Dodaj do ulubionych

kurcze ta zabawa to nie dla mnie

22.05.06, 14:49
przykro mi al to mnie przerosło. Straciłem 10% więcej nie dam rady. Sprzedaje
fundusze. Myślałem, że do 3 razy sztuka - bo to już moje 3 podejście do
funduszy akcji od 94 roku. Trzeba mnieć albo wiedzę, albo instynkt, albo
cierpliwość. Mnie tego widać brakuje.
Czołem
Obserwuj wątek
    • tongo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 14:50
      A jaki masz portfel??
      • kropson42 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 14:52
        arka akcje, skarbiec akcja i skarbiec waga. Reszta - większość jest w
        pieniężnym ale to się nie liczy
        • tongo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 14:55
          Sprzedaj to. Myslę przedewszystkim o Arce akcji. Parafrazując ich slogan
          reklamowy ciśnie mi sie na usta: Arka-zacznijcie wreszcie zarabiać. Ciekawe ile
          dzisiaj umoczą. Ja niestety jeszcze jadę tym pciagiem. Przesiadka dopiero po
          jutrzejszej sesji czyli w środę. Mam nadzieję że juz bardziej nie zaboli...
          • citro1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:00
            Może jeszcze bardziej zaboleć,bo jak się przesiadziesz to rynek zrobi np.
            zwrot.Często tak bywa,czego oczywiście Ci nie życze.
            • tongo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:03
              Już sie z tym pogodziłem. Pozatym nie mozesz mi zagwarantowac że ten zwrot
              nastapi, ani kiedy nastąpi. Rownie dobrze nadal mogą trwać spadki. Skłaniam sie
              raczej ku tej ostatniej opcji.
              • citro1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:06
                Oczywiście ,że Ci nie moge zagwarantować,do niczego Cię nie namawiam.Pisze
                tylko o sytuacja jaka się często zdarza.
    • gadzik1 arka sie pokolebie troche 22.05.06, 15:11
      Turcja -9%. A w portfelu arki to spory pakiet. Mogą dzis ladnie wygladac na tle konkurencji.
    • drapak.pl Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:13
      a ja wlasnie dokupilam fundusze akcyjne za 10 tys. (tzn. przekonwertowalam
      pieniezny). wycena w srode-czwartek. ja jednak wplacam kase na fundusze z mysla
      o emeryturze (czyli na jakies 30 lat) wiec bessy mi nie straszne.
      • elamigo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:18
        BRAWO - w końcu ktoś zna horyzont inwestycyjny w którym nie przeszkadza kilka
        procent przeceny. Owszem tacy mogą dzisiaj próbować łapać dołki.
      • tongo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:18
        a ja właśnie ciułam nam mieszkanko. Właśnie tą myślą wycofałem środki. Tak
        daleko to jeszcze nie wybiegam w przyszłość. Pomyslę o tym za 20 lat. Pozdro
    • harryportier Re: Kropson- właśnie zorbiłeś 1 krok ku sekcesowi 22.05.06, 15:17
      - umiałeś się przyznać sam sobie do porażki. To dużo - wielu tego nie potrafi.
      • frolama Re: Kropson- właśnie zorbiłeś 1 krok ku sekcesowi 22.05.06, 15:21
        Ja się chetnie przyznam dziś na Milenium straciłem 8% - i nawet nie ma sensu
        sprzedawać.
        Na TUP miałem jeszcze kilka dni temu 16% off .

Strata jest częścią gry na giełdzie, traciłem prawie cały kwiecień by w końcu
        wyjść ledwo na zero. Jeśłi nie akceptujesz straty i nie umiesz jej uciąć - nie
        graj. Weź kredyt - kup ziemię lub mieszkanie ale nei licz na łatwe pieniądze na
        giełdzie.

Ja się tego nuczyłem w 1994.
    • tongo1 Re: kurcze ta zabawa to nie dla mnie 22.05.06, 15:24
      Jutro bedzie jeszcze weselej. Ten kto miał wątpliwości czy przeczekać to po
      dzisiejszym dniu już ich nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka