Dodaj do ulubionych

Czy płatki kukurydziane tuczą?

29.12.05, 19:49
Mam prosbe moze ktos wie czy płatki kukurydziane śniadaniowe są tuczące?
Lubie je chrupac a nie wiem czy nie pójdzie w biodra? Prosze o informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: lisa Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:51
      tuczą, bo zawierają sporo cukru i węglowodanów. Brak w nich praktycznie
      pożytecznych składników takij jak błonnik - polecam płatko owsiane i otręby
    • margrat Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 29.12.05, 20:18
      Zgadzam się z przedmówczynią ;) Tuczą jak nie wiem co, jak to węglowodany... Ja
      mocno schudłam po dośc radykalnym odstawieniu węglowodanów... Co nie oznacza,
      że będę ów sposób chudnięcia gorąco propagować, hm...
      • Gość: Aga Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.server.ntli.net 01.01.06, 10:23
        Margarat - mam pytanie do Ciebie - co jadłaś po odstawieniu węglowodanów?
        • linn_linn Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 01.01.06, 10:24
          Weglowodany nalezy ograniczac, nigdy odstawiac...
    • Gość: ich możesz chrupać, nie mają tłuszczu! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 29.12.05, 20:24
      wykicasz szybko te węglowodany. Ale chipsy, flipsy są tabu!!!
    • Gość: Eia Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:06
      A może by tak nie pogryzać płatków między posiłkami, co? Tylko uczynić z nich
      pełnowartościowe śniadanko z dodatkiem szklanki mleka? Wtedy nie utuczą, a w
      każdym razie nie za bardzo;-). Śniadanie to podstawa
    • Gość: Maj Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 08:44
      Przypomniała mi się moja koleżanka, która kupowała dietetyczne płatki
      kukurydziane fitness i jadła je z lodami śmietankowymi i miodem:-)
      • linn_linn Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? 30.12.05, 11:40
        Tucza czy nie tucza... Najlepiej spojrzec na kalorie w 100 g, porownac z innymi
        produktami i z tym co sie je.
        • Gość: ola787 Re: Czy płatki kukurydziane tuczą? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 30.12.05, 15:16
          zalezy ile zjesz:> czasem u mnie zbyt duza ilosc powodowala zaparcia, jesli
          zjesz ok.50 g z mlekiem, na cieplo, to troche sie najesz. Ja polecam takie
          platki FITTNESS-one sa smieszne-takie duze, lekko slodkie, z blonnikiem.
          Wariant FITNESS z owocami tez OK. Tymi sie wzglednie najadam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka