Dodaj do ulubionych

NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara

18.01.05, 22:28
Mam pytanie czy ktoś był w tym hotelu? Jeżeli tak, to jakie są tam baseny i
jak daleko jest od elektrowni?
Obserwuj wątek
    • ann_mart Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 24.05.05, 09:13
      tu raport z pobytu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=19839462&a=24281345&wv.x=2
      Pozdrawiam
      Anka
      • neronka Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 12.06.05, 15:20
        cytat:

Gość: tola 09.06.2005 17:46 + odpowiedz

Byłam w hotelu tych samych właścicieli obok, jak hotel Neptuno stał w stanie
        surowym, był już ten basen, bo z niego korzystaliśmy, niestety nasze
        wspomnienia z tych wakacji są mało ciekawe, dodam więcej to najgorszy urlop,
        nie będę dyskutować o standardzie akurat tego ale standard naszego był mocno
        zawyżony co najmniej o jedną gwiazdkę a to ci sami właściciele. Niestety
        najgorsze jednak jest miejsce czyli ta cała Amoudara, nie ma tam kompletnie
        nic, co warto zobaczyć wąska ruchliwa ulica przy której stoją stragany, tawerny
        i kompletnie nic się nie dzieje. Z tego co wiem nic tam się nie zmieniło bo
        znajomi byli rok temu i jak było tak jest. Co do morza i plaży to jeden wielki
        koszmar, na 2 tygodnie pobytu ani razu nie kompaliśmy się na tej plaży,
        ratowaliśmy się wypożyczeniem samochodu i po prostu uciekaliśmy stamtąd, na
        Matalę, Vai, to plaże oraz wszelkie okoliczne miejsca warte zobaczenia. Nie
        mieliśmy wtedy dzieci bo z dziećmi to trochę gorzej. Tak jak napisała osoba
        która tam była uliczka przy której usytuowany jest ten hotel jest na początku
        Amoudary, okolica to naprawdę nic ciekawego, ogólnie to były nasze pierwsze i
        najgorsze wakacje,dodam tylko że Neckermann z którym tam byliśmy wycofał wogóle
        tę ofertę ponieważ było bardzo dużo reklamacji. Morze i plaża niestety nie
        należy do czystych, ponieważ jest to zatoka w okolicach Heraklionu, a to bardzo
        duży port, więc niech każdy sobie dopowie resztę. Jedynie co do pytań o
        lotnisko i elektrociepłownię to faktycznie nie przeszkadzają, mam nadzieję że
        chociaż standard tego hotelu nie będzie zawyżony. Przykro mi ale moje odczucia
        i rozczarowanie tą ofertą nawet po kilku latach nie osłabło
        • dc22 Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 11.07.05, 08:49
          =============
          moje, z innego forum
          =============

wrocilam 24.06 - i podpisuje sie pod wszystkimi zaletami :)
          co do wad:
          dla mnie uliczka faktycznie taka sobie ale nie to bylo mi potrzebne do
          szczescia wiec nie razilo. liczylo sie dla mnie ze czysto, swiezo i ladnie
          urzadzone.
          animacjie - niezbyt korzystalam ale obecni tam niemcy, holendrzy i inne nacje
          bawili sie swietnie, polacy nawet wygrywali wiec chyba sie podobalo. a co do
          staran animatorek - popieram, a dobre checi tez sie licza.
          koszty wycieczek fakultatywnych - od czapy zupelnie.. ja za santorini szybka
          lodzia (2 godzziny a nie 4 promem proponowanym przez polskie biuro podrozy)
          zaplacilam 70 EUR od osoby (vs 103 w biurze!). Mialam podstawiony autokar,
          zwiedzilam winnice i generalnie wrocilam z santorini zachwycona.
          wynajem samochodu - korzystalam z holiday car - matiz z klima na dwa dni full
          insurance (rowniez z ubezpieczeniem pasazerow) - 60 EUR (dostalismy nowke
          zupelna, w dodatku z otwieranym dachem.
          fajna rzecz - lunch baskety (kanapki, woda, sok owoce), ktore mozna bylo
          zamowic wyjezdzajac na caly dzien.

Generalnie - jestem zachwycona i z pewnoscia jeszcze kiedys wroce. I szczerze -
          nie myslalam ze tak fajnie trafie (wybieralam wycieczke szybko, nagle - bo mi
          sie zmienily plany wakacyjne i z dusza na ramieniu) :)

A Aqua park tez polecam hihihihihi :)) z tym ze podobno lepszy jest ten obok
          heraklionu, w tym wlsnie bylam.

pozdrowionka i udanych wojazy
          • grecja-hotele Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 12.07.05, 18:25
            Poklikam z kimś kto właśnie wrócił z Orange Neptuno Beach organizator Scan
            Holiday
            vienias@wp.pl
            • grecja-hotele Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 12.01.06, 12:03
              cytat:
              Autor: jarek_wt 12-01-2006 11:40 wyślij odpowiedź

Witaj

Byłem w zeszły roku ze ScanHoliday, oto kilka uwag :

1. Kategoria 4 "słonie" w scanholiday, ta czysta przesada,. Moim zdaniem
              najwyżej a 3 i to z minusem.

2. Fotki na stronach biur podróży te sa z lekka obrobione - hotel leży w dość
              obskurnym miejscu - z jednej strony jakiś obdrapany budynek mieszkalny, z
              drugiej niezagospodarowna działka. Uliczka prowadzaca do hotelu też dość nieciekawa.

3. Wyżywienie - może być, choć tzw. wino to był na mój gust spirytus z dodatkiem
              wody i brawnika :))). Większa część stolików jest na zewnatrz i jeżeli zdarzy
              się deszcz - to o wolnym miejscu mozna pomarzyć. Brak przy basenie czynny od ok
              10 do 23.

4. Pokoje - niedbale odnowione/pomalowane. Klimatyzacja ma 2 stany : albo ją
              wyłączysz albo się będziesz mrozić :)))). Na powitanie w pokoju wino marki wino
              - choć lepsze niż to co serwują podczas posiłków. Jest czajnik el. ale aby
              podłaczyc go to prądu to trzeba go postawić na podłodze. Jest telewizor i
              odtawarzacz dvd. Łazienka ujdzie choć do 4 gwiazdek/słoni sporo jej brakuje.

5. Plaża - może być, choć mogłaby być odrobine czystsza. W morze nie da się
              pójść dalej niż jakieś 30-40 m ( w zależności od miejsca ) podwodne skały. Brak
              placu/miejsca zabaw dla dzieci. Jest minaturowy brodzik, i niewielki basen.

Generalnie wygląda to tak jakby ktoś na "siłe" chciał podnieść kategorię tego
              hotelu. Pomazanie farbą ścian w pokojach, zamotowanie półdziaąającego
              klimatyzatora i powieszenie szlafroków w raczej nie wystarczy do po poniesienia
              kategorii.
              Z racji zawodu kika razy w roku zdarzami sie uczestniczyć w
              sptkaniach/konferencjach zarówno w Europie i USA, i wiem jak powinin wyglądac
              hotel ( nawet tzw. turystyczny ) 4*. Orange Neptuno w żadnym wypadku nawet nie
              zbliża się do tej kategorii. W prównaniu z Orange to taki turystyczny Maroitt w
              Orlando na Florydzie musiałby mieć chyba z 8-10 gwiazdek :))))), a ma raptem o
              jedną więcej, czyli 5.

pozdrawiam

Jarecki
              • neronka Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 18.01.06, 14:21
                cytat:

Autor: Ola 1 18-01-2006 10:37 wyślij odpowiedź

Byłam w Orange Neptuno Beach w czerwcu 2005 ( choć bez dziecka ), ale spokojnie
                mogę polecić ten hotel.
                Jest nowy, czysty, bardzo dobrze wyposażony ( w pokojach jest telewizor z DVD,
                lodówka, czajnik elektryczny, jednorazowe kapcie i szlafroki, na powitanie
                owoce, napoje i wino ).
                Pokoje są z balkonami, większość z widokiem na morze, choć zauważyłam, że
                rodziny z małymi dziećmi dostawały pokoje na parterze.
                Hotel położony jest bezpośrednio przy fantastyczniej, piaszczystej plaży, ma
                basen i brodzik dla dzieci, a także nieduży plac zabaw.
                Elektrownia jest prawie niewidoczna, bo znajduje się na samym końcu Ammoudary i
                zupełnie nieuciążliwa ( gdybym o niej nie przeczytała na forum, to pewnie nawet
                bym jej nie zauważyła :-) ).
                O sklepy się nie martw, bo jakieś 300-400 metrów od hotelu jest Carrefour.
                Gdybyś chciała o coś jeszcze zapytać, to pisz śmiało.
                Pozdrawiam
                • videoseven1 Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 17.02.06, 09:59
                  Witam,
                  mam dylemat bo zarezerwowalem Royal Belvedere ale teraz czytam o Orange Neptuno
                  i nie wiem czy nie zmienic rezerwacji macie moze jakies porownania?
                  Bede wdzieczny.
                  p.s jade z zona i dzieckiem 2,5roku.
                  • neronka Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 21.04.06, 12:48
                    cytat:

Autor: ~farmer 21-04-2006 11:32 wyślij odpowiedź

Jeżeli jedziesz pierwszy raz na wczasy zagraniczne to z tego hotelu bedziesz
                    zadowolna /ny ,
                    Jednak jeżeli już byłeś w jakimś hotelu 4 * ( nawet w Turcji ) to ten hotel
                    Ciebie rozczaruje .Chyba że chcesz spędzić wakacje z laptopem w ręku tak jak to
                    robił jeden bardzo zadowolony turysta z naszego kraju
                    My przyjechaliśmy tam w ubiegłym roku do hotelu reklamowanym jako nowy .Jakie
                    było nasze rozczarowanie gdy przyjechaliśmy w nocy , dostaliśmy pokój w którym
                    nie mogliśmy korzystać z łazienki .( Zatkany kanał ściekowy , uszkodzone drzwi )
                    W sumie podczas dwutygodniowego pobytu wymienialiśmy pokój trzy razy .W sumie to
                    i tak mieliśmy szczęście bo nie trafiliśmy na karaluchy ktore przytrafiły się
                    naszym znajomym .
                    Jedzenie bardzo monotonne i jeśli nastawiasz się na greckie jedzenie ( feta itp
                    ) to musisz wybrać się do tawerny .
                    Obsłga bardzo sie stara ale jest ich stanowczo zbyt mało
                    Basen - nieduzy .
                    Zieleń - brak lub bardzo skromna
                    Animacje - sa polskie animatorki ale mimo że są mile i naprawde się starają , to
                    są zakszykiwane przez Turka niejakiego IBO .Po godzinie 23,00 wszystko sie
                    kończy bo burzą się sąsiedzi .Bilard miał być darmowy a na miejscu okazało się
                    że musimy płacić
                    Plaża - moim zdaniem pozytywne zaszkoczenie . Piasek jak u nas nad Bałtykiem
                    woda czysta , nie ma problemu z zajmowaniem leżaków .Podobnie przy basenie
                    .Zabierz buty gumowe bo kilka metrów od brzegu są jeżowce .
                    Blisko hotelu jest przystanek autobusowy .
                    Reasumując po powrocie do Polski , ok .20 osobowa grupa turystów reklamowała ten
                    hotel w biurze turystycznym jako niespełniający wymogu 4 *
                • asia_jp1 Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 25.06.06, 16:48
                  Byłam w tym hotelu w na początku czerwca 2006.
                  Hotel całkiem sympatyczny. Pokój mieliśmy dosyć obszerny, codziennie sprzątny.
                  Jest jeden basen i 1 brodzik dla dzieci. Jedzenie, niestety niewiele wspólnego
                  miało z grecką kuchnią, ale ogólnie może być. Chyba w każdym hotelu po 2
                  tygodniach wydaje się raczej monotonne. Byliśmy z dziećmi 4 i 11 lat. Oboje
                  bardzo zadowoleni z pobytu. Żadne z nich nie odczuwało potrzeby wyjścia poza
                  hote. Blisko stamtad do Heraklionu, przystanek autobusowy tuż tuż. Nie
                  spodziewajcie się cudów ale to całkiem przyzwoity hotel z solidną obsługą, mogę
                  go polecić rodzinom z dziećmi
                  • neronka Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 31.05.07, 14:54
                    up
                    • neronka Re: NEPTUNO BEACH (****) - Kreta - Ammoudara 26.06.07, 20:06

-Autor: ~cleo2007 26-06-2007 19:46

Witam

Ja własnie wróciłam z tego hotelu. Nie ma jeszcze w pełni sezonu - wiec moje
                      odczucia moga nieznacznie róznic sie od tych z lipca czy sierpnia kiedy
                      przyjedzie tam
                      wiecej rodzin z dziecmi.
                      Generalnie było duzo ludzi z róznych krajów, pokój mialam dla siebie i dziecka
                      (23 m-ce) 2 osobowy z podwójnym łózkiem i z kojcem. Duza szafa do dyspozycji, tv
                      z odtwarzaczem dvd, widok na ogród, jak dla mnie spoko, pokój cichy jak sa
                      zamkniete drzwi, mozna wypoczywac na balkonie, Klima działa, pokoje codziennie
                      sprzatane przez polskie studentki.
                      Obsługa jest miła, jak musielismy zostac dłuzej nie bylo problemu z
                      przedluzeniem pokoju. Co prawda byly one w gorszym budynku, no ale bylo to tylko
                      pól dnia.
                      w lodówce znalazłam na powitanie mala butelke wody mineralnej. Potem niestety
                      dla dziecka kupowałam, bo dostepna byla tylko z saturatora. Wina czy owoców na
                      powitanie nie stwierdziłam.
                      Wyżywienie było w porządku. Troche na mój gust monotonne były desery, ale to juz
                      kwestia gustu.Sniadania naprawde dobre- płatki, jajecznica, kiełbaski, jajka
                      sadzone, wedliny, sery, croisanty itp. Podobnie kolacje i obiady. Nigdy nie
                      wychodziłam głodna
                      Lezaków na basenie jak i na plazy nigdy mi nuie brakowalo, a przychodziłam
                      wczesnie. Piasek na plazy taki zwirowaty z drobnymi kamykami. Niestety jest to
                      plaza publiczna co widac blizej morza w postaci petów.
                      Mini klub dla dzieci jest bardzo fajny wiec dzieciaki beda na pewno zadowolone.

Hotel na pewno sprawdzi sie przed sezonem i jezeli bedzie to dobra cena to warto
                      go wziac pod uwage Znajomni placili chyba 8600 za 2 tygodnie i wykupili wakacje
                      w styczniu. Chyba to dobra cena za all.
                      Hotel polozony jest blisko przystanku autobusowego do heraklionu - 15 min i jest
                      sie w centrum miasta lub przesiasc sie do Knossos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka