yoyo1 23.07.06, 00:09 Mam pewne dolegliwosci jelitowe (ze strony j. grubego), czy ktos moze mi powiedziec gdzie na Slasku moge poddac sie temu zabiegowi? Jakie sa Wasze doswiadczenia, wrazenia z tego zabiegu. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 21:15 yoyo1 napisał: > Mam pewne dolegliwosci jelitowe (ze strony j. grubego), czy ktos moze mi > powiedziec gdzie na Slasku moge poddac sie temu zabiegowi? Jakie sa Wasze > doswiadczenia, wrazenia z tego zabiegu. Warto? Zabieg niebezpieczny dla zdrowia i nic nie dający. No, poza kasą dla wykonującej go firmy. To już lepiej zrób sobie świecowanie uszu. Przynajmniej sobie nie zaszkodzisz. pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82ukanie_jelita_grubego S. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 21:19 dokładnie:) jak juz gdzieś kiedys pisałam "to zbrodnia na własnym organizmie". chyba ze naprawde masz ogromne problemy z jelitem grubym.... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 23.07.06, 22:15 Najlepszy sposob, zeby miec ogromne klopoty nie tylko z jelitem grubym. Odpowiedz Link Zgłoś
novis28 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 13:58 Poprzednicy napisali dużo, że złe, że szkodliwe, że mordercze, tylko jakoś brakło im konkretów, co złego powoduje taki zabieg. Nie interesują mnie ogóły tylko konkrety!!, co się stanie, że taki zabieg jest "morderczy"? rozerwie mi jelito, ciśnienie wody wciśnie wszystko w odwrotnym kierunku, flora bakteryjna zostanie bezpowrotnie zabita??" czekam na KONKRETY poparte dowodami, a nie domysły wyssane z palca!. Zanim ktokolwiek udzieli odpowiedzi to najpierw niech sprawdzi teorie zawarte we własnej odpowiedzi czy są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 15:40 Sama sobie odpowiedzialas kilkoma przykladami na swoje pytanie, ja nie bede tego popierala zadnymi "teoriami", widzialam na sali operacyjnej "oddzialu naglych przypadkow" kilka przykladow powiklan "po" w praktyce, kiedy tu, gdzie pracuje hydrokolonoterapia byla rownie modna jak teraz w Polsce (okolo 20 lat temu). "Kilka" to okreslenie bardzo delikatne, na szczescie ludzie szybko zmadrzeli, czego i Wam zycze - bez komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 18:58 to tak jakbys chciała dowodów szkodliwości nadmiaru środków na przeczyszczenie...jelito trzeba uspokoic i nauczyc pracowac normalnie a nie woda czyscic. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: hydrokolonoterapia, co i jak? 24.07.06, 21:13 Ciekawy artykuł na ten temat znalazłem. "Podobnie jest z "oczyszczaniem organizmu". Jest to mit! Organizm oczyszcza się na dwa sposoby: albo metabolizuje związki szkodliwe z wytworzeniem nieszkodliwych, usuwalnych metabolitów, albo gromadzi toksyny w tkankach (różnych w zależności od charakteru związku). Jeśli jakiś związek jest usuwalny, to opuszcza organizm człowieka albo przez płuca (jeśli może przyjąć formę gazową), albo za pośrednictwem nerek. Niewielka ilość substancji - metabolitów szkodliwych - jest usuwana drogą przewodu pokarmowego. Po prostu przewód pokarmowy pełni inną rolę - tu się związki przyswaja a nie wydala. " www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5771&alt=66 S. Odpowiedz Link Zgłoś