Dodaj do ulubionych

Wypadanie wlosow po ciazy

20.05.05, 20:28
Jestem 3 i pol miesiaca po porodzie (cc) Od 2 tygodni zaczely wychodzic mi
garsciami wlosy. Juz boje sie czesac, bo za kazdycm razem na szczotce zostaja
kepy wlosow. czy tez tak macie? slyszalam, ze tak sie dzieje, ale ile to
mialoby trwac i czy sa jakies srodki wspomagajace lub hamujace wypadanie?
Jest to koszmar! Nikomu nie zycze.
Obserwuj wątek
    • xxx-x Re: Wypadanie wlosow po ciazy 20.05.05, 20:32
      Ja też mam ten problem. Ponoć po narkozie czy jakiś usypiaczach tak się dzieje.
      Ja podcięłam końcówki i troszkę mniej mi wypadają. Spróbuj i Ty podciąć

Pozdrawiam
      • nalewka1 Re: Wypadanie wlosow po ciazy 20.05.05, 20:36
        Ja juz po ciazy je zdazylam pomalowc i podciac, moze to nie byl najlepszy
        pomysl? Sprobuje je teraz troche podciac, tak jak radzisz. A czy ktos ma
        jeszcze to zle doswiadczenie?
    • ignis-z Re: Wypadanie wlosow po ciazy 20.05.05, 20:40
      Tak jest i nic nie można na to poradzić. W czasie ciąży włosy się wzmacniają, a
      po jakimś czasie od porodu (przeważnie jakieś 3 miesiące) "przypomina" im się,
      że trochę wypadałoby powypadać smile) To minie, u mnie było to samo i już nawet
      chciałam lecieć do dermatologa, ale koleżanka mnie przystopowała - "poczekaj,
      łysa nie będziesz, a co ma wypaść i tak wypadnie". No i miała rację. Moja
      córcia 15 skończyła pół roczku, a ja od dawna nie mam problemów z wypadającymi
      włosami, a wychodziły prawie garściam. Dochodziło do tego, że co sie nachyliłam
      nad Anią, to musiałam zdejmować z niej moje włosy, bo sypały się nawet bez
      czesania. No, ale było minęło i tobie też życzę szybkiego powrotu do formy.
      Pozdrawiam
      Ignis mama małej Anulki
      • nalewka1 Re: Wypadanie wlosow po ciazy 20.05.05, 20:44
        OJ Ignis bardzo mnie pocieszylas. To moze i mi nie dlugo minie. mam to samo.
        wlosy leca mi same. Najbardzo mi glupio w pracy, bo moje wlosy sie panosza,
        choc staram sie je ujarzmiac. Pozdrawiam
        Ania i 3 miesieczyny Tristanek
    • agatris Re: Wypadanie wlosow po ciazy 20.05.05, 21:25
      to jest całkiem naturalne po porodzie a spowodowane zaburzeniem gospogarki
      hormonalnej, i w zasadzie niewiele mozna sobie w tym temacie pomóc, samo
      przejdzie;
      niestety mi zadne odżywki, witaminy nie pomagały, włosy przestały wypadać jak
      pskończyłam karmić piersią i dostałam okres
      pozdrawiam
      • nikita0 Pytanie n/t 20.05.05, 22:09
        A można brać skrzyp w tabletkch jak się karmi piersią?
        • iwona281 Re: Pytanie n/t 20.05.05, 22:21
          Pytałam naszego pediatrę jak moja córcia miała 4 miesiące i powiedział że można
          i ja biorę. Po pierwszym dziecku wypadały mi włosy ponad 10 m-cy - jak zaczęłam
          brać skrzyp to przestały więc polecam. Teraz, choć biorę go od niedawna, już
          widzę dużą poprawę.
          Pozdrawiam.
    • mpenzi Re: Wypadanie wlosow po ciazy 27.05.05, 19:11
      U mnie było to tragiczne. Cała wanna włosów po myciu. Został mi mysi ogonek tak
      że musiałam je sciąć. Wtedy zaczełam uzywac ampułek vichy dla kobiet. wprawdzie
      terapia nie jest tania ale efekt byłmpraktycznie natychmiastowy. U mnie
      powstrzymało to wypadanie. Powodzenia. Pozdrawiam smile)
    • nataliamackowiak Re: Wypadanie wlosow po ciazy 27.05.05, 19:21
      U mnie zaczęło się też 3 mies. po porodzie i trwało 3 miesiące. Straciłam
      duużooooooooooo włosów, ale teraz już nie wypadają.
      Używałam dobrego szamponu z apteki o nazwie "Neril"-polecam, koszt. ok. 18 zł.
      Natalia
    • maja42 Re: Wypadanie wlosow po ciazy 27.05.05, 22:08
      Mi wypadały przez pół roku. Garściami. Podobno to dlatego, ze w ciąży przestaja
      wypadać, więc potem muszą wypaśc te co nie wypadły przez 9 miesięcy. Minęło
      pewnego dnia, jak ręką odjął. Pomógł mi szampon "Joanna" do wlosów wypadających
      z Rzepą (ale nawet nie śmierdział za bardzo mimo że z rzepą) ale myślę, że bez
      pomagania, też by przestały wypadać. Więc spokojnie. Trzeba przeczekać :o)
      Szkoda mi tylko było, bo w ciąży miałam naprawdę piękne włosy. nigdy takie
      piękne nie były, ach... chyba zmajstrujemy sobie drugiego dzieciaczka. Warto dla
      tych 9 miesięcy pięknych włosów ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka