Dodaj do ulubionych

jezioro Garda z dzieckiem...?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:44
Czy to dobry pomysł na wakacje?Zna ktoś jakieś plaże z łagodnym zejsciem do wody?
Obserwuj wątek
    • Gość: komo Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:03
      i żeby było jasne-nie dla plażowania chciałbym tam jechać,ale dzieciak też cos musi mieć z tych wakacji...
      • Gość: bah7 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.06, 23:52
        Pomysł b. dobry.

Na plażowanie polecam (jest tam też plac zabaw):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=19460013&a=20014714

bah7
        • Gość: komo Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:45
          A która cześć lepsza(dla dzieciaka)-północna czy południowa?
          • Gość: bah7 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 21.02.06, 21:36
            Nie rozumiem pytania - ta plaża nie jest tak wielka, aby mieć 2 części...

bah7
            • Gość: komo Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:24
              Generalnie chodziło mi o jezioro.Czy pólnoc np.Riva czy południe np.Sirmione?Sorry za niejasności...
              • bah77 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? 24.02.06, 03:10
                Oba miejsca są urocze, ale w Riva są kamyki, a w Sirmione tłok...
                Dlatego proponowałbym raczej środkową część wschodniego brzegu, np. Torri d.
                Benaco albo miasteczko Garda, skąd na "moją" plażę jest blisko...

bah7
                • Gość: komo Re: jezioro Garda z dzieckiem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:07
                  A co powiesz o Limone-tam jest kilka ciekawych ofert...
                  • bah77 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? 24.02.06, 21:35
                    Witaj Komo!

Pomimo wspaniałego położenia Limone sul Garda, mnie nie spodobało się ani samo
                    miasteczko, ani plaża:

(foto 360 st.):

www.residencesanluigi.com/gallery.htm

(widok na plażę):

tiny.pl/mf4v

Ostatnio była tam Aseretka, może cóś więcej doda:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=29615039

Pzdr

bah77
                    • aseretka Re: jezioro Garda z dzieckiem...? 01.03.06, 06:36
                      > Ostatnio była tam Aseretka, może cóś więcej doda:
                      Niewiele mogę dodać. Limone nie powaliło mnie na kolana. Znacznie bardziej
                      podobało mi się widziane od strony jeziora, gdy płynelismy kilka lat temu
                      stateczkiem. Na temat plaży niewielę mogę powiedzieć, bo oglądałam ją tylko
                      podczas spaceru promenadą. Jak większość nad Gardą jest wąska i kamienista.
                      Chociaż lubię Gardę i doznania widokowe zwiazane z tym rejonem przychylam się
                      do tego, co napisała sissi11, woda raczej zimna, a brzegi kamieniste. Często na
                      niektórych plażach wchodząc do wody warto mieć na nogach obuwie ochronne (
                      podobnie jak w Chorwacji ). Jeżeli już z dzieckiem to wybierz południowo-
                      wschodnie wybrzeże.
    • sissi11 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? 24.02.06, 15:32
      Jezioro Garda ma strome skaliste brzegi. W najlepszym wypadku kamieniste.
      No nie wiem, nie wiem czy nadaje sie na wakacje z dzieckiem. Jezioro jest
      glebokie a woda jest raczej chlodna. Moim zdaniem to kiepski pomysl.
      Chyba lepiej nad Adriatyk. Tam piaseczek przyjemny i plaze szerokie
      Jak z malym dzieckiem to lepeij nie.
    • azuryt111 Re: jezioro Garda z dzieckiem...? 02.03.06, 22:28
      Byliśmy nad Gardą z dzieckiem. W pół. części jeziora kryształowa, ale zimna
      woda i skaliste plaże - za to widoki...bajeczne (polecam Torbole). Poza tym
      dużo tras spacerowych, łagodny klimat- idealne miejsce na aktywny wypoczynek. W
      poł. części woda ciepła, ale lekko "pachnąca" mułem (korzystaliśmy z basenu na
      campingu). Ta część Gardy kusi sporą ilością parków rozrywki- z najsłynniejszym
      i podobno największym we Włoszech (wg folderów) Gardalandem.
      Polecam - szczególnie z dzieckiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka