hubar 24.01.06, 01:48 Zaznaczam na wstępie, po lekarzach - pijemy po powrocie do domu aby się rozgrzać, a nie przed wyjściem! Co proponujecie jako najlepszy(alkoholowy) sposób rozgrzania, w te mrrrroźne dni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szakal_el Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 24.01.06, 21:10 Grzancem Galicyjskim - tylko i wylacznie. Byle by w malych ilosciach, bo co za duzo to niezdrowo w takie mrozy;) Odpowiedz Link
hubar Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 25.01.06, 01:06 Nie lepszy grzaniec korzenny? Pytam bo sam nie lubię ciepłych alkoholi. Odpowiedz Link
szakal_el Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 25.01.06, 18:36 A nie wiem - nie pilem...:) Odpowiedz Link
polisemia Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 27.01.06, 12:34 Ponoć bardziej łagodny o "galica" Odpowiedz Link
ixtlilto Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 23.11.07, 17:16 Grzaniec galicyjski z plasterkiem pomarańczy! Odpowiedz Link
flamengista kieliszeczek krupniku 24.01.06, 22:32 w ostateczności wódki. Działanie natychmiastowe;) Oczywiście potem herbatka z cytrynką. Odpowiedz Link
greg-61 Re: kieliszeczek krupniku 25.01.06, 07:14 Wódki? lepiej juz po kapitańsku: herbatka z rumem. Ostatecznie kawa! Odpowiedz Link
tlen4 Re: kieliszeczek krupniku 25.01.06, 19:02 greg-61 napisał: > Ostatecznie kawa! A dlaczego "statecznie"? Polecam taką rozgrzewającą mieszankę: kawa + mleko + tequila + kahlua. Nie dość że pyszne to jeszcze b. rogrzewa :) Odpowiedz Link
hubar Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 28.01.06, 02:55 Do czekolady dodać amaretto, lub Baileisa mniam! Odpowiedz Link
tlen4 Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 28.01.06, 17:11 Obojętnie do jakiej czy polecasz jakąś specjalną? Ciekawa jestem jak taka mieszanka smakuje z Baileisem (i jakie ma działanie ;)) bo amaretto to chyba tylko smaczek daje Odpowiedz Link
pier_niczek Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 28.01.06, 18:29 ostatnio rozgrzewaliśmy się -balsamem litewskim grzeje fantastycznie,niestety teraz tylko butelka została:( Odpowiedz Link
tlen4 Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 29.01.06, 19:13 harbata + rum = :) Odpowiedz Link
tlen4 Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 02.11.06, 09:23 W związku z nadejdziem z nienacka mroźnych dni podbijam wątek. Może ktoś coś jeszcze dopisze :) Ja polecam wiśnie moczone w spirytusie zalane budyniem. Smaczne, Słodkie, Rozgrzewajace. Odpowiedz Link
jan-w Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 03.11.06, 19:19 Miód pitny. Podgrzać z korzeniami - co jest w domu: goździki, cynamon, trochę pieprzu, ziele angielskie, cynamon itp. Podgrzewać prawie do zagotowania, i natychmiast zdjąć z ognia (aby nie tracić %). Poczekać chwilę, aż trochę ostygnie i opadnie osad, przesączyć przez gęste sitko do herbaty. W sytuacjach ekstremalnych, dodać trochę krupniku lub ciemnego rumu. Położyć się do łózka. Skutecznie leczy wczesne stadia przeziębienia. Efekt moich wieloletnich doświadczeń z przziębieniami ;-) Odpowiedz Link
lilarose Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 03.11.06, 14:28 - grzane wino z korzeniami - herbatka po góralsku - kieliszeczek krupniku Odpowiedz Link
don_wasyl_79 Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 03.11.06, 20:02 Ostatnio mnie trochę przewiało na rowerze,więc zastosowałem taki mix: Herbata+sok malinowy+cytryna+żołądkowa :) uffff,po minucie dosłownie lało się ze mnie :) Polecić mogę jeszcze pieprzówkę domowej roboty oraz podobno(sposób kumpla)herbata pół na pół z żytnią O_o Pozdr. Odpowiedz Link
mojave Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 15.11.06, 14:00 miodonka beskidzka lub medos (tez miodowy), rewelacyjnie grzeja, i na ciepło i na zimno, sprawdzone juz od kilku lat, zwłaszcza po szaleństwach na stoku:) Odpowiedz Link
oleandii Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 19.02.07, 17:06 wiśniówka, żołądkowa albo krupnik:) Odpowiedz Link
a_weasley Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 07.04.07, 00:23 Grzane piwo z sokiem malinowym, jeśli bardzo zmarznięty to jeszcze na jedno piwo lufkę wódki dolać (albo kielonek spirytusu, na to samo wychodzi). Odpowiedz Link
al-kochol Re: Na te mrozy - czym najlepiej się rozgrzewać? 08.04.07, 06:10 oczywiscie spirytus rektifuckenony Odpowiedz Link