Dodaj do ulubionych

Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW...

• aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 18.02.06, 22:44
      ogień na kominku...zapalone świece...fotel czeka i sofa...co kto woli
      i samowar szepcze zaproszeniem.

....może Ktoś usłyszy...szept samowaru wink
      • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 19.02.06, 02:29
        Za pozno uslyszalam...
        ze sterta ksiazek i de do lozeczka rozkoszowac sie lektura...
    • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 20.02.06, 00:02
      Skonanm po porzadkowaniu domostwa udaje sie na momencik pod Aniolkowe
      skrzydelka...
    • aniouek1 Zaprosiłam Pana Gałczyńskiego 20.02.06, 22:25
      a On podarował mi wiersz którym się z Wami dziele, jak dziecko kruchym
      ciastkiem z cukrem smile

Prośba o wyspy szczęśliwe

A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
      wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
      ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
      we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.

Pokaż mi wody ogromne i wody ciche,
      rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych,
      dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul,
      myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością.

Konstanty Ildefons Gałczyński

Bardzo lubię Pana Gałczyńskiego i Was Szufludkowie bardzo lubię.
      Dziekuję, że jesteście gdziekolwiek jesteście i cokolwiek robicie.
      Tu, w Szuflandii ZAWSZE czeka na Was Wasze miejsce,
      a nocami...fotel głęboki, kominek z żarzącą się miłością bliźniego i herbata
      z pospolitą ludzką życzliwością.
      Ogrzejcie się Kto zmarznięty, odpocznijcie Kto strudzony i pogadajcie z Panem
      Gałczyńskim albo...ze mną póki sen mnie nie zmorzy wink
      • mala20033 Re: Zaprosiłam Pana Gałczyńskiego 21.02.06, 02:39
        Aniolku jestes...Ty wiesz..DIEKUJE
    • aniouek1 znów otwieram salonik bo... 22.02.06, 22:04
      pora właściwa, a i nastrój też sprzyja by przy kominku przysiąść w iskierki się
      zapatrzyć, zadumać...w pamiętania szepty zasłuchać i ...melodie marzeń
      • kendo Re: znów otwieram salonik bo... 22.02.06, 22:09
        wiec przysiadam sobie po gonitwie dzisiejszej,
        lamka czerwonego jak w sam razsmile)
        rozmarze sie i odplyne na wyspy szczesciasmile)
        • aniouek1 poczekaj z tym odpływaniem... 22.02.06, 22:15
          razem raźniej wink
          • kendo Re: poczekaj z tym odpływaniem... 22.02.06, 22:20
            pewnie,ze poczekam....
            och jak mi sie marzy cos takiegooooooooooooooooooooooooosmile)
            • aniouek1 a konkretnie to...niby coooooooooo?????? 22.02.06, 22:23
              kominek, iskierki, czy...wyspa szczęśliwa?
              • kendo Re: a konkretnie to...niby coooooooooo?????? 22.02.06, 22:28
                a czy byloby za duzo pragnac wszystkiego naraz?wink
                • megxx czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:34
                  potem boje się realizować chcenie
                  potem boję się, że mimo realizacji i tak cos sie do końca nie uda
                  potem mówię sobie, że przesadzam z tym bojaniem się ...

ale za kilka dni pierwszy raz polecę(tak myślę, że dojdzie to do skutku) samolotem i widzicie...już niepewność, czy dojdzie do skutku, czy doleci...
                  a tu tak dobrze, ciepło i miło przed kominkiem, ogień strzela, po co mi takie podniebne pomysłysmile
                  • marucha1 Re: czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:37
                    Nie boj sie Megxx.....doleci. Jeszcze zaden o ile mi wiadomo w gorze nie zostal.
                  • mala20033 Re: czasami aż sie boję czegoś chcieć 22.02.06, 22:37
                    ..tez mam okropne mysli gdy latam..
                    • aniouek1 i po co Ci one? 22.02.06, 22:40
                      mala20033 napisała:

> ..tez mam okropne mysli gdy latam..

czy nie milej do towarzystwa w lataniu zaprosić Pana Gałczyńskiego alibo...
                      Nonmolto?
                      • mala20033 Re: i po co Ci one? 22.02.06, 22:43
                        ..hm..
                  • aniouek1 bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwanie! 22.02.06, 22:37
                    Megxx...zostaw na ziemi bojanie, a teraz...zapomnij o bojaniu tylko przysiądź
                    z nami i częstuj się na co smaczek i powspominaj z nami i podzioel sie
                    marzeniami
                    • megxx Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:43
                      Marucha-został taki jeden z dowcipu:
                      W samolocie psuje się silnik, pilot wysyła stewardesę, by uspokoiła pasażerów:
                      "Szanowni państwo-mamy problem z silnikiem będziemy godzinę później na miejscu.".
                      po chwili kłopot z drugim silnikiem, sytuacja się powtarza, stewardesa mówi- mamy kłopot...będziemy dwie godziny później
                      po chwili z trzecim silnikiem...
                      po tekście stewardesy, że ..będziemy trzy godz. później jeden z pasażerów pyta; a jak się zepsuje czwarty silnik, to będziemy tak latać i latać?

Ach jak miło w gościach byćsmile
                    • kendo Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:43
                      myslalam,ze juz przeszyl Ci te wieczne obawy megxx
                      ale skieruj mysli na cos innego i zobaczysz jak szybciutko znajdziesz sie na
                      ziemismile
                      • marucha1 Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:45
                        A ja sie przyznam.....A co mi tam.....TEZ SIE BOJE.....jestem ziemski ludek i
                        wole po ziemi czlapac.
                        • megxx Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:49
                          Pocieszam się, że szczytny cel zaprowadzi i przyprowadzi z powrotem do domu.
                          Miłego wieczoru wszystkim, na pewno jeszcze zaglądnę do Szuflady przed wyjazdem na urlopik.
                          • kendo Re: bo to są cudne wrażenia takie podniebne fruwa 22.02.06, 22:57
                            bedziemy czekac na odwiedzinki megxx
                            a teraz na zapas milego urlopu i szczesliwej podrozy.
                            • kendo Re: juz musze sie pozegnac 22.02.06, 22:59
                              a tak bylo milunio z Wamismile)
                              dziekuje,ze jestescie....mam nadzieje,ze jutro sie spotkamysmile
                              PA;..spijcie i snijcie szampanskie snysmile)
                              • marucha1 Re: juz musze sie pozegnac 22.02.06, 23:01
                                Dobrych snow Kendus. Milo Cie bylo znow widziec.Spij slodko.
                                • aniouek1 posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:11
                                  przy kominku?
                                  • marucha1 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:13
                                    Na to wyglada. Popili szampanka i usneli.Gdybysmy mieli "wode rozmowna" byloby
                                    inaczej
                                    • mala20033 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:17
                                      ..nie!..ja musze byc w pracy..ech...
                                      • marucha1 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:20
                                        Rozumiem ....Nie przejmuj sie...do lozia i juz. Wpadnij jutro.Buziaczki i
                                        dobrych snow.
                                        • mala20033 Re: posnęli wszyscy? 22.02.06, 23:27
                                          Ta na dobranoc Poswiatowska..

pod drzewami - miłość
                                          pośród ludzi - miłość
                                          pośród deszczu
                                          i w słońcu
                                          odmieniałam pory roku
                                          dokąd nie przyszła
                                          teraz
                                          jest tylko jedna pora roku
                                          wiosna
                                          • aniouek1 Mala....dziękuje...to pięknem nasiąknięte 22.02.06, 23:35
                                            ja też już muszę szukać ścieżynki do łóziowa, a Ty Malenka...pracusiujesz...
                                            ech...tak bywa, że jak tu dzien to tam noc i na odwyrtkę.
                                            Ale...NIC TO... teraz popilnujesz Ty ogień w kominku i jak Kto zajrzy to Go
                                            częstuj czym chata bogata i o...poezji nie zapomnij wink

Dobrej nocki Mala smile
                                            • mala20033 Re: Mala....dziękuje...to pięknem nasiąknięte 23.02.06, 00:07
                                              Bede podkladac drewienka do kominka..i czyms mocnym poczestuje wedrowca gdy
                                              tutaj zajrzy......
                                              • aniouek1 dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 08:11
                                                i podsycanie żaru...hihihi...cosik mi sie zdaje, że czekając na wędrowca
                                                z czymsik mocniejszym troszku tego mocniejszego poprobowałaś solo wink)
                                                Klipnęło Ci się Duszo na sofie i kocyk się zsunął, podusia zeza dostała...
                                                bidulinko kochana...już Ci poprawię pod głowką i kocykiem otulę, pospij sobie
                                                słodziutko toż teraz na Ciebie kolej przyszła by się w niewole snom oddać.
                                                Oby były najpiekniejsze i najlepsze jak być mogą...śpij Malenka, śpij smile
                                                • kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 10:45
                                                  pospij sobie...ja Ci psiunki odcedzesmile)
                                                  • mala20033 Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 16:13
                                                    Spalo mi sie tak cudownie!
                                                    Dwie opiekunki mego snu byly takie wspaniale!!
                                                    Dziekuje Wam me slodkie duszki!
                                                  • kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 17:07
                                                    cieszy maleka,ze wyspana i radosna o poranku jestes,to pelen sukces dnia juz
                                                    osiagnelassmile)

cieplego dnia zycze.
                                                  • mala20033 Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 20:51
                                                    ..i pewnie znowu bede czekac na samotnego wedrowca, drewienka do ognia
                                                    dokladac...popijac czerwone wino i marzyc patrzac jak plomyczki ognia tancza w
                                                    kominku...
                                                  • kendo Re: dziękuję Malenka za dokładanie drewienka 23.02.06, 21:34
                                                    przysiade na chwilke do Ciebie,
                                                    popatrzymy razem na iskierkismile
                                                  • aniouek1 nie będziecie same...Pan Baczyński 23.02.06, 22:45
                                                    cierpi na...

Bezsenność

Wiatr gra chorały nocy na organach podwórz;
                                                    z pyska chłapie ulicom kroków szara piana,
                                                    a noc mży czarnym piaskiem w kwadraty trawników,
                                                    dom brodzi zatopiony w kirach po kolana.
                                                    Czarny pająk obrazu wpełzł na śliską ścianę,
                                                    napęczniay i syty krwi słodkawej mroku,
                                                    sieje pustkę bezmierną i meble w nią plącze
                                                    Ostre cienie waazonów snują czerń z odwłoków.
                                                    Noc się nigdzie nie kończy, jest wszędzie bezkresna,
                                                    wiatr gra chorały nocy na na podwórz organach;
                                                    noc mi zalewa gardło mdlącą, duszną falą,
                                                    czekam, stopiony w mroku
                                                    wyzwolenia...
                                                    rana...

Myśli mi się, że w Waszym towarzystwie będzie radował się bezsennością
                                                    i...zapomni o tęsknocie do rana...Pan Baczyński jest poetą, Który poezją żyje
                                                    a Wy...jesteście poezją obydwie...Dobrej nocy przy kominku, blasku świec
                                                    herbacie z imbirem i...czym sobie sami życzycie wink
                                                  • mala20033 Re: nie będziecie same...Pan Baczyński 27.02.06, 23:20
                                                    Mialam dzisiejsza noc bezsenna...dzieki za wiersz...
    • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.03.06, 03:23
      'Westchnienia'
      Morze jest dzisiaj smutne. Westchnienia się żalą
      przy brzegu porośniętym siwozłotą sierścią.
      Jak pierś wznosi się fala i ginie za falą.
      Morze wzdycha falami, Ziemia - moją piersią.
      • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.03.06, 22:56
        mala20033 napisała:

> Morze wzdycha falami, Ziemia - moją piersią.

a ja wspomnieniami z historii szuflady i...jestem Wam wdzieczna, że są i że są
        jakimi są. Dziękuję za wszystkie!
        • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.03.06, 00:34
          Oooo drewienka pala sie w kominku! Cieplo,cicho,przytulnie...
          • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 00:27
            A dzis przynosze butelke Calvadosu...napoj Bogow zrobiony z owianych sloncem
            jablek...Pijal go Remarque..a dzis w nocy bedziemy pic ..MY!
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 21:30
      do kominka drewienek dołoże, świece nowe zapalę, pouzupełniam przegryzajki,
      herbatkę gorącą zrobię i przysiądę na troszeńku.
      Może Ktoś zajrzy zanim mnie stąd sen wywieje?
      • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.03.06, 22:15
        Nikt nie zajrzał, tylko pan Sen i mówi mi, że już na mnie pora.

Dobranoc Szufludkowie i miejcie sobie dobrze smile
        • kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 09.03.06, 09:42
          niewiem ,jak kiedys wytrzymywalam dlugie przesiadywanie w necie,dzis ,jakies
          zmeczenie"zmiata" mnie do lozeczka wczesniej,
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 11.03.06, 00:03
      dokładam drewienek do kominka i...znikam...
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 12.03.06, 22:47
      żar iskierkowy w ogniki zamienie w kominku...świece zapalę nowe...
      przysiądę tu na troszku sobie w pled ciepluni z serduszkowych wspomnień
      otulona...
      • aniouek1 proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce spać 12.03.06, 23:18
        niech ognia dogląda w kominku i w blasku świec

Ja...znikamsiemwkrainiesnów ale...wrócę...mam nadzieję wrócić wink
        • mala20033 Re: proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce 13.03.06, 00:10
          ..dolozylam drewienek...przynioslam czerwone wino..i mnostwo usmiechow..
          • mala20033 Re: proszę...Kto nie śpi bo nie może czy nie chce 13.03.06, 05:04
            Oooo trzeba podlozyc znowu do kominka..a wino wypite...nawet ktos jeden
            kieliszek stlukl...
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 13.03.06, 22:51
      najwyższa pora dołożyć do kominka i przysiąść spokojniutko w otuleniu
      wspomnieniami-marzeniami ...
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 19:07
      wiem, że jeszcze nie noc, że dopiero wieczór, ale...tak tu w szufladzie chłodno
      dzisiaj sad

Dołożę drewna do kominka, herbatki z cytrynką zrobię i przysiądę tu sobie
      cichuteńko w kąciku
    • mala20033 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 20:22
      Jeszcze przed odlotem pare drewienek do kominka wloze...i zostawie Wam pare
      ksiazek do czytania..
      Pa..Pa..Pa...
      • kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 20:25
        milunio i przytulnie
        w kaciczku sobie zasiade z ksiazeczka i poczytam.....no chybaze bym usnela...to
        niebudzice mniesmile
        • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 14.03.06, 23:22
          zasnęła Kendunia z książką pod głową...uuuuu...to dopiero będzie miały sny wink
          Przykryję Cię troszku lepiej, spij słodko...ciiichuuutko...spij dobrze...spij...
          • kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 15.03.06, 10:13
            dziekuje Skarbie....
            pamietalas rowniez o zapasowych oczkach....dzieki,slubne zawsze ksiazke
            zbiera ,a oczek szukam pozniej w poscielismile))))))))))))))
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 24.03.06, 23:47
      może Ktoś zajrzy...przysiąść zechce i zechce snuć swoją opowieść?

Na mnie już pora....czas najwyższy...Dobrej nocy Szufludkowie smile
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 03.02.07, 22:23
      upsss...ale tu kurzu i pajęczyn! <stydnomiiiiii>

/../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../../
      ufff...jeszcze troszku...
      |...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|...|

...i jeszcze ociupinkę...
      \...\...\...\...\...\...\...\...\...|.../ KONIEC! Dobrze, że zdążyłam przed
      nastaniem niedzieli wink

Teraz jeszcze coć na ząbek na stoliczku postawię i ...herbatkę z imbirem...
      ...fotel jest jak był O! i w kominku się ogień pali jakby nigdy nic.
      Proszę...już wszystko jest jak ma być i czeka na nocnych Marków i na...
      snucia nici nocnych opowieści. Ja przysiąde cichutko w kąciku i...zasłucham się
      w to ...co się zdarzy wink
      • aniouek1 hmm... 04.02.07, 09:07
        ...nie ma już nocnych Marków i nikt przy kominku opowieści nie snuje sad
        • kendo Re: hmm... 04.02.07, 09:19
          "przechowalnia" nocna slicznie zostala odswiezona....szkoda,ze moje oczeta juz
          nie daja rady patrzec do tak poznych godzin.
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 06.02.07, 21:18
      bo...noc już jest i salonik jest dla nocnych Marków to może i Marki nocne weń
      zajdą?
      • kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:25
        herbatka/rogaliczki cieplutkie...prosze,prosze sie czstowac i gawedzicsmile)

niewiem czemu,ale zawsze do poduszki prucz kolacji musze cos zjesc,zakasic
        jabkiem i dopiero do poscieli wlesc,a to jeszcze nie koniec,bo usnac nie moge i
        jeszcze chruka kromeczke zjem...tez tak macie???????????????
        • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:42
          ja tak nie mam, a wręcz odwrotnie, bo kiedy bym przed spankiem zjadła to
          nijak...nie mogę zasnąć. No to...wolę już nie jeśc a zaasypiać kiedy na
          zasypianie pora jest właściwa wink
          • kendo Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 07.02.07, 22:58
            ja jakas odweotnosc wszystkich norm.....
            dogryzam jabluszko i zaraz zmykam...
            psiun odcedzony tez,wiec nie bede musiala wypelzac w srodku nocy...

snow puchatych zyczesmile)
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 08.02.07, 22:50
      ogień w kominku rozpalam, na stoliczku układam smakuśne cósiki na ząbek i też
      cósikowego cósik do popijania, foteliki i sofę poduchami wymoszczę i...mam
      nadzieję, że się przyda salonik nocnych Marków dzisiejszej nocy do pogwarków wink
      Może...Rzulwik przyjdzie, przysiądzie i poopowiada, a może Mala?
      • aniouek1 :( 09.02.07, 09:26
        Nikt nie zajrzał, nie przysiadł, słówka nie powiedział sad
    • aniouek1 czy w tą noc, będzie tak jak w minioną? 09.02.07, 21:47
      a może jednak...może...
      • kendo Re: czy w tą noc, będzie tak jak w minioną? 10.02.07, 10:17
        pragne dodac,ze ten czas wysiadywanie przed kompem do polnocy juz mi minal,
        szybciej oczeta chca sie zamykac ,wiec do lozeczka czlapie,a gdy juz chce
        usnac,to koszmar,ale dzisiejszej nocy sie udalo i wyspalam sie za caly tydziensmile
        • kendo Re: podkladam drew do kominka 10.02.07, 21:18
          herbatka gotowa.....
          brakuje jeszcze ciasteczek(te co byly,pozarlam)wink)
          sa jeszcze zelkowe serduszka ....pychotkaaaaaa.....
          wiec kto sie dosiada??
          • aniouek1 ja jestem 10.02.07, 21:25
            i...mam pączki wink
            • kendo Re: ja jestem 10.02.07, 21:46
              milo mi,ze jestes i kusisz paczkami....
              pozarlam je dzis u siostry,miala zamrozone ,z ostaniej odwiedziny u Mamy.
    • aniouek1 Re: Otwieram SALON NOCNYCH MARKOW... 12.02.07, 22:53
      i przycupnę tu sobie chwilunie i odsapnę po biegusianiu całodniowym
      i pracusiowaniu moim...wypiję mleczko z miodkiem...poukładam myśli w głowie
      • aniouek1 SALON NOCNYCH MARKOW...zostawiam otwarty 13.02.07, 00:12
        a sama już...potuptam poszukać podusi. Dobrej nocki Szufludkowie i wszystkiego
        innego też dobrego niech Wam będzie smile
        • kendo Re: SALON NOCNYCH MARKOW...zostawiam otwarty 18.02.07, 23:11
          pomarkowalam:tu i tam i owam.....
          i teraz juz czas w posciele sie wsliznac.....
          drewka w kominek wlozylam,iskiereczki strzelaja,samowar gotowy,lapka na oknie
          sie sie pali,coby przybysz widzial gdzie nozki ma poprowadzicsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka