Dodaj do ulubionych

hydrokolonoterapia, co i jak?

23.07.06, 00:09
Mam pewne dolegliwosci jelitowe (ze strony j. grubego), czy ktos moze mi
powiedziec gdzie na Slasku moge poddac sie temu zabiegowi? Jakie sa Wasze
doswiadczenia, wrazenia z tego zabiegu. Warto?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 21:15
      yoyo1 napisał:

> Mam pewne dolegliwosci jelitowe (ze strony j. grubego), czy ktos moze mi
      > powiedziec gdzie na Slasku moge poddac sie temu zabiegowi? Jakie sa Wasze
      > doswiadczenia, wrazenia z tego zabiegu. Warto?

Zabieg niebezpieczny dla zdrowia i nic nie dający. No, poza kasą dla
      wykonującej go firmy. To już lepiej zrób sobie świecowanie uszu. Przynajmniej
      sobie nie zaszkodzisz.
      pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82ukanie_jelita_grubego

S.
      • agakoziorowska Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 21:19
        dokładnie:) jak juz gdzieś kiedys pisałam "to zbrodnia na własnym organizmie".
        chyba ze naprawde masz ogromne problemy z jelitem grubym....
        • felinecaline Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 22:15
          Najlepszy sposob, zeby miec ogromne klopoty nie tylko z jelitem grubym.
    • novis28 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 13:58
      Poprzednicy napisali dużo, że złe, że szkodliwe, że mordercze, tylko jakoś
      brakło im konkretów, co złego powoduje taki zabieg. Nie interesują mnie ogóły
      tylko konkrety!!, co się stanie, że taki zabieg jest "morderczy"? rozerwie mi
      jelito, ciśnienie wody wciśnie wszystko w odwrotnym kierunku, flora bakteryjna
      zostanie bezpowrotnie zabita??" czekam na KONKRETY poparte dowodami, a nie
      domysły wyssane z palca!. Zanim ktokolwiek udzieli odpowiedzi to najpierw
      niech sprawdzi teorie zawarte we własnej odpowiedzi czy są prawdziwe.
      • felinecaline Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 15:40
        Sama sobie odpowiedzialas kilkoma przykladami na swoje pytanie, ja nie bede
        tego popierala zadnymi "teoriami", widzialam na sali operacyjnej "oddzialu
        naglych przypadkow" kilka przykladow powiklan "po" w praktyce, kiedy tu, gdzie
        pracuje hydrokolonoterapia byla rownie modna jak teraz w Polsce (okolo 20 lat
        temu). "Kilka" to okreslenie bardzo delikatne, na szczescie ludzie szybko
        zmadrzeli, czego i Wam zycze - bez komplikacji.
        • agakoziorowska Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 18:58
          to tak jakbys chciała dowodów szkodliwości nadmiaru środków na
          przeczyszczenie...jelito trzeba uspokoic i nauczyc pracowac normalnie a nie woda
          czyscic.
          • snajper55 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 21:13
            Ciekawy artykuł na ten temat znalazłem.

"Podobnie jest z "oczyszczaniem organizmu". Jest to mit! Organizm oczyszcza się
            na dwa sposoby: albo metabolizuje związki szkodliwe z wytworzeniem
            nieszkodliwych, usuwalnych metabolitów, albo gromadzi toksyny w tkankach
            (różnych w zależności od charakteru związku). Jeśli jakiś związek jest
            usuwalny, to opuszcza organizm człowieka albo przez płuca (jeśli może przyjąć
            formę gazową), albo za pośrednictwem nerek. Niewielka ilość substancji -
            metabolitów szkodliwych - jest usuwana drogą przewodu pokarmowego. Po prostu
            przewód pokarmowy pełni inną rolę - tu się związki przyswaja a nie wydala. "
            www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5771&alt=66

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka