psychologa i do pewnego instytutu do psychiatry. Nie martw się, nie jestes
      sama. A psychotropy-zacznij walczyc sma, bo to tylko leki, od których mozna sie
      nawet uzaleznić.
    • Gość: Ania Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: 213.134.155.* 18.04.05, 12:17
      Ja po śmierci męża brałam całą masę leków antydepresyjnych, Prozac, Effectin,
      Xannax, Aurorix. A i tak moje problemy z bezsennością i płaczliwością nie
      zniknęły. Po roku odstawiłam wszystko z dnia na dzień. Miałam dość tej chemii,
      która i tak na nic się zdała. I nic się nie zmieniło. Zadnych objawów
      odstawienia. Potem poznałam cudownego mężczyznę, z którym niedługo powiem sobie
      sakramentalne "tak" i od tego momentu znów jestem sobą. Jak wiedać tego mi było
      potrzeba...
      • jazzgirl Jazzgirl do Callgirl :)) 18.04.05, 12:42
        ja tesz biorę, nie ma się czego wstydzić- różne sąproblemy teraz i czasem
        nieststey nie ma możliowości kontrolowania swojego wewnętrznego ja inaczej niż
        przez leki. ALe należy pamiętać, że to nie roziwązauje problemów- należy
        walczyć z tym, a nie poddawać się pod wpływ psychotropów i uważać, że jest ok.
        Trzymaj się ciepło.pa
        • caligirl Re: Jazzgirl do Callgirl :)) 18.04.05, 13:50
          ja sie ni wstydze. nawet wszystkim mowie o psychotropach i wizytach u
          psychiatrysmile)) no ale sa tacy co sie wstydza. podobno w USA 11 milion ludzi
          rocznie zapada na depresje wiec za jakies 15 lat kazdy tam bedzie mial
          depresjesmile
    • Gość: ss. Re: Psychotropy-kto bral lub bierze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:22
      niestety coraz wiecej ludzi siega po psychotropy.
      niektorym daja mozliwosc w miare normalnego funkcjonowania.
      niektorzy dostaja je bezmyslnie od lekarza, mimo, ze nie potrzebuja, bo nie sa
      chorzy.

tez biore, wiec nie jestes sama. czasem nie ma wyjscia. zreszta zajrzyj sobie na
      forum 'depresja'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka