Dodaj do ulubionych

chaiałabym i boję się:)

07.06.06, 22:57
hej!jestem mama siedemnastomiesiecznego adasia i coraz częściej mysle o
drugim dziecku.mam 26 lat skonczyłam jedne studia teraz koncze
drugie,opiekuje sie adaskiem. boje sie troche jak to będzie?dwójka
maluchów,cały dzien jak nie pielucha to karmienie jak nie karmienie to
płacz...kołowrotek?jakie sa wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • anita.anita80 Re: chaiałabym i boję się:) 07.06.06, 23:21
      witaj mam 26 lat i dwoje dzieci z róznicą 25 miesięcy chcielismy bowiem taką
      różnice i udało sie cieszę się ale chwilami bywa ciężko sama zajmuje się
      dziecmi i nikt mi nie pomaga mąz cały dzien w pracy najgożej jest do 3 miesiąca
      a pózniej już z górki ale każda różnic między dziecmi ma wady i zalety ale mimo
      wszysdtko jest ok
      • eloizka Re: chaiałabym i boję się:) 08.06.06, 09:06
        między moimi dziećmi jest 23 miesiące różnicy, z tym że córcia zaplanowała się
        samasmile
        fakt: na początku było ciężko, ale mówiono mi "za jakiś czas docenisz że masz
        dwoje odchowanych dzieci" i tak faktycznie jest. teraz dzieciaki mają ponad 3 i
        5 lat - są samodzielne jak na swój wiek, ja pracuję i jest OK
    • monia420 Re: chaiałabym i boję się:) 09.06.06, 22:10
      to tylko tak strasznie wygląda z Twojej perspektywy, a potem zaraz po
      urodzeniusmile póxniej jest wspaniale. U nas jest 2 lata i 3 miesiące i chłopaki
      się tłuką, al e kochają się cudownie. Starszy jest guru młodszego i co zrobi
      starszy to młodszynaśladuje. piękna sprawa patrzec jak szybko uczy sie nowych
      rzeczy i jak szybko staje się samodzielny, zeby dorónać bratu. A ze starszy
      lekko "tyłuje" (przecierki, noszenie na ączkach, marudzenie), to mamy blixniaki
      w domu. Jest supersmile
    • aaania Re: chaiałabym i boję się:) 10.06.06, 00:17
      23 miesiące różnicy u nas. Pierwszy rok zycia drugiego dziecka bardzo cięzki, ale jak tylko małe nabierze wprawy w chodzeniu, z kazdym dniem jest zdecydowanie lżej (a przynajmniej bylo u nas).
      Teraz maja: 3,8 i 1,9 i jest łatwiej, mam chwile dla siebie, dzieci się sobą potrafia zająć, rozumieja, ze trzeba sie dzielic, nie sa zazdrosne i zaborcze o milosc rodzicow.
      Cieszę sie, ze udalo nam sie wstrzelic w ta roznice wieku, pomimo moich obaw i lekow (glownie o to, jak moja cora przezyje zdetronizowanie).
      Kazde z dzieci ma juz teraz wspanialego kompana w domu, starsze nie musi czekac dlugo, zeby odnalezc w bracie towarzysza do zabawy, a w przyszlosci beda miec w sobie wsparcie, mam nadzieje.

Ja to marze o 3 smile)

Pozdrawiam
      • monia420 Re: chaiałabym i boję się:) 10.06.06, 18:45
        ja też marzę o kolejnych, ale się nie zdecyduję jużsad
    • natalia433 Re: chaiałabym i boję się:) 11.06.06, 10:56
      jezeli chcesz drugiego malucha to nie zastanawiaj sie tylko to dzielasmile cięzko
      jest przewidzieć jak będzie bo wiele zalezy od tego jakie bedzie twoje drugie
      dziecko (spokojne, płaczliwe itp.) ale zawsze są jakies wzloty i upadki i
      wszystko da sie przezyć, u mnie jest równo dwa lata róznicy i ja bardzo sobie
      chwale, kobiety w piaskownicy patrza czasem na mnie z politowaniem kiedy z
      młodsza pod pacha lecę za starszym bo on akurat chce na hustawki a za chwile
      chce na slizgawke ale tak naprawde to ja już to robię odruchowo i nie widze w
      tym nic strasznego , zobaczysz do jakiej rewelacyjnej wprawy mozna dojśc mając
      dwojke małych dziecismile Ja bym nie chciała większej rożnicy bo taka jak jest u
      nas jest poprostu super!!!

ps: ja rózwnież marze o trzecimsmile
    • basiulek4 Re: chaiałabym i boję się:) 22.02.07, 22:07
    • creolka Re: chaiałabym i boję się:) 24.02.07, 16:03
      balam sie balam a tu za miesi,ąc rodzę i teraz to sie bojesmile
      • anaj75 Re: chaiałabym i boję się:) 25.02.07, 10:40
        Nic się nie bójwink Trzymam kciuki, coby gładko poszło i z porodem i początki z
        dwójeczką.
    • t.nina1 Re: chaiałabym i boję się:) 25.02.07, 11:49
      Rozumiem Twoje obawy, ale wierz mi, nie jest źle. Jestem tak zachwycona małą
      różnicą wieku, że choć trzeciego się bałam to baaardzo namawiałam męża byśmy
      jednak się zdecydowali. Dał się namówić smile W maju urodzi się trzeci maluch, ja
      kończę w tym roku 27 lat, nienajgorsze tempo smile
      Dziewczyny chowają się fantastycznie i teraz, gdy młodsza na dniach kończy 2
      lata jest tylko z górki. Nie mogę się doczekać maja, kiedy znów w domu pojawi
      się maleństwo.
    • dagusiar Re: chaiałabym i boję się:) 04.04.07, 14:48
      Hej, nie ma się czego bać.Ja jestem mamusią dwóch córeczek i różnica między
      nimi to szesnaście miesięcy. Na początku jest trochę ciężko, ale teraz jest już
      super. Dodam, że mają już obecnie 4 latka i 2,5 roku druga i bardzo fajnie ze
      sobą sie dogadują i ze soba się świetnie bawią.
    • kasia2705 Re: chaiałabym i boję się:) 04.04.07, 15:12
      Nie boj sie smile Ja w prawdzie nie wiem co pisze big_grinD bo nasz jedynak ma dopiero
      11 miesiecy ale juz nie moge sie doczekac drugiej ciazy i kolejnego malenstwa,
      starania zaczynamy za dwa cykle. Doszlismy do wniosku, ze skoro i tak planujemy
      dwojke to lepiej isc za ciosem wink i poki mam ochote i sile na powtorke z
      rozrywki. Ogolnie zawsze marzylam o trojce, ale mm ma juz dwojke z poprzedniego
      zwiazku (corka 10 i syn 7lat) wiec chyba to moje drugie bedzie ostatnie. mam
      29lat.
      Powodzenia i do roboty wink
    • creolka Re: chaiałabym i boję się:) 06.04.07, 21:12
      dziekuje za słowa otuchy chyba po prostu mi ciężko na końcówce ciązy nadążyc za
      moim dwulatkiemsmiletak mnie lekarz straszył ze do konca marca na pewno urodze a
      tu do terminu ziesięc dni a ja naal w dwupakusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka