Gość: Jola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:52 Wybieram się do Turcji - doradźcie jaką walutę lepiej wziąć? Co jest bardziej opłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: EURO czy DOLAR 21.03.06, 20:54 Szukaj temat--przeciw mitowi dolara--w treści.Znajdziesz podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capito Re: EURO czy DOLAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:48 dużo tam piszą jedni za euro a drudzy za dolarem, wnioskuje z tego że mam wziąć i euro i dolary czy mama rację?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 22.03.06, 17:28 Gość portalu: capito napisał(a): > dużo tam piszą jedni za euro a drudzy za dolarem, wnioskuje z tego że mam wziąć > > i euro i dolary czy mama rację?dzięki Masz rację.Tym bardziej że kursy często się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freddy Re: EURO czy DOLAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:35 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=dolar&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=660&poz=0&A_szukaj=tre sc&zywe=2&x=20&y=5 Odpowiedz Link Zgłoś
rosti Re: EURO czy DOLAR 23.03.06, 13:30 Ja proponowałbym wziąć lepiej USD - tańsze, a Turkom to i tak bez róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: EURO czy DOLAR IP: *.devs.futuro.pl 23.03.06, 22:31 jest dla Turków róznica. Liczą np. 13 euro lub 16 dolarów. To, że w koncu STARGUJESZ na 13 dolarów, to mniej wiecej na takiej zasadzie jak STARGOWANIE do 10 euro. I z uporem maniaka będę powtarzal to. Poza tym jak tacy dolarowcy jestescie, to placcie 15 dolarow zamiast 10 euro za wize. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 13:36 Stasio. Nie obrażaj się.Kieruje tobą lokalny patriotyzm.A co za frajda coś utargować i nie ma tu znaczenia jaka waluta,oni i tak biorą nas za głąbów wszystko za 1. Kiedyś to frycowe trzeba zapłacić potem można być mąndrzejszy.Naszemu państwu to i tak zwisa i powiewa oni durne nie potrafią liczyć zajęci sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 14:23 Dwa lata temu (w czerwcu) wiza kosztowała 10 Euro lub 10 $, ale widać się wycwanili i to zmienili. Na miejscu warto mieć też ich walutę, bo np. w dolmuszach przeliczaja bardzo niekorzystnie, a i na napiwki sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 15:54 jusytka napisała: > Dwa lata temu (w czerwcu) wiza kosztowała 10 Euro lub 10 $, ale widać się > wycwanili i to zmienili. Na miejscu warto mieć też ich walutę, bo np. w > dolmuszach przeliczaja bardzo niekorzystnie, a i na napiwki sie przyda... Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 15:59 janan2 napisał: > Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje. Dobrze sie dzis czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 16:51 i znowu i w kółeczko ten sam temat i odwieczny Polaków dylemat , chyba z sentymentu do dolara , cz jak ??? W ubiegłym roku gdzieś w kantorze w Alanyi nawet złotówki można było podobno wymienić , po jakimiś marnym kursie co prawda ale to inormacja niesprawdzona:))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:06 Można było np. kupić za 100 euro 600 zł.Plułem sobie w brodę z tego powodu ale tak naszym się tam spodobało że za bezcen wyprzedawali naszą narodową.Ale i tak wyszedłem na plus z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:17 tak kupić sobie za 100 euro 600 zł potem wymienić to na dolary a dolary ostecznie na liry tureckie , tak się opłaca najlepiej , polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:00 jusytka napisała: > janan2 napisał: > > Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje > . > > Dobrze sie dzis czujesz? Fonetycznie.U mienia mnogo wriemieni patomu czto moj zawod zaboleł niemnożko po zimiee.Niczto ja ot tjebia nie choczieł tolko to cztoby ty proczitała post(Alanya czerwona wieża)U mijenia nie było niczewo niewkusnowo nije tolko na umie.Nie znaju tolko ili ty proczitała eto czto ja do tjbia piszu polskimi bukwami.Ty nie paniała.Do switanija. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: EURO czy DOLAR 06.04.06, 19:45 To tylko forma sprawdzenia.Nic złego się nie stało.Zawsze znam nie ten język co trzeba a to już problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: EURO czy DOLAR IP: *.acn.waw.pl 24.03.06, 18:57 weź co masz. Masz $ albo euro to weź co masz. Tylko nie bierz złotówek. Jesli masz zł to zamień je na euro i je weź. czemu euro? Bo na miejscu to bez różnicy do dolara. A jak wrócisz z "nadwyżkami" to chyba lepiej mieć euro. Ale może byc inaczej. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: EURO czy DOLAR 04.04.06, 21:20 Zależy co masz, ale płacić najlepiej w lirach. Bo natargujesz się, natargujesz a potem Cię orżną na wymianie. Np. w sklepie z biżuterią (gdzie płaci się raczej kartą) chcieli targować w euro. Mnie to oczywiście nie urządzało, bo po pierwsze nie zarabiam w euro więc i tak musiałam przeliczać, a po drugie jak już wytarguje się, to sprzedawca na kalkulatorze przeliczał cenę (obcinając końcówkę), a do kasy i tak wpisywał cenę w lirach. Wbrew pozorom sensownie jest wybierać pieniądze z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: EURO czy DOLAR IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 30.04.06, 04:33 Obojetnie co wezniesz EURO lub DOLAR.Ale zebys miala maly kompiuterek do liczenia . Odpowiedz Link Zgłoś