zajac1111 29.12.05, 19:49 Mam prosbe moze ktos wie czy płatki kukurydziane śniadaniowe są tuczące? Lubie je chrupac a nie wiem czy nie pójdzie w biodra? Prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lisa Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:51 tuczą, bo zawierają sporo cukru i węglowodanów. Brak w nich praktycznie pożytecznych składników takij jak błonnik - polecam płatko owsiane i otręby Odpowiedz Link Zgłoś
margrat Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 29.12.05, 20:18 Zgadzam się z przedmówczynią ;) Tuczą jak nie wiem co, jak to węglowodany... Ja mocno schudłam po dośc radykalnym odstawieniu węglowodanów... Co nie oznacza, że będę ów sposób chudnięcia gorąco propagować, hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.server.ntli.net 01.01.06, 10:23 Margarat - mam pytanie do Ciebie - co jadłaś po odstawieniu węglowodanów? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 01.01.06, 10:24 Weglowodany nalezy ograniczac, nigdy odstawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich możesz chrupać, nie mają tłuszczu! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 29.12.05, 20:24 wykicasz szybko te węglowodany. Ale chipsy, flipsy są tabu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:06 A może by tak nie pogryzać płatków między posiłkami, co? Tylko uczynić z nich pełnowartościowe śniadanko z dodatkiem szklanki mleka? Wtedy nie utuczą, a w każdym razie nie za bardzo;-). Śniadanie to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maj Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 08:44 Przypomniała mi się moja koleżanka, która kupowała dietetyczne płatki kukurydziane fitness i jadła je z lodami śmietankowymi i miodem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 30.12.05, 11:40 Tucza czy nie tucza... Najlepiej spojrzec na kalorie w 100 g, porownac z innymi produktami i z tym co sie je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola787 Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 30.12.05, 15:16 zalezy ile zjesz:> czasem u mnie zbyt duza ilosc powodowala zaparcia, jesli zjesz ok.50 g z mlekiem, na cieplo, to troche sie najesz. Ja polecam takie platki FITTNESS-one sa smieszne-takie duze, lekko slodkie, z blonnikiem. Wariant FITNESS z owocami tez OK. Tymi sie wzglednie najadam Odpowiedz Link Zgłoś