Dodaj do ulubionych

Premier gra w otwarte karty.

17.01.06, 16:13
Premier jako pierwszy z szajki pisowców przyznał wprost, o co chodzi w całym zamieszaniu - nie o
żadne nowe otwarcie, stabilizację sytuacji czy dobro państwa i obywateli, ale o żałosny interes partyjny.
"Wybory będą korzystne dla PiS" - ot, cała tajemnica. Ćwoki, już nawet nie starają się tego ukrywać.

wiadomosci.onet.pl/1231247,11,item.html
Obserwuj wątek
    • hulaj_dusza Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:14
      Bo une som prawe i sprawiedliwe;)))
    • anyab1 Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:15
      Lewica się zjednoczyła, Kwaśniewski wraca, Kaczyńscy osiągnęli cel, można
      przestać udawać.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:22
        anyab1 napisała:

> Lewica się zjednoczyła, Kwaśniewski wraca, Kaczyńscy osiągnęli cel, można
        > przestać udawać.

Po prostu skrajnie prawicowe dupki, ktore niczego nie potrafia doprowadzic do
        konca.
    • bloczek4 EWENTUALNE wybory, nieudolny manipulatorze 17.01.06, 16:16
    • dyl.sowizdrzal Przepraszam za te "ćwoki" 17.01.06, 16:16
      Przepraszam, poniosło mnie. Ale nie rozumiem, jak można być aż tak bezczelnym, żeby w żywe oczy do
      takich zagrywek się przyznawać. Koszmar jakiś.
      • hulaj_dusza Re: A ja przepraszam za "prawe i sprawiedliwe";))) 17.01.06, 16:17

• bloczek4 Nie ściemniaj, oszuście 17.01.06, 16:19
    • bloczek4 Umiesz czytać? 17.01.06, 16:18
      "Premier powiedział, że jutro rozpoczynają się rozmowy o koalicji, aby
      ustabilizować sytuację w kraju. Jeśli rozmowy nie dadzą efektu, to zdaniem
      Marcinkiewicza niezbędne będą nowe wybory. Premier dodał, że będą one korzystne
      dla PiS, bo społeczeństwo przyjmuje program tej partii za swój i udziela mu
      bardzo dużego poparcia."
    • witek.bis Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:18
      No i masz! Tym razem "premier gra w otwarte karty". Jak możesz, Dylu,
      sugerować, że kancelaria premiera to jakaś jaskinia hazardu? Zobaczysz, że
      Machlojkiewicz się obrazi i więcej się z Tobą nie spotka.
      • bloczek4 Prawdę mówią, że umiejętność czytania ze zrozumien 17.01.06, 16:21
        niem jest w Polsce nikła
        • witek.bis Re: Prawdę mówią, że umiejętność czytania ze zroz 17.01.06, 16:24
          Czy to znaczy, że mam Ci wytłumaczyć to, co napisałem?
          • bloczek4 Nie, to znaczy, że łżesz jak pies 17.01.06, 16:26
            ...i wszystkie wnioski wyciągasz z własnych łgarstw
            wiadomosci.onet.pl/1231247,11,item.html
            • witek.bis Re: Nie, to znaczy, że łżesz jak pies 17.01.06, 16:31
              :)))
              Dzięki za ten milusi komentarz. A tak przy okazji - gdzie zełgałem?
              • bloczek4 Tu łżesz: 17.01.06, 16:34
                Treść newsa w onecie brzmi:
                "Premier powiedział, że jutro rozpoczynają się rozmowy o koalicji, aby
                ustabilizować sytuację w kraju. Jeśli rozmowy nie dadzą efektu, to zdaniem
                Marcinkiewicza niezbędne będą nowe wybory. Premier dodał, że będą one korzystne
                dla PiS, bo społeczeństwo przyjmuje program tej partii za swój i udziela mu
                bardzo dużego poparcia."
                • witek.bis Re: Tu łżesz: 17.01.06, 16:36
                  Ale ja tego newsa nie pisałem! Jeśli są tam jakieś łgarstwa, to naprawde nie
                  moje. ;-)
                  A tak na pożegnanie - badź uprzejmy w przyszłości uważniej czytać posty, które
                  komentujesz, drogi bloczku żelbetonowy.
                  • bloczek4 Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:42
                    z wypowiedzi premiera wynika tylko, że PiS nie boi się EWENTUALNYCH wyborów, bo
                    na nich zyska, jezeli do nich dojdzie. Ani mniej, ani wiecej. Idź i nie kłam wiecej
                    • witek.bis Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:46
                      Bloczku najdroższy! Powoli tracę do ciebie cierpliwość. Daję ci link do mojego
                      postu, który od paru minut coraz głupiej komentujesz.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35128797&a=35129113
                      • dyl.sowizdrzal Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:47
                        witek.bis napisał:

> Bloczku najdroższy! Powoli tracę do ciebie cierpliwość. Daję ci link do mojego
                        > postu, który od paru minut coraz głupiej komentujesz.

Przepraszam Witku, bo to przez mnie Ciebie się tak uczepił. Wybacz, ale nic nie poradzę na to, że tak
                        świetnie "czyta ze zrozumieniem".
                        • witek.bis Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:49
                          Nic nie szkodzi. Pogawędka z bloczkiem to prwadziwa przyjemność. Czuję się
                          bardzo ubogacony.
                          • bloczek4 Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:51
                            Wiem, że najprzyjemniej wam się wymieniać tym samym pogladem. To jedyny rodzaj
                            rozmowy, jaki możecie zaakceptować.
                            • witek.bis Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:55
                              Przeczytałeś mój post?
                          • bloczek4 Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:57
                            Są w nim wnioski wyciągnięte z własnej manipulacji. Krętacwa rozumiem, ale żeby
                            we własne krętactwa uwierzyć?
                            • ppppp7 Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 18:00
                              Dupku, komentujesz nie ten post co myślisz, że komentujesz. Zrozumiałeś, czy
                              narysować?
                    • wiewiorzasta Re: Nieudaczny manipulatorze: 17.01.06, 16:47
                      bloczek4 napisał:

> z wypowiedzi premiera wynika tylko, że PiS nie boi się EWENTUALNYCH wyborów, bo
                      > na nich zyska, jezeli do nich dojdzie. Ani mniej, ani wiecej. Idź i nie kłam wi
                      > ecej

Albo łgarz, albo manipulator.
                      A premier powiedział: "Prawo i Sprawiedliwość skorzysta na wcześniejszych
                      wyborach."
                      Ty manipulujesz dodając słowo 'ewentualnych'.

I wyluzuj trochę, bo wygląda na to, że PiSiaki coś rozgorzączkowane dziś.
                      Ciekawe, dlaczego?
                      • bloczek4 Przez wasze nieudolne krętactwa (link) 17.01.06, 17:53
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3117347.html
                        • dyl.sowizdrzal Re: Przez wasze nieudolne krętactwa (link) 17.01.06, 20:53
                          I co, kolego, masz jeszcze wątpliwości co do tego, czy będą wcześniejsze wybory?
                          • bloczek4 Re: Przez wasze nieudolne krętactwa (link) 17.01.06, 21:27
                            Pewnie, ze mam. A poza tym nie wynika to absolutnie z wypowiedzi premiera
      • dyl.sowizdrzal Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:21
        witek.bis napisał:

> No i masz! Tym razem "premier gra w otwarte karty". Jak możesz, Dylu,
        > sugerować, że kancelaria premiera to jakaś jaskinia hazardu? Zobaczysz, że
        > Machlojkiewicz się obrazi i więcej się z Tobą nie spotka.

Sza, Witek! Musiałem dać jakiś pretekst Prezydentowi Swojego Brata, inaczej nie wybrnąłby z tego
        dzisiejszego spotkania z Platformą. Obserwuj uważnie Pałac Prezydencki, tak koło 18.30. :-)
        • witek.bis Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:22
          Myślę, że to się stanie ok. 18.45.
          • dyl.sowizdrzal Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:26
            witek.bis napisał:

> :)))
            > Myślę, że to się stanie ok. 18.45.

Pewnie, dałem Ci te 15 minut na zaparzenie herbaty i wygodne usadzenie się w fotelu. :)
      • inna57 Re: Kto wprowadził karcianą retorykę ? 17.01.06, 16:24
        Oczywiście, sam Jarosław Kaczyński, chyba tylko po to żeby braciszek miał się o
        co obrażać. A to co się dzieje obecnie to gra w "chińczyka" na szachownicy.

Kiedyś "chińczyk" był sprzedawany pod nazwą "człowieku nie irytuj się". Oj, do
        obecnej sytuacji faktycznie potrzebne są mocne nerwy.

A swoją drogą brydż był mądrzejszą grą od durnia którego zaoferował nam JK.
    • vitoleone Re: Premier gra w otwarte karty. 17.01.06, 16:22
      Dla wszystkich to bylo zawsze jasne,oprocz sluchaczy RM
    • bloczek4 I co, KRĘTACZE? 17.01.06, 17:52
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3117347.html
      • wiewiorzasta Nic. Poza tym, że jest to informacja z różnych 17.01.06, 18:02
        źródeł na ten sam temat - jedna z PAP, duga z IAR.

Ale tak w ogóle to o ci chodzi, bo już się pogubiłam?
        • bush_w_wodzie Re: Nic. Poza tym, że jest to informacja z różnyc 17.01.06, 18:23
          wiewiorzasta napisała:

> źródeł na ten sam temat - jedna z PAP, duga z IAR.
          >
          > Ale tak w ogóle to o ci chodzi, bo już się pogubiłam?
          >

chodzi o to ze premier wcale nie przyznal wprost ze chodzi o polityczna korzysc
          pis tylko zastosowal manewr stylistyczny zwany omowieniem
      • pies_na_czarnych Re: I co, KRĘTACZE? 17.01.06, 18:42
        "Co Pan premier chcial powiedziec?". Wraca "nowe". Juz to przerabialismy.
        • x2468 Re: I co, KRĘTACZE? 17.01.06, 21:05
          Premier nie gra w otwarte karty.On gra w "dupniaka"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka