Dodaj do ulubionych

EURO czy DOLAR

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:52
Wybieram się do Turcji - doradźcie jaką walutę lepiej wziąć? Co jest bardziej
opłacalne.
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: EURO czy DOLAR 21.03.06, 20:54
      Szukaj temat--przeciw mitowi dolara--w treści.Znajdziesz podpowiedzi.
      • Gość: capito Re: EURO czy DOLAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:48
        dużo tam piszą jedni za euro a drudzy za dolarem, wnioskuje z tego że mam wziąć
        i euro i dolary czy mama rację?dzięki
        • janan2 Re: EURO czy DOLAR 22.03.06, 17:28
          Gość portalu: capito napisał(a):

> dużo tam piszą jedni za euro a drudzy za dolarem, wnioskuje z tego że mam wziąć
          >
          > i euro i dolary czy mama rację?dzięki
          Masz rację.Tym bardziej że kursy często się zmieniają.
    • Gość: freddy Re: EURO czy DOLAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:35
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=dolar&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=660&poz=0&A_szukaj=tre
      sc&zywe=2&x=20&y=5
    • rosti Re: EURO czy DOLAR 23.03.06, 13:30
      Ja proponowałbym wziąć lepiej USD - tańsze, a Turkom to i tak bez róznicy.
      • Gość: stasio Re: EURO czy DOLAR IP: *.devs.futuro.pl 23.03.06, 22:31
        jest dla Turków róznica. Liczą np. 13 euro lub 16 dolarów. To, że w koncu
        STARGUJESZ na 13 dolarów, to mniej wiecej na takiej zasadzie jak STARGOWANIE
        do 10 euro. I z uporem maniaka będę powtarzal to. Poza tym jak tacy dolarowcy
        jestescie, to placcie 15 dolarow zamiast 10 euro za wize.
        • janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 13:36
          Stasio. Nie obrażaj się.Kieruje tobą lokalny patriotyzm.A co za frajda coś
          utargować i nie ma tu znaczenia jaka waluta,oni i tak biorą nas za głąbów
          wszystko za 1. Kiedyś to frycowe trzeba zapłacić potem można być
          mąndrzejszy.Naszemu państwu to i tak zwisa i powiewa oni durne nie potrafią
          liczyć zajęci sobą.
        • jusytka Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 14:23
          Dwa lata temu (w czerwcu) wiza kosztowała 10 Euro lub 10 $, ale widać się
          wycwanili i to zmienili. Na miejscu warto mieć też ich walutę, bo np. w
          dolmuszach przeliczaja bardzo niekorzystnie, a i na napiwki sie przyda...
          • janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 15:54
            jusytka napisała:

> Dwa lata temu (w czerwcu) wiza kosztowała 10 Euro lub 10 $, ale widać się
            > wycwanili i to zmienili. Na miejscu warto mieć też ich walutę, bo np. w
            > dolmuszach przeliczaja bardzo niekorzystnie, a i na napiwki sie przyda...
            Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje.
            • jusytka Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 15:59
              janan2 napisał:
              > Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje.

Dobrze sie dzis czujesz?
              • janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 16:29
                Ja.Danke schen.
                • 1303a Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 16:51
                  i znowu i w kółeczko ten sam temat i odwieczny Polaków dylemat ,
                  chyba z sentymentu do dolara , cz jak ???
                  W ubiegłym roku gdzieś w kantorze w Alanyi nawet złotówki można było podobno
                  wymienić , po jakimiś marnym kursie co prawda ale to inormacja
                  niesprawdzona:)))
                  • janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:06
                    Można było np. kupić za 100 euro 600 zł.Plułem sobie w brodę z tego powodu ale
                    tak naszym się tam spodobało że za bezcen wyprzedawali naszą narodową.Ale i tak
                    wyszedłem na plus z tego powodu.
                    • 1303a Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:17
                      tak kupić sobie za 100 euro 600 zł potem wymienić to na dolary a
                      dolary ostecznie na liry tureckie , tak się opłaca najlepiej , polecam :)
              • janan2 Re: EURO czy DOLAR 24.03.06, 17:00
                jusytka napisała:

> janan2 napisał:
                > > Szukaj.Alania czerwona wieża.Do ciebie tej roztrzepanej tak mi się wydaje
                > .
                >
                > Dobrze sie dzis czujesz?
                Fonetycznie.U mienia mnogo wriemieni patomu czto moj zawod zaboleł niemnożko po
                zimiee.Niczto ja ot tjebia nie choczieł tolko to cztoby ty proczitała
                post(Alanya czerwona wieża)U mijenia nie było niczewo niewkusnowo nije tolko na
                umie.Nie znaju tolko ili ty proczitała eto czto ja do tjbia piszu polskimi
                bukwami.Ty nie paniała.Do switanija.
                • janan2 Re: EURO czy DOLAR 06.04.06, 19:45
                  To tylko forma sprawdzenia.Nic złego się nie stało.Zawsze znam nie ten język co
                  trzeba a to już problem.
    • Gość: baca Re: EURO czy DOLAR IP: *.acn.waw.pl 24.03.06, 18:57
      weź co masz. Masz $ albo euro to weź co masz. Tylko nie bierz złotówek. Jesli
      masz zł to zamień je na euro i je weź. czemu euro? Bo na miejscu to bez różnicy
      do dolara. A jak wrócisz z "nadwyżkami" to chyba lepiej mieć euro. Ale może byc
      inaczej.

I tyle
    • magdalaena1977 Re: EURO czy DOLAR 04.04.06, 21:20
      Zależy co masz, ale płacić najlepiej w lirach. Bo natargujesz się, natargujesz a
      potem Cię orżną na wymianie.
      Np. w sklepie z biżuterią (gdzie płaci się raczej kartą) chcieli targować w
      euro. Mnie to oczywiście nie urządzało, bo po pierwsze nie zarabiam w euro więc
      i tak musiałam przeliczać, a po drugie jak już wytarguje się, to sprzedawca na
      kalkulatorze przeliczał cenę (obcinając końcówkę), a do kasy i tak wpisywał
      cenę w lirach.
      Wbrew pozorom sensownie jest wybierać pieniądze z bankomatu.
    • Gość: Ella Re: EURO czy DOLAR IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 30.04.06, 04:33
      Obojetnie co wezniesz EURO lub DOLAR.Ale zebys miala maly kompiuterek do
      liczenia .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka