Dodaj do ulubionych

Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 08:45
W tym Roku wybieram się na Klasyczną Helladę z BP Rainbowtours. Bardzo
proszę wszystkich o opinię na temat wycieczki, pilotów i Hotelu Denis ** (czy
wygląda tak jak na zdjęciach czy może trochę lepiej ???).
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.iginet.net / 82.160.150.* 02.02.06, 19:42
      byłam na tej wycieczce w 2003r., ale wtedy długi pobyt był w Loutraki; wycieczka
      bardzo fajna; bez zarzutów autokar, pilot-p. Oxana, hotele, program, wycieczki
      fakultatywne, posiłki(śniadania w hotelu a obiadokolacje w tawernach).
      chciałabym raz jeszcze pojechać na tą wycieczkę!!! pzdr
    • Gość: ekoss Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.chello.pl 02.02.06, 19:43
      Też się wybieram w sierpniu na tę imprezę,PróbowałAM dowiedzieć się czegoś
      bliższego na ten temat na forum Grecja,ale uzyskałam tylko jedną wypowiedż,że
      było fajnie.Może teraz ktoś się odezwie.Mnie osobiście nie zależy specjalnie na
      hotelu,bo nie lubię części pobytowych,a zamierzam spędzic ten czas głównie na
      wycieczkach.Nawiasem mówiąc hotel nie wygląda na super ale może mieć charakter
      pensjonatu-spokój,cisza mało ludzi i rodzinna atmosfera.Mam nadzieję,że tak
      będzie!
      • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:48
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi !!!
        Ja w zasadzie też nie liczę na bardzo dobry hotel w tej cenie ale ten w
        katalogu nie wygląda nawet dobrze, i ta lokalizacja gdzieś w polu ?
        Ale masz rację podczas części pobytowej można korzystać z wycieczek
        fakultatywnych więc przebywanie w Hotelu ograniczy się do min. !!!
        Pozdrawiam

• Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 05.02.06, 18:57
        do ekoss !!!
        Napisz w jakim terminie wybierasz się na Klasyczą Helladę ??? Ja od 29.07-11.08
        Pozdrawim
        • Gość: ekoss Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.chello.pl 06.02.06, 15:25
          Jedziemu trochę póżniej bo od 5.08,tak,że się miniemy.Mam nadzieję że do tego
          czsu ktoś jeszcze się odezwie i opowie nam jakbyło.Będę co jakiś czs wrzucać
          ten wątek na forum może bliżej wakacji ktos się odezwie.Interesuje mnie tez czy
          można jakoś skombinować zachaczenie o Olimpię.Może jakaś zrzutka?Przecież
          będziemy niedaleko.
          • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.02.06, 18:10
            Tak to prawda Rainbowtours Olimpii nie ma w planach wycieczki ani jako
            wycieczka fakultatywnej a szkoda to podobno jedno z ładniejszych i ciekawszych
            miejsc w Grecji. Mnie osobiście interesuje Athos, Olimp i wyspa Skhiatos ale
            zobaczymy czy uda nam się tam dotrzeć. Z doświadczenia wiem, że czasami to co
            jest w katalogu nie jest możliwe do zrealizowania z powodu małej ilości osób
            a na to nie mamy wpływu. Rok temu byłam w Chorwacji z powodu mocnego wiatru
            i deszczu odwołali nam wycieczkę na wyspę Pag, a gdy mieliśmy 1 dzień wolny
            w Orebicu i Korculę na wyciągnięcie ręki to musiałam wybierać albo Mostar
            i Medjugorje albo rejs na w/wwyspę.
            Obecnie myślę pozytywnie i zobaczymy jak będzie, ale w internecie jest bardzo
            mało informacji nt. tej właśnie wycieczki.
            Pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:47
      Ja też się wybieram na tę wycieczkę ale turnus majowy lub czerwcowy. Może ktos
      jedzie w tym terminie.
    • albania1 Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? 27.02.06, 12:18
      Hotel jest skromniutki, obok kilka innych hoteli, ogólnie faktycznie leży w
      polu. Do najbliższej miejscowości kilkadziesiąt minut spacerem. W zeszłym roku
      było tam czysto i dość przyjemnie. Ale to naprawdę tani hotel i nie można
      oczekiwać wyższego standardu.
      • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?-do Albania1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:20
        Bardzo dziękuję za informację !!!

Mam nadzieję,żewszystko będzie ok.
        • Gość: ekoss Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?-do Albania IP: *.chello.pl 27.02.06, 16:17
          Mam jeszcze pytanie-jak daleko do plaży i jak ta plaża wyglądaCzy są miejsca
          pod parasolem ,leaki itp.?jak z opłatami?No i na koniec jakie jedzenie?
          • Gość: bpbeatrice Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:50
            Hej, pisałam w tamtym roku po powrocie o tym jak było w moim przypadku. MOze
            uda wam sie poszukac mojej wypowiedzi.
            Tak po krótce: mieliśmy beznadziejny autokar a to jest niestety podstawą takiej
            podróży. Aby nam wynagrodzic tę niedogodność dostaliśmy dobre hotele,
            zdecydowanie inne niz napisano- okazało sie to dużym plusem. Będąc na
            wypoczynku mieszkalismy w hotelu Aleksandros 3*, więc śniadania i posiłki były
            w formie szwedzkiego stołu. Dość blisko na plażę ( 5 min). Dużym plusem był
            hotel w centrum w Atenach. Więc jak przyjechaliśmy wieczorem do Aten od razu
            moglismy indywidualnie pozwiedzać, następnego dnia było zwiedzanie Koryntu itp
            i znów wieczorem indywidualnie moglismy poczuć atmosfere Aten i dopiereo
            kolejnego dnia zwiedzalismy tylko Ateny.Dzieki umiejscowieniu hotelu w centrum
            3 ( 2 wieczory i 1 cały dzień)dni moglismy poswiecic na Ateny.
            Kierowcy mieli napoje, słodycze, kawe itd do sprzedania, w autokarze było
            bardzo ciepło wiec kazdemu chziało sie bardzo pic. Warto wziasc z soba karton
            soczków, jakies przekąski aby miec podczas zwiedzania poniewaz szkoda marnowac
            czas na szukanie czegos do zjedzenia a posiłki są dość póżno ( ok 20
            obiadokolacje).
            Dziewczyna pracujaca w Grecji powiedziala nam ze woda w kranach jest swietna do
            picia i ze mniczym nie rozni sie od wody w butelkach. Sporo kasy wydawalismy na
            wode ( ok 1 butelka dziennie na osobe), dopiero podczas wypoczynku
            przezucilismy sie na kranówke.
            Wszystko zostało zrealizowane, tylko w niektórych miejscach bylismy naprawde
            krótko ( np Napflion- ok 1,5 godziny- niektórzy zdązyli tylko cos kupic do
            jedzenia, Belgrad 2 godziny, Sophia ok 2godziny) więc warto wieczorem albo rano
            przygotowac sobie jakas kanapke i potwm skupic sie tylko na zwiedzaniu.
            POza tym było świetniee- słońce, plaża, woda. Polecam fantastyczna przygoda,
            można się zakochać.
            pa i udanej wojazy
      • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania 1 IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 02.03.06, 19:28
        Mam jeszcze prośbę, jeżeli możesz to napisz czy mieszkaliście w Hotelu, czy w
        tych małych domkach szeregowych (Hotel Denis) ??? Pytam, ponieważ pani w biurze
        podróży twierdzi, że w Hotelu jest tylko restauracja, kawiarnia itp.
        a zakwaterowanie jest w domkach obok hotelu ?
        Pozdrawiam
        • albania1 Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania 03.03.06, 08:47
          My mieszkaliśmy w głównym budynku - ale ja byłam poza sezonem to może dlatego?
          Do plaży jest blisko i jest to całkiem przyzwoita plaża.
        • Gość: bpbeatrice Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:14
          Będąc na
          wypoczynku mieszkalismy w hotelu Aleksandros 3*. Szwedzki stół, klimatyzacja, ,
          TV w pokoju, basen do dyspozycji całą dobę. Ten hotel dostaliśmy jako
          rekompensatę za zły autokar. Hotel był bardzo fajny, mogliśmy wieczorem się
          kąpać, pić winko w basenie, albo w stołówce.
          • Gość: bpbeatrice Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:21
            c.d był szwedzki stół. Sniadania bardzo urozmaicone, jogurt, mleko, płatki,
            twarozek, jakies wedlinki, ser zółty, owoce w cukrze, owoce, kawa, herbata,
            napoje itp. Obiado kolacje tez w formie szwedzkiego stołu, ogromna ilość i
            różnorodne potrawy- my akurat nie kupilismy wczesniej poniewaz wolelismy jesc
            gdzies poza budynkiem. ( oczywiscie mozna było dokupic- 8 euro za osobę). Poza
            naszą grupa mieszkali tam turysci z Niemiec. Poza tym dosc często do stołówki
            przychodzili mieszkańcy z pobliskich domków, aby cos zjesc, pobawiac się.
    • albania1 Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ? 03.03.06, 08:53
      Leżaki na plaży stały i nie płaciłam za nie (to nie był sezon), jedzenie było
      skromne - ale ja właściwie dość dziwnie się odżywiam i moja opinia tu się nie
      liczy. Na śniadanie były jajka, pieczywo, dżemy i jakaś wędlina, której nie
      odważyłam się spróbować. Kolacje na ciepło i różnorodne. Nikt specjalnie nie
      narzekał.
      • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 04.03.06, 13:47
        Bardzo dziękuję za za cenne informacje - mam nadzieję, że wszysto będzie OK
        Pozdrawiam
        • ninnetka Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania 05.03.06, 15:33
          Ja tez wybieram sie na te wycieczke, ale w terminie 15.07-28.07. Ktos moze
          jedzie w tym terminie? Wybralam ta wycieczke ze wzgledu na atrakcyjna cene(to
          bedzie moj pierwszy wyjazd do Grecji). Domyslam sie ze hotel nie jest
          luksusowy, ale najwazniejsze sa zabytki:) Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: felis Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:40
            Witam
            Może jeszcze jakieś opinie na temat tej wycieczki. Szczególnie od tych co
            właśnie wrócili.
            Pozdrawiam
            • Gość: moniak Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.164.wmc.com.pl 02.08.06, 18:40
              Ja wlasnie wrocilam z tej wycieczki i moge odpowiedziec na wszystkie pytania
              • Gość: meg Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:15
                Mam pare pytań:
                1. Ile wyniosły cię razem wstępy, przewodnicy i inne? Czy pilot rozlicza się z
                tego?
                2. Byłaś na jakiś wycieczkach fakultatywnych? Polecasz?
                3. Jak warunki w hotelu Denis?
                • Gość: moniak Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.164.wmc.com.pl 03.08.06, 12:36
                  Studenci i dzieci do 19 roku zycia wszystkie wstepy mialy za darmo(oprocz
                  Meteorów) a ludzie powyzej 65 roku zycia placili polowe ceny.Meteory 4 euro + 4
                  za przewodniczke, Delfy 8 euro (ceny z przewodnikami), Osios Lukas 3 euro,
                  wieczor grecki(jedzenie ohydne) 25, petla argolidzka 25, Ateny 16, Saloniki 3,
                  Belgrad 3. Nam dodatkowo zorganizowano nocne zwiedzanie Budapesztu za 10 euro,
                  ktore bardzo polecam. Dodatkowo bylam na Skiathos za 40 euro wycieczka nie
                  warta takiej sumy zdecydowanie odradzam. Zakwaterowani bylismy w hotelu
                  Aleksander(3*), ale widzialam Denis i szczerze mowiac nie prezentowal sie
                  ciekawie, za to nasz byl super. Ogolnie wycieczka bardzo fajna i nie zaluje ze
                  na nia pojechalam, Polacy umieja sie bawic co bylo widac na wieczorze greckim w
                  hotelu, gdzie i pilot i kierowcy byli porzadnie "weseli". Jak macie jakies
                  pytania , to pytajcie. Acha i radze wykupic obiadokolacje, bo to wychodzi
                  stosunkowo tanio(ceny jedzenia w Grecji okropne) i smacznie.
                  • Gość: meg Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours ?do Albania IP: *.chello.pl 04.08.06, 10:01
                    Bardzo dziękuję za odp. Wczoraj właśnie wykupiłam wycieczkę na 12.08 :). Mam
                    jeszcze pytanie czy podczas zwiedzania jest jakiś krótki czas żeby coś kupić do
                    jedzenia?
                  • Gość: Adam Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Moniak IP: *.iginet.net / 82.160.150.* 04.08.06, 19:51
                    czy pilotką była p. Oxana? i czy autokar był z firmy Bomatur? dzięki za
                    odpowiedź. pozdrawiam
                    • Gość: meg Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Monia IP: *.chello.pl 04.08.06, 21:17
                      moniak- Napisałas ze dla studentów wstępy za darmo. Nie wiesz może czy wymagano
                      legitymacji typu euro26 lub isic, czy polską akceptują?
                      • Gość: moniak Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Monia IP: *.164.wmc.com.pl 07.08.06, 15:46
                        akceptuja polska. Pilotem byl pan Krzysztof-byl naprawde super. Autokar byl
                        pietrowy, naprawde nowoczesny, niestety nie wiem z jakiej firmy.
                        • Gość: moniak Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Monia IP: *.164.wmc.com.pl 07.08.06, 15:51
                          A co do jedzenia, to niestety na Peloponezie nie bylo czasu, zeby cos zjesc
                          (napiety program) i ci, ktorzy nie zrobili kanapek przy sniadaniu caly dzien
                          chodzili glodni, ale w inne dni nie bylo tego problemu. Jeszcze raz polecam
                          wykupienie obiadokolacji, naprawde dobre. I przypominam o zabraniu paszportu,
                          bo 4 osoby musialy wysiasc w Bielsku, gdyz chcialy przejechac granice na
                          dowodzie osobistym, co niestety nie jest mozliwe i sa potem tragedie.
                          • Gość: meg Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Monia IP: *.chello.pl 07.08.06, 16:02
                            A za te wstępy to się płaci pilotowi czy samemu? Bo jak pilot zbiera za całą
                            grupę to może i z polską legitymacją nie ma problemu. Dzwoniłam dziś do biura i
                            powiedziano mi że za granicą to tylko międzynarodowe legitymacje, więc już sama
                            nie wiem czy mam kupować czy nie...
                            • Gość: Mary Re: Klasyczną Hellada z Rainbowtours pyt do Monia IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.08.06, 12:49
                              Podczas wycieczki Klasyczna Hellada rainbowtours oferuje zakwaterowanie w
                              Hotelu Denis (nie polecam !!! pokoje lepsze i gorsze, często bez
                              klimatyzatorów) a potem nie wiadomo wg jakiego klucza --> Klienci dzieleni są
                              na lepszych i gorszych. jedna grupa w hotelu *** a inna w *
                              Przecież Wszyscy Klienci płacą jednakową cenę za wycieczkę.
                              Ja jak i większość turystów z wycieczki od 29 lipca NIGDY już nie skorzystam z
                              ofert biura rainbowtours !!!!

Jedyny duży plus wycieczki to część objazdowa poprowadzona przez
                              profesjonalnego pilota - Pana Rafała S. (duża wiedza o Grecji, znajomość
                              języka)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka