punia20 18.05.06, 11:01 Jak mozna oczyścić organizm dziecka po antybiotyku ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia73 Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 18.05.06, 12:49 Polecam czyszczenie jajkiem. Terapia ta oczyszcza ciało fizyczne i ciała subtelne człowieka (ciało emocjonalne, mentalne, karmiczne, duchowe) z bloków energetycznych, pomagając w leczeniu wielu schorzeń, uwalnia zapisy urazów emocjonalnych, jest skuteczna w usuwaniu z aury tzw. "obcych świadomości", a także otwiera percepcję na inne wymiary, m.in. odblokowując pamięć karmiczną i pozwalając nawiązać kontakt z Duchowymi Opiekunami. Zabieg polega na masowaniu całego ciała surowym jajkiem, które wchłania w siebie wszystkie niepożądane substancje i energie. Oczyszcanie jajkiem należy powtarzać kilkukrotnie, a jajka niszczyć daleko od domu. Odpowiedz Link
punia20 Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 18.05.06, 13:42 tzn takim w skorupce , kulać po ciele ? dobrze zrozumiałam ? A jak sie rozgniecie ? A jak często powtarzać ? Odpowiedz Link
monisia73 Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 21.05.06, 17:36 punia20 napisała: > tzn takim w skorupce , kulać po ciele ? dobrze zrozumiałam ? A jak sie > rozgniecie ? A jak często powtarzać ? Nie kulac, tylko pocierac. Jajko wtedy najlepiej wchlania toksyny z organizmu. Pocierac trzeba delikatnie, wtedy sie nie rozgniecie. Najlepiej pocierac trzy razy dziennie, za kazdym razem nowym jajkiem, az do siagniecia zadowalajacych efektow. Przy bardzo zanieczyszczonym organizmie moze to trwac kilka miesiecy. Odpowiedz Link
sikorka68 Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 19.05.06, 11:57 Po antybiotyku najlepiej dać jakieś multiwitaminki w zależności od wieku dziecka. Trzeba wzmocnić organizm, niestety lekarze nie zawsze o tym pamiętają. Organizm sam się oczyści. Ja na drugi raz prosiłabym lekarza, żeby w miarę możliwości dawał inne leki. Odpowiedz Link
asiabed Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 21.05.06, 12:56 warto dawac probiotyki (kapsulki, domowy jogurt), nawet jesli dawalas dzieciaczkowi podczas kuracji, to po kuracji antybiotykowej - jak najbardziej. Do tego moze swiezo wyciskane soki warzywne - marchwiowy z selerem, burakiem (surowym, ale w malej ilosci), pietruszka. Soki owocowe - jablkowy np - ale nie mieszac z warzywnymi. Do sokow warto dodac troche swiezo wycisnietego soku z cytryny. Mysle, ze taka kuracja sokowa bedzie jednoczesnie wzmacniac i oczyszczac organizm z toksyn. Wazne jednak by soki byly swiezo wyciskane, kupowane soczki raczej nie beda dawac takich efektow. Poza tym mysle, ze warto ograniczyc cukier, slodycze, oczyszczone maki, kasze, produkty wysoko przetworzone i konserwowane. No i moze jakies naturale suplementy - nie wiem w jakim wieku jest dziecko, ale jesli troszke starsze - kilkuletnie , mozesz sprobowac dawac mu spiruline (w malych ilosciach). Odpowiedz Link
lucynax Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 01.06.06, 14:54 Ja polecam herbatkę ekologiczną odtruwającą firmy Dary Natury. "Zalecana jest do picia po długotrwałych kuracjach lekami chemicznymi,zwłaszcza antybiotykami oraz po przebytych zatruciach pokarmowych.Wspomaga pracę wątroby, wiąże toksyny bakteryjne oraz przyspiesza wydalanie z organizmu substancji toksycznych.może być też stosowana w przypadku alergii objawiających się wysypką. Zalecana dla dzieci i dorosłych. Skład:Liść czernicy,pokrzywy,brzozy,kłącze perzu,kwiatostan kocanki,korzeń cykorii,mniszka,ziele cykorii,kora kruszyny."-tyle wyczytałam z opakowania. Sama ją piłam,jest całkiem smaczna. pozdrawiam Lucyna Odpowiedz Link
tatakazik Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 01.06.06, 21:57 Antybiotyk usuwa zagrożenie chorobowe i jest bardzo ważny w leczeniu. Antybiotyk nie zanieczyszcza organizmu jedynie usuwa wszystkie bakterie wyjaławiając organizm. Po kuracji antybiotykowej organizm jest osłabiony na tyle że sam nie może bronić się przed kolejnymi zagrożeniami. Koniecznie należy odbudowywać zniszczone kolonie pożytecznych bakterii. Leczenie antybiotykiem jest krótkie lecz odbudowa jest długa. Nie wolno tego zaniedbywać. Odpowiedz Link
emml Re: oczyszczanie po antybiotykach ? 04.06.06, 13:34 A ja polecam stosowanie probiotyków na odbudaowanie flory bakteryjnej fizjologicznej Odpowiedz Link