Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Andalo Włochy był ktoś

08.01.06, 13:09
    Byłem w zeszłym roku w okolicach Moeny było super teraz mam jechać do
    Andalo,chętnie wymienie się uwagami.
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: Andalo Włochy był ktoś 08.01.06, 13:48
        Byłem w Paganelli a Andalo jak pamiętam to jeden teren z Paganellą.Andalo jest
        sympatyczne,mnóstwo pensjonatów,hoteli i knajpek ale bez wielkiego
        szpanu,wiekszośc narciarzy to byli Włosi-byłem w okresie sylwestra.Pamiętam
        rewelacyjne kryte pełnowymiarowe lodowisko-lubię również łyżwy więc była to
        dodatkowa atrakcja.Ogólnie dobra lokalizacja ale gorzej zorganizowana jak np
        ośrodki w Austrii-np. był bałagan na parkingach-ale to może ze względu na
        szczytowy sezon..Pozdrawiam
        • Gość: gonia Re: Andalo Włochy był ktoś IP: *.atol.com.pl 08.01.06, 15:01
          A jak z terenami narciarskimi? jaki poziom trudności i jak przygotowane? też
          wybieram sie w tym roku do włoch i zastanawiam sie pomiędzy Andalo - Paganella a
          Madonna di Campiglio - co wybrać, jesli jeżdżę dośc dobrze?
      • Gość: waldek Re: Andalo Włochy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 22:36
        Bylem tam 2 razy. Raz mieszkalem w Andalo a drugi raz z drugiej strony gory tj.
        w Fai Della Paganella.
        Z obydwu wyjazdow bylem bardzo zadowolony. Podczas jednego z tych wyjazdow
        pojechalismy odwiedzic slynna Madonne... to to byl blad. Okropny tlok na
        stokach. Zaznaczam ze mam juz po 50-tce i nie rajcuja mnie setki km tras lecz
        raczej mniejsze gorki a przede wszystkim brak tlumow ludzi na stokach. Andalo
        jest bardzo urokliwe kilkanascie tras i mnie to wystarcza. Madonna to slynny
        kurort i jak tam przyjechalismy to kolekji do wyciagow byly po kilkadziesiat
        minut czekania. Dlatego ja wybieram i radze innym mniejsze miejscowosci. A dla
        tych ktorzy oszczedzaja pieniadze moze byc interesujace ze zwykle w mniejszych
        miejscowosciach skipasy sa zwyle tansze.

Zycze milego szusowania raczej w Andalo.
        • Gość: ron5 Re: Andalo Włochy był ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 07:04
          MdC oczywiście narciarsko to inna liga-jest po prostu dużo
          większa.Paganella/Andalo to mniejszy,skromniejszy ośrodek i tydzień tam dla
          wytrawnego narciarza może być nudny.Trasy są przygotowane i różnorodne.Dojazd z
          Paganelli do MdC zabiera dużo czasu,pomimo,że na mapie odległość nie wygląda na
          dużą.Pozdrawiam.
        • ortodox Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 11:39
          Kolejki kilkadziesiąt minut w MdC ????. Chyba, że byłeś tam na free-ski-week.
          Byłem tam 2 tyg. w u.r. i nigdy dłużej niż 10-15 min nie stałem a i to było
          wyjątkowo, na samym dole, z samego rana gdy wszyscy wjeżdżają do góry.
          Zdecydowana większość wyciągów bezkolejkowa ale rzeczywiście jest to kurort
          i ludzi tam dostatek. Większość to jednak spacerowiczo-knajpowicze. Nawet jak
          wjeżdżają do góry, to po to by siedzieć w knajpach. Tacy są Włosi a i Polacy
          też próbują ich w tym naśladować.
          Spędzenie całego tygodnia w tak małym ośrodku jak Andal moze rzeczywiście być
          nudne dla dobrze jeżdżących. Niedaleko w stronę Trento jest Mt. Bondone.
          Też nie duży ośrodek parę krzesełek i jedna szybka kanapa. Super widoki ze
          szczytu, z oszklonej knajpki na jedna naprawdę niezła trasa prawie 4km.
          Dzięki szybkiej kanapie i całkowitemu braku kolejek można zjechać tą szybką
          trasą nawet i 20x w ciągu dnia, co daje prawie 80 km jazdy. Trzeba mieć naprawdę
          kondycję, by to wytrzymać:
          www.ski.it/skipass/skiarea_bondone_it.pdf
          Oczywiście, moim zdaniem warto choć na jeden dzień pojechać także do MdC, nie
          jest to blisko ale bliżej już może nie być nigdy ;)
          pozdrawiam

• sto19 Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 11:48
            bondone też miłe , podobne skalą, ale widoki nieco słabsze:( i zdecydowanie
            starsze, wolniejsze wyciągi wyciagi, z tych dwóch wybrałabym jednak Andalo.
            pozdrawiam
            • ortodox Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 12:07
              Nie chcę nikogo namawiać, by jechał na Bondone zamiast na Paganelle :) ani
              zmuszać do takich wyborów, nie ma takiej potrzeby. Tydzień to za dużo nawet na
              te dwa małe ośrodki i można je dobrze poznać i znudzić się nimi już po jednym
              dniu. To bardzo porównywalne miejsca ale może to być urozmaicenie dla nudy
              jeżdżenia ciągle w tym samym miejscu. Widoki też bardzo zbliżone i
              infrastruktura też.
              Kiedy byłaś na Bondone ostatnio?
              pozdrawiam
              • sto19 Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 12:13
                2005 luty , w Andalo zresztą tez wtedy jestem daleka od gloryfikacji Andalo, po
                prostu lubie miejsce , ludzi, takie tam sentymenty :)
      • sto19 Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 09:11
        Andalo, (Molveno, Fai della Paganella) jezdzenie na Cima Paganella 2050 m npm.
        trasy urozmiaicone chociaz sam osrodek mały - dosłownie jedna góra, 2 wyciągi
        krzesełkowe z 2004/05, gondola + jeden wyciąga krzesełkowy z 2005/06, trasy
        ciekawe świetnie utrzymane , niestey wiekszość poniżej linii lasu :( czyli typ
        szczyrkowy.
        Miasto Andalo miłe małe, miejsc do zabaw apreski tez jest troche: basen,
        lodowisko, kilka knajp, cukiernie, kino :))))
        fajne imprezy sa w sezonie na pewno 2 lub 3 , w styczniu , ok 15.01 zawody w
        stylizowanych na lata30 strojach + jazda telemarkiem, ogolnomiejska impreza na
        koniec karnawału, i ... dzień kobiet:)))
        piekne, a narciarsko po prostu przyjemne miejsce, polecam w lutym, najpózniej
        na początku marca, chcesz wiedzieć coś wiecej napisz na sto19@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • skin2 Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 15:48
          Dziękuje bardzo za wszystkie opinie.analizie wychodzi na to że w Moenie i
          okolicach było ciekawiej no ale do marca.Pozdrawiam
          • ortodox Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 16:05
            Kurde, nie byłeś a już wiesz? To może jedź gdzie indziej, tam gdzie już wiesz,
            że nie będzie gorzej niż w Moenie ;)
            pozdrawiam:)
            • skin2 Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 18:49
              Ale nerwowy jesteś .Przepraszam ale takie wnioski wyciagłem z waszych
              opinii.Lubie większe ośrodki typu Oberegen.Predazzo(pewnie pisze z błedami ale
              wiecie o co chodzi)natomiast całkowicie nie podobało misię na sella ronda to
              już przesada jak w hipermarkiecie. Także bez nerw drogi ortodox.Pozdrawiam
              • ortodox Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 23:13
                Nie sugeruj się tym "kurde", to bardziej zdziwienie niż nerwy.
                Bo jak na podstawie kilku opinii i to raczej pozytywnych, wyrobić sobie
                zdanie, że jest gorzej. Lubisz większe ośrodki, jedź do MdC-Marileva-Fogarida.
                Przy okazji po jednym dniu zajrzyj do Andalo i Mt. Bondone.
                Widzisz, Sella Ronda się Tobie nie podobała a wielu się zachwyca.
                Każdy ma własne upodobania i różne potrzeby.
                Najlepiej zobaczyć samemu i wtedy masz porównanie.
                pozdrawiam
      • oleyu Re: Andalo Włochy był ktoś 09.01.06, 11:18
        Było tam nawet fajnie. Pozdro
      • Gość: waldek Re: Andalo Włochy był ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:05
        Jak widac opieni sa rozne. I to jest OK.
        Pytajaca podejmie swoja decyzje.

Zycze milych wrazen. A w ogole Wlochy sa urokliwe
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka