Gość: ashka29 IP: 193.17.14.* 06.12.06, 16:08 czy ktos wie jak zrobić? Mam zamówienie, prosze pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Likier cytrynowy na bazie mleka 06.12.06, 17:13 Crema di limoncello. Robil kiedys Giezik. Byc moze jest w Galerii. Na tym forum na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka29 Re: Likier cytrynowy na bazie mleka IP: 193.17.14.* 06.12.06, 23:38 linnlinn pezejrzałam te przepisy ale to nie to o co mi chodzi. to o iłam było jak ajerkoniak ale żólte o wyrażnym cytrynowyn smaku Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Likier cytrynowy na bazie mleka 06.12.06, 23:57 tu masz przepis na likier jajeczno cytrynowy jutro przetłumaczę, jak przypomnisz Liquore All'uovo (2) Nome Liquore All'uovo (2) Tipo Piatto Bevande Ingrediente Principale Uova Persone 4 Note - Ingredienti 500 G Brandy - 200 G Zucchero - 5 Uova - 8 Limoni Preparazione Bucate le uova con un grosso ago e sistematele in un vaso. Copritele con il succo dei limoni, chiudete il vaso e lasciate in infusione per due giorni. Trascorso questo tempo travasate il tutto in una terrina e sbattete a lungo con una frusta. Filtrate il composto e unitevi lo zucchero e il brandy. Rimescolate a lungo per far sciogliere lo zucchero, quindi versate il liquore in una bottiglia e conservatela in luogo fresco. Potete consumare il liquore dopo circa un mese. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-niejadek Likier cytrynowy na bazie mleka 07.12.06, 09:33 Ashko! Było już o tym pisane....Spojrzyj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=44328844&a=44361249 Ten likier występuje w przepisach / wyszukiwarkach pod hasłem: nalewka farmaceutów lub farmaceutyczna. Piękna i równocześnie bardzo kłopotliwa w robocie. Połowa spirytusu przepada (filtrowanie można między bajki włożyć), sera więcej niż nalewki, ale jeśli potrzeba wielka - spróbuj. Kryształowość wspaniała, smak - podobny do likieru cytrynowego robionego zwykłym, znacznie oszczędniejszym sposobem. Pzdr - tn Odpowiedz Link Zgłoś