iii10 20.08.06, 15:36 Czy są tu osoby które wybierają sie po raz pierwszy do Novum, ja mam wizyte 20 września u dr Woźniaka. Zpiszmy się, razem bedzie lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 20.08.06, 22:31 Ja sie wybieram tylko nie wiedziałam, ze trzeba sie umawiac z takim wyprzedzeniem... myslalam ze tydzien, dwa wczesniej wystarcza.. I zastanawiam sie jeszcze czy lepiej isc przed terminem owulacji czy po. A jak to wygląda u Ciebie? Dlaczego akurat ten lekarz? pzdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 12:49 Witaj, no ja tez nie myślałam ze taki długi czas oczekiwania. Jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu to terminy pierwsze na pierwszą wizytę były koniec września a poczatek października. Ja zapisałam sie tak jak pasowało, bede najprawdopodobniej juz po owu ale u mnie z tym jest różnie więc sie okarze. Dr Woźniak zupełnie przypadkowo, nikogo tam nie znam i poprosiłam o jakiegogoś dobrego specjalistę i zapisano mnie do niego. Jeszcze miesiac, zobaczymy co i jak. Ja niestety mam do W-wy 300 km. czy ty jesteś z W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 15:56 No nic, dzis pogadam z mezem i najwyzej jutro bede dzwonic i sie umawiac. W sumie okolo polowy pazdziernika by mi pasowalo, bo bede przed owulacja (jesli nic mi sie nie pochrzani) Tak, mieszkam w Warszawie, z tym ze na razie bardzo czesto wyjezdzam i boje sie czy mi termin nie przepadnie. No trudno, najwyzej bede odwolywac Odpowiedz Link Zgłoś
agulki Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 18:55 Po 3 latach leczenia w Novum życzę Wam - serdecznie - powodzenia! Polecam Dr. Taszycką, Starosławską i Wojewódzkiego. Profesjonalni i sympatyczni. Mi sie nie udało, ale pewnie Wam się uda. Trzymam kciuki Dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 05.09.06, 09:47 Witam! Mam wizyte 12 września u dr Starosławskiej, jest to moja pierwsza wizyta u nich. Zobaczymy co powie, mam niedrożne jajowody, zalecają mi laparoskopie, ale z tego co się naczytałam o tym zabiegu mam wiele wątpliwości. Uważam, że decyzja o laparoskopi na podstawie tylko HSG jest za szybka. Nie miałam robionych innych badań. I tak naprawdę nie wiadomo czy niedrożne jajowody są jedynym powodem. Obawiam się, że może być jeszcze coś. Jeśli szukacie tanich noclegów zajrzyjcie na strony www.nasz-bocian.pl tam były podawane adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 18:56 Hej. Ja tez mam pierwszą wizytę w Novum 14 wrzesnia u dr Czerkwińskiego. Bardzo długo czekałam na wizytę bo 1,5 miesiąca jakoś, przerwy urlopowe...Do wawy mam 500 km i ... wykupiłam sobie lot dla siebie i męża Za to nigdzie nie pojechaliśmy w tym roku . Za tydzień chyba pójde na histero, już drugą z kolei, mam nie fajne zrosty i martwię się czy wogółe mam szanse na inv. Ja będziecie miały namiary na jakieś tanie noclegi to dajcie znać. Na razie wizyty jednodniowe ale ... Trochę mam daleko, ale szkoda mi czasu na inne ośrodki Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 20:34 mytest skąd jesteś? Ja z Ostrowa Wlkp. przeraża mnie ta odległość i też myślałam o noclegach, gdzieś o nich czytałam, jak znajdę to Ci napiszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 20:43 Narazie znalazłam tyle: "Przydatne linki do noclegów w pobliżu Novum: Prywatne kwatery: Nowa Iwiczna ul.Krasickiego 5a tel.(22) 750-95-28 www.supermieszkanie.republika.pl Opis: Pokoik mieliśmy z telewizorem łazieneczka jest co prawda na korytarzu ale tuz obok drzwi pokoju.Można korzystac z kuchni przeznaczonej dla kwaterowiczów. Cena: od osoby 35zł/dobę Hotel GEORGEA strona www: www.hotel.neostrada.pl/ BARON w Nadarzynie strona www: www.info1.pl/noclegi/hotele/mazowieckie/baron/prawa.htm Gościniec strona www: www.oeiizk.waw.pl/%7Egosciniec/ Hotel KORONA strona www: hotelkorona.home.pl/ polecany szczególnie dla osób jadących ze Śląska, łatwy dojazd do nOvum. Hetol Ikar na osiedlu akademickim - przez wakacje) doba za pokój 2 osobowy to 93 zł. (50% taniej), Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 20:10 iii10 Dzieki za noclegi ! Jestem ze Szczecina. Ciekawe co każą przebadać ? I ciekawe dlaczego jest tak dużo ICSI w statystykach w Novum a mało INV. Ja chyba nie mam wskazań do ICSI, może robią na wyrost ? Odpowiedz Link Zgłoś
agulki Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 21:45 Mytest, ja jestem rodowitą szczecinianką mieszkającą od 9 lat w w-wie, dokładnie 10 km od Novum, dojazd jednym autobusem, ok. 20 minut,zapraszam Cię, przenocuj u nas. Jeśli jesteś zianteresowana to daj znać. Serdecznie zapraszam, mieszkałam na Zakolu w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 20:53 Dołączam się do Was dziewczyny. Ja w Novum mam wizytę w przyszłym tygodniu, jestem z W-wy Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 22:20 julka20061 do kogo idziesz? Jak będziesz po wizycie odezwij sie jak i co Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 21.08.06, 22:24 do dr. Zygner Napewno sie odezwę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 16:31 A czy wcześniej leczyłaś sie gdzieś, czy to poczatek drogi? Ja juz przeszłam pewne badania ale nic nie pomogły i dlatego udaję sie "wyżej" na "lepszy szczebel" podobno Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 17:47 no i jestem umowiona na 16 pazdziernika do doktor Starosławskiej dajcie znac co Wam powiedzial lekarz, bedziemy sie tu 'na boku' konsultowac) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kajetka5 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 02.09.06, 21:20 po moich doswiadczeniach w Novum i straconych 2 latach mysle ze nie jest to dobra klinika tylko bardziej medialna. Kazdy bedzie i tak chwalic te klinike w ktorej sie udalo. Bede trzymac kciuki, pomimo Twojego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 20:20 Wcześniej się nie leczyłam, to mój początek. Ale zrobiłam już wszystkie badania żeby być dobrze "przygotowaną" Odpowiedz Link Zgłoś
agneza1 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.08.06, 20:24 ja też jestem umówiona do dr.Woźniaka ale na 4 października. Daj znać jak będziesz juz popzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 23.08.06, 09:40 Dam znać na pewno. Już nie mogę sie doczekać tej wizyty chociaż bardzo się denerwuję Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 09:29 Niestety moja wizyta została przełożona, ponieważ @ w tym miesiącu już przyszła i 20 września zupełnie nie pasuje, tak więc ja jadę dopiero 13 października Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 12:05 no to prawie w tym samym czasie co ja Fajnie, podzielimy się wrażeniami. Ja ide 16 października Odpowiedz Link Zgłoś
ruszka77 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 12:24 Ja już kilka wizyt mam za sobą Miałam doczynienia z dr. Starosławską bardzo , bardzo ok. Doktor Woźniak super, później z terminami wizyt nie ma problemu, zapisują Was na ten dzień w którym musi być przeprowadzone badanie Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 15:28 Dziewczyny ja idę (na pierwszą wizytę, nigdy jeszcze nie byłam) w środę 30 sierpnia do dr. Zygner, powiem szczerze, że zaczynam mieć stresa Jestem bardzo skrupulatnie przygotowana, mam wszystkie badania (cała listę znalazłam tu na forum, dlatego zrobiłam je zawczasu), ale gin. się zdziwi jak wyjmę "talię kart- wyników". Zostało mi tylko jedno badanie cytogentyczne, które odbiram w Novum 15 września. Dodam, że u mnie wszytko OK tylko mój m. ma b.słabe wyniki. Bardzo bym chciała mieć to już za sobą, żeby mieć jasno określone co dalej. Ściskam Was mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 21:30 julka20061 dziel sie na bierząco z nami swojimi doświadczeniami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mag_32 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.08.06, 21:48 czesc, ja tez wybieram sie do Novum, a raczej jestem tam od stycznia i wlasnie chodze do dr Zygler. Przemila osoba a z przyniesionych wynikow na pewno bedzie zadowolona. Ja tez idac do niej na pierwsza wizyte mialam wszystko. Powodzenia i glowa do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.08.06, 10:03 AGULKI ! Dziękuje za zaproszenie! Jak będę w podbramkowej sytuacji w Wawie to będę pamiętała o bratniej duszy ! Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 28.08.06, 19:52 czesc dziewczyny! ja tez mam pierwsza wizyte w Novum u dr. Wozniaka. Dopiero pod koniec wrzesnia - nie wiedzialam, ze tak dlugo sie czeka. Nie wiem czy mzm isc z M. czy sama - diagnoze juz mamy z innej kliniki i problem jest po jego stronie... pozdrawiam Was i czekam na relacje z pierwszej wizyty Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 28.08.06, 20:27 Mój termin się zbliża, trzymajcie kciuki Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.08.06, 10:26 Julka - jutro idziesz prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.08.06, 19:22 tak, jutro. I zobaczymy co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.08.06, 21:16 julka20061 trzymam mocno kciuki, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.08.06, 21:24 dzieki, jutro sie odezwę i wam opowiem, iii10 a ty kidy idziesz, i jaki masz "problem"??? Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.08.06, 23:01 julka20061 powodzenia jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 30.08.06, 09:32 Ja jadę dopiero 13 października, mialam iść 20 września ale z przyczyn kobiecych musialam wizyte niestety przesunąć. Już nie mogę sie doczekać, jestem pełna nadzieji. Nasz problem jest nieznany, przynajmniej to leczenie "bezsensowne" które przeszłam nic a nic nie wykazało. Miałam robione W Poznaniu HSG - ok, hormony - ok, mąż - ok, test na wrogść - ok, cykle też niby ok, ale ja czuję że coś jest nie tak. Mam dosyć nieregularne cykle od 30 - 36 dniowe, a nawet zdarzyły mi sie 42 d. i raz 56. Sama nie wiem o co tu chodzi. Pewnie wszystkie te badania bede musiala miec powtorzone bo mialam je robione jakies 2 lata temu. A przez ostatni rok dawalam sobie luz, ale nic nie pomoglo wiec biore sie ostro do roboty latka płyną (mam 28). pozdrawiam i czekam na wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 30.08.06, 11:04 Odezwę się wieczorem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 11:51 julka20061 jak tam po wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 15:12 No wlasnie! jak bylo, Julka? Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 19:56 sorry, że się wczoraj nie odezwałam ale wróciłam b.późno. Dr Zygler - rewelacyjna kobieta, nic nie owijała w bawełne powiedziała wprost o co chodzi, że tylko możemy podchodzić do ICSI. Poszłam ze wszystkimi badaniami (od A do Z) była trochę zaskoczona , ale zoszczędziłam dzięki temu trochę czasu. Od 1 dnia @ biorę anty, później przez 3 tygodnie depe coś i tydzień gonal. Później punkcja i transfer, a później ... już wydaliśmy ok 3 tyś. na badania i jeszcze 7 tyś, klinika i leki wyceniła ok 5.5 tyś. Poprostu szok ale cóż. Dziewczyny (iii10, 17karo) proszę zróbcie już badania, będzie szybciej Wam wszystko szło. Ściska Was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 20:21 Julka20061 nie wiem jakie badania, jakie Ty robiłaś? Jeśli możesz napisz co jest Waszym problemem. Super że wszystko tak szybko i odrazu idziecie na głęboką wodę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 20:46 u mnie jest wszystko ok (książkowo jak określiła to dr), mam 27 lat, mój m. ma bardzo słabe, prawie wcale nie ma plemników, więc "ratuje" nas tylko ICSI. Acha i jeszcze wczoraj zaszczepiłam się na żółtaczkę Badania jakie zrobiłam: 1.Określenie grupy krwi 2. Hormony 1-3dc Fsh, LH, Testosteron 11-12dc E2, PRL, PRL po MCP 20-22dc Prog. PRL dowolny dzień cyklu TSH, Ft3, Ft4 3. Cytologia 4. Stopień czystości pochwy 5. Posiew z kanału szyjki 6. Badanie w kierunku chlamydii (wymaz) 7. badanie nasienia+posiew+Mar test 8. Badanie cytogenetyczne (oboje) 9. HIV (oboje) 10. HBs (oboje) 11. WR (oboje) 12. HCV (oboje) 13. anty HBs (oboje) 14. morfoligia 15. APTT 16. PT 17. poziom białka w surowicy 18. mocz-badanie ogólne 19. Transaminazy ASPAT+ALAT 20. Glukoza 21. usg sutków 22. EKG 23. Przeciwciała w kierunku rózyczki 24. Przeciwciała w kierunku toxo. 25. CMV IgG i IgM Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.08.06, 21:42 Julka20061! Ciesze sie, ze jestes zadowolona z wizyty. Dzieki za rade jesli chodzi o badania - masz racje, tak trzeba zrobic - ale ta lista jest imponujaca!! pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 03.09.06, 15:02 cześc dziewczyny jestem nowana tym forum również wybieramy sie do Novum. jestem ze świętokrzyskiego do Wawy mam ok 250 km, jeszcze nie umówiłam wizyty, muszę zrobić badania hormonów ale czekam na @ a to juz 37dc, nigdy takiego długiego niemiałam. coś sie poprzestawiało znowu. Czy wy robicie wszystkie te badania które robiła julka? Jest ich bardzo dużoi to bardzo kosztowna sprawa ja chyba na razie zrobie hormony, cytologie wymaz z kanału szyjki macicy, męzowi już zrobiłam badania ogólne i posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 03.09.06, 19:33 malutka1939 ja nie robie tych badań ponieważ kiedyś niektóre robiłam i nie wiem co lekarz będzie kazał zrobić. Na pierwszą wizytę w Novum czeka sie trochę, ja czekam ponad miesiąc. Pisz jak bedziesz po wizycie i jak masz jakieś pytania. Wszystkie jesteśmy "zielone" w tym temacie wiec każda rada i wsparcie jest potrzebne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 03.09.06, 22:46 dzięki iii10. Jazamierzam umówić się do dr Taszyckiej, znjomi nam polecali no ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy. W tym tyg. udajemy sie jeszcze do jednego gina z Kielc, ale pewnie bedzie ta sama śpieka co zawsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 10:57 przepraszam jesli to glupie pytanie: czy myslicie, ze mozna poprosic lekarz 1go kontaktu o zlecenie choc czesci tych badan? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 12:07 Dziewczyny, nie musicie robić badań przed wizytą u lekarza. Ja zrobiłam, żeby było "szybciej" Powiem Wam szczerze, że zdziwiłam się, że lekarz kazał nam zrobić jeszcze 3 badania genetyczne, których łączny koszt wyniósł 1.080 TRAGEDIA !!! Może dlatego, że "problem" leży po stronie mojego m. Nie bierzcie sobie mojego podejścia do serca, ja poprostu taka jestem. Piszcie co u Was, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 17:03 Boże ten koszt mnie przerasta.... Julka napisz jak często sa wizyty, raz w m-cu czy częściej. wiem ze byłaś dopiero na jednej ale moze wiesz. Jeśli bedą częściej to nam dochodzajeszcze wydatki na dojazd ponad 500 km w 2 strony. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 17:20 Byłam na pierwszej wizycie konsyltacyjnej (1). Później poszliśmy jeszcze do androloga. Ale generalnie wygląda u mnie tak: pirewszy dzień @ biorę anty. w 18 dc idę na wizytę startową(2), wtedy dr zleca branie lekarstw w zastrzykach. W między czasie robią USG (3,4)ale możesz je zrobić u siebie w mieście i konsultować się tel. myślę, że to kwestia dogadania. Pózniej po ok 21 dniach punkcja(5) i po 48-72 h transfer(6). TYlko weź pod uwagę, że ja przystępuję do ICSI i dlatego mogę mieć ok 6 wizyt KOszty są przerażające, myślałam że zamkną się w 10 tyś, a najprawdopodobniej dojdą u mnie do 15 tyś. Ale cóż ... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 18:26 Wiesz ja nawet tyle bym nie miała ale u mnie jeszcze nic nie wiadomo. Na razie trzeba udać sie do lekarza a potem zobaczymy. Zyczę Ci powodzenia i dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2512 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.09.06, 20:17 Hej,ja jestem po leczeniu w nowum rok temu 3 wrzesnia miałam2 iseminację a dzisiaj śpi właśnie w wózeczku moja 3 miesieczna córeczka. Do Novum chodziłam 9 miesiecy zanim sie udało a wcześniej leczyłam sie 3 lata już oprawi straciłam nadzieję a tu taka niespodzianka. ja leczyłam sie u dr Goławskiej ale inseminację robiła mi dr Sowińska bo dr. Goławska była na urlopie i tak ogólnie w tym miesiacu było jakoś dziwnie jeden zastrzyk mi sie potłukł i zostało tylko troszke , urósł jeden pęcherzyk myślałam że nic z tego i zaczełam planować wakacje a tu taki cud i nici z wakacji ). Ja uważam że Novum to dobra klinika ale przede wszystkim to kwestia psychiki trzeba przestać o tym tak inensywnie myśleć i wszystko bedzie dobrze Pozdrawim i trzymam za was kciuki uda się! Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 05.09.06, 12:45 -------------------------------------------------------------------------------- Witam! Mam wizyte 12 września u dr Starosławskiej, jest to moja pierwsza wizyta u nich. Zobaczymy co powie, mam niedrożne jajowody, zalecają mi laparoskopie, ale z tego co się naczytałam o tym zabiegu mam wiele wątpliwości. Uważam, że decyzja o laparoskopi na podstawie tylko HSG jest za szybka. Nie miałam robionych innych badań. I tak naprawdę nie wiadomo czy niedrożne jajowody są jedynym powodem. Obawiam się, że może być jeszcze coś. Jeśli szukacie tanich noclegów zajrzyjcie na strony www.nasz-bocian.pl tam były podawane adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 05.09.06, 16:56 witaj bb-m2, widze ze nas co raz wiecej. Czekamy na sprawozdanie po wizycie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 06.09.06, 15:25 bb-m2, jak masz niedrożne jajowody to musisz mieć laparoskopowo udrożnione. Laparo to pikuś nie bój się nic nie boli , nie jest za bardzo inwazyjne i narkoza nie jest straszna ani niebezpieczna. W niektórych klinikach mikrochirurgicznie udrażniają jajowody tj wycinają kawałek nie drożny i zszywają resztę ale to nie podczas laparoskopii tylko jak laparo się nie powiedzie tj nie udrożnią i wówczas ta operacja jest z rozcięciem brzucha i nie ma żadnej gwarancji że sie powiedzie-moim zdaniem chyba się nie opłaca. Ze swojego doświadczenia mogę poradzić że jeżeli masz niedrożne w ujściu macicznym (i miałaś jakieś cięższe stany zapalne) to niech ci zrobią od razu histeroskopię, szkoda czasu i pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.09.06, 15:20 Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia w którym miejscu moje jajowody są niedrożne. Ale moim zdaniem, powinnam zrobić inne badania żeby sprawdzić czy tylko te nieszczęsne jajowody są przyczyną. Jak się okaże, że coś jeszcze bedzie nie tak, wole najpierw wszystko wiedzieć. Tak w ogóle to nie wiadomo dlaczego mam niedroże jajowdy, nigdy na nic nie chorowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.09.06, 20:15 Cześć dziewczyny, jak emocje? co u Was słychać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.09.06, 22:40 Czesc Julka ja sie nie moge doczekac wizyty (27 wrzesnia) i czas mi sie okropnie dluzy. A co u Ciebie? iii10 a jak Ty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruszka77 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 09.09.06, 08:59 Cześć dziewczynki, ja chciałam się w zasadzie trochę pochwalić bo po dwóch cyklach stymulowanych i monitorowanych w Novum jestem w ciąży. Chdziałam tak tylko od siebie dodać, że wcześniej leczyłam się rok w innym miejscu i nic z tego nie było, dlatego wszystkim tym, które mają obiekcje czy iść do kliniki leczenia niepłodności, radzę, aby z tym nie zwlekały. Oni na prawdę wiedzą na czym to wszystko polega i co robić, więc nie stresujcie się i nie traćcie czasu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 09.09.06, 14:08 Ja zaczynam od następnej niedzieli anty, poźniej biorę decapeptyl i gonal a poźniej to będę w ... ciąży??? Ruszka77 jak byłaś stymulowana, jekie miałś "skutki" uboczne, kto robił transfer opisz wszytko proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ruszka77 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 09.09.06, 14:18 U mnie był problem z rośnięciem pęcherzyków i pękaniem, na rośnięcie dostałam Tamoxen ? (chyba tak to było) a później zwiększoną dawkę pregnylu, także nam udało się prawie naturalnie nie miałam transferu Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 09.09.06, 20:29 Witajcie, ja wciąż czekam, jeszcze miesiąc, już bym chciala jechać, nie moge sie doczekać. Mam nadzieję że u mnie też cos drgnie. Która z Was następna jedzie i kiedy? Pozdrawiam Was wszystkie, Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 11.09.06, 15:53 czesc, teraz chyba idzie bb-m2 , a potem ja. Napewno drgnie!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.09.06, 14:26 Byłam dziś w Novum u dr Starosławskiej, jest to przemiła osoba, bardzo ciepła, cierpliwa, wyrozumiała. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty. Klinika jest bardzo duża, super wyposażona, wszystko nowe, czyste, panie w rejestracji bardzo życzliwe. Ciekawe czy doczekamy czasów, że tak będą wyglądały państwowe szpitale i przychodnie, narazie to robią nam wielką łaskę, że w ogóle zechcą przyjąć. Pani dr zaproponował mi IVF, czego się spodziewałam. Dostałam liste badzań do zrobienia i dużą dawkę optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.09.06, 15:29 bb-m2 trzymam kciuki za wszystkie badania i inv, dziel sie z nami wszystkimi nowościami. Ja jade dopiero za m-c pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.09.06, 20:04 No właśnie ! Dowiedziałaś się czegoś nowego/ciekawego ? Ja jadę w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta805 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 13.09.06, 09:45 Witajcie, byłam w Novum 1-szy raz i jak na razie mam pozytywne zdanie. Lekarz kazał dorobic kilka badań i wszystko zależy od wyników M. musi powtorzyć, jeśli wyniki się polepszą to najpierw inseminacja do 3 razy, jeśli bedą złe tak jak ostatnio to wtedy przygotowania do ICSI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgmac Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 13.09.06, 11:06 witam dziewczyny, pisze pierwszy raz na forum dzis tez pierwsza wizyta w Novum jestem bardzo pozytywnie nastawiona pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 13.09.06, 21:17 malgmac witaj, Napisz jak bedziesz po wizycie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 13.09.06, 22:25 iii10 Miło Cię "słyszeć" myślałam ostatnio o tobie, jakoś tak - może ze względu na wątek. Ja zaczynam "zabawę" na długim protokole od soboty. Fajnie, że jest nas tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 12:12 Wiecie może, które badania z listy do in vitro można zrobić bezpłatnie na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 16:41 witaj julka20061 nie bardzo wiem co to długi protokół ale trzymam za ciebie bardzo, bardzo, bardzo ...mocno kciuki. Wiem że nam sie uda wierze w to a wiara czyni cuda )) Od czego zaczynasz i jak to będzie przebiegało? Odpowiedz Link Zgłoś
malgmac Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 14:10 witam, bylam wczoraj u dr Zygler pierwsza wizyta, stosunkowo krotka( ok.15-20 min) i konkretna lista badan do zrobienia i nastepna wizyta za miesiac pani doktor bardzo sympatyczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 17:03 hej no wlasnie bb-m2 zadala podobne pytanie do mojego: czy ktos z Was wie czy mozna czesc tych badan zrobic "panstwowo"? pozdrawiam, dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 17:05 mytest jak p owizycie? byłaś dzisiaj, czego sie dowiedziałaś? Powiedziano ci coś nowego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 17:18 Dziewczyny, ja sie prawdpodobnie wypisuje w niedziele po raz pierwszy zobaczylam 2 piekne kreski!! Wyluzowalam sie przed wizyta chyba)) Życzę Wam z całego serca tego samego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 19:13 dooh2 o rany ale bomba!!! Wielkie gratulacje i spokojnych 9 miesięcy)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 19:16 pierwsza "zaciążona" na wątku, aby ta lista wydłużała się ) Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.09.06, 22:51 dzieki!! cieszyc sie bede za miesiac jak wszytsko bedzie dobrze.. wizyty jeszcze nie odwołalam.. trzymam za was i za siebie kciuki z całej siły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.09.06, 11:45 No i po wizycie. Wizyta trwała 1h, fakt że mam bogatą historię ingerencji chirurgicznych. Dr sympatyczny, żartował. Wizyty wstępne mają obcykane ,wszystkich po przejściach (czyt do inf) trakują zgodnie z procedurą i tak jak szef każe . Trochę czułam się potraktowana hurtowo, moi miejscowi lekarze bardziej wgłebiali się w problem. Nie byłam zbadana, usg było bardzo krótkie (1 minuta).Mam się stawić ponownie 25 dnia cyklu na usg do specjalisty od usg (a byłam własnie w 25dniu) ze zrobionymi badaniami. Dużo informacji organizacyjnych co i kiedy zbadać , kiedy się zgłaszać i do kogo , można się pogubić, ale jak się czyta forum to jest się przygotowanym i można skumać.Przydałby się jakiś standowy wydruk. Ale dr maja dyżury i można dzwonić. Muszę iść do internisty który wyrazi zgodę na ivf. M jest ok, nie dostał kariotypu, tylko grupę krwi,badania infekcyjne,nasionka następnym razem i test fiberga (te 2 ostatnie u nich trzeba wykonać). Czyli za miesiąc wizyta nastepna z usg (trzeba się umówić pn-śr), dostanę antyki, w 17 dniu brania antyków następna wizyta (nr3), potem 21 zastrzyków decapectylu , po ok 2 tyg następna wizyta(nr4), potem gonal F (? myślam ze menopur) i po kilku dniach gonala wizyta nr5 i potem co 2 dni, już zostanę na miejscu. Dają zwolnienia. Trudny dojazd komunikacją. Trochę mnie przerażają dojazdy i stymulacja na odległość. Najciekawsze że dr dał nam 50% szans na cykl?!, (kryterum wieku <32 lata) i nie obniżył po zapoznaniu się dotychczasowym leczeniem. Myślałam że u mnie będą małe szanse.Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.09.06, 15:07 witaj, U jakiego byłaś lekarza> Troszkę sie pogubiłam Powiedz mi czy Twoje problemy są takie że nie masz szans na zapłodnienie naturalne, czy u nich to standard ze inv i juz?? Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.09.06, 20:37 Do iii10 U mnie problem był taki że miałam poważne zrosty w macicy, usunięto mi je w 2 etapach 2 miesiące temu i 2 tygodnie temu poprawka. Poza tym 1 jaj. niedrożny. Decyzje o inv podjęłam przed pierwszą histeroskopią (to ten zabieg co wspomianam) i miał być on pro forma aby sprawdzić czy wszystko jest ok i można robić INV. Decyzja o wykonaniu histero wynikała z niedrożności, wcześniejszej operacji na macicy i 2xlaparo. Jak się okazało po 4 latach wykryto moją przyczynę-te paskudne zrosty. Teraz jestem w kropce czy próbować naturalnie z jeden cykl (który zacznie się za miesiąc) czy nie. Wyczytałam że przy ciężkich zrostach są dużo mniejsze szanse. Dr stwierdził że jest wszystko ok po drugim zabiegu Mam 32 lata i pół Insemincje które robiłam wcześniej nie miały sensu powodzenia Jakbym spróbowała 1 cykl naturalnie to inv wypadłoby w święta B.N. (start 10 listopad) Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.09.06, 20:49 iii10 doczytałam twoją historię. Na pewno nie kierują od razu na inv, jesteś na to "za młoda" Miałaś monitoring, czy jest ovu i pękanie ? Powinni zrobć pożądne usg i może coś zobaczą. Na pewno kilka inseminacji się robi przed inv i ewentualnie laparoskopię. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 16.09.06, 11:30 miałam monitoring, który zresztą stwierdził ze jajeczkowanie jest ok ale co pękania to nie wiem tego mi nikt nie powiedział i teraz jak sie tak zastanawiam to przypomina mi sie ze nigdy nie bylo tak aby lekarz stwierdzil ze jajeczko pękło, jakoś tak czasowo nigdy nie mieściłam sie na wizytach w tym czasie. Masz rację i przede mną pewnie wszystkie te badania które wspominałaś i inseminacje ) Jestem pełna nadzieji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.09.06, 17:59 iii10 ja zaczynam od niedzieli 21 dni, biorę anty, pożniej 7 dni zastrzyki i później 2 tyg kolejne. A później punkcja i transfer. Myślę, żę nastąpi to przed końcem października Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota1 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 18.09.06, 23:42 Ja też zaczęłam w Nowum długi protokół (IVF). Mam jednak wątpliwości, co do podejścia lekarza, który nawet mnie nie przebadał ginekologicznie, tylko przejżał wstępne wyniki badań. W wyniku nadrzerki zlecił kolejne badania, do których ma dostosować ewenetualne leczenie. Kiedy zamierza przeprowadzic lecznie, jak kazal mi sie zglosic w trakcie kuracji antyhormonalnej przed IVF, tj w najblizszym cyklu miedzy 17 a 20 dc. Z opowiesci na forum wynika, ze w trakcie takiej kuracji zdarzaja sie krwawienia, wiec co z leczniem nadrzerki? Czy zdążę przed zabiegiem? Przeciez to podstawa dalszego powodzenia zabiegu. Poradzcie prosze, co robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 19.09.06, 18:43 podejrzewam że będe musiała mieć robioną laparoskopię, powiedzcie mi, jeśli wiecie, gdzie oni wykonują to badanie, czy w Novum czy w jakimś szpiotalu. Ja nie jestem z W-wy i nie bardzo się orientuję. Do 17karo Jak tam u Ciebie oczekiwania na wizytę, to już za tydzień? Ja jeszcze 24 dni muszę poczekać? 17karo skąd jesteś? z W-wy? Czy zaczynasz dopiero "tą" drogę czy to "kolejny etap"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 19.09.06, 20:58 iii10, dzieki za pamiec! Tak, jestem z Warszawy. Jest to nasz kolejny etap leczenia, jak narazie zdiagnozowno mojego meza (na Starynkiewicza) i zalecono ICSI. Po sledzeniu forum zdecydowalismy sie pojsc do Novum. Teraz sie dowiemy czy ze mna w dalszym ciagu jest ok (2 lata temu bylo, ale lata leca...) Tym najbardziej sie denerwuje - ale odpowiedz juz poznamy wkrotce. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 20.09.06, 21:41 Hej ! Ja ide na drugą wizytę 10 pażdziernika. Obecnie robię te wszyskie brakujące badania. Troche mi się słabo robi na samą myśl i że tyle kwi mi pobierają, no i koszty... Byłam u lekarza rodzinnego, dał mi z trudem morfologię , ApTT i jesczce coś niedrogiego. Na inne nie ma szans bo maja tylko 4 zł na pacjenta. W novum ceny badań są astronomiczne Dziewczyny ile dokładnie trwa długi protokół ? iii10 laparoskopię się robi "u siebie" w swoim mieście lub w pobliżu, jest "gratis" na NFZ,3 dni w w szpitalu. Ale może nie będziesz musiała robić. Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.09.06, 12:21 witajcie, dzis mialam miec wizyte w panstwowej klinice, u specjalisty od ICSI. Poszlam tam, bo myslalam, ze choc czesc badan bedzie mogla byc pokryta przez NFZ. Place sobie skladke indywidualnie (240zl/m) i ani razu nie korzystalam z panstwowego lekarza, wiec mysle, ze mam prawo do choc czesci badan. Na wizyte czekalam 2 miesiace, po czym zostalam odeslana z kwitkiem, bo nie zrobilam badania czystosci pochwy (zwrocilam uwage pani, ze przy zapisie pytalam czy musze je miec - ona na to ze "eee, chyba nie bedzie potrzebne") Znow musze czekac na kolejna wizyte, ale chyba sobie odpuszcze. Mam nadzieje, ze podejscie do pacjenta w Novum bedzie inne! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.09.06, 20:15 dziewczyny! trzymajcie kciuki to juz jutro! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.09.06, 11:40 17karo, trzymam mocno!!!!!!!!!!!!! Jak już będziesz wyluzowana i szczęśliwa po )) daj znać i napisz wszystko, jaki jest dr Woźniak itp. pozdrawiam gorąco i trzymam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.09.06, 16:29 iii10, bardzo dziekuje!! Juz jestem po! Wizyta przebiegla zgodnie z moim wyobrazeniem, tzn. dostalam zlecenie na zrobienie badan, ale dopiero po wizycie mojego M. u dr Wolskiego (za miesiac) i biopsji. Zrobilam wczesniej czystosc pochwy (tak mi kazali na Starynkiewicza) i okazalo sie to wyrzuceniem pieniedzy bo robi sie to bezposrednio przed ICSI. Na Starynkiewicza nie wroce, bo po biopsji mojego M. mogli przeciez zamrozic plemniki - tak podobno (czytalam na forum) sie standardowo robi, by nie ciac jader znowu (niepotrzebny stres). A dr Wozniak zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie. Cieply, mily, cierpliwie tlumaczy. Moze usg bylo troche szybkie, ale ja mu przynioslam usg z przed pol roku, wiec, byc moze nie musial sie tak przygladac. Naprawde nigdy nie bylam u tak milego, niestresujacego ginekologa. Troche zdenerwowalam sie, ze tak dlugo musimy czekac na wizyte u dr Wolskiego. Przy rejestracji powiedzialam jaki jest problem (meza) i opisalam cala sytuacje. Panie w rejestracji mogly mnie uprzedzic, ze do androloga jest tez taka kolejka (powiedzialy mi, ze dlugo czeka sie tylko na wstepna wizyte), to juz wtedy bym sie zapisala, a tak - znow miesiac czekania. Ale coz. Ja jestem po prostu troche niecierpliwa. Ale mimo tych malych minusow ciesze sie, ze mozemy tam sie leczyc. Pozdrawiam i sciskam!! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.09.06, 16:44 Cieszę sie że jesteś zadowolona, mam nadzieję ze ja 13 października też bede. Czy może wiesz czy to standard ze trzeba iść do androloga i tyle czekać czy to w Waszym przypadku trzeba iść. Mąż miał badanie juz 2 ray i wszystko ok. Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.09.06, 18:19 iii10 w naszym przypadku trzeba isc do androloga, poniewaz moj m. zostal zdiagnozowany juz w innej klinice. Takze te czesc dogi mamy juz za soba (pod warunkiem, ze nagle sie nie okaze ze i ze mna cos nie jest w porzadku). My do Novum "przyszlismy" na ICSI. zy standardowo pan idzie do androloga - nie wiem. Zapytaj moze w rejestracji, by oszczedzic czas. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 13:32 co tak cichutko? iii10 jak tam przed wizyta? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 18:13 Ja od jutra zaczynam zastrzki ... Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 19:12 No faktycznie jakoś ciuchutko się tu zrobiło. Ja z niecierpliwością czekam na piątek (mam nadzieję że 13 i do tego piątek - to dobry znak!).Dziwczytny a jak Wasze starnia...??? Coś poszło do przodu? Pozdrawiam cieplutko. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 19:13 julka20061 trzymam bardzo mocno kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 21:56 (czy Wy tez nie mozecie wylaczyc tych chol... reklam?-pisac nie mozna, bo zaslaniaja) Julka- ale tempo!! jakos nie zdawalam sobie sprawy, ze Ty juz zaczynasz! Czy to jest tzw dlugi protokol (nie wiem czy czegos nie przekrecam - troche sie w tym jeszcze gubie)? trzymam kciuki z calych sil! Odzywaj sie! Bedziemy Cie wspierac!! powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.10.06, 22:09 Karo masz rację, ja jestem na długim protokole. Dziś skończyłam antykoncepcję, a jutro zaczynam przez 14 dni robić sobie zastrzyki (brrrrrrrr) później I wizyta stymulacyjna i znów 14 dni zastrzki (dwa rodzaje) a później punkcja, transfer i w pierwszym tygodniu listopada "pozamiatane" Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 09.10.06, 12:27 Karo a Ty co teraz robisz tzn. "badasz się"? dziewczyny skąd jesteście i jak długo sie staracie? My staramy się juz prawie 4 lata (jeżdziłam przez jakiś czas do doktorka z Poznania ale zadnych rezultatów nie było wiec dalismy sobie spokój - czas ale teraz bierzemy sie ostro, dosyć tego ciągłego czekania i nadzieji). Jestem z Ostrowa Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 10.10.06, 10:22 iii10 nie badam sie na razie, bo moj m musi zrobic biopsje (znow) w novum a wizyte mamy pod koniec miesiaca. Przy ICSI i tak zlych parametrach nasienia robi sie badanie cytogenetyczne i CFTR. Te badania sa bardzo wazne i powiedza, w skrocie, czy bedziemy miec dziecko. Lekarz powiedzial, zeby zrobic je na koncu - ale ja sie ztym nie zgadzam - jesli od nich tak naprawde zalezy ICSI, to zrobie je na poczatku. Klopot w tym, ze w sumie kosztuja 860 zl. Wiec teraz chce sie zapisac do lekarza 1go kontaktu i poprosic o skierowanie i poszukac, gdzie szybko zrobia w ramach NFZ (ponoc w Lodzi). My jestesmy z W-wy. iii10 jesli podejzewasz, lub wiesz, ze maz tez bedzie musial sie leczyc to zapisz go do dr. Wolskiego - ja tego nie zrobilam i musze czekac miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 10.10.06, 14:56 mój M był badany 2 razy i jest ok, ale pewnie w novum też będzie musiał być przebadany. Problem leży raczej po mojej stronie ale niestety nie znamy go jak na razie Powiedz mi jak sobie Twój M radzi z tym wszystkim, czy ty przeszłaś badania i wszystko jest ok? pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 10.10.06, 16:18 Ja robilam badania wstepne (hormony itd) przed staraniem sie by wiedziec od razu czy ze mna jest w porzadku. Po roku staran badania zaczal robic M i od razu sie okazalo, ze jest duzy problem. Poczatkowo byl zalamany, ale predko mu przeszlo, teraz bardziej go stresuja badania ze wzgledu na to, ze sa nieprzyjemne pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 11.10.06, 15:42 Jutro rano będe w Novum, czy ktoś jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 11.10.06, 15:48 Trzymam mocno kciuki bb-m2, koniecznie napisz co tam po wizycie i jakie wrarzenia. Ja idę w piątek na pierwszą wizytę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 09:27 no dziewczyny...! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 10:43 Byłam w Novum na 9, strasznie dużo ludzi było. Bardzo sympatyczna pani pobrała nam krew. Część wyników będzie w pon, test Friberga w czw a cytogenetyka za 5 tyg. I to będzie już prawie komplet. Jeszcze muszę zrobić USG, wiecie czy ono ma byc w jakimś konkretnym dniu cyklu, czy obojętne. I jeszcze posiewy, mam nadzieję, że nie hoduję żadnych bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 12:09 Witaj, U jakiego byłaś lekarza? Jakie wrarzenia? I dlaczego już dzisiaj pobierano ci krew? Czy jechałaś juz z jakimiś badaniami? Czy moż musi mieć badane nasienie? przepraszam ze tyle pytań ale jutro ja startuje i jestem ciekawa pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 12:13 Jesli chodzi o usg to chyba najlepiej gdzieś około jajeczkowania, czyli w połowie cyklu (nie wiem po co to USG, co ma pokazać) a czy lekarz nie robił Ci USG? Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 12:45 To nie była moja pierwsza wizyta w Novum, dzis byłam tylko na pobraniu krwi na badania których nie mogę zrobic na NFZ. Lecze się u dr Starosławskiej i badania które robie są standardowo wymagane w Novum do IVF. Usg miałam już robione ale to USG musi byc wykonane u konkretnego lekarza z Novum, takie mają wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 12.10.06, 20:42 Ja byłam na drugiej wizycie w Novum. Miałam wszystkie badania i zrobiłam usg u nich (w sumie trzeba specjalnie przyjeżdzać na to usg które ma być wykonene 22-25dc (przed INV). Niestety pojawiła się torbiel krwotoczna która pękła i bardzo się zmartwiłam, ale lekarz dał mi antyki i powiedział że się wchłonie. Zaczęłam wczoraj długi protokół! Do dziewczyn co pierwszy raz jadą już na INV, umówcie się na wizytę w 22-25dc i osobno na usg oraz zróbcie badania hormonalne, ominiecie 1 wizytę i od razu można brać antyki a nie co miesiąc przyjeżdzać pro forma Tyle zachodu z tym wszystkim jeszcze do tego bakterie .... Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.11.06, 17:15 Julka i co tam, byłaś dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
aga19755 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 22.11.06, 17:47 Sorki dziewczyny, że wracam do refundowania i początkowych kosztów. Byłam we wtorek (21.11) na wizycie wstępnej w Novum u dr Sowińskiej. Mam 31 lat i 3 lata prób, w tym też bujania się po innych lekarzach (np. CLO bez monitoringu na Kasprzaka w Warszawie). Podkreślone przez dr Sowińską badania na kserówce (hormony, przeciwciała itp.) opiewają razem na dość zawrotną sumę 1.121 złotych. Wiadomo, że teraz pójdę do państwowego gina, żeby zaoszczędzić na czym się da. Z tego wątku wiem na razie, że mogę się upomnieć o skierowanie na: przeciwciała w kierunku różyczki przeciwciała w kierunku toxoplazmozy (tu być może muszę zapłacić ½ ceny) Rzecz jasna nie zapłacę za cytologię, ale chciałam Was zapytać o cztery rzeczy: 1. czy stopień czystości pochwy, posiew z kanału szyjki i badanie w kierunku chlamydii też powinien zrobić państwowy gin? 2. czy gin może dać skierowanie na określenie grupy krwi? 3. co to jest to tajemnicze CMV IgG i IgM i czy również na to mogę upierać się o skierowanie u gina (w Novum kosztuje 120 złotych) 4. i podstawowe pytanie – czy na te badania hormonów w różnych dniach cyklu również mogę dostać skierowanie (kiedyś miałam badany progesteron w 20 dc i skierowanie wypisano mi bez problemu, ale to było 2 lata temu). Resztę trzeba wykonać w Novum tak, że tu nic się nie oszczędzi. A w ogóle to wielkie dzięki, bo poszłam do Novum po śledzeniu paru wątków na tym forum i po raz pierwszy mam wrażenie, że ktoś wie o co w tym chodzi i jakoś to wszystko uporządkuje. Mam nadzieję. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.10.06, 10:51 Byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Atmosfera przychodni bardzo fajna. Dr Woźniak też bardzo ok, była to pierwsza wizyta wiec za wiele sie nie dowiedziałam, mam liste badań które muszę zrobić i z nimi z powrotem. Dostałam wczoraj zaszczyk z pregnylu bo trafiłam idealnie z owu i musze isc u siebie w poniedzialek na usg aby sprawdzic czy pecherzyk pękł, mam nadzieje że już nie bede musiała jechać do Novum ) nigdy nie miałam tego zaszczyku, moj poprzedni lekarz to krótko mówiąc dupek, niby wielki specjalista a o takiej rzeczy nie pomyslal aby wogole sprawdzic czy mi pekaja. wczorajsza wizyta nastawiala mnie bardzo pozytywnie ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.10.06, 17:47 O tak Dr Woźniak to bardzo miły lekarz - też się u Niego leczę Ciekawe,czy będzie skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 14.10.06, 19:03 kociaczek22 jak długo się u niego leczysz i jakie są postępy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.10.06, 07:36 W sumie w Novum lecze sie ponad pół roku. Byłam juz u Czerkwińskiego, Zamory, Starosławskiej, ale od 3 miesięcy prowadzi mnie właśnie Woźniak. Jakie efekty? Doczekałam się 2 owulacji w zyciu, czekam na okres. Dzis 30 dzień cyklu. Wożniak proponował inseminację, ale wytłumaczyłam Mu, że nie ma sensu, bo do zabiegu konieczne jest jajeczkowanie. A u mnie najlepiej z tym nie jest. Ponadto nie mam wskazań do zabiegu. Śluz ok, plemniki również. Przyznał mi rację Taki własnie jest ten lekarz. Słodki, ale troszkę zagubiony Dobrze jest dużo wiedzieć o swojej chorobie i leczeniu Czasem my same musimy podpowiedziec lekarzowi Póki co trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.10.06, 09:49 Kociaczek22 trzymam mocno, barrrrrdzo mocccnoooo!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 15.10.06, 10:12 Dzieki Jestem jednym wielkim stresem Nawe, jak zauważyłaś, spać nie mogę Szok Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 do iii10 15.10.06, 12:23 iii10 napisz proszę jakie badania zlecił ci gin, ja jeszcze nie umówiłam się do Novum, znalazłam gina u mnie w mieście i na razie chodzę do niego ale dałam sobie czas dop końca roku i planuje jechać do novum , tylko wcześniej chce zrobić wszystkie potrzebne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: do iii10 15.10.06, 17:59 malutka ja muszę zrobić: 1-3dc FSH, LH, testosteron. 11-12dc E2, PRL, PRL po MCP, 20-22dc Progest. i TSH. Posiew z kanału szyjki i badanie w kierunku chlamydii, Ja i mąż test Friberga. Ja sama: przeciwciała w kierunku różyczki i toxoplazmozy, CMV IgG i IgM Czekam aż dostane @ za jakieś 2 tyg i ruszam do laboratorium. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: do iii10 15.10.06, 18:32 bardzo dziekuję ci za odpowiedż, badania hormonalne mam, nie mam reszty, no i nie wiem jak to bedzie jesli PRL i progesteron zrobiłam w innym cyklu niz pozostałe, ciekawe czy bede musiała powtarzac te hormony jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: do iii10 15.10.06, 21:40 iii10 - kiedy myslisz, ze zaczniesz protokol? (krotki, czy dlugi?) pozdrawiam serdecznie i sciskam nowe dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: do iii10 16.10.06, 12:12 17karo ja narazie szukam przyczyny mojej niepłodnosci, o in vitro narazie nie rozmawialismy, to chyba dopiero poczatek mojej drogi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 16.10.06, 16:17 Byłam dziś na USG sprawdzić czy pękł pęcherzyk i pękł wszystko idealnie a i tak pewnie za 2 tygodnie sie rozczaruje dlaczego to tak jets Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 17.10.06, 09:25 iii 10 staraj sie nie nastawiac! Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 23.10.06, 19:53 julka20061 jak tam stymulacja?? iii 10 co u Ciebie? POzdrawiam wszystkie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 23.10.06, 21:02 Witaj 17karo, u mnie narazie spokój, czekam na @ i wtedy zaczynam badania. Narazie martwię sie troche, bo mam dziwne brudzenia, trwają już prawie tydzień, miewałam wcześniej takie ale typowe przed @ a tym razem pojawiły sie 3-4 dni po owu, nie wiem czy to nie wina luteiny którą biore już tydzień. Dzwoniłam do gina powiedziała że mam sie tym nie martwić i brać, że niby po luteinie nie może tak być, to po czym??? I cały czas myśle. 17karo a co tam u Ciebie? Co ś ten nasz wąteczek podupada, właściwie tylko my 3 jeszcze tu bywamy. Kiedy teraz idziesz do Novum? pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 23.10.06, 21:28 Cześć Dziewczyny, jutro idę na I wizytę stymulacyjną do dr. Lewandowskiego. Jestem już 14 dni na decapeptylu i encortonie i od 5 dni fatalnie się czuję, mam bardzo wysokie ciśnienie i prawie dwa razy zemdlałam. Ale cóż widocznie tak musi być, jutro będę wszystko wiedziała. Karo17 dzięki za pamięć, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 23.10.06, 22:00 julka20061 jutro daj koniecznie znać co i jak, powodzenia ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 24.10.06, 10:00 fajnie, ze sie odezwalyscie! Juz myslalam, ze koniec naszego watku! iii 10 moze sprawdz na forum Bociana co z tym brudzeniem. Tam chyba wszelkie tematy sa "opracowane" Julka mialam kolezanke, ktora wlasnie sie tak czula przy stymulacji - wysokie cisnienie, spadek formy (dramatyczny spadek formy), wiec to chyba normalne. Po prostu musisz starac sie nie przemeczac, uwazac na wchodzenie po schodc, nie kapac, gdy jestes sama w domu itd. Daj znac jutro! pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 24.10.06, 13:50 Ja ide do dr W. w poniedzialek (cholerne bakterie i grzybki). A M. idzie we wtorek pierwszy raz do swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 25.10.06, 20:22 Byłam wczoraj u dr. L, bardzo konkretny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 25.10.06, 20:28 Byłam wczoraj u dr. L, bardzo konkretny człowiek. Zmienił mi decapeptyl na diphereline (jakoś tak się pisze) i dostałam jeszcze gonal. Tak jak Wam pisałam mam bardzo wysokie ciśnienie ale poza tym jest wszystko rewelacyjnie tylko ... za dużo "wyprdukowałam" pęcherzyków i skrócił mi okres stymulacji aby mnie przyestymulować. Dziś po zmianie zastzyków jest lepiej mam wysokie ciśnienie ale już nie szczypie mnie tył głowy. We wtorek (31.10) i czwartek (2.11) mam kolejne wizyty i jak będzie ok to w sobotę punkcja i poniedziałek transfer. Acha dziewczyny, nie używajcie dużo i mocnych perfum źle wpływają na punkcję. Piszę trochę chaotycznie, ale wychodzę i chciałam jeszcze z Wami podzielić się moimi przeżyciami. Sciskam Was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.10.06, 09:20 mam nadzieje, ze wszystko sprawnie pojdzie, tak jak do tej pory! Trzymam nocno kciuki i powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 26.10.06, 10:09 Ja też mocno ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą )) Napisz koniecznie ile komórek udało się wychodować i kiedy ten wielki dzień. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.10.06, 11:29 Julka,daj znac co tam,na priva.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 27.10.06, 20:01 Dziewczyny po zmianie zastrzyków czuję się lepiej, już nie boli mnie głowa, ciśnienie nadal mam wysokie ale dam radę. Gonal biorę od trzech dni i troszkę spuchł mi brzuch w okolicach jajników ale nie ma tragedii. Tylko straciłam apetyt. Już niedługo kolejna wizyta i zobaczymy ... 17 karo, iii10 a co u was??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 28.10.06, 11:05 czesc! Julka super, ze lepiej sie czujesz Ja czekam na wizyte - jedna w poniedzialek, druga we wtorek (maz) i zobaczymy. Mam nadzieje, ze uda sie szybko wyleczyc te moje bakterie! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 28.10.06, 15:57 Mnie dzisiaj odwiedziła ta wstrętna @ a więc kolejny cykl spisany na straty a było wszystko idealnie, juz nie wiem o co w tym wszystkim chodzi? Od poniedziałku zaczynam badania które zlecił mi dr Woźniak. Dziewczyny trzymam za Was mocno, oj bardzo mocno kciuki!!!!!!!!!!! Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.10.06, 09:34 iii10 przykro mi! Ale uda sie, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 29.10.06, 21:23 Witajcie ja sie lecze w Novum od stycznia. Na poczatku leczyłam sie u doktora Wożniaka.Po pól roku zrobilam sobie 3 miesięczną przerwe i własnie w pt bylam u lekarza ( zaczynam znowu staranka), ale zmienilam lekarza na doktora Zamore. NIestety WOźniak mimo iż jest przemilą osobą to nie odpowiadał mi jako lekarz. Ja mam pco, teraz biore clo i czekam na owu- jeśli będzie to inseminacja Zamora dał mi tyle nadziei i optymizmu ze chodze jak w skowronkach, no i po przerwie mam dużo sily na leczeni i wentualne nipowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 30.10.06, 11:04 Witaj, Dlaczego dr WoXniak nie odpowiada Ci, ja narazie byłam tylko na jednej wizycie u niego włanie i jestem zadowolona. Wszystkiego naj i powodzenia, odzywaj sie jak tam leczenie przebiega . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 30.10.06, 14:15 no wlasnie, a ja dzis bylam na drugiej i jakos mialam wrazenie, ze mnie olal. Wizyta trwala 2 minuty. Nie wiem, moze sie nastawilam, bo naczytalam sie na forum. Np. powiedzielam co biore na moje dolegliwosci (nie pytal), powiedzial, ze bardzo dobrze, ale sam z siebie by mi nie powiedzial, tylko mi dal to co przepisal na recepte. Widac, ze na wizyte trzeba przyjsc przygotowana, by wiedziec o co pytac. aaa nie wiem juz... Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 31.10.06, 12:41 Dzisiaj odebrałam pierwsze wyniki badań LH, FSH i testosteron, wszystko w normie, następne badania za tydzień. pozdrawiam Was dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 03.11.06, 18:39 Cześć dziewczyny, jutro mam PUNKCJE, w czwartek dr.L, powiedział, że nie przypuszczał, że tak małą dawką zastrzyków tak szybko się stymuluję. Punkcję pierwotnie miałam mieć w poniedziałek ale byłoby już za późno. Jeżeli po punkcji jajniki się uspokoją to transfer w poniedziałek, a jeśli nie to za m-c. I tylko jeden zarodek będą mi podawać ponieważ idę jak "strzała" Powiem szczerze, że torchę zaczyanam się "bać" iii10, 17karo, netty co WAS? Pozdrawiam Julka Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 03.11.06, 20:42 Witaj, No to super że tak dobrze Ci idzie aby tak do końca )) Życzę Ci tego z całego serca i trzymam mocno kciuki, będe myslami z tobą jutro! U mnie spokój robie narazie wszystkie badania jakie zlecił dr Woźniak i za jakieś 3 tyg. wizyta w Novum. Julka ile do tej pory wynoszą Wasze koszty INV? Ile wychodowałaś komórek? Napisz jutro koniecznie!!!!!!! Jeszcze raz powodzenia i trzymam mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.11.06, 08:43 Julka powodzenia !!! Ile brałaś gonali dziennie ? I jak się czujesz/czułaś? Ja też bym już chciała zaczynać długi protokół, boję się że się będę żle czuła przez miesiąc zastrzyki.., ja po samych antykach miałam straszne problemy że musiałam je odstawić i wziąć 2 dni L4. Pewnie teraz masz punkcję a nie siedzisz na internecie )) Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 04.11.06, 18:27 Julka! dopiero dzis doczytalam! Jak tam punkcja, jak sie czujesz? Trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 06.11.06, 15:05 Julka20061 co tam u Was, czy już jest po najwazniejszym, jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 06.11.06, 19:29 Przepraszam, że się nie odzywałam ale nie jest ze mną najlepiej. Punkcja była trochę "skomplikowana" ponieważ w trakcie niej krwawiłam. Wieczorem po i dziś miałam bardzo duży brzuch i mnie bolały wnętrzności, nie jajniniki tylko wyżej. Wczoraj byłam w szpitalu na Wołoskiej, lek. stwierdził , iż mam płyn w brzuchu i trzba mnie hospitalizować (wyniki krwi ok) ale się nie zgodziłam. Kontaktowałam się z dr.L i powiedział że dziś mam się zjawić. Stwierdził, że jajniki mam ok, ale mam podrażnioną wątrobę i jelita dlatego tak mnie boli no i oczywiście płyn w brzuchu to wynik, że moja wątroba nie jest "w stanie" znieść tak dużej ilości hormonów (poprostu za dużo ich dostałam)ALE w NOVUM zajeli się mną WZOROWO !!! Teraz mam dylemat, czy podchodzić do transferu (jeśli się lepiej bedę czuć) bo to może pogorszyć mój stan i w najgorszym przypadku mogę znaleźć się w szpitalu na klika tygodni. Lub podejść za m-c ale zarodki mogą nie przeżyć. CO WY BYśCIE ZROBIłY ???? Proszę o szczerość Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 06.11.06, 20:03 Oj Julka20061 bardzo mi przykro że musiałaś się tyle nacierpieć ale wiesz że nasze siły i mozliwości są ponad wszystko. Nie mam pojęcia co Ci radzić, co napisać bo nic na ten temat nie wiem. Może porozmawiaj spokojnie z dr L co on radzi i co wegług niego jest lepsze. a może już rozmawiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 10:23 Julka ciezka sprawa, co Ci razili w Novum? Jakie sa szanse, ze sobie rozwalisz watrobe i wyladujesz w szpitalu? Ile pobrano Ci komorek, przeciez chyba jakies 80% przezywa? Wiesz wydaje mi sie, ze lepiej poczekac i poleczyc te watrobe. To nie zarty. Przeciez by byc w ciazy musisz byc zrowa. Czy w razie czego mozesz podchodzic jeszcze raz do protokolu, tylko z mniejsza dawka hormonow? Chyba najlepiej bedzie jak porozmawiasz jeszcze raz z dr. Poszukaj tez na bocianie takich przypadkow. Strasznie Ci wspolczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 11:14 Dzięki dziewczyny, dziś czuję się lepiej, boli mnie mniej niż wczoraj, ale przecież z dnia na dzień nie przejdzie. Burzuch mam duży ponieważ płyn w brzuchu mi nie opadał. Dr L wczoraj sugerował, że jak będę czuć się lepiej to robimy transfer, tylko jednego zarodka. Wieć robimy, co ma być to będzie. Trzymajcie KCIUKI. Serdecznie Was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 11:29 Julka, dr na pewno wie co robi. Ile udalo Ci sie uzyskac zarodkow? Moze wez urlop i sobie poleguj... sciskam mocno i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 11:37 13 szt.dużych jestem 2 tygodnie na zwolnieniu więc będę odpoczywać w domu albo w szpitalu Dziś mam transfer o 15.30 Trzymaj kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 14:48 Julka trzymam kciuki mocno, bardzo mocno. A o 15,30 jestem z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
aninka11 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 19:24 Dziewczyny, ja tez od pazdziernika jestem pacjentka NOVUM. Mam nadzieje, ze w koncu sie uda!, jestem 5dni po mojej pierwszej w zyciu inseminacji (na cyklu naturalnym - bez dopalaczy)- u dr. Wozniaka (co do ktorego jestem jak najlepszego zdania - choc bylam moze w sumie na 4 wizytach). Trzymajcie kciuki i piszcie zeby ten watek nie padl bo warto sie w tym wszystkim wspierac... Pozdrowienia dla wszystkich Novumowych Przyszlych Mam! Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 20:19 witaj aninka! Trzymam kciuki, by sie udalo. Julka trzymam kciuki! ALE DUZO ZARODKOW!!!! Super!! Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 07.11.06, 21:12 Witaj aninka, miło Cię widzieć na tym wąteczku, no razniej nam razem przez to wszystko przechodzić. Napisz jakie u Was są problemy, dlaczego inseminacja i jak długo się staracie? Ile płaciłaś za inseminacje, ja jeszcze jej nie miałam, byłam dopiero raz u dr Woźniaka a teraz robie badania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.11.06, 14:06 Hej dziewczyny, no i zaryzykowałam mimo b.dużej szansy przestymulowania.Wczoraj miałam transfer, a dziś nie czuję się gorzej. Ale zespół przesymulowania może wystąpić do 11 dnia po transferze.Zobaczymy co będzie. Punkcję miałam cięzką i oczywiście przy transferze dr. L podnisłam adrenalinę ponieważ nie mógł się "dostać" ale udałao się. Podobno co na początku idzie pod górkę pożniej .... czekam Ściskam Was mocno, jestem optymiską więc będzie dorze Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.11.06, 15:32 Życzę Ci Julka z całego serducha aby było dobrze, trzeba w to wierzyc a bedzie zobaczysz ) Pisz jak bedziesz miała jakies nowości. Napisz jak to wszystko wygladało itp. Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
17karo Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 08.11.06, 20:37 julka! kciuki zaciskam!! Odpowiedz Link Zgłoś
post_ptaszyna Re: czy ktoś idzie/jedzie do Novum 10.11.06, 17:09 Cześć kilka dni temu znalazłam tą stronę i po przeczytaniu byłam w wielkim szoku. Dzisiaj postanowiłam sprawdzić jak Ci idzie Dzielna jesteś trzymam mocno za Wasze działania i życzę duuuużo szczęścia pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Zgłoś