td2003 Re: Tanie granie od 10-13 :) 16.11.06, 23:49 No rzeczywiście. Czyli mamy już pierwsze pozytywne efekty odejścia Jethonowej. Brawo dla pani Jethon! Odejście z TrÓjki to najlepsze co mogła zrobić. I oby te trzy godziny już zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 00:21 tak sobie myślę, niezależnie od wszystkiego, że jeśli właśnie taki, jak powyżej, poziom (nie tylko merytorycznej dyskusji) prezentują słuchacze trójki, to aż przykro wiedzieć, że w naszym społeczeństwie jest ich aż 5 procent Odpowiedz Link Zgłoś
ronron Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 07:35 duzo przecinkow, malo tresci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 10:26 rzecz tym, aby także w słowie pisanym, dbać o jakość i poprawność. co do treści - lepiej jej nie komentować, wiadomo - to, co dobre, samo się wytłumaczy, prawda? , , , , , , , Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 11:10 A tak właściwie, Xamas, to o co Ci chodzi? Nie może się komuś bardziej podobać audycja "Tanie granie" niż audycja Pani Jethon? To, że komuś jakaś audycja się podoba, a inna nie, to ma świadczyć o braku kultury? Byli tacy, którym podobała się nawet audycja Kamela, której ja osobiście nie cierpiałem, ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby zarzucać miłośnikom Kammela brak kultury. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Tekst dnia! ;-))) 17.11.06, 11:59 ronron napisał: > duzo przecinkow, malo tresci ;) Nagroda dnia za tekst! Brawo ronron Odpowiedz Link Zgłoś
td2003 Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 12:25 Och jej. Xamas, czy naprawdę jedna wypowiedź kogoś komu podoba się decyzja p.Jethon o opuszczeniu Trójki skłania Cię do rozważań (dość cienkich zresztą) o poziomie forumowicza? Wiesz, nie lubię stosować argumentów ad personam, ale może to jest właśnie efekt słuchania tych płytkich audycyjek pani Jethon? Zarówno tych quasi plotkarsko-kolorowoczasopismowych, jak i tych "na temat", w których mozolnie siliła się na iście kuchenną psychologię. Nigdy nie lubiłem jej audycji (ojoj, znów niski poziom), a dodatkowo sposób jej argumentacji nt. przyczyn odejścia z Trójki (niechęć do miłej skądinąd Moniki Makowskiej, powrót do starych sprawdzonych Trójkowych wzorów, powrót na antenę NIEKTÓRYCH redaktorów chamsko wyrzuconych przez Laskowskiego) świadczy także o tym, że ona sama nie jest osobą przesadnie sympatyczną. Panią Jethon zawsze zawsze uważałem za dziennikarkę dość przeciętną (poziom, td2003!, trzymaj poziom!) i właśnie dlatego naprawdę cieszę się, że nie będzie już marnowany czas antenowy na jej produkcje. Zwłaszcza, że na razie skorzysta na tym "Tanie granie" rozszerzając swój czas do 3 godzin. Xamas, domagasz się merytorycznej dyskusji? Pokaż co potrafisz, bo na razie cienko, oj cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
dragaja Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 13:08 Ponizej przyklad merytorycznych wypowiedzi wielbiciela PR3: 1. do miłej skądinąd Moniki Makowskiej 2. efekt słuchania tych płytkich audycyjek pani Jethon 3. domagasz się merytorycznej dyskusji? td2003 - skad wiesz ze makowska jest mila, pracowales z nia, bo ja pracowam, za usmieszkiem kryje sie falszywa i wredna baba, a umiejetnosci radiowe: jesli slyszles ja z anteny i nie slyszysz ze nie ma radiowego glosu, osobowosci, charyzmy, mowi tak jakby czytala kartki - to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ojos_verdes Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 14:18 dragaja fajna jestes, kimkolwiek jestes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikiforia1 Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 14:28 dragaja napisała: > td2003 - skad wiesz ze makowska jest mila, pracowales z nia, bo ja pracowam, za > > usmieszkiem kryje sie falszywa i wredna baba, a umiejetnosci radiowe: jesli > slyszles ja z anteny i nie slyszysz ze nie ma radiowego glosu, osobowosci, > charyzmy, mowi tak jakby czytala kartki - to trudno. a co można powiedzieć o tych wynurzeniach ? powiedz kim jesteś to my, słuchacze, ocenimy czy masz radiowy głos, osobowość i charyzmę. na razie mogę powiedzieć, że nadajesz się do magla a nie do radia. nawet jeśli jesteś samą MJ tym gorzej dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 17.11.06, 13:27 nie chodzi mi o nic - poza kulturą wypowiedzi. ani nie bronię pani jethon ani pani makowskiej. nie oceniam argumentów żadnej ze stron, bo niewiele o nich wiem (y). bo wtedy właśnie rzeczy idą ad personam. chodzi mi tylko o pewnego rodzaju pogardliwy ton, który wszędzie tu się pojawia, a może jednak należałoby nie schodzić poniżej poziomu. radość czy zwycięstwo można po prostu ogłaszać w sposób nieco bardziej kulturalny, bo zawsze mi się wydaje, że słuchacze trójki to potrafią. czy to, że ktoś o kimś wypowiedział się pogardliwie, oznacza, że należy przyjmować również taką postawę? nie zamierzam się licytować z tobą (i z innymi), czy coś potrafię, czy nie, bo nie widzę takiej potrzeby, a już na pewno nie zamierzam się z kimś (np. z tobą) przerzucać złośliwościami (nt. cienkości i grubości) i dobrze znoszę takie posty jak twój. jest jakaś zasadnicza różnica między zasadnością sporu, a sposobem przedstawiania swoich opinii. to, że pani jethon zaatakowała w taki a nie inny sposób panią makowską, nie oznacza wcale, że osoby ją krytukjące muszą robić to na podobnych zasadach. dowalanie komuś anonimowo, tu na forum, ma zapewne swoje uroki, ja natomiast uważam, że nie służy niczemu poza wprawianiem się w dobre samopoczucie, o co zapewne chodzi. istota for internetowych nie polega na tym, że wszyscy mają się nawzajem poklepywać po ramionach i sobie kadzić, można się spierać, tylko czy aby na pewno w taki sposób? bardzo bym chciał być świadkiem takiej sceny, gdy wszyscy tu zebrani forumowicze stają twarzą w twarz z moniką makowską i magdaleną jethon i prosto z mostu wyrzucają im to, co myślą o nich, bez owijania w bawełnę. wątpię, by zachowali wówczas podobny ton wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
addictedtoradio A może Markomania 12-15? 19.11.06, 11:21 A ja, abstrahując od tego czy lubię panie Jethon i Makowską, to wolałbym, żeby wydłużyć Markomanię, zamiast Taniego Grania ;) Albo kompromisowe rozwiązanie: co dwa tygodnie czas 12-13: raz dla Manna z Wassowskim, raz dla Niedźwiedzia ;) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 13:52 xamas napisał: > nie chodzi mi o nic - poza kulturą wypowiedzi. ani nie bronię pani jethon ani > pani makowskiej. nie oceniam argumentów żadnej ze stron, bo niewiele o nich wie > m > (y). bo wtedy właśnie rzeczy idą ad personam. > chodzi mi tylko o pewnego rodzaju pogardliwy ton, który wszędzie tu się > pojawia, a może jednak należałoby nie schodzić poniżej poziomu. A ja nie zauwazylam w poscie, w ktorym ktos sie cieszy, ze jego ulubiona audycja trwa 3 godz niczego chamskiego, tez bym sie cieszyla, gdyby program P. Kosinskiego, przeniesli na bardziej ludzka godzine i nie musialabym zarywac nocy, zeby posluchac dobrej muzyki :). xamas napisał: > dowalanie komuś anonimowo, tu na forum, ma zapewne swoje uroki, ja natomiast > uważam, że nie służy niczemu poza wprawianiem się w dobre samopoczucie, o co > zapewne chodzi. > istota for internetowych nie polega na tym, że wszyscy mają się nawzajem > poklepywać po ramionach i sobie kadzić, można się spierać, tylko czy aby na > pewno w taki sposób? > bardzo bym chciał być świadkiem takiej sceny, gdy wszyscy tu zebrani > forumowicze stają twarzą w twarz z moniką makowską i magdaleną jethon i prosto > z mostu wyrzucają im to, co myślą o nich, bez owijania w bawełnę. wątpię, by > zachowali wówczas podobny ton wypowiedzi. Po pierwsze anonimowo, to udzielaja sie tu pracownicy radia, co zrozumiale ;) hehe choc dziwaczne, forumowicze, ktorzy pisza na forum od lat nie sa anonimowi w pewnym sensie, ale zapewniam Cie, ze cokolwiek pisze na forum bylabym w stanie powiedziec prosto w oczy :))). Po drugie skoro tak dbasz o poprawnosc jezykowa to radze sprawdzic odmiane slowa forum :). (A zdania zwyke zaczyna sie z wielkiej litery , zwykle nie czepiam sie wcale ortografii, chyba, ze ktos poucza innych i mowi o poprawnosci jezykowej, sam piszac niechlujnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 14:45 merytoryka, jak zwykle muka, merytoryka; oczywiście doskonale wiemy, na której sylabie od końca jest akcent Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 14:57 i oczywiście biję się w pierś za słowo "for", rzecz jasna błąd, który nie wynika z niewiedzy, ale z doskonałej umiejętności komputera, który wszystko poprawia, często wbrew woli piszącego. :) aha, co do anonimowości, też ubolewam nad tym, że wprowadzono tu obowiązkowe logowanie, bo zapewniam - wtedy łatwiej byśmy się przekonali o tym, ileż to nowych linków pojawiło się nagle i przy okazji... wówczas moglibyśmy mieć pewność, kto i ile razy loguje się z serwerów radiowych. mam jednak przekonanie, graniczące z pewnością, że po obu, zaciekle atakujących się stronach, muszą być ludzie radia. zwykły słuchacz, nawet nie wiem, jak bardzo zakochany w swojej stacji, nie jest w stanie posiąść tak ogromnej liczby ważnych informacji. no chyba, że tajemnica firmowa w polskim radiu w ogóle nie obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 16:34 :)) Oj to jest wlasnie ta "egzotyke" forum radio, ze pisuja tu pracownicy stacji. Mam nadzieje, ze nie zaszuflatkowalas mnie do jakies "wsciekle zacietej atakujacej strony" :))). Nie wiem jak jest z tajemnicami zawodowymi w radiu polskim, z lektury forum, wynosze jedynie, ze atmosfere w pracy macie dosc gesta i niezbyt przyjazna... Odpowiedz Link Zgłoś
xamas Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 21:29 muka, muka, te błędy :) chyba nie wystawiasz mnie aż tak celowo, bo tego bym nie przeżył (jako facet, jednak:) )? Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 21:38 :) facet? A to przepraszam czytam nieuwaznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Tanie granie od 10-13 :) 10.12.06, 16:04 Akurat pracownikiem radia nie jestem ani też nie zamierzam, natomiast bardzo bym poprosiła Św. Mikołaja - bo już żadnej innej instancji nie znam poza tą - żeby może Redaktor z Manniakiem po ciemku, Baobabami albo i panem Chojnackim wrócili gdzieś tam nawet nad ranem, przywykłam do nocnych pór... Nie ma jak wytresować słuchacza:) Ale tanie dranie czasem robi się za tanie i może warto grać cenniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Tanie granie od 10-13 :) 19.11.06, 19:16 co do audycji p. Jethon - one były świetne kiedy nie były takie oczywiste i przewidywalne, kilka, a może już naście lat temu miała takie audycje w których wystepowali pod róznymi kalamburami i zagadkami (tu wspomagał ją dziennikarz z Wrocławia czy Legnicy) głównie politycy, ale nie tylko, ale tego sie słuchało do samego końca człowiek nie wiedział, kto jest bohaterem audycji mimo, że na poczatku była podana grupa osób z których należało wybirać, zaproszony gość/cie mieli zgadywać - i wtedy zabawa był przednia, a teraz jak miała audycję z kamelem, to w pierwszych podpowiedziach było wiadomo kto jest zagadkowym gościem - wiadomo trza było nabic kabzę sms-ami, z drugiej strony z mojego punktu widzenia odszedł (choć wiem to tylko z tego forum) kolejny człowiek, który kojarzył i kojarzyć mi się będzie z III jaką chce pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
syter1 Re: Tanie granie od 10-13 :) 10.12.06, 12:57 Warte zauwazenia - Pan Wasowski niezle dzis wymiata z doborem muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Tanie granie od 10-13 :) 11.12.06, 07:54 no zgoda, niezle, aczkolwiek gdy slysze go zapowiadajacego Zeppelinow, Purpli czy jakiegos bluesmana, to bij zabij, dziwna nienaturalnosc czuje, jakby mu kto kazal, moze to jakas awersja osobista, ale mi to nie pasuje i klimatu nie trzyma ps. a ten pan od piosenki francuskiej znowu dal popis - jak powiedziala moja rodzina - lepiej nawet w ulewny deszcz isc na spacer niz sluchac tych francuskich wynalazkow, brrrrr....... Odpowiedz Link Zgłoś
syter1 Re: Tanie granie od 10-13 :) 11.12.06, 19:04 Jak sie nie ma, co sie lubi... to dobry i pan Wasowski. Swoja droga puszczanie Purplli i Zeppelinow jest pozbawione ryzyka, to takie muzyczne samograje, zawsze sie spodobaja. Wolalbym posluchac audycji z fachowym prowadzacym - pan Chojnacki strasznie sie marnuje, az zal. Odpowiedz Link Zgłoś