Dodaj do ulubionych

A moze wakacyjna wymiana rodzinna??

24.05.06, 06:22

Witam.,..wpadl mi ostatnio do glowy pomysl.
Wiem, ze to juz funkconowalo w poprzednich latachwink
Moze pomyslimy o wakacyjnej wymianier rodzinnej? Poodwiedzamy sie rodzinnie
albo chociaz same dzieci sie poodwiedzaja?
Wiem, wiem, pieniadze...ale czasem to moze byc wyjazd do miasta oddalonego o
20-30 km a dla dzieciakow juz bedzie to wielka frajdasmile))
Obserwuj wątek
    • pianiwo1 wspaniały pomysł 24.05.06, 09:08
      tylko skąd wziąć listę zamieszkujących w różnych miejscowościach osób (e-mam).
      Byłoby to wspaniałe przeżycie dla dzieckiaków, no i dla rodziców...a zresztą
      fajnie byłoby zawrzeć nowe przyjaźnie, znajomości.....

Cudowny pomysł, tylko zacznijmy tworzyć listę e-mam : miejscowość w której
      mieszka taka rodzinka, Jakiś kontakt np. GG lub Skype o telefon to bym się nie
      pokusiła, no i oczywiście imię i nazwa o kogo chodzi.

Może nazwijmy tą litę: "LISTA E-MAM"
      • papuzka_gda Re: wspaniały pomysł 24.05.06, 09:17

to ja sie nie łapie...bo ja nie mamacrying

A Ty pianiwo mieszkasz prawie kolo mnie!
        Ja co weekend w Bytowie...a na co dzien Gdanszczankawink
    • olimey Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 09:20
      świetny pomysłsmile
      rozmyslałam nad wyjazdem nad morze z dziećmi ale za małe pieniądze(cudowny lek
      na nasze kaszle)noclegi sa drogie i tak pomyslałam,że może jest ktoś z nad
      morza i by był tak miły i miał kawałek jakiegos ogródka,żeby namiot rozbić i
      spędzić tak kilka miłych dni,myślę,ze dzieci by były zachwycone,ale zawsze jest
      to ale,,,właśnie pieniądze,bo podróż też jest kosztowna i te kilka dni to spory
      wydatek ale biorąc pod uwagę ,że w domu też musimy jeść ,noclegi by tez były
      darmowe to pozostaje dodatkowy wydatek na podróż,może warto by było sie pokusić?
      pozdrawiam E
      • niewierzewam Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 09:39
        wymnenię chętnie noc w Warszawie (ja) na noc w Gdańsku (ktoś) lub innym mieście,
        gdzie jest co pozwiedzać smile
      • angela216 Re: ja tez ja tez 24.05.06, 10:25
        chetnie sie wymienie,noclegeiem w Krakowie(ja zapewniam wyzywienie) w zamian
        za nocleg u kogos z nad morza lub innego ciekawego miejsca,wyzywienie sama
        zapewniam).
      • olimey Re: hop do góry,bo temat ucichł 02.06.06, 12:45

• malgog Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 10:40
      jako mieszkanka wybrzeża będziesz miała Arletko wzięcie smile))))
      • mari40 Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 10:58
        witam,ja też jestem za,a ja zapaszam do białegostoku,
      • papuzka_gda Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 11:52

• arwena_11 Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 15:06
          Arleta, może ja się w końcu też zbiorę żeby do ciebie wpaść. Tylko to tak
          straasznie daleko. Moze wiec ty do mnie na działeczkę?
          • papuzka_gda Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 19:43

Kochani, ja mialam na mysli wymiane miedzy roznymi czesciami kraju i miedzy
            rznymi osobami - a cos widze, ze coraz wiecej osob mnie inaczej zrozumialowink
            oczywiscie, zapraszam do siebie -ale nie jestem w stanie przyjac wszystkich -
            z uwagi na brak urlopu, wystarczxajacych finansow i dosc licznie przybywajacej
            rodzinywink
            Przeciez czasami wyjazdy moga byc na odleglosc 50-150 km...czy 30 km...ale dla
            dzieciakow i takie wyjazdy to frajda, zmiana otoczeniawink No i wiaze sie to z
            mniejszymi wydatkami. Stad tytul mojego postuwink

a jak ja potrzebowalam opieki nad moim mieszkaniem na 2 tyg w marcu to nie bylo
            chetnych do zamieszkania w nim na czas mojego urlopuwink)
            • katse Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 20:18
              ja jestem zakochana w puszczy bialowieskiej, rozlewiskach, a w puszczy
              knyszynskiej nie bylam jeszcze, ale pewnie tez bym sie zakochala i w zamian za
              nagranie taniego ale fajowego noclegu w urokliwym gospodarstwie
              agroturystycznym u otwartych gospodarzy to natychmiast oferuje imprezke i
              zwiedzanie Wroclawiasmile)))

papuzka nad morzem fajnych namiarow tez szukam

K
              • papuzka_gda Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 20:56

ze sprawdzonych moge polecic Sobieszewo, 500 m od morza.
                Napisz co wolisz? Ja niestety mam za daleko do morza...to minus mojego obecnego
                miejsca zamieszkaniacrying
                • tweens Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 24.05.06, 21:50
                  Polecam Wisełkę na wyspie Wolin.Byłam tam na obozie harcerskim.Super miejscesmile
                  • papuzka_gda Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 02.06.06, 23:26

Noi jak tam, cos juz slychowac w wymianie?
                    Moge powiedziec,ze pierwsza juz bedzie dokonanawink
                    GDansk na Grodzisk Wlk i moze Gdansk na kamienna Gore, jak sie Marysia
                    zdecyduje wpascwink))
                    Arwena, niewykluczona ta Twoja Warka weekendowo - ale moze i w druga strone
                    zechcesz wreszcie po naszych 2 latach hihihi
                    • arwena_11 Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 03.06.06, 08:44
                      Wiesz co chętnie, tylko ustalmy jakieś terminy, zrób grafik, bo przecież hotel
                      zakładasz. Tylko ciotka wiedz, ze życie wywrócimy ci do góry nogami. Ja mam dwa
                      urwisy, które szaleją od rana do wieczora. Ale jak masz dobry dojazd do morza i
                      ze dwa razy pojedziesz ze mną, to pół dnia będziesz miała spokój przy dobrej
                      pogodzie. Buziaki
                      • papuzka_gda Re: A moze wakacyjna wymiana rodzinna?? 03.06.06, 09:17

Noo...moze byc pierwszy tydzien sierpnia,jak chcesz urzedowac z Gosiawink)
                        Bedziecie wywracac dom do gory nogamiwink)))
                        Jak wytrzymacie we dwie ze mna na 56m dwa tygodnie - to mozecie rzadzic i dwawink
                        Tylko chyba czesc musialaby legnąć na jednym materacuwink)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka