Dodaj do ulubionych

Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązkach

01.08.06, 23:25
Dość ciekawa sytuacja miała miejsce po zakończeniu uroczystości
upamiętniających Powstanie Warszawskie.
Po uroczystości podczas gdy powązki wąskim przejściem opuszczał Premier
Kaczyński rozległy sie spontaniczne brawa które następnie zwiększyły swoją moc.
Podobnie było gdy uroczystość opuszczał Giertych i Lepper przy tym jednak było
słychać delikatny śmiech :)

Brawa otrzymał także Jan Olszewski i Władysław Bartoszewski uśmiechał się
także Marcin Święcicki mylił się jednak gdyż brawa nie były kierowane do niego
lecz idącego przed nim Jerzy Zelnik...taka tam pomyłka..

Publiczność nie zawachała się podczas gdy uroczystość opuszczała HGWaltz.
Rozległo się buczenie,gwizdy następnie spontaniczne brawa..szybko jednak się
ktoś zorientował że nie wypada bić brawa więc szybko ucichły, a buczenie
pogłębiło się..

Tak więc Hanka uroczystość opuściła przy akompaniamencie buczenia obecnych na
uroczystościach głównie bohaterów Powstania..choć i zwykłych Warszawiaków.

Chyba ją kochają...
Obserwuj wątek
    • Gość: płyń z wisłą! Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:37
      Nie piewszy to przypadek, kiedy zwolennicy PiS i kaczorów popisują się brakiem kultury.
      • warzaw_bike_killerz Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 01.08.06, 23:39
        W zasadzie to podejrzani sa ci politycy, co sobie rauty z pogwizdywaniem,
        oklaskami i radoscia na cmentarzach robia.
      • mr.superlatywny Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 02.08.06, 19:12
        Funkcjonarisu spklm
        z Ministerstwa Dezinformacji
        sie obudzil ?

No tak, jest juz 19:00 .....
    • Gość: Aga Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.cnb.com.pl 01.08.06, 23:57
      Słyszałam te gwizdy, byłam zażenowana. Takie zachowanie jest chamskie w ogóle,
      a w takim miejscu i czasie było skandalem.
    • Gość: Rychu Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.spray.net.pl 02.08.06, 00:05
      Najglosniej gwizdzacy beda ja najgorecej pozniej calowac w tylek jak wygra
      wybory.
      • Gość: Gąs Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 01:13
        A to jak się Lechu spóźnił i nie przystanął podczas syrek, tylko wysłuchiwał
        oklasków.Potem od razu po syrenach zaczął się hymn, a ten dalej lazł.
        Wstyd, wielki mi patriota.Potem jak oglądałem powtórki zrobili chamski montaż
        jakoby to najpierw była salwa honorowa, a potem syrenty.
        A wszyscy wiemy, że było odwrotnie.
        Ale jakżeby inaczej, przecież na uroczystościach był prawie sam PIS i Bronek
        nie mógł ich w złym świetle pokazać, z resztą sam też tam był.

No i jeszcze wielki zwalczać korupcji Kamiński.
        Ciekawe czy wśród powstańców szukał kapusiów?
        Bym zapomniał zauważyłem też pierwszego kombatanta IV RP posła Suskiego.

Takie święto wykorzystywać do celów politycznych to wstyd i chańba.
    • jaa_ga Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 01:12
      Żałosne to i zawstydzające,
      takie intrygi w takim dniu i w takim miejscu aranżować.

PS. Taki sam wątek ten osobnik założył na forum Kraj
      Oto reakcje ludzi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46231016
      • Gość: ako Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:35
        Bardzo do smutne, prezydent rzeczywiście się spóźnił, prezydentowa dołączała z
        uśmiechem w trakcie hymnu... NIe mogłam wcześniej oglądać takich transmisji ze
        wzgledu na obrzydliwą obecność Kwaśniewskiego. Teraz niestety też musi byc
        smutno.. Trzeba bronić tego, ze naprawde to tylko garść powstańców uczestniczy w
        tej poniżającej gierce.
        • jurek_dzbonie Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 12:05
          Kwasniewski to przynajmniej umial sie zachowac z klasa.
          • Gość: bfh Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? IP: 212.160.172.* 03.08.06, 08:13
            szczególnie w Charkowie...
      • splkm Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 09:22
        Wybacz droga osobniczko..to nie ja aranżowałem.
        Wartoby zadać pytanie co było przyczyną takiego zachowania.
        Zaraz pewnie stwierdzisz że w tłumie był Kurski i podburzał lud..
        • Gość: Aga Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? IP: *.cnb.com.pl 02.08.06, 09:30
          Ciekawe, że nie znalazł się nikt, kto gwizdał na leppera, Giertycha,
          Wiśniowską. A na Gronkieiwcz-Waltz owszem. Mam uwierzyć, że to było
          spontaniczne?
          Poza tym - gwizdanie na kogoś w trakcie uroczystości na cmentarzu świadczy
          tylko o gwiżdżącym.
          • splkm Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 09:38
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Ciekawe, że nie znalazł się nikt, kto gwizdał na leppera, Giertycha,
            > Wiśniowską. A na Gronkieiwcz-Waltz owszem.

Mnie też to zastanawia.

>Mam uwierzyć, że to było spontaniczne?

Gdyby buczało kilka osob to rozumiem.
            Ale to były setki, większość byli powstańcy.
            Nie wydaję mi się żeby to było coś umówionego.

> Poza tym - gwizdanie na kogoś w trakcie uroczystości na cmentarzu świadczy
            > tylko o gwiżdżącym.

Dla mnie też było to troche nie na miejscu dlatego napisałem że dość ciekawa
            rzecz się zdarzyła.

Może to jakiś przełom w zachowaniu się na cmentarzu podobnie jak w Katyniu za
            czasów Kwaśniewskiego.
            • yavorius Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 09:57
              splkm pie..ął:
              > Ale to były setki, większość byli powstańcy.
              > Nie wydaję mi się żeby to było coś umówionego.

Tak, oczywiście, powstańcy, którzy mają teraz po 75-80 lat, gwizdali na kogoś
              na własnej uroczystości.

<jeb>
              <jeb>
              <jeb>
              <jeb>
            • jck.x Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 02.08.06, 10:37
              splkm ! domyślam się, jak wygląda twój początek dnia:

patrzysz w lustro, zastanawiasz się, co napiszesz dziś na forum i mówisz sam do siebie w samozachwycie "ale jestem po..l..ony"

zgadłem ?
              • splkm Re: Powstanie też "odzyskaliście" dla siebie? 03.08.06, 00:20
                prorok jakiś czy co..
    • Gość: Kopytko Wstyd i hańba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:54
      Ludzie gwizdali na cmentarzu w dniu i na uroczystości, w której upamiętniano
      tych którzy zginęli za wolną Polskę? Po prostu nie wierzę, że ktoś mógłby być
      takim ćwokiem i burakiem. To po prostu podłe. Wielki wstyd i hańba.
    • Gość: kixx Jakim cwokiem pozbawionym elementarnych zasad IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 09:40
      kultury oraz szacunku dla miejsca i ludzi w tym miejscu pochowanych trzeba
      byc ,zeby gwizdac na cmentarzu ?
      Widze ze zwolennicy PIS lamia wszystkie bariery wydawalo by sie do tej pory
      niemozliwe do przelamania

Jest tyle innych okazji do wyrazenia swej ,tu musze przyznac,slusznej
      dezaprobaty wobec HGW ,ze robienie chamowiska z cmentarza i to jeszcze tak
      szczegolnego cmentarza powoduje ze zaczyna wiac po tym kraju zgroza
    • a_weasley Pierwsze słyszę. A też tam byłem. 02.08.06, 09:47
      splkm napisał:

> Podobnie było gdy uroczystość opuszczał Giertych i Lepper przy tym jednak było
      > słychać delikatny śmiech :)

Widocznie mam przytępiony słuch.

> także Marcin Święcicki mylił się jednak gdyż brawa nie były kierowane do niego
      > lecz idącego przed nim Jerzy Zelnik...taka tam pomyłka..

Tam rzeczywiście był Zelnik? Skoro tak twierdzisz...

> Publiczność nie zawachała się podczas gdy uroczystość opuszczała HGWaltz.
      > Rozległo się buczenie,gwizdy następnie spontaniczne brawa..szybko jednak się
      > ktoś zorientował że nie wypada bić brawa więc szybko ucichły, a buczenie
      > pogłębiło się.

Stałem kilka metrów od tego przejścia, na głównej alei, i dowiaduję się o tym z
      Twojej notki.
      • margala Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. 02.08.06, 09:52
        też tam byłem.

jestem pewien, że kiedy pani HGW składała w imieniu warszawskiej PO wieniec pod
        pomnikiem Goria Victis, rozległy sie dość głośne brawa.
      • splkm Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. 02.08.06, 09:56
        No to zapytaj Hanki.
        Hanka prawde ci powie.
        • Gość: Toth Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:15
          Splkm - mam wrażenie, że masz coś z Kurskiego. Węszysz sensacje z członkami PO
          w roli głównej. To jakaś choroba psychiczna? Czy ktoś się za mną zgodzi?
          • Gość: omar1 Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.eranet.pl 03.08.06, 22:22
            ja sie zgadzam ,ze Splkm ma racje.
            Po co ta pinda tam poszła,punkty łapac?
            Pffffffffffffffffffff.
            • Gość: Aga Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.cnb.com.pl 03.08.06, 23:53
              A po co poszedł prezydent, premier, wiecepremierzy, szef CBA itd. itp.?
              • Gość: omar1 Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.eranet.pl 04.08.06, 10:37
                byli reprezentacją narodu i to tą lepszą.Wyobrażasz sobie taka uroczystośc bez
                Prezydenta,Premiera,V-cków?
                • Gość: gizmo Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:50
                  Narodu minus co najmniej 1. Bo beze mnie. Mnie to buractwo w żaden sposób nie
                  reprezentuje.
                  • Gość: omar1 Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.eranet.pl 06.08.06, 13:20
                    Dobra, bez Ciebie Gizmo.
                    PS.Pamietaj jednak ,ze zawsze możesz się przyłączyc,na co zreszta licze.
                    Z szacunkiem.
                • Gość: Aga Re: Pierwsze słyszę. A też tam byłem. IP: *.cnb.com.pl 04.08.06, 11:38
                  Bez sefa CBA mogę sobie spokojnie wyobrazić.;)
                  A co to jest "ta lepsza reprezentacja narodu"?
    • Gość: mark Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:27
      splkm napisał co napisał.Ale czy można wierzyć komuś kto robi błędy
      ortograficzne?! Zatem może było tak,a może inaczej...wodzowie PiSu od dawna
      mają zorganizowaną klakę.Dlaczego na cmentarzu miało zabraknąć klakierów? A ci
      mogą klaskać,mogą też i buczeć.
    • Gość: banana Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.chello.pl 02.08.06, 12:12
      splkm napisał:

>
      > Chyba ją kochają...

chyba jej nie kochacie, splkm, zresztą zorganizowana grupa pracowników ratusza i
      kancelarii prezydenta, która klaskała pod dyktando zapiewajły, to nie opinia
      publiczna

oj,4RP to PRL bis
      wtedy też zorganizowane grupy aktywu spontanicznie klaskały i krzyczały
      "młodzież - partia, partia - Gierek"
      • Gość: gizmo Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:27
        Pomijając szczegóły to cmentarz - zwłaszcza w czasie uroczystości - jest jednym
        z ostatnich miejsc na klaskanie czy buczenie. To miejsce należy do zmarłych
        (dosłownie - zostało opłacone przez nich lub ich rodziny) a nie do żywych -
        którzy są tam tylko gośćmi. Jakby ktoś zaczął u mnie w domu w czasie ku temu
        niesprzyjającym buczeć lub klaskać to grzecznie bym poprosił go o lustrację
        numeru mieszkania naa drzwiach wejściowych.
    • Gość: lko Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.orange.pl 02.08.06, 16:30
      no i to własnie robi PIS - upartyjnia nawet święta państowe. robi wodę z mózgu
      starszym osobą i kombatatnom. że niby tylko oni pomagają i interesują się ich
      losem. eehh, szkoda mi tych ludzi
      • nessuno Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 02.08.06, 17:00
        Ja też nie trawię tego babsztyla o aparycji mongoła,ale nie pozwoliłbym
        sobie,aby w takim dniu i miejscu ją wygwizdywać.Wszędzie i jak najgłośniej tylko
        nie tam.Takie zachowanie świadczy tylko o prostactwie pisiorów.Pisdzielce nie
        pomagają starszym ani kombatantom.Oni pomagają tylko swoim.A cała ta szopka w
        ich wykonaniu,to na pokaz,bo przecież pierwsza mamusia walczyła(ponoć)w Powstaniu.
    • amoremio Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 02.08.06, 18:45
      Oto najnowsza produkcja z dzialu agitprop.
      Produkt wysoce profesjonalny,
      co zdradza jego stajnie.
    • amoremio Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 02.08.06, 18:50
      Kazio Marcinkiewicz WSTYDZ SIE za swoja bande !
      - przeciez to mialo byc niby-pomoca dla Ciebie..........
    • ukos No cóż, PiS to zorganizowane chamstwo, buce 02.08.06, 21:03
      Przykre, że musiało to dotknąć niczemu niewinnych powstańców, którzy w świętym
      miejscu z całą pewnością nie gwiżdżą.
      • Gość: kitka Re: No cóż, PiS to zorganizowane chamstwo, buce IP: *.orange.pl 03.08.06, 06:31
        a zorganizował to cienias Marcinkiewicz
        • Gość: wawa Re: No cóż, PiS to zorganizowane chamstwo, buce IP: 194.181.197.* 03.08.06, 07:48
          Kitka, ale ty masz klasę... cóż za piękny język
          • Gość: Aga Re: No cóż, PiS to zorganizowane chamstwo, buce IP: *.cnb.com.pl 03.08.06, 16:10
            Przcież "cienias" to ze słownika Marcinkiewicza właśnie, dwa razy tak o PO
            powiedział.
    • Gość: dix Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: 195.205.147.* 03.08.06, 16:35
      A kto chodzi na cmentarze, emeryciarnia, mocher itp. czyli zwolennicy państwa
      populistycznie-solidarnego. Natomiast normalni ludzie..no cóż siedzą w robocie
      i zapier... na tą całą hołotę.
      • splkm Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 03.08.06, 17:58
        głębokie te twoje przemyślenia...
        Od dawna twierdzę że ci ktorzy przyjezdzają do Warszawy do roboty powinni
        chociaz jej historie przeczytać a nie potem z siebie głąbów robić.
        • Gość: Aga Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.cnb.com.pl 03.08.06, 20:48
          A po czym poznajesz, że facet mówi jako przyjezdny oraz w imieniu wszystkich
          przyjezdnych?
        • Gość: Toth Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:22
          Przecież ty sam pewnie pochodzisz ze wsi. Prawdziwi Warszawiacy poginęli w
          Powstaniu.
          • Gość: omar1 Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.eranet.pl 03.08.06, 22:23
            teraz mnie przekonałes.Capie.
          • splkm Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka 03.08.06, 22:31
            Czyli popierasz kolegę że ci ludzie ze sztandarami na Powązkach to zwykli
            mocherowcy...emeryciarnia, a sztandar wynajęli z rekwizytorni z teatru ??

Pogratulować.

p.s. Jeśli dla ciebie wieś to Warszawa to tak, masz rację pochodze ze wsi.
        • Gość: vortex Re: Hanka Gronkiewicz Waltz wygwizdana na Powązka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:02
          splkm - troche wiecej szacunku, powagi oraz samokrytyki.
          Nie mozesz zadac od innych doglebnej wiedzy nt miasta samemu jej nie znajac.
          Wyluzuj - nawet Gomulicki twierdzil ze nie wie wszystkiego o Warszawie. Co
          zreszta i tak nie jest tematem tej dyskusji
          • blackout.9491 PiSdziochy pokazały swój poziom. 07.08.06, 10:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka