aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 18.02.06, 22:44 ogień na kominku...zapalone świece...fotel czeka i sofa...co kto woli i samowar szepcze zaproszeniem. ....może Ktoś usłyszy...szept samowaru Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 19.02.06, 02:29 Za pozno uslyszalam... ze sterta ksiazek i de do lozeczka rozkoszowac sie lektura... Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 20.02.06, 00:02 Skonanm po porzadkowaniu domostwa udaje sie na momencik pod Aniolkowe skrzydelka... Odpowiedz Link
aniouek1 Zaprosiłam Pana Gałczyńskiego 20.02.06, 22:25 a On podarował mi wiersz którym się z Wami dziele, jak dziecko kruchym ciastkiem z cukrem Prośba o wyspy szczęśliwe A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. Konstanty Ildefons Gałczyński Bardzo lubię Pana Gałczyńskiego i Was Szufludkowie bardzo lubię. Dziekuję, że jesteście gdziekolwiek jesteście i cokolwiek robicie. Tu, w Szuflandii ZAWSZE czeka na Was Wasze miejsce, a nocami...fotel głęboki, kominek z żarzącą się miłością bliźniego i herbata z pospolitą ludzką życzliwością. Ogrzejcie się Kto zmarznięty, odpocznijcie Kto strudzony i pogadajcie z Panem Gałczyńskim albo...ze mną póki sen mnie nie zmorzy Odpowiedz Link
mala20033 Re: Zaprosiłam Pana Gałczyńskiego 21.02.06, 02:39 Aniolku jestes...Ty wiesz..DIEKUJE Odpowiedz Link
aniouek1 znów otwieram salonik bo... 22.02.06, 22:04 pora właściwa, a i nastrój też sprzyja by przy kominku przysiąść w iskierki się zapatrzyć, zadumać...w pamiętania szepty zasłuchać i ...melodie marzeń Odpowiedz Link
kendo Re: znów otwieram salonik bo... 22.02.06, 22:09 wiec przysiadam sobie po gonitwie dzisiejszej, lamka czerwonego jak w sam raz) rozmarze sie i odplyne na wyspy szczescia) Odpowiedz Link
kendo Re: poczekaj z tym odpływaniem... 22.02.06, 22:20 pewnie,ze poczekam.... och jak mi sie marzy cos takiegooooooooooooooooooooooooo) Odpowiedz Link
aniouek1 a konkretnie to...niby coooooooooo?????? 22.02.06, 22:23 kominek, iskierki, czy...wyspa szczęśliwa? Odpowiedz Link
kendo Re: a konkretnie to...niby coooooooooo?????? 22.02.06, 22:28 a czy byloby za duzo pragnac wszystkiego naraz? Odpowiedz Link
megxx czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:34 potem boje się realizować chcenie potem boję się, że mimo realizacji i tak cos sie do końca nie uda potem mówię sobie, że przesadzam z tym bojaniem się ... ale za kilka dni pierwszy raz polecę(tak myślę, że dojdzie to do skutku) samolotem i widzicie...już niepewność, czy dojdzie do skutku, czy doleci... a tu tak dobrze, ciepło i miło przed kominkiem, ogień strzela, po co mi takie podniebne pomysły Odpowiedz Link
marucha1 Re: czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:37 Nie boj sie Megxx.....doleci. Jeszcze zaden o ile mi wiadomo w gorze nie zostal. Odpowiedz Link
mala20033 Re: czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:37 ..tez mam okropne mysli gdy latam.. Odpowiedz Link
aniouek1 i po co Ci one? 22.02.06, 22:40 mala20033 napisała: > ..tez mam okropne mysli gdy latam.. czy nie milej do towarzystwa w lataniu zaprosić Pana Gałczyńskiego alibo... Nonmolto? Odpowiedz Link
aniouek1 bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwanie! 22.02.06, 22:37 Megxx...zostaw na ziemi bojanie, a teraz...zapomnij o bojaniu tylko przysiądź z nami i częstuj się na co smaczek i powspominaj z nami i podzioel sie marzeniami Odpowiedz Link
megxx Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:43 Marucha-został taki jeden z dowcipu: W samolocie psuje się silnik, pilot wysyła stewardesę, by uspokoiła pasażerów: "Szanowni państwo-mamy problem z silnikiem będziemy godzinę później na miejscu.". po chwili kłopot z drugim silnikiem, sytuacja się powtarza, stewardesa mówi- mamy kłopot...będziemy dwie godziny później po chwili z trzecim silnikiem... po tekście stewardesy, że ..będziemy trzy godz. później jeden z pasażerów pyta; a jak się zepsuje czwarty silnik, to będziemy tak latać i latać? Ach jak miło w gościach być Odpowiedz Link
kendo Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:43 myslalam,ze juz przeszyl Ci te wieczne obawy megxx ale skieruj mysli na cos innego i zobaczysz jak szybciutko znajdziesz sie na ziemi Odpowiedz Link
marucha1 Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:45 A ja sie przyznam.....A co mi tam.....TEZ SIE BOJE.....jestem ziemski ludek i wole po ziemi czlapac. Odpowiedz Link
megxx Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:49 Pocieszam się, że szczytny cel zaprowadzi i przyprowadzi z powrotem do domu. Miłego wieczoru wszystkim, na pewno jeszcze zaglądnę do Szuflady przed wyjazdem na urlopik. Odpowiedz Link
kendo Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:57 bedziemy czekac na odwiedzinki megxx a teraz na zapas milego urlopu i szczesliwej podrozy. Odpowiedz Link
kendo Re: juz musze sie pozegnac 22.02.06, 22:59 a tak bylo milunio z Wami) dziekuje,ze jestescie....mam nadzieje,ze jutro sie spotkamy PA;..spijcie i snijcie szampanskie sny) Odpowiedz Link
marucha1 Re: juz musze sie pozegnac 22.02.06, 23:01 Dobrych snow Kendus. Milo Cie bylo znow widziec.Spij slodko. Odpowiedz Link
marucha1 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:13 Na to wyglada. Popili szampanka i usneli.Gdybysmy mieli "wode rozmowna" byloby inaczej Odpowiedz Link
marucha1 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:20 Rozumiem ....Nie przejmuj sie...do lozia i juz. Wpadnij jutro.Buziaczki i dobrych snow. Odpowiedz Link
mala20033 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:27 Ta na dobranoc Poswiatowska.. pod drzewami - miłość pośród ludzi - miłość pośród deszczu i w słońcu odmieniałam pory roku dokąd nie przyszła teraz jest tylko jedna pora roku wiosna Odpowiedz Link
aniouek1 Mala....dziękuje...to pięknem nasiąknięte 22.02.06, 23:35 ja też już muszę szukać ścieżynki do łóziowa, a Ty Malenka...pracusiujesz... ech...tak bywa, że jak tu dzien to tam noc i na odwyrtkę. Ale...NIC TO... teraz popilnujesz Ty ogień w kominku i jak Kto zajrzy to Go częstuj czym chata bogata i o...poezji nie zapomnij Dobrej nocki Mala Odpowiedz Link
mala20033 Re: Mala....dziękuje...to pięknem nasiąknięte 23.02.06, 00:07 Bede podkladac drewienka do kominka..i czyms mocnym poczestuje wedrowca gdy tutaj zajrzy...... Odpowiedz Link
aniouek1 dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 08:11 i podsycanie żaru...hihihi...cosik mi sie zdaje, że czekając na wędrowca z czymsik mocniejszym troszku tego mocniejszego poprobowałaś solo ) Klipnęło Ci się Duszo na sofie i kocyk się zsunął, podusia zeza dostała... bidulinko kochana...już Ci poprawię pod głowką i kocykiem otulę, pospij sobie słodziutko toż teraz na Ciebie kolej przyszła by się w niewole snom oddać. Oby były najpiekniejsze i najlepsze jak być mogą...śpij Malenka, śpij Odpowiedz Link
kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 10:45 pospij sobie...ja Ci psiunki odcedze) Odpowiedz Link
mala20033 Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 16:13 Spalo mi sie tak cudownie! Dwie opiekunki mego snu byly takie wspaniale!! Dziekuje Wam me slodkie duszki! Odpowiedz Link
kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 17:07 cieszy maleka,ze wyspana i radosna o poranku jestes,to pelen sukces dnia juz osiagnelas) cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 20:51 ..i pewnie znowu bede czekac na samotnego wedrowca, drewienka do ognia dokladac...popijac czerwone wino i marzyc patrzac jak plomyczki ognia tancza w kominku... Odpowiedz Link
kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 21:34 przysiade na chwilke do Ciebie, popatrzymy razem na iskierki Odpowiedz Link
aniouek1 nie będziecie same...Pan Baczyński 23.02.06, 22:45 cierpi na... Bezsenność Wiatr gra chorały nocy na organach podwórz; z pyska chłapie ulicom kroków szara piana, a noc mży czarnym piaskiem w kwadraty trawników, dom brodzi zatopiony w kirach po kolana. Czarny pająk obrazu wpełzł na śliską ścianę, napęczniay i syty krwi słodkawej mroku, sieje pustkę bezmierną i meble w nią plącze Ostre cienie waazonów snują czerń z odwłoków. Noc się nigdzie nie kończy, jest wszędzie bezkresna, wiatr gra chorały nocy na na podwórz organach; noc mi zalewa gardło mdlącą, duszną falą, czekam, stopiony w mroku wyzwolenia... rana... Myśli mi się, że w Waszym towarzystwie będzie radował się bezsennością i...zapomni o tęsknocie do rana...Pan Baczyński jest poetą, Który poezją żyje a Wy...jesteście poezją obydwie...Dobrej nocy przy kominku, blasku świec herbacie z imbirem i...czym sobie sami życzycie Odpowiedz Link
mala20033 Re: nie będziecie same...Pan Baczyński 27.02.06, 23:20 Mialam dzisiejsza noc bezsenna...dzieki za wiersz... Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.03.06, 03:23 'Westchnienia' Morze jest dzisiaj smutne. Westchnienia się żalą przy brzegu porośniętym siwozłotą sierścią. Jak pierś wznosi się fala i ginie za falą. Morze wzdycha falami, Ziemia - moją piersią. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.03.06, 22:56 mala20033 napisała: > Morze wzdycha falami, Ziemia - moją piersią. a ja wspomnieniami z historii szuflady i...jestem Wam wdzieczna, że są i że są jakimi są. Dziękuję za wszystkie! Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.03.06, 00:34 Oooo drewienka pala sie w kominku! Cieplo,cicho,przytulnie... Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 00:27 A dzis przynosze butelke Calvadosu...napoj Bogow zrobiony z owianych sloncem jablek...Pijal go Remarque..a dzis w nocy bedziemy pic ..MY! Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 21:30 do kominka drewienek dołoże, świece nowe zapalę, pouzupełniam przegryzajki, herbatkę gorącą zrobię i przysiądę na troszeńku. Może Ktoś zajrzy zanim mnie stąd sen wywieje? Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 22:15 Nikt nie zajrzał, tylko pan Sen i mówi mi, że już na mnie pora. Dobranoc Szufludkowie i miejcie sobie dobrze Odpowiedz Link
kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 09.03.06, 09:42 niewiem ,jak kiedys wytrzymywalam dlugie przesiadywanie w necie,dzis ,jakies zmeczenie"zmiata" mnie do lozeczka wczesniej, Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 11.03.06, 00:03 dokładam drewienek do kominka i...znikam... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 12.03.06, 22:47 żar iskierkowy w ogniki zamienie w kominku...świece zapalę nowe... przysiądę tu na troszku sobie w pled ciepluni z serduszkowych wspomnień otulona... Odpowiedz Link
aniouek1 proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce spać 12.03.06, 23:18 niech ognia dogląda w kominku i w blasku świec Ja...znikamsiemwkrainiesnów ale...wrócę...mam nadzieję wrócić Odpowiedz Link
mala20033 Re: proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce 13.03.06, 00:10 ..dolozylam drewienek...przynioslam czerwone wino..i mnostwo usmiechow.. Odpowiedz Link
mala20033 Re: proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce 13.03.06, 05:04 Oooo trzeba podlozyc znowu do kominka..a wino wypite...nawet ktos jeden kieliszek stlukl... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 13.03.06, 22:51 najwyższa pora dołożyć do kominka i przysiąść spokojniutko w otuleniu wspomnieniami-marzeniami ... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 19:07 wiem, że jeszcze nie noc, że dopiero wieczór, ale...tak tu w szufladzie chłodno dzisiaj Dołożę drewna do kominka, herbatki z cytrynką zrobię i przysiądę tu sobie cichuteńko w kąciku Odpowiedz Link
mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 20:22 Jeszcze przed odlotem pare drewienek do kominka wloze...i zostawie Wam pare ksiazek do czytania.. Pa..Pa..Pa... Odpowiedz Link
kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 20:25 milunio i przytulnie w kaciczku sobie zasiade z ksiazeczka i poczytam.....no chybaze bym usnela...to niebudzice mnie Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 23:22 zasnęła Kendunia z książką pod głową...uuuuu...to dopiero będzie miały sny Przykryję Cię troszku lepiej, spij słodko...ciiichuuutko...spij dobrze...spij... Odpowiedz Link
kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 15.03.06, 10:13 dziekuje Skarbie.... pamietalas rowniez o zapasowych oczkach....dzieki,slubne zawsze ksiazke zbiera ,a oczek szukam pozniej w poscieli)))))))))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 24.03.06, 23:47 może Ktoś zajrzy...przysiąść zechce i zechce snuć swoją opowieść? Na mnie już pora....czas najwyższy...Dobrej nocy Szufludkowie Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 03.02.07, 22:23 upsss...ale tu kurzu i pajęczyn! <stydnomiiiiii> /../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../ ufff...jeszcze troszku... |...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...| ...i jeszcze ociupinkę... \...\...\...\...\...\...\...\...\...|.../ KONIEC! Dobrze, że zdążyłam przed nastaniem niedzieli Teraz jeszcze coć na ząbek na stoliczku postawię i ...herbatkę z imbirem... ...fotel jest jak był O! i w kominku się ogień pali jakby nigdy nic. Proszę...już wszystko jest jak ma być i czeka na nocnych Marków i na... snucia nici nocnych opowieści. Ja przysiąde cichutko w kąciku i...zasłucham się w to ...co się zdarzy Odpowiedz Link
aniouek1 hmm... 04.02.07, 09:07 ...nie ma już nocnych Marków i nikt przy kominku opowieści nie snuje Odpowiedz Link
kendo Re: hmm... 04.02.07, 09:19 "przechowalnia" nocna slicznie zostala odswiezona....szkoda,ze moje oczeta juz nie daja rady patrzec do tak poznych godzin. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.02.07, 21:18 bo...noc już jest i salonik jest dla nocnych Marków to może i Marki nocne weń zajdą? Odpowiedz Link
kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:25 herbatka/rogaliczki cieplutkie...prosze,prosze sie czstowac i gawedzic) niewiem czemu,ale zawsze do poduszki prucz kolacji musze cos zjesc,zakasic jabkiem i dopiero do poscieli wlesc,a to jeszcze nie koniec,bo usnac nie moge i jeszcze chruka kromeczke zjem...tez tak macie??????????????? Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:42 ja tak nie mam, a wręcz odwrotnie, bo kiedy bym przed spankiem zjadła to nijak...nie mogę zasnąć. No to...wolę już nie jeśc a zaasypiać kiedy na zasypianie pora jest właściwa Odpowiedz Link
kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:58 ja jakas odweotnosc wszystkich norm..... dogryzam jabluszko i zaraz zmykam... psiun odcedzony tez,wiec nie bede musiala wypelzac w srodku nocy... snow puchatych zycze) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.02.07, 22:50 ogień w kominku rozpalam, na stoliczku układam smakuśne cósiki na ząbek i też cósikowego cósik do popijania, foteliki i sofę poduchami wymoszczę i...mam nadzieję, że się przyda salonik nocnych Marków dzisiejszej nocy do pogwarków Może...Rzulwik przyjdzie, przysiądzie i poopowiada, a może Mala? Odpowiedz Link
aniouek1 czy w tą noc, będzie tak jak w minioną? 09.02.07, 21:47 a może jednak...może... Odpowiedz Link
kendo Re: czy w tą noc, będzie tak jak w minioną? 10.02.07, 10:17 pragne dodac,ze ten czas wysiadywanie przed kompem do polnocy juz mi minal, szybciej oczeta chca sie zamykac ,wiec do lozeczka czlapie,a gdy juz chce usnac,to koszmar,ale dzisiejszej nocy sie udalo i wyspalam sie za caly tydzien Odpowiedz Link
kendo Re: podkladam drew do kominka 10.02.07, 21:18 herbatka gotowa..... brakuje jeszcze ciasteczek(te co byly,pozarlam)) sa jeszcze zelkowe serduszka ....pychotkaaaaaa..... wiec kto sie dosiada?? Odpowiedz Link
kendo Re: ja jestem 10.02.07, 21:46 milo mi,ze jestes i kusisz paczkami.... pozarlam je dzis u siostry,miala zamrozone ,z ostaniej odwiedziny u Mamy. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 12.02.07, 22:53 i przycupnę tu sobie chwilunie i odsapnę po biegusianiu całodniowym i pracusiowaniu moim...wypiję mleczko z miodkiem...poukładam myśli w głowie Odpowiedz Link
aniouek1 SALON NOCNYCH MARKOW...zostawiam otwarty 13.02.07, 00:12 a sama już...potuptam poszukać podusi. Dobrej nocki Szufludkowie i wszystkiego innego też dobrego niech Wam będzie Odpowiedz Link
kendo Re: SALON NOCNYCH MARKOW...zostawiam otwarty 18.02.07, 23:11 pomarkowalam:tu i tam i owam..... i teraz juz czas w posciele sie wsliznac..... drewka w kominek wlozylam,iskiereczki strzelaja,samowar gotowy,lapka na oknie sie sie pali,coby przybysz widzial gdzie nozki ma poprowadzic) Odpowiedz Link